«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Όλα “Άνω – Κάτω” κι εμείς στη μέση ενός βρώμικου σχεδίου !!!! Οπλοποίηση Καιρού / Περιβάλλοντος !!

 

Θα επαναλαμβάνουμε τούτο το δημοσίευμα, ξανά και ξανά, κάθε φορά που έχουμε «επιθέσεις» από Σιβηρία ή από Αφρική, μέχρι και ο τελευταίος Έλληνας να καταλάβει τι παίζεται σε βάρος της χώρας του αλλά και της υγείας του.

Σημερινό update, 24/4/24:
Ο καιρός «τρελάθηκε» σήμερα, με 32άρια στην Κρήτη, και 8 βαθμούς η Φλώρινα. «Συμβαίνει», λέει ο Θ. Κολυδάς…
Ουδέν σχόλιο.

Κι αν νομίζετε ότι ο καιρός τρελάθηκε, ή φταίει η ριμάδα η κλιματική αλλαγή, εμείς θα σας προσφέρουμε ένα ωραιότατο βιβλιαράκι να διαβάσετε στις γιορτές με έναν ακόμα πιο συγκλονιστικό πρόλογο που… θα σας ρίξει τα σαγόνια!

Ακόμα και τους μεγαλύτερους βιβλιοφάγους κι αν ρωτήσετε και φανατικούς αναγνώστες του Ιουλίου Βερν, δεν θα γνωρίζουν το βιβλίο που περιέργως δεν έχει δει το φως της προβολής όπως πολλά άλλα, δεν έχει γίνει δημοφιλές, αφού δεν έχει γίνει ούτε ταινία, σήριαλ ή θεατρική παράσταση. Παρέμεινε στα ψηλά ράφια για λίγους κι εκλεκτούς που το εκτίμησαν δεόντως. Τόσο δεόντως που… σκέφτηκαν να το εφαρμόσουν όταν πλέον οι συνθήκες ήταν κατάλληλες.

Το “Άνω Κάτω” (στα Γαλλικά : Sans dessus dessous – στα Αγγλικά The Purchase of the North Pole) είναι ένα μυθιστόρημα περιπέτειας του Ιούλιου Βερν, που δημοσιεύθηκε το 1889. Είναι μια συνέχεια του “Από τη Γη στη Σελήνη”, με τους ίδιους χαρακτήρες από την Βαλτιμόρη – το Gun Club, αλλά είκοσι χρόνια αργότερα.

Όπως και σε κάποια άλλα βιβλία των τελευταίων χρόνων του, σε αυτό το μυθιστόρημα του ο Βερν μετριάζει την αγάπη του για την επιστήμη και την τεχνολογία με μια καλή δόση ειρωνείας για τις δυνατότητές τους για την επιβλαβή χρήση τους και το επισφαλές στα χέρια των ανθρώπινων προσπαθειών. Κάτι ήξερε, μάλλον, ο προφητικός μυθιστοριογράφος…

Σύντομη περίληψη του “Άνω Κάτω”

Κατά το έτος 189… οργανώνεται μια διεθνής δημοπρασία για να ορίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα στο τμήμα της Αρκτικής που εκτείνεται από την 84η παράλληλο, το υψηλότερο σημείο που έχει φτάσει άνθρωπος, στο Βόρειο Πόλο. Αρκετές χώρες στέλνουν επίσημους αντιπροσώπους τους, αλλά η δημοπρασία κερδίζεται από έναν εκπρόσωπο -έναν ανώνυμο αγοραστή από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αφού κλείσει η δημοπρασία, ο μυστηριώδης αγοραστής αποκαλύπτεται ότι είναι η Barbicane & co., μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τους Impey Barbicane, JT Maston και Captain Νίκολ – τα ίδια τα μέλη του Gun Club της Βαλτιμόρης που, είκοσι χρόνια νωρίτερα, είχαν ταξιδέψει γύρω από τη Σελήνη μέσα σε ένα μεγάλο κέλυφος-κανόνι.

Οι γενναίοι πιστολέρο – αστροναύτες είχαν βγει από τη συνταξιοδότηση τους με ένα ακόμη πιο φιλόδοξο τεχνικό έργο: να χρησιμοποιήσουν την ανάκρουση ενός τεράστιου κανονιού για να αφαιρέσετε την κλίση του άξονα της Γης – έτσι ώστε να γίνει κάθετος προς την τροχιά του πλανήτη, όπως του Δία .

Αυτή η αλλαγή θα έφερνε ένα τέλος στις εποχές, καθώς η ημέρα και η νύχτα θα ήταν ίσες και κάθε μέρος της γης θα είχε το ίδιο κλίμα όλο το χρόνο. Έτσι, τα τεράστια κοιτάσματα άνθρακα που πίστευνα ότι υπάρχουν κάτω από τον πάγο θα μπορούσαν να εξορυχθούν εύκολα.

Αυτή είναι η κεντρική ιδέα και η πλοκή του βιβλίου εκτυλίσσεται ανάμεσα σε προσπάθειες με κανόνια, μαθηματικούς υπολογισμούς, ίντριγκες και διάφορα άλλα.

Η ιστορία βασίζεται σε αληθινό γεγονός, την πώληση μεγάλου μέρους της Αλάσκας στους Αμερικάνους, κάτι που προκάλεσε μεγάλη παγκόσμια απορία, τι στο καλό θα έκαναν την παγωμένη και άγονη αυτή γη. Προς τι τόσο ενδιαφέρον;

Ωστόσο ο Βερν που ήταν λάτρης του Τέσλα, και τούμπαλιν, σημειώνει σε ένα σημείο του μυθιστορήματός του,

Άρα η αγορά έγινε με το μάτι στο μέλλον, στις δυνατότητες που θα προσέφεραν οι μελλοντικές τεχνολογίες, και ήταν τόσο βέβαιοι για αυτές που ακόμα είχαν αγωνία πως θα αποκλείσουν άλλες χώρες από τη διεκδίκηση της γης που τότε έμοιαζε παντελώς άχρηστη

Κι όλο αυτό σήμερα επιβεβαιώνεται από το ενδιαφέρον που δείχνουν όλες οι χώρες για την περιοχή, λέγοντας μάλιστα με χυδαιότητα ότι η Κλιματική Αλλαγή έχει και τα καλά της, αφού λειώνουν οι πάγοι και έχουν ήδη ξεκινήσει οι εξορύξεις άνθρακα, τόσο από τη Ρωσία, όσο κι από τις ΗΠΑ.

Το ισχύον διεθνές δίκαιο χορηγεί στον Καναδά, τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες 200 ναυτικά μίλια στα ανοικτά της επικράτειας στις βόρειες ακτές τους. Η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Όρια της Υφαλοκρηπίδας είναι επιφορτισμένη με την αξιολόγηση όσων διεκδικήσεων, όπως αυτή του Καναδά, επεκτείνονται πέραν αυτών των ορίων. Το 2007, η Ρωσία έβαλε τη σημαία της στο Βόρειο Πόλο για να διεκδικήσει συμβολικά το βυθό της θάλασσας της Αρκτικής.

Για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται: Όοολη η Κλιματική Αλλαγή, ή Κλιματική Ανταλλαγή, όοολος ο χαμός, γίνεται κυρίως για τον Αρκτικό πλούτο, που τυγχάνει να είναι το 33% του παγκόσμιου! Γι’ αυτό και η απόλυτη συνενοχή και σιωπή της χειραγώγησης καιρού γιατί όλοι κάτι έχουν να κερδίσουν από αυτό, είτε σαν έμποροι, είτε σαν πελάτες των εμπόρων.

Και βλέπουμε σήμερα η μισή Ευρώπη στο χιόνι, και η άλλη μισή να μυρίζει καλοκαίρι, με μερικά ακραία καιρικά ξεσπάσματα εδώ κι εκεί. Την Ελλάδα μέσα στα μικροκύματα, και τους μετεωρολόγους να τρέχουν να καλύψουν το έγκλημα με άστοχες προβλέψεις. Α ναι… τους έχουν πει ότι γίνονται μυστικά προγράμματα Γεωμηχανικής για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής. Κι εκείνοι, γιατί να το ψάξουν; Η Κλιματική Αλλαγή βολεύει εξάλλου και είναι και καλή μπίζνα!

 


Διαβάστε όλο το μυθιστόρημα του Βερν σε μορφή pdf – και full screen για κομπιούτερ



Ο Γρηγόρης Πετράκος το απόγευμα της Τρίτης 23 Απριλίου έκανε μια νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

 

Συγκεκριμένα, ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρθηκε στην αφρικανική σκόνη που “έπνιξε” την ατμόσφαιρα σε όλη τη χώρα.

Ο Γρηγόρης Πετράκος αφού ανήρτησε μια φωτογραφία με την Ακρόπολη “σκεπασμένη” από την αφρικανική σκόνη έγραψε χαρακτηριστικά: 

«Είναι φοβερό, άνθρωποι που ζουν 50, 60, 70 χρόνια στην Αθήνα και δεν έχουν δει ποτέ τους τέτοιο ουρανό, να πείθονται ότι αυτό που βλέπουν συμβαίνει επειδή φύσηξε. Λες και δεν είχε ξαναφυσήξει…

Να μου πεις εδώ πίστεψαν πως μια νυχτερίδα δάγκωσε έναν Κινέζο κι έπρεπε να κλειστούμε στα καταφύγια 3 χρόνια για έναν θανατηφόρο ιό που για να δεις αν τον έχεις πρέπει να κάνεις τεστ…».

 



Το είδαμε στο Αστεράκι


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο βομβαρδισμός της Αθήνας από τον “πορτοκαλί πράκτορα”

 

 

6 σχόλια:

  1. https://youtu.be/CoapTtp8uns?si=2HlgVp4aZy45x-tP
    Κώστα κάνε μου σε παρακαλώ την χάρη να ανεβάσεις και αυτό αφού ανεβάζεις διάφορα τραγούδια.
    Είναι η προσπάθεια των εμφανιζομενων φοιτητών μουσικής από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην οποία κάθε παιδί παρουσίασε ένα παραδοσιακό τραγούδι από τον τόπο του
    Για αυτήν τους την προσπάθεια απέσπασαν το πρώτο βραβείο της σχολής τους
    Συγχωρέστε μου το θάρρος φίλοι αλλά ανήκω στους αρεσκομενους τα παραδοσιακά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα μικρό αριστούργημα το βίντεο αυτό!
      Φυσικά και θα γίνει σύντομα ξεχωριστή ανάρτηση αγαπητέ Άκμωνα. Άλλωστε προσωπικά έχω μεγάλη αγάπη στη Δημοτική μας Παράδοση, γι αυτό και η ειδική μας ετικέτα:
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ εγώ εσένα και πιστεύω πως θα είναι και η ίδια η παρουσίαση ευχάριστη στους αναγνώστες και φιλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7350713/Bill-Gates-wants-spray-millions-tonnes-dust-stratosphere-stop-global-warming.html

    https://www.forbes.com/sites/arielcohen/2021/01/11/bill-gates-backed-climate-solution-gains-traction-but-concerns-linger/

    https://www.smh.com.au/business/bill-gates-just-bought-a-huge-chunk-of-land-in-the-desert-and-wants-to-build-his-own-smart-city-20171117-gzn4zr.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://web.archive.org/web/20160822225545/http://thewe.cc/weplanet/asia/vietnam/agent_orange_victims_of-US_herbicide_spraying_vietnam.htm

    XΡΗΣΤOΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την ρωσική εκδοχή του ήλιου την αγνοούν παντελώς. Ερμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή