«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Γιατί δεν μπορεί να αποφευχθεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος! _ “Το προφητευόμενον, φυγείν αδύνατον”! Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Σχόλιο Κ-Τ : Ξανά.. ένα συλλεκτικό αριστουργηματάκι το άρθρο του φίλου Σέργιου. Προσωπικά, πιθανολογώ σε ένα 95% τα γεγονότα να ακολουθήσουν αυτή την εξέλιξη και κατάληξη. Και όχι με πυρηνικά, αλλά ο Θεός θα αποφασίσει να καθαρίσει την βρωμιά με ρωσικές βόμβες Satan!*


Παλαιότερα, ακόμη και μέχρι πριν το μοιραίο 2020, οποιαδήποτε αναφορά σε Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο, ήταν για τους “ορθολογιστές” των MEDIA “θεωρία συνομωσίας ψεκασμένων τρομολάγνων” ή αυτών που έκαναν σημαία τους τα “απορριπτέα και βδελυρά” Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών.


Στην περίοδο δε 2015-2017, υπήρξε σειρά άρθρων των Hellenic Hoaxes με πρωτοβουλία του επικεφαλής αυτών Δημητρίου Αλικάκη, υπήρξε μια ξαφνική φρενίτιδα από τους υποτακτικούς του δήθεν επιστημονικούς “ερευνητές”, ότι – για άλλη μια φορά – τα κείμενα αυτά επινοήθηκαν(!) από Ρώσους φανατικούς ιερομόναχους για να χτυπηθεί το εβραϊκό κίνημα του Σιωνισμού και των επιδιώξεων του για ελευθερία των καταπιεζόμενων Εβραίων από τους δυτικούς και ανατολικούς (Ορθόδοξους) χριστιανούς, χρησιμοποιώντας ανύπαρκτους “μύθους” περί “μυστικών εταιριών” που κυριαρχούνταν από τους – ήδη “εξαφανισμένους” Illuminati.

Ο Αλικάκης και οι συν αυτώ, διέδωσαν πως το Τάγμα των Illuminati ήταν απλά μια συγκέντρωση επιφανών επιστημόνων της εποχής και ότι ο ιδρυτής τους Αντάμ Βάϊσχάουπτ είχε συκοφαντηθεί οικτρά από τον John Robinson, συγγραφέα του βιβλίου “ILLUMINATI, Αποδείξεις για την Συνομωσία Εναντίον Όλων Των Θρησκειών”, ένα θρυλικό βιβλίο που γράφτηκε το 1797, από αυτόν τον φιλόσοφο και πρώην μέλος του Τάγματος. Φυσικά η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Ο Robinson όχι μόνο επαληθεύτηκε στις προβλέψεις του πολλά χρόνια αργότερα, αλλά και την εποχή του τόσο οι απόψεις του, όσο και το ίδιο το βιβλίο, απορρίφθηκαν από τις Αγγλικές Αρχές και γενικώς θεωρήθηκε ότι ήθελε να εκδικηθεί τον Βαισχάουπτ που τον έδιωξε από το Τάγμα (το βιβλίο του απευθυνόταν προς τον Υπουργό Πολέμου της Αγγλίας William Wyndham, υπεύθυνο πληροφοριών για τη δράση μυστικών εταιριών στην Αγγλία, ο οποίος στη συνέχεια αποδείχθηκε πως ήταν εκχριστιανισμένος Εβραίος στην καταγωγή).

Γιατί τα τόνισα όλα αυτά;

Μα ασφαλώς για να αποδείξω πως αφ’ ενός η προσπάθεια των Hoaxes έπεσε στο κενό και αφ’ ετέρου, ότι τα γραφόμενα του Albert Pyke (φώτο αριστερά), πρώην στρατηγού του Εμφυλίου Πολέμου, Μασόνου 33ου βαθμού και ιδρυτή του “Τάγματος του Παλλαδίου” (η πρώτη σατανιστική εκκλησία) σε επιστολή του προς τον εκπρόσωπο του ΜΗ εξαφανισθέντος ασφαλώς Τάγματος των Illuminati της Ιταλίας του 19ου αιώνα Τζιουζέπε Μαντσίνι, τα οποία προέβλεπαν τρείς παγκοσμίους πολέμους για να φτάσει η ανθρωπότητα να αποδεχτεί την – από τους Illuminati – σχεδιαζόμενη Παγκόσμια Κυβέρνηση, βγήκαν απολύτως αληθινά.

Οι δύο πρώτοι Παγκόσμιοι Πόλεμοι που είναι ήδη Ιστορία, συνέβαλλαν τα μάλα στο να χτυπηθεί αφ’ ενός η Ορθοδοξία στην Ευρώπη μέσω της επανάστασης των Μπολσεβίκων και να προαχθεί η αθεΐα στη Ρωσία και αφ’ ετέρου, να ιδρυθεί – επιτέλους – το κράτος του Ισραήλ, ως υπόσχεση του νεοσύστατου ΟΗΕ και ως φόρο τιμής προς το εβραϊκό έθνος για την γενοκτονία που υπέστη με το Ολοκαύτωμα.

Ο Τρίτος όμως Παγκόσμιος Πόλεμος, κατά τον Πάϊκ, είχε ως στόχο την εξαφάνιση των θρησκειών στην περιοχή, μέσω μιας μάχης μέχρις εσχάτων μεταξύ του πολιτικού Σιωνισμού και του Μουσουλμανισμού στην περιοχή, ώστε αργότερα όσοι επιζήσουν από αυτό το δεύτερο Ολοκαύτωμα, να απορρίψουν όλες τις θρησκείες ως μέσα επιβολής εθνικισμού στους λαούς.

Για τρίτη λοιπόν φορά, ο Πάϊκ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ. Άρα;

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε πως ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, είναι το τρίτο ΜΕΓΑΛΟ έγκλημα του Παγκόσμιου Σιωνισμού, ο οποίος εκπροσωπείται σήμερα από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να ανοίξω εδώ μια παρένθεση και να απολογηθώ για την τρίμηνη σχεδόν απουσία μου από την μαχητική αρθογραφία. Ο κύριος λόγος ήταν οι ασφυκτικά μεγάλες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και παράλληλα

η δεύτερη κατά σειρά συγγραφική μου προσπάθεια στην ελληνική γλώσσα με την συγγραφή νέου βιβλίου σχετικά με την Ορθοδοξία και την επικείμενη νίκη της. Το βιβλίο, σύμφωνα με τις προβλέψεις μου, θα είναι έτοιμο ως το τέλος Μαΐου και σε αυτήν την προσπάθεια, έχω αρωγούς και δύο σπουδαίους για το έργο τους, Θεολόγους. Το βιβλίο θα διανεμηθεί ΔΩΡΕΑΝ παντού, όπου υπάρχουν Έλληνες Ρωμιοί και υπογραμμίζω την δεύτερη ονομασία «Ρωμιοί».

Αριστερά, παραθέτω το εξώφυλλο που επιμελήθηκε η καλή μου φίλη κυρία Βάσω Κλειδαρά προς επίρρωση των λεγομένων μου.

Πάμε τώρα στο θέμα μας παρακάτω.

 

Η Ρωσία είναι η νικήτρια, αλλά ο πόλεμος…δεν σταματάει!

Όταν ξεκίνησε ο Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, πάρα πολλοί ήταν αυτοί – σε διεθνές επίπεδο μιλάω – που πίστευαν πως αυτός ο πόλεμος δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια και που θα αναγκάσει απλά τη Ρωσία να συνθηκολογήσει, διότι όπως νόμιζαν – κι αυτό ήταν απόρροια κυρίως λόγω της “προπαγάνδας” των ελεγχόμενων ΜΜΕ – η Ρωσία θα υποστεί τόσες μεγάλες κυρώσεις, που θα αναγκαστεί να υποχωρήσει. Λίγοι ήταν αυτοί που υποστήριζαν το αντίθετο. Ότι δηλαδή, η σύγκρουση με τη Ρωσία θα φέρει πολύ άσχημες καταστάσεις και θα οδηγήσει την Δύση σε αδιέξοδο.

Σήμερα, όλοι πλέον παραδέχονται πως η Ρωσία θα είναι ο μεγάλος νικητής και η Ουκρανία θα είναι αυτή η οποία θα “πληρώσει” τα σπασμένα. Μια ματιά να ρίξει κανείς στα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά sites και θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές.

Guardian: «Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανατολική Ουκρανία».

Newsweek: «Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ενδέχεται να χάσουν ορισμένες θέσεις τις επόμενες εβδομάδες»

Forbes: «Δύο ταξιαρχίες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων διέφυγαν από το Ocheretino».

The Hill: «Το νέο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία που χορηγήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σημαντικό για το Κίεβο, αλλά δεν είναι ικανό να αλλάξει ριζικά την κατάσταση στο πεδίο της μάχης».

The Independent: «Το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας της Ουκρανίας μπορεί να είναι άχρηστο».

American Conservative: «Η νέα στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν θα οδηγήσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη νίκη».

Politico: «Είναι πολύ αργά».

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθείς εξ ημών, αυτά τα ίδια διεθνή δυτικά ενημερωτικά sites που ταυτόχρονα ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ και από τους Διεθνιστές του WEF, παραδέχονται ότι η Δύση θα υποστεί μια μεγάλη ήττα.

Γιατί όμως έτσι; Ποιός ή ποιοί τους ωθούν να παραδεχτούν δημοσίως ότι τα πράγματα πήγαν εντελώς στραβά και πως ό,τι και να γίνει, όποια βοήθεια προστεθεί προς τους Ουκρανούς θα είναι μάταιη και…σταγόνα στον ωκεανό, όπως επισημαίνει και ο Independent; Δεν ήξεραν εξ’ αρχής με ποιον πήγαν να τα βάλουν; Δεν ήξεραν ότι η Ρωσία δεν έχει ηττηθεί ΠΟΤΕ, από καταβολής της πρώτης Ρωσικής Αυτοκρατορίας;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, ΗΞΕΡΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Ήξεραν ότι η Ρωσία, όλο αυτό το διάστημα από το 2014 και πέρα, εξοπλιζόταν με νέας τεχνολογίας όπλα. Ήξεραν ότι η Ρωσία, είχε τη δυνατότητα όχι μόνο να κρατηθεί ζωντανή, αλλά και να εκμηδενίσει κάθε είδους αντίσταση των Ουκρανών, είτε εξοπλιστούν με όπλα του ΝΑΤΟ είτε όχι. Ήξεραν, πως για την Ρωσία, οι κυρώσεις τους θα είχαν μηδενική επίδραση.

Τότε γιατί το έκαναν;

Μα για τον πιο απλό λόγο: ΕΠΙΔΙΩΚΑΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ στο να τη σπρώξουν να πατήσει τα … “κουμπιά” των όπλων που σπέρνουν τον θάνατο παντού! Αυτός ήταν ανέκαθεν ο στόχος τους. Γι’ αυτό και προχώρησαν σε νέα επέκταση του ΝΑΤΟ, ενσωματώνοντας και τις δύο εναπομείνουσες χώρες της Σκανδιναβίας (Σουηδία, Φινλανδία). Ήθελαν να τη φέρουν σε αδιέξοδο, να την πνίξουν κυριολεκτικά. ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ τα γ@&#μένα τα κουμπιά με τις βόμβες που διαλύουν ό,τι βρουν μπροστά τους μέχρι και 5 χιλιόμετρα ακτίνα!

Ο Πούτιν όμως, επειδή ξέρει …καλύτερη Ιστορία από αυτούς, θεωρεί – και πολύ σωστά – ότι η μισή και πλέον Ουκρανία, είναι …ρωσική! Δηλαδή, ότι κατοικείται από ΡΩΣΟΥΣ και όχι από άλλης εθνότητας λαούς. Επομένως, και από σεβασμό και των άλλων εθνοτήτων που αποτελούν το Ουκρανικό κράτος, δηλαδή Πολωνοί, Λιθουανοί, Τσέχοι κλπ, αποκλείει από μόνος του την όποια χρήση όπλων μαζικής καταστροφής. Εκεί όμως που μπορεί να ρίξει τέτοιου είδους βόμβες, είναι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες ανήκουν στο δυτικό και ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο.

Τους τελευταίους μήνες υπήρξαν πολλαπλές περιπτώσεις Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων που υπαινίχθηκαν την πιθανότητα μιας νέας στρατιωτικής επιστράτευσης. Επίσης η ΕΕ μίλησε ανοιχτά για …μπότες(!) στο έδαφος της Ουκρανίας, ενώ αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ (Στόλτενμπεργκ π.χ.) δήλωσαν απερίφραστα ότι ΔΕΝ ΘΑ δεχτούν μια απώλεια στην Ουκρανία από τους Ρώσους. Το Κρεμλίνο από την άλλη, προειδοποίησε για άλλη μια φορά ότι και τα πυρηνικά όπλα είναι στο τραπέζι, αν τα δυτικά στρατεύματα εισέλθουν στον πόλεμο.

Αν συμβεί αυτό λοιπόν, θα πει πως η Δύση ξεπέρασε κάθε κόκκινη γραμμή της ανεκτικότητας των Ρώσων, επομένως δεν θα μείνει κανένα άλλο περιθώριο για τη Μόσχα και τα κουμπιά θα πατηθούν. Αν όχι τα πυρηνικά, αλλά τουλάχιστον αυτά που διαλύουν τα πάντα σε ακτίνα χιλιομέτρων ολόκληρων.

Ίσως ακόμη να συμβεί αυτό, αν οι Ουκρανοί που τώρα πήραν 100 πυραύλους ATACMS μεσαίου βεληνεκούς και οι οποίοι μπορούν να πλήξουν ρωσικούς στόχους εντός της Ρωσίας, ακόμη και την ίδια τη Μόσχα, να αναγκάσουν τον Πούτιν να ανοίξει τη βαλίτσα με τα βαρέα όπλα. Ίσως γι’ αυτόν τον λόγο ο Πούτιν να έδωσε τη διαταγή να περικυκλωθεί η Μόσχα από το πολύ αναβαθμισμένο σύστημα S-500, που μπορεί να εγγυηθεί την καλύτερη δυνατή αντιαεροπορική ομπρέλα παγκοσμίως και μπορεί να καταρρίπτει κάθε πυραυλική επίθεση από ΝΑΤΟϊκούς πυραύλους με 100% επιτυχία.

Το Ισραήλ ως “Δούρειος Ίππος” για να ξεκινήσει η τρίτη φάση του πολέμου

Όπως είχα γράψει και σε προηγούμενα άρθρα μου, η επίθεση της Χαμάς ήταν οργανωμένη και στοιχειοθετημένη από την Διεθνιστική ελίτ του WEF, με τη βοήθεια και της CIA. Άλλως τε, τα όπλα που χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες της Χαμάς, ήταν ξεκάθαρα αμερικανικής προελεύσεως, όπως έχουν αναγνωρίσει ειδικοί επί του θέματος βλέποντας τα βίντεο που είχαν αναρτήσει οι Παλαιστίνιοι. Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμη, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είναι αν η ίδια η ΜΟΣΑΝΤ ήξερε για την επίθεση. Σύμφωνα όμως με τις ενδείξεις και με βάση το γεγονός ότι η ισραηλινή μυστική υπηρεσία “πιάστηκε στον ύπνο” εντελώς αδικαιολόγητα αλλά και το γεγονός ότι είχε προειδοποιηθεί από τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Αιγύπτου ότι η Χαμάς ετοιμάζει μεγάλο χτύπημα και η πληροφορία μάλλον…πετάχτηκε στα σκουπίδια, συμπεραίνουμε πως η ΜΟΣΑΝΤ ήταν ήδη ενημερωμένη και διατάχθηκε άνωθεν να μην αντιδράσει.

Οι 1500 αθώοι Ισραηλινοί που σκοτώθηκαν από την πυραυλική επίθεση, θυσιάστηκαν από τους Σιωνιστές (όπως ακριβώς θυσιάστηκαν και τα εκατομμύρια των Εβραίων πριν 80 χρόνια μέσω των Ναζί στον βωμό του Βάαλ, από τους ίδιους τους Σιωνιστές για να έρθει πιο γρήγορα η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ), για να ξεκινήσει η δεύτερη φάση του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτήν ακριβώς τη φάση, “προφήτευσε” και ο Άλμπερτ Πάικ.

Το σχέδιο έλαβε χώρα όχι για να γίνει η εθνοκάθαρση από τους Παλαιστινίους, αλλά για να προκληθεί το ίδιο το Ιράν. Οι Ισραηλινοί από καιρό πίεζαν τους διεθνιστές στο να χτυπηθεί το Ιράν, αλλά δεν έπαιρναν το “πράσινο φώς” διότι θα βρισκόταν η Αμερική αμέσως στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Στην Μέση Ανατολή λοιπόν, εφαρμόστηκε για δεύτερη φορά το χιτλερικό σχέδιο “Αχιλλέας”, με το οποίο η Γερμανία επιτέθηκε στην Πολωνία.

Το σχέδιο αυτό καταρτίστηκε από τον ίδιο τον Γκέμπελς και το οποίο προέβλεπε την στρατολόγηση 100 καταδίκων με μεγάλες ποινές στο να παραστήσουν Πολωνούς στρατιωτικούς που εισβάλουν στη Γερμανία με αντίτιμο την ελευθερία τους.

Ο γερμανικός στρατός δεν ήξερε απολύτως τίποτε για το σχέδιο αυτό και μόλις είδαν τους “Πολωνούς στρατιώτες”, δηλαδή το τσούρμο των καταδίκων να “περνάει” τα σύνορα, άρχισαν πύρ και τους εξόντωσαν όλους. Η “επίθεση” αυτή μεταδόθηκε ραδιοφωνικά σε όλη την Γερμανία, οι Γάλλοι και οι Βρετανοί αιφνιδιάστηκαν και ο Χίτλερ βρήκε το πάτημα να χτυπήσει και να εισβάλει στην Πολωνία. Έτσι ξεκίνησε και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και κάπως έτσι, με το ίδιο σχέδιο αλλά με άλλους πρωταγωνιστές, ξεκίνησαν και τα προεόρτια του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Ισραήλ άφησε την Χαμάς να χτυπήσει πρώτη για να έχει το “πάτημα” της δήθεν αυτοάμυνας.

Η εμπλοκή του Ιράν στην όλη φάση, είναι ζήτημα ημερών πλέον, καθώς δεν μπορεί ανεχθεί αυτήν την πραγματική γενοκτονία των μουσουλμάνων Παλαιστίνιων που συντελείται εδώ και μήνες και είναι απολύτως φυσικό. Αν ακόμη δεν έχει επιτεθεί με σφοδρότητα (τα αντίποινα για το χτύπημα της πρεσβείας του Ιράν από τους Εβραίους στη Δαμασκό δεν τα λες και σοβαρά), αυτό οφείλεται στην πίεση που δέχτηκε από τη Ρωσία για να μην αντιδράσει ακόμη, επειδή ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται. Παρ’ όλα αυτά όμως, το Ιράν έχει ήδη εμπλακεί σε επιθέσεις – μέσω αντιπροσώπων φυσικά – κατά του Ισραήλ, κυρίως μέσω του Λιβάνου, αλλά η επίθεση του Ισραήλ στην Ιρανική Πρεσβεία στη Δαμασκό, ουσιαστικά εξασφαλίζει ότι το Ιράν θα “δεσμευτεί” άμεσα σε πλήγματα κατά ισραηλινών στόχων.

Και είναι ζήτημα ημερών να συμβεί, διότι οι Ισραηλινοί είναι αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουν οριστικά με τον “ισλαμικό κίνδυνο” και να περιμένουν πλέον την έλευση του…“Μεσσία” τους.

Πριν από λίγες μέρες, το ιστολόγιο Dimpenews δημοσίευσε μια “περίεργη” ανάρτηση που είχε ως θέμα τον Μπάϊντεν να λέει προς τον Νετανιάχου ότι “το 2025, θα δούμε μαζί τον Μεσσία να έρχεται” με αναφορές σε κάποιον τεράστιο βωμό για τελετουργική θυσία κόκκινων δαμαλιών το Ιουδαϊκό Πάσχα 2024, για την θεμελίωση της ανοικοδόμησης του Τρίτου Ναού του Σολομώντα. Δεν γνωρίζω αν το ιστολόγιο αυτό έχει ασφαλείς πληροφορίες ως προς αυτά που ισχυρίζεται, αλλά επειδή οι Διεθνιστές του WEF λειτουργούν πάντα μέσω της αριθμολογίας της Καμπάλα, όλα τίθενται υπό συζήτηση στο τραπέζι. Και σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις των ειδικών της “Συνωμοσιολογίας”, η Ελίτ θέλει μέχρι το τέλος του 2025 να έχουν τελειώσει όλα.

Η διεθνιστική Ελίτ τελικά, είναι απολύτως προβλέψιμη, επειδή τα σχέδια της έχουν αποκαλυφθεί εδώ και πολλά χρόνια. Δεν ξέρω αν πράγματι το 2025 θα είναι το καθοριστικό έτος ή το 2027 ή το 2030 (αυτά είναι ημερομηνίες χωρίς αντίκρυσμα). Αυτό που ξέρω όμως, είναι ότι η επέκταση του πολέμου, είναι παντελώς ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ.

Η υπόδουλη στους Διεθνιστές Ευρώπη, παίζει με την τρομολαγνεία

Ο Αμερικανός συγγραφέας και αρθρογράφος Brandon Smith σε ένα κείμενο του στην ιστοσελίδα Alt-Market, γράφει σχετικά:

“Ο πόλεμος με τη Ρωσία θα εξαρτηθεί περισσότερο από την ευρωπαϊκή εμπλοκή παρά από την εμπλοκή των ΗΠΑ. Ενώ οι ΗΠΑ είναι μακράν ο μεγαλύτερος προμηθευτής οπλισμού στην Ουκρανία, ο απώτερος στόχος πιστεύω ότι είναι η ενσωμάτωση ευρωπαϊκών στρατευμάτων στο ουκρανικό μέτωπο, κάτι που θα αποτελούσε αυτόματη κήρυξη παγκόσμιου πολέμου. Η βάση για την κινητοποίηση στρατευμάτων από την Ευρώπη είναι η προπαγάνδα της «θεωρίας του ντόμινο». Έχουμε ακούσει κάποια από αυτά εδώ στην Αμερική, αλλά όχι στο ίδιο επίπεδο με τον πληθυσμό της ΕΕ. Οι κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι ο στόχος της Ρωσίας είναι να καθαρίσει την Ουκρανία ως δίοδο για να εισβάλει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτός είναι ο ίδιος ισχυρισμός που χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για τον πόλεμο των ΗΠΑ στο Βιετνάμ: «Αν αφήσουμε μια χώρα να πέσει στον εχθρό, θα πέσουν και όλες οι γύρω χώρες”.

Έχει απόλυτο δίκιο.

Διότι τόσο η ηγεσία του ΝΑΤΟ, όσο και η διεφθαρμένη ηγεσία της Ουκρανίας, επιμένουν πως ο πόλεμος παρά τις τρομακτικές απώλειες που έχει η ουκρανική πλευρά, ο πόλεμος ΠΡΕΠΕΙ να συνεχιστεί, για να περιοριστεί η…νίκη της Ρωσίας! Γι αυτούς που δεν πιστεύουν πως το διεθνιστικό ιερατείο των Σιωνιστών βρίσκεται πίσω από τα φοβερά γεγονότα που ζει ο πλανήτης κι αυτοί είναι οι αδαείς ή παραπληροφορημένοι πολίτες της Δύσης, διερωτώνται γιατί δεν έχει γίνει καμία σοβαρή συζήτηση για διπλωματία, κάτι που είναι εντελώς παράξενο βεβαίως, αν αναλογιστεί κανείς το διακύβευμα που διακυβεύεται. Μια πρόταση ειρήνης θα έπρεπε να είχε τεθεί επί τάπητος από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος και θα έπρεπε να υπάρχουν συνεχείς προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας.

Αντ’ αυτού, ακόμη και οι περιορισμένες ειρηνευτικές συνομιλίες έχουν ματαιωθεί πριν καν αρχίσουν πραγματικά. Ενώ στους δύο προηγούμενους πολέμους είχε υπάρξει μια σχετικά μεγάλη περίοδος διαπραγματεύσεων πριν αρχίσουν να πυροβολούν τα κανόνια, σήμερα οι όποιες διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν μετά την εισβολή των Ρώσων κι αυτές στην Κων/πολη με πρωτοβουλία Ερτογάν και – όπως καταγγέλει ο Αλ. Αρέστοβιτς, τέως σύμβουλος του Ζελένσκι – σταμάτησαν βιαίως μέσω της παρέμβασης του τέως πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον!

Αυτή η τελευταία πληροφορία, ήρθε στο φως λίγο μετά την ρωσική αντεπίθεση που κλείδωσε τη νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με βάση λοιπόν την εξέλιξη του πολέμου στην κεντρική Ευρώπη και που δεν είναι αυτή που θα ήθελαν οι ηγεσίες της ΕΕ και περισσότερο από όλους ο Πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν, η δυτική Ευρώπη θα προσανατολιστεί προς την κατεύθυνση της επίσημης αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Αυτό το ξέρει ο Πούτιν και αντιλαμβάνεται καλύτερα απ’ όλους το παιχνίδι που παίζουν οι διεθνιστές, μέσω του Μακρόν.

Ουσιαστικά, ο Μακρόν γνωρίζοντας πως ήδη η Γερμανία έχει ξεπέσει από την άτυπη αρχηγία που είχε στην Ένωση, προσπαθεί να της πάρει τη θέση παραγκωνίζοντας τον Σόλτς, ο οποίος έχει χάσει κυριολεκτικά τα αυγά και τα καλάθια και γι’ αυτό δεν θα διστάσει – πάντα σε συννενόηση με το ιερατείο του WEF μέσω Στολτεμπεργκ – να στείλει στρατό μισθοφορικό παρασύροντας σε αυτό και την υπόλοιπη Ένωση.

Είναι το “ντόμινο”, για το οποίο μίλησε ο Brandon Smith. Από την άλλη πλευρά, ο Πούτιν δεν νοιαζόταν και τόσο για τα μικρά τμήματα των μισθοφόρων που πολεμούσαν στην Ουκρανία, γιατί τον εξυπηρετούσε η παρουσία τους εκεί. Άσε δε που αυτοί οι μισθοφόροι αποτελούσαν και υπέροχο στόχο για τις ρωσικές βόμβες, αλλά και αποδεικτικό υλικό για να υπερασπιστεί τις θέσεις του. Όταν όμως τα πράγματα πάρουν επίσημη τροπή, τότε θα μιλήσουν οι μεγάλες βόμβες που θα σπείρουν τον όλεθρο σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ποιός θα πολεμήσει σε έναν πόλεμο-σφαγή;

Τα αποτελέσματα των δύο προηγούμενων πολέμων, ήταν απολύτως τραγικά. Εκατομμύρια στρατιώτες σφάχτηκαν και από τις δύο πλευρές ενώ αυτά που άφησαν πίσω τους δεν ήταν παρά ένας τεράστιος σωρός από ερείπια. Όπως γράφει και στο βιβλίο του “Ουδέν νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο” ο Έριχ Μαρία Ρέμαρκ αναφερόμενος στα τεκταινόμενα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, πολύ λίγοι από τους Αγγλογάλλους ήθελαν να πολεμήσουν. Οι περισσότεροι, σπρώχτηκαν για να το πράξουν, μέσω των υποχρεωτικών επιστρατεύσεων.

Βεβαίως, οι τότε συνθήκες ζωής ήταν διαφορετικές. Δεν υπήρχαν οι σημερινές ανέσεις, ούτε η αφθονία τροφής για τους φτωχούς, που ήταν οι πολλοί. Οι άνδρες ήσαν σκληραγωγημένοι, ζυμωμένοι με τη γη (κυρίως στις επαρχίες των κρατών), άντεχαν στις κακουχίες κι επι πλέον, όσοι πήγαν να πολεμήσουν εθελοντικά, ήταν φανατισμένοι με την έννοια της πατρίδας και κυρίως, είχαν πίστη στον Θεό, ανεξαρτήτου δόγματος.

Σήμερα όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Σήμερα, κυριαρχεί η επονομαζόμενη γενιά Ζ, δηλαδή αυτή όπου η έννοια “πόλεμος” είναι παντελώς άγνωστη. Ή μάλλον τον πόλεμο, τον ξέρουν ως…βιντεοπαιχνίδι στην καλύτερη περίπτωση. Η γενιά αυτή μεγάλωσε με την ψηφιακή ζωή, που φέρει εκτός των ανέσεων, και την νοητική και σαρκική πλαδαρότητα. Επίσης η γενιά Ζ, αντιπαθεί πλήρως τους σημερινούς πολιτικούς απ’ όποια πλευρά κι αν βρίσκονται, διότι τους θεωρεί από τη φύση τους διεφθαρμένους. Είναι εντελώς ανυπάκουη, δύσκολη στην διαχείρηση της και η έννοια του “πατριωτισμού” πολύ περιορισμένη.

Ωστόσο, εκτός από τη γενιά Ζ, υπάρχει κι ένα μεγάλο ποσοστό ικανών (και κυρίως συντηρητικών, προσηλωμένων στα παλαιά ήθη και στον εθνισμό) ανδρών με το υπόβαθρο και την ικανότητα για μάχη, αλλά που εξακολουθούν να μην θέλουν να έχουν καμία σχέση με την Ουκρανία.

Ο λόγος είναι απλός: Πιστεύουν ότι οι ακροαριστερές δυτικές κυβερνήσεις και οι Παγκοσμιοποιητές, θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν ως κρέας για κανόνια για να τους ξεφορτωθούν. Μόλις εξαντληθούν στον πόλεμο, δεν θα μείνει κανείς να αντιταχθεί στην οριστική κατάληψη της χώρας τους από το Διεθνιστικό Ιερατείο.

Ποιοί λοιπόν μέσω επιστρατεύσεων, θα πάνε για να θυσιαστούν σε έναν πόλεμο που δεν τους αφορά; Κι αυτό το ερώτημα τίθεται και σε εκείνον τον στρατηγό της Βρετανίας, τον Sir Patric Sunders, όπου πριν από λίγες μέρες προσπάθησε – ως άλλος Τσώρτσιλ – να εγείρει τους νέους της Βρετανίας και να καλέσει σε επιστράτευση άμεσα για να αποτελέσουν τον νέο βρετανικό στρατό. Ποιοί θα πάνε να πολεμήσουν για μια χώρα που βρίσκεται στην άλλη άκρη της Ευρώπης και που δεν έχει καμμιά σχέση με αυτούς στη Δύση;

Ειδικότερα, μετά την συνέντευξη Πούτιν στον Τ. Κάρλσον, εκατομμύρια από αυτούς τους άνδρες έμαθαν ποιά είναι η Ρωσία, ποιά είναι η Ουκρανία, γιατί σφάζονται εκεί και ποιός τους βάζει να σφαχτούν.

Το εντελώς αντίθετο συμβαίνει για τους Ρώσους που πολεμούν εκεί. Οι άνδρες αυτοί, είναι ζυμωμένοι με την σκληρή ζωή της ρωσικής επαρχίας. Δεν τρώνε από φαστφουντάδικα, δεν ξημεροβραδιάζονται μπροστά στη τηλεόραση με ένα τηλεχειριστήριο κονσόλας βιντεοπαιχνιδιού και προπαντός, είναι πιστοί στον ηγέτη τους και λατρεύουν την πατρίδα τους και την αυτοκρατορική της υπόσταση.

Δεν ήρθε τυχαία και πάλι εκείνο το 81,67% για τον Πούτιν στις τελευταίες εκλογές. Η πίστη του ρωσικού λαού στον ηγέτη της, είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της Δύσης. Οπότε, η μόνη ελπίδα που απομένει στους Διεθνιστές για να απλώσουν τον πόλεμο παντού, είναι το να πράξουν οι ηγεσίες των χωρών της Ευρώπης αυτό που θέλει το Ιερατείο και ο …Μακρόν, δηλαδή να σταλεί επίσημα ΝΑΤΟϊκός στρατός αποτελούμενος από ευρωπαίους μισθοφόρους, ως “χρήσιμους” για την Αμερική “ηλίθιους”, για να αναγκάσουν τη Ρωσία να πατήσει…πολλά κουμπιά.

Και όσο πιο φονικός και πιο σκληρός γίνεται ο πόλεμος, τόσο οι Διεθνιστές θα προπαγανδίζουν ότι η Ρωσία θα είναι υπεύθυνη γι’ αυτό, επειδή… δεν συμμορφώνεται!

Ο πόλεμος των Διεθνιστών, οι προφητείες και η ανθρωποσφαγή

Αν για την Ουκρανία και την τύχη της, έχει “ριφθεί ο κύβος”, τα πράγματα στη Μέση Ανατολή είναι ακόμη ρευστά.

Εκεί βεβαίως θα παιχτεί όλο το παιχνίδι και η σχετική με το ζήτημα πρόρρηση του Αγίου Παϊσίου “…γήπεδο τους η Παλαιστίνη, τάφος τους η Νεκρά Θάλασσα” φαίνεται πλέον καθαρά.

Το θέμα είναι πώς θα παιχτεί και με ποιους “όρους”.

Προσώρας, η αμερικανική διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί – λόγω και των επικείμενων εκλογών του Νοεμβρίου – για να καθυστερήσει τα πράγματα. Ο Μπάϊντεν ή τουλάχιστον αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτόν, κάνουν τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα για να κρατήσουν τεχνητά χαμηλά τις τιμές του πετρελαίου αλλά και της ενέργειας, ρίχνοντας στρατηγικά αποθέματα στην αγορά.

Οι πρόσφατες ουκρανικές επιθέσεις στις ρωσικές αποθήκες πετρελαίου, συνέβαλαν στην αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου τον τελευταίο μήνα ακριβώς επειδή το ρωσικό πετρέλαιο εξακολουθεί να αγοράζεται από τις δυτικές χώρες μέσω παρασκηνιακών οδών. Και αυτές οι επιθέσεις αποκαλύπτουν πόσο ευαίσθητη είναι η αγορά πετρελαίου στην παραμικρή απειλή για τον εφοδιασμό.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οποιαδήποτε σημαντική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα σφραγίσει τη διαδικασία και οι τιμές του φυσικού αερίου θα εκραγούν.

Ο μη ελεγχόμενος πληθωρισμός, δεν θα είναι απλώς η καμπάνα του θανάτου της προεδρίας του Μπάϊντεν (αν υποθέσουμε ότι οι προεδρικές εκλογές εξακολουθούν να έχουν σημασία), αλλά θα είναι η καμπάνα του θανάτου όλων των νεοφιλελέ αριστερών και των Διεθνιστών συνολικά, ΕΚΤΟΣ αν μπορέσουν να καθυστερήσουν μια μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή μέχρι να βρουν έναν αποδιοπομπαίο τράγο ή μέχρι να μπορέσουν να ξεκινήσουν έναν πραγματικά μαζικό πόλεμο.

Κατά την φτωχή μου άποψη, αυτός ο “αποδιοπομπαίος τράγος” θα είναι είτε ο Τράμπ και οι Ρεμπουπλικανοί, είτε η Ρωσία με τους BRICS ή και τα δύο μαζί. Αν ο Τραμπ αντικαταστήσει τον Μπάϊντεν στα τέλη του 2024, τότε το κραχ για το οποίο κρούουν κώδωνα κινδύνου όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι, θα είναι πολύ πιο γρήγορο και οπωσδήποτε θα χρεωθεί και στα συντηρητικά κινήματα εντός της Ευρώπης, αν οι ευρωεκλογές δείξουν νίκη των συντηρητικών κομμάτων. Ο Μπάϊντεν, αν δεν υπάρξει καμμιά νοθεία, δεν πρόκειται να είναι στη θέση του τον Ιανουάριο του 2025. Όμως, επειδή έχουμε να κάνουμε με μια διεθνή συμμορία κακοποιών και διεφθαρμένων, υπάρχει και το σενάριο του να εξασφαλίσουν έναν πόλεμο ΠΡΙΝ από τις εκλογές.

Ίσως με την πρόθεση να αποτρέψουν ή να καθυστερήσουν την ψηφοφορία. Ίσως ακόμη και με την πρόθεση να δημιουργήσουν αρκετό χάος, ώστε η ψηφοφορία να είναι νοθευμένη ή να δώσουν την εντύπωση ότι ήταν νοθευμένη, προκαλώντας εμφύλιες ταραχές.

Όταν ο Μπάϊντεν “κέρδισε” τις εκλογές το 2020, είχε αρχίσει ήδη το σχέδιο Α για τους Παγκοσμιοποιητές μέσω της πλαστής “πανδημίας”. Ο σκοπός τους ήταν να καθιερωθούν τα εμβόλια ως πάγιο μέτρο διαχείρισης του ατόμου και το Covid Pass, ήταν το μεγάλο τους παιχνίδι για να δημιουργήσουν ένα μόνιμο αυταρχικό περιβάλλον με τη δυνατότητα να συντρίψουν τις συντηρητικές ομάδες που αρνούνταν να υποταχθούν. Και, όπως και να το κάνουμε, δεν πήραν αυτό που ήθελαν. Δηλαδή, δεν τους βγήκε. Απέτυχαν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Συντηρητικών σε όλη τη Δύση αντιστάθηκε σθεναρά, ενώ ο Covid o ίδιος τους “πούλησε” με την παραλλαγή Όμικρον και το σχέδιο κατέρρευσε.

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι λοιπόν το επόμενο στάδιο, εφ’ όσον απέτυχε το πρώτο, δηλαδή το σχέδιο Β. Γι’ αυτό πιέζουν τόσο πολύ και πλήρως ενορχηστρωμένα, να αρχίσουν να πέφτουν οι πύραυλοι προς πάσα κατεύθυνση ΠΡΙΝ να συμβεί το απευκταίο γι αυτούς, δηλαδή ΠΡΙΝ οι Συντηρητικοί καταλάβουν καίριας σημασίας εξουσίες.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε, ότι κάθε κρίση που δημιουργείται από τους Διεθνιστές/Σιωνιστές, έχει σκοπό να καταστρέψει όχι μόνο τους ελεύθερα σκεπτόμενους, αλλά και τους έχοντες και κατέχοντες την Αλήθεια που πρεσβεύει η παγκόσμια Ορθοδοξία.

Ο πραγματικός στόχος δεν είναι η Ρωσία ή το Ιράν ως κράτη. Ο πραγματικός στόχος είναι η Ελευθερία που δίνει η Αλήθεια που πρεσβεύει ο ίδιος ο Χριστός.

Αυτά τα γεγονότα έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που ευνοεί την τυραννία και λειτουργούν ως κάλυψη για τη σχεδιασμένη οικονομική κατάρρευση. Λειτουργούν μ’ άλλα λόγια, ως κάλυψη για τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πόλεμο εναντίον εκείνων των ανθρώπων που εξακολουθούν να υπερασπίζονται την ελευθερία.

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι οι σύγχρονοι Άγιοι Πατέρες μας δικαιώνονται ένας προς έναν για ό,τι συμβαίνει τώρα.

Θα σας δώσουν πολύ παρά και μετά θα θελήσουν να τον πάρουν πίσω αλλά δε θα προλάβουν. Θα τους προλάβει ο πόλεμος”, έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.

Οι αντίχριστες ταυτότητες θα βγούν, αλλά λίγοι θα τις πάρουν. Θα τις ακυρώσει ο πόλεμος που έρχεται” έλεγε ο Άγιος Παΐσιος.

Εγώ δεν θα προλάβω την Πόλη, εγώ θα φύγω όταν ξεκινάνε τα γεγονότα για την Πόλη”, έλεγε ο Άγιος Εφραίμ της Αριζόνα.

Όλοι, μα ΟΛΟΙ μιλούσαν για έναν φοβερό Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που θα εξολόθρευε το “Θηρίο” (το πρώτο). Μάλιστα, ο Άγιος Παΐσιος το εξηγούσε ως “ένα δυνατό χαστούκι του Χριστού στο σατανικό σύστημα”, υπονοώντας ότι ο σχεδιασμένος από τους διεθνιστές Γ’ Παγκόσμιος, θα γίνει επειδή ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ τα σχέδια του Θεού. Όχι για να καταστραφεί η Ανθρωπότητα, αλλά για να ισοπεδωθεί η αμαρτία.

Η διεφθαρμένη Δύση, παίζει τα ρέστα της αλλά ΔΕΝ θα κερδίσει

Για να είμαστε συνεπείς και πάντα στα μέτρα της ορθής αντίληψης, ένα μόνο μπορούμε να πούμε: Ότι η Δύση και οι Διεθνιστές που την σέρνουν στο άρμα τους, παίζουν το τελευταίο τους παιχνίδι, αλλά είναι πολύ αμφίβολο ότι θα το κερδίσουν. Και δεν το γράφω αυτό με γνώμωνα μόνο τις προφητείες των Αγίων. Το γράφω, επειδή είναι το συμπέρασμα της μέχρι τώρα γεωστρατηγικής εξέλιξης.

Η βιασύνη των Διεθνιστών στο να φέρουν μια ώρα γρηγορότερα τον Παγκόσμιο Κυβερνήτη (δηλαδή τον Αντίχριστο, ας μη κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις) τους οδήγησε στο να επιβάλλουν με το στανιό τεράστιες κοινωνικοπολιτικές αλλαγές, χωρίς να ληφθεί υπ’ όψη απ’ αυτούς αυτή η απίστευτη αντίδραση του μισού και πλέον πληθυσμού του πλανήτη και κυρίως των χριστιανικών και μουσουλμανικών χωρών. Επειδή είχαν – και έχουν ακόμη – τον έλεγχο των ΜΜΕ και την ήδη διαφθαρείσα κοινωνία των δυτικών χωρών, πίστεψαν πως ήρθε η ώρα των μεγάλων μεταβολών και ότι μέσα σε 5 με 6 χρόνια, θα άλλαζαν τον κόσμο.

Πίστεψαν πως επειδή πχ ο Χαράρι βγήκε και είπε πως “Ο Χριστός και οι Γραφές είναι fake news που δημιουργήθηκαν για να εμποδίσουν την μεγαλειότητα της ανθρώπινης διανόησης”, ότι και όλος ο ελεγχόμενος από αυτούς κόσμος θα το…αποδεχτεί a priori και ότι αν όλα αυτά που προωθούν (νομιμοποίηση ομοφυλοφίλων, Woke agenta, λαθρομετανάστευση με σκοπό την αλλοίωση της εθνικότητας των λαών κλπ) η ανθρωπότητα θα δεχτεί θέλοντας και μη, αν τα κάνουν και de jure, όλα θα πάνε τέλεια και θα δέσουν τα γλυκά!

Πίστεψαν ότι οι άνθρωποι τους (βλέπε “συμβούλους, πολιτικούς, πράκτορες, αναλυτές και ένα σωρό μπουρδολόϊ) είχαν μελετήσει σωστά τις από 40ετίας προπαγάνδας και προωθήσεως του life style διαμορφωμένες κοινωνίες, και ότι αυτές είναι έτοιμες στο να…ξεχάσουν ότι είναι άντρες και γυναίκες και όχι …75 φύλα, ότι θα δεχθούν χωρίς κανένα πρόβλημα το ΓΟΝΕΑΣ 1 και το ΓΟΝΕΑΣ 2, θα ξεχάσουν ότι η Κλεοπάτρα ήταν Ελληνίδα καυκάσιας φυλής και όχι μαύρη κογκολέζα, θα ξεχάσουν ότι οι σκούρου χρώματος άνθρωποι δεν υπήρχαν όχι απλά στα σαλόνια της αριστοκρατίας της Αγγλίας, αλλά ούτε καν ως τρίτης διαλογής σκλάβοι στους σταύλους και στα χωράφια της Βρετανίας, θα ξεχάσουν ότι βαφτίστηκαν Χριστιανοί (οποιουδήποτε δόγματος), θα φάνε τον σανό και θα πέσουν στην παγίδα της μπουρδολογίας περί “κλιματικής αλλαγής” παρ’ ότι έμαθαν από τα ίδια τα σχολεία που ήλεγχαν αυτοί οι ίδιοι οι Διεθνιστές πως το διοξείδιο του άνθρακα που περιέχεται στην ατμόσφαιρα, είναι το…φαγητό των φυτών που παράγουν οξυγόνο και άρα είναι ΑΠΑΡΑΡΑΙΤΗΤΟ για την ίδια τη ζωή, θα ξεχάσουν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους επειδή μένουν σε τεράστιες και αδηφάγες πόλεις με τις φανταχτερές διαφημίσεις με τα συνολάκια των Dior και Gucci, θα αφήσουν πίσω μ’ άλλα λόγια το παρελθόν τους εύκολα και θα αφομοιωθούν αμέσως στις επιταγές του Σβάμπ, του Σόρος και του συρφετού τους.

Αν οι Διεθνιστές είχαν ακόμη λίγη υπομονή στο να περάσει κι αυτή η γενιά των σημερινών 40άρηδων, 50άρηδων και 60άρηδων, δηλαδή των παιδιών των δεκαετιών ’60 και ’70 που δεν μεγάλωσαν με τα βιντεοπαιχνίδια και τα smart phones αλλά τα συνάντησαν στην πορεία της ενηλικίωσης τους και να έμεναν μόνο οι γενιές Χ και Ζ και οι απόγονοι τους, ίσως και να πετύχαιναν τα σχέδια τους κι αυτό πάλι με επιφύλαξη.

Αλλά ΔΕΝ είχαν την υπομονή. Διότι οι αρχηγοί τους, οι “απέθαντοι” Τζέικομπ Ροθτσάιλντ, Χένρυ Κίσσινγκερ, Ντειβιντ Ροκφέλλερ, Τζώρτζ Σόρος και Κλάους Σβάμπ είχαν βάλει ως όραμα ζωής τους το να ζήσουν να δουν την παγκόσμια κοινωνία που σχεδίαζαν αιώνες τώρα οι πατεράδες τους, οι παππούδες τους και οι προπαππούδες τους, να γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Ο Θεός τους…έκλεισε το μάτι τσαχπίνικα και έστειλε…πρόωρα τους τρείς από τους πέντε στον τάφο και κατ΄επέκταση και στη Κόλαση. Και δεν αργούν να τους συναντήσουν εκεί και οι άλλοι δυό, ο Σωρός με τον Σβάμπ (μη τον ξεχνάμε αυτόν).

Γιατί, πώς να το κάνουμε, ο Χριστός είναι ο Βασιλεύς του κόσμου, υλικού και άϋλου κι όχι ο Χαράρι και η…Τεχνητή του Νοημοσύνη που θα…αντικαταστήσει τον ίδιο τον Άνθρωπο.

Εν κατακλείδι, η σάπια Δύση και το “αιώνιο μότο” της ότι αυτή πάντα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και όλος ο άλλος κόσμος είναι…προβληματικός (κατά το καρλομάγνειο “μότο” ότι το filiogue είναι το σωστό και οι Γραικοί ανατολικοί είναι αιρετικοί) δεν περνάει πλέον. Ούτε το ΝΑΤΟ, ο στρατός της δηλαδή, αλλά ούτε και ο πολυπροπαγανδισμένος τρόπος ζωής της πλέον όπως αυτός έχει καταντήσει, είναι ανεκτός από κανέναν. Η ψευτο-πανδημία που σχεδίασαν και οι απειλές με τα εμβόλια και τα Covid-pass το απέδειξαν με την πλήρη αποτυχία τους.

Το τελευταίο χαρτί της Δύσης λοιπόν, είναι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ μπορεί να τους σώσει, και θα κάνουν το παν για να τον κερδίσουν. Μόνο που σε αυτή τουλάχιστον τη φάση της εξέλιξης του πολέμου, έχουν ΗΤΤΗΘΕΙ κατά κράτος.

Η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία ήρθε να αναδείξει τις σαθρές βάσεις του ΝΑΤΟ και την απύθμενη υποκρισία, αλλά και την πλήρη ανικανότητα του κλάμπ των διεθνιστών πολιτικών που την εκπροσωπούν. Ό,τι σχεδίασαν εναντίον της Ρωσίας, έπεσε στο κενό. Ό,τι όπλα έστειλαν στους Ουκρανούς και ό,τι εκπαιδευμένους δολοφόνους είχε η CIA και η ΜΙ6 και τους βάφτισαν “μισθοφόρους, η Ρωσία τους εξαέρωσε.

Η Ρωσία κέρδισε το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, κάτι που αν συνέβαινε στο παρελθόν και μιλάω για την δεκαετία του ’90, θα ήταν αδιανόητο.

Το Ιράν χτυπάει το Ισραήλ και το Ισραήλ απαντάει με μια σχεδόν αστεία αντεπίθεση.

Οι Χούθι της Υεμένης, χτυπούν αμερικανικά πολεμικά πλοία – ναι είναι αλήθεια, καταρρίπτουν πυραύλους και drones – αλλά οι Αμερικανοί δεν τολμούν να τους βομβαρδίσουν! “Η Αμερική θα πάψει να είναι υπερδύναμη. Υπερδύναμη θα είναι η Ρωσία”, έλεγε κι ο Άγιος παπα-Γιάννης Καλαΐδης.

Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ ζούμε τώρα.

Και γι’ αυτό ο Γ’ Παγκόσμιος, είναι ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ. Γιατί η Δύση, θα το πάει μέχρι τέλους. Οι διεθνιστές θα παίξουν το παιχνίδι της…Μονόπολης, μέχρι που να μείνουν κανονικά ταπί.

Θα είναι πυρηνικός λοιπόν αυτός ο πόλεμος που θα πάει μέχρις εσχάτων; Κατηγορηματικά ΟΧΙ!

Και για να έρθω και λίγο σε αντίθεση με αυτά που λέει σε κάποιο βίντεο του ο – σεβαστός και έγκριτος κατά τα άλλα – Ηλίας Καλλιώρας ο οποίος επιμένει να λέει πως ο πόλεμος θα είναι πυρηνικός, εγώ πιστεύω πως ΔΕΝ θα είναι πυρηνικός.

Τα όπλα που θα χρησιμοποιηθούν, θα είναι όπλα ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, αλλά όχι πυρηνικά.

Οι εναλλακτικές των πυρηνικών, βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου που χρησιμοποιήθηκαν από τους Αμερικανούς στον πόλεμο εναντίον της Σερβίας το 1999, έδειξαν πως έχουν μεγάλες συνέπειες στο περιβάλλον γι’ αυτό και τελικά σταμάτησε η παραγωγή τους. Στον πόλεμο του Ιράκ, δεν έπεσαν αυτές οι βόμβες, έπεσαν άλλες το ίδιο ισχυρές αλλά όχι με πυρηνική γόμωση, είτε απεμπλουτισμένη από ουράνιο είτε όχι.

Αμφιβάλλω λοιπόν έντονα, ότι το τελικό παιχνίδι για τους Σατανιστές/διεθνιστές είναι μια παγκόσμια πυρηνική σύγκρουση.

Αλλιώς γιατί αυτοί να ξοδέψουν δεκαετίες ολόκληρες για να χτίσουν ένα τεράστιο δίκτυο ελέγχου μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, μόνο και μόνο για να το …εξαερώσουν όλο σε δευτερόλεπτα; Δε βγάζει νόημα αυτό. Παγκόσμια εξουσία θέλουν, αλλά σε έναν κόσμο υπαρκτό και ζωντανό, όχι απονεκρωμένο.

Κι εξ’ άλλου, έχουμε αρκετές ιστορίες στο παρελθόν, όπου αποσοβήθηκε στο παρά πέντε το πυρηνικό ολοκαύτωμα κι αυτό ο Άγιος Παΐσιος νομίζω ή κάποιος άλλος που δε θυμάμαι, το απέδωσε στο χέρι του Θεού.

Ο Θεός δεν θέλει να καταστραφούμε. Θέλει ΝΑ ΣΥΝΕΤΙΣΤΟΥΜΕ. Και ο πόλεμος αυτός, θα είναι πόλεμος ΚΑΘΑΡΣΗΣ, που θα αλλάξει τα πάντα.

Ο Άγιος Παΐσιος επίσης, είπε και το άλλο. Ότι όταν τελειώσει ο χαλασμός, “θα κάνουμε χιλιόμετρα για να βρούμε έναν άνθρωπο”. Πώς θα…κάνουμε χιλιόμετρα, όταν θα υπάρχει δυνατή ραδιενέργεια παντού; Θα πέφταμε κι εμείς κάτω κάποια στιγμή. Έπειτα, είναι και το ζήτημα της Πόλης! Ο πόλεμος αυτός, θα έχει ως συνέπεια την ανάκτηση της Πόλης από τους Ρώσους. Είναι γραμμένο και πιστοποιημένο από όλους τους Αγίους Πατέρες.

Πώς θα πάρουμε λοιπόν την Πόλη (“θα μας τη δώσουν οι σύμμαχοι”, έλεγε ο Εθνικός μας Άγιος), όταν οι περιοχές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής θα αναδύουν ραδιενέργεια υψηλής στάθμης; Θα πρέπει να μένουμε στα υπόγεια για 200 χρόνια και βάλε!

Ναί, το δέχομαι ότι οι “ευρωπαϊκές πόλεις θα…γίνουν παραγκουπόλεις”. Ο Άγιος Παΐσιος δεν λέει λόγια του αέρα. Αλλά …παραγκουπόλεις μπορούν να γίνουν και με τις βόμβες Satan των Ρώσων, που δεν θα έχουν πυρηνική γόμωση. Μια χαρά ισοπεδώνουν τα πάντα αυτές οι βόμβες. Επομένως, κανείς εξ αυτών των μεγάλων που θα αναμετρηθούν αναπόφευκτα, δεν θα επιχειρήσει να ρίξει ούτε ίχνος από πυρηνικά. Αρκούν τα ήδη τελευταίας τεχνολογίας όπλα μαζικής καταστροφής.

Θα έχουμε άλλου είδους καταστροφές λοιπόν, όπως αυτή η οικονομική καταστροφή που επίκειται, το κράχ δηλαδή που λέμε και που είναι έτοιμο ήδη. Μαζί με αυτό, θα ακολουθήσει η πείνα παντού, σε όλον τον δυτικό τουλάχιστον, κόσμο. Και καπάκι, θα έρθει ο καταστροφικός αυτός πόλεμος, όπου θα ισοπεδώσει το σατανόφερτο αυτό σύστημα των Διεθνιστών. Οι διεθνιστές θα ηττηθούν, όχι η Ανθρωπότητα.

Η Ανθρωπότητα μετά τα ερείπια, απλά θα αναζητήσει στο πρόσωπο του Χριστού την Αλήθεια. Αυτή θα είναι και η επικείμενη Νίκη της Ορθοδοξίας.

Η ανθρωποσφαγή άλλωστε, είναι μέσα στα σχέδια των Διεθνιστών. Κι αυτή είναι αναπόφευκτη, ούτως ή άλλως. Θα έχουμε πολλά εκατομμύρια νεκρούς. Η αμαρτία που έχει κυλήσει τον κόσμο, είναι ασύλληπτου μεγέθους. Κι αυτός ο πόλεμος, θα είναι η ΚΑΘΑΡΣΗ που θα φέρει την εναπομείνουσα ανθρωπότητα πιο κοντά στο Θεό.

Ελπίζω να βοήθησα όσους δεν έχουν ακόμη κατανοήσει προς τα πού βαδίζουμε. Κι αν πάλι πλατείασα συγχωρέστε με. Είναι που θέλω να πω πολλά σε λίγες γραμμές, αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα.

Καλή κι ευλογημένη Ανάσταση να έχετε όλοι και ο Θεός να μας οπλίσει με δύναμη και κουράγιο για όλα αυτά που έρχονται…

ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ
Sergioschrys@outlook.com


kanenazori.com




23 σχόλια:

  1. * Το ότι οι Ρώσοι ονόμασαν τις πιο καταστροφικές τους βόμβες Satan, αποτελεί σχήμα οξύμωρο. Θα περίμενε κανείς οι Νατοϊκοί να είναι αυτοί που θα ονόμαζαν έτσι κάποιο πολύ καταστροφικό τους όπλο. Και τότε θα λέγαμε.. "Να, είδες;"
    Τούς πρόλαβαν όμως οι Ρώσοι. Τούς έκλεψαν κι αυτή τη χαρά μέσα απ' τα χέρια. Τί πιο βαρβάτο όνομα από αυτό να βρουν τώρα οι νατοϊκοί; Archangel; χαχαχα Αυτοί..οι σατανιστές..;

    Αστειεύομαι.
    Τεςπά.. υπάρχει μια παρεξήγηση πάνω στο θέμα αυτό. Το όπλο λέγεται "RS-28 Sarmat intercontinental ballistic missile (ICBM) of Russia".
    https://c.ndtvimg.com/2023-09/nph4s29_the-sarmat-intercontinental-ballistic-missile-blasts-off-during-a-test-launch_625x300_02_September_23.jpg

    Συνήθως γνωστό στα δυτικά μέσα ως "Satan II" αντί του κανονικού Sarmat.

    Στο Sputnik News αναφέρεται ότι ενώ το ΝΑΤΟ χαρακτηρίζει τον πύραυλο Sarmat ως "SS-X-29" ή "SS-X-30", τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συχνά τον αναφέρουν ως "Satan II". Η ονομασία αυτή προέρχεται από την ονομασία αναφοράς του ΝΑΤΟ "SS-18 Satan", η οποία χρησιμοποιήθηκε για το πυραυλικό σύστημα R-36M που πρόκειται να αντικαταστήσει ο Sarmat. Το παρατσούκλι "Satan II" παίζει με τους τρομακτικούς συνειρμούς του κακού και του πόνου, τραβώντας την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και του κοινού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Σινδόνη του Πυρίνου01 Μαΐου, 2024 16:05

      Εύγε για την διευκρίνιση. Αν και υπηρέτησα ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός (κάποτε), ποτέ δεν έμαθα σωστά τα οπλικά συστήματα. Αυτό ήταν και το παράπονο του καθηγητού μου στην ΣΕΑΠ ότι πότε στα τεστ που κάναμε, δεν είχα γράψει σωστά σχεδόν κανένα οπτικό σύστημα, εκτός από τα τυφέκια τύπου FN, HK 11 και Μ1 και πυροβόλα των 100 χιλ. Τώρα, τι είδους "γαλονάς" βγήκα, το ξέρουν μόνο αυτοί που με προήγαγαν στους βαθμούς. 😜
      Πάντως, είτε RS-28 Sarmat τους πεις είτε Satan II είτε Velzevoul 3, η ουσία είναι ότι κάνουνε τη δουλειά τους μια χαρά. Να δεις (αν εξακολουθείς να ζεις φυσικά) που μετά το πέρας του πολέμου, οι Ρώσοι θα μοσχοπουλήσουν κάθε ...σφαίρα και κάθε πύραυλο που βγάζουν παντού. Όσο για την Αμερική - που όπως λεν οι Πατέρες, "θα γίνει ...Μερική - αν θα ξανασηκωθεί από το τέλμα που θα έχει πέσει, είναι ζήτημα προς συζήτηση. Στο χάλι που βρίσκεται σήμερα - και εννοώ ότι απέχει μισή ίντσα από το χάος - αυτό το ίδιο χάλι υπονοεί πως θα χειροτερέψει κατά πολύ, αν αναγκαστεί να μπει στον πόλεμο. Μέχρι που φτάνω στο σημείο να πιστέψω πως οι Διεθνιστές σκοπίμως την καταστρέφουν αργά-αργά και βασανιστικά, μέσω των προθέσεων τους στο να πάψουν να υπάρχουν οι Υπερδυνάμεις και γενικώς κρατικές οντότητες με δύναμη στα χέρια τους και ικανότητα στο να ανατρέπουν όποιες καταστάσεις είναι άβολες γι αυτούς. Τη Ρωσία πάντως, δεν μπορούν να την καταστρέψουν αλλά ούτε και τις άλλες μεγάλες δυνάμεις, όπως η Ινδία ή η Κίνα.
      Το περίεργο όμως συμβαίνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και για μένα, είναι ένας ακόμη γρίφος. Πώς είναι δυνατόν, ενώ όλα ξεκίνησαν μια χαρά με τη Συνθήκη της Ρώμης και τελειοποιήθηκαν με τη Συνθήκη του Σέγκεν, να την σπρώχνουν στον όλεθρο, στην αποβιομηχανοποίηση και τελικά στην διάλυση; Η ανασύσταση της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέσω της ΕΕ, ήταν σχεδιασμός αιώνων από τους Ιλλουμινάτους και βασικό σημάδι της ελεύσεως του Παγκόσμιου Κυβερνήτη. Κάτι δεν κολλάει εδώ, εκτός κι αν σχεδιάζεται αυτό που φαντάζει απίθανο. Ότι δηλαδή, η Κίνα έχει επιλεχθεί για να παίξει τον κεντρικό ρόλο στο ζήτημα της Παγκόσμιας Κυβέρνησης! Έχει γούστο να...

      Διαγραφή
    2. Eγώ φίλε μου Σέργιε, απλά πιστεύω πως ποτέ δεν τούς ενδιέφερε πραγματικά μια Αγία Ευρωπαϊκή Αυτοκρατορία. Τούς αρκεί που έχουν σχεδόν αποπερατώσει σε αυτήν μια υποτυπώδη ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ώστε να είναι εφικτές γι αυτούς κάποιες διαφόρων ειδών καταμετρήσεις στην ισλαμική πλέον γηραιά ήπειρο. Αυτό ήταν το σχέδιό τους εξ αρχής, μια αποθήκη ψυχών με μειοψηφία την καυκάσια λευκή φυλή. Και γιατί θέλουν έτσι όλη σχεδόν την Δύση, αυτό το έχουμε πολλάκις εξηγήσει στο παρελθόν.

      Γέλασα με το "Σινδόνη του Πυρίνου". Αυτό βέβαια που δεν ξέρουν οι αναγνώστες μας, είναι ότι εγώ σε βάφτισα εχθές έτσι γιατί μού αρέσει να σε διασκεδάζω· και επίσης εσένα να διασκεδάζεις εμένα με ασταμάτητα πειράγματα στο viber και άλλες πλάκες. Αλλά και το "Πύρινη Μποτίλια" είναι πολύ έξυπνο βρε παλιόπαιδο. χαχαχα πώς βρεθήκαμε όλοι οι τρελλοί εδώ.. Την υγειά μας νά 'χουμε!

      Διαγραφή
  2. Μποτίλια στο Πέλαγος30 Απριλίου, 2024 01:19

    „Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει”.
    Κατ' αρχήν πέντε χαρακτηριστικοί σύνδεσμοι για ένα και το αυτό θέμα, που δεν έτυχε τής αναγκαίας προσοχής στα Ελλαδικά μίντια:
    https://www.youtube.com/watch?v=azzyK7mS7cQ
    https://www.youtube.com/watch?v=GGhwTILZvAQ
    https://www.youtube.com/watch?v=mTcpOMlQCPE&t=106s
    https://www.youtube.com/watch?v=VyHAi6lGl4U
    https://www.youtube.com/watch?v=8siy0JsjDPc
    Παραθέτω πέντε συνδέσμους, για να καταδείξω, ότι το εν λόγω θέμα έχει προβληθεί επαρκώς στα διεθνή μέσα. Θα μπορούσα να παραθέσω πλείστους όσους ακόμη.
    Πέραν τού συγκεκριμένου διαπιστώνω, ότι γενικότερα οι επίκαιρες ζυμώσεις που αφορούν το Παλαιστινιακό, δεν έχουν απασχολήσει επαρκώς τον δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα. Θα επαρκούσε για τον σχηματισμό μιας σχετικά σφαιρικής άποψης, εάν παρακολουθούσε κάποιος το κανάλι τού MAHMOOD OD, που φαίνεται ότι έχει πολύ λεπτομερή και συνεχή ενημέρωση από την Παλαιστινιακή αντίσταση, ή τα βίντεο που αναρτούν οι Hindustan Times στο youtube.
    Όσο αφορά την παρούσα ανάρτηση, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ο ο Πύρινος Λόγιος είναι ένας άκρως συμπαθής αναλυτής, που δεν φείδεται κόπου να διεισδύσει διεξοδικά σε ερμηνείες και προβλέψεις σχετικά με πεπραγμένα και τεκταινόμενα, προσπαθώντας μονίμως να τεκμηριώσει τα γραφόμενά του με κατά το δυνατόν συνεκτικά επιχειρήματα. Η προσπάθειά του στηρίζεται σε δυο υψηλής αξίας θεμέλια, που είναι η Ορθόδοξη Πίστη και η συνωμοσιολογία. Ένεκα των προηγούμενων, η γραφή του διακρίνεται από φιλότιμο και σοβαρότητα, οπότε είναι σε κάθε περίπτωση άξια προσοχής, καθότι προσφέρει μια γόνιμη βάση προβληματισμού.
    Εάν προσέξει όμως κάποιος ένα σχόλιο τού φίλου Διός Κούρου στην προηγούμενη ανάρτηση, αισθάνομαι ότι αυτός συμπυκνώνει μέσα σε μια φράση μια τελείως αντιδιαμετρική προοπτική. Γράφει σχετικά:
    “Η πραγματική Ανάσταση στο τρίτο τέταρτο του 2025 !!".
    Προς ανάλογες κατευθύνσεις νομίζω ότι τείνουν και όσα παραθέτει ο Νικόλαος Γεωργιάδης, καθώς και μια σειρά άλλοι ακτιβιστές στο διαδίκτυο, που προβάλλουν με έμφαση μια παρέμβαση των στρατών σε παγκόσμια κλίμακα υπό την αιγίδα τής Συμμαχίας Αντιδυνάμεων, θεωρώντας τα όσα κλιμακώνονται κατά τα πρόσφατα χρόνια ως μια “θεατρική παράσταση”, που θέτει τις προϋποθέσεις για μια τέτοια παρέμβαση.
    Προσωπικά θεωρώ, ότι το ζήτημα τού Γ΄ΠΠ., όπως τον σχεδίασε ο εωσφορισμός και τον περιέγραψε ο Άλμπερτ Πάικ, έπαψε να ισχύει ως δεδομένο από το 2018, μετά την επιτυχή παρέμβαση των Ρώσων στην Συρία και την καταστροφή τού ISIS. Αναμφιβόλως ενέχονται στο όλο σύμπλεγμα όλοι εκείνοι οι παράμετροι, όπως η Αραβοϊσραλινή διένεξη και η οικοδόμηση τού “τρίτου ναού”, που ορθά απαριθμεί και στρέφει την προσοχή του ο Πύρινος Λόγιος. Όμως αποτιμώ αυτούς τους παράγοντες και την προοπτική που διαγράφεται με διαφορετικό τρόπο από ότι αυτός. Το κείμενο του αποτελεί μια πολύ αξιόλογη βάση συζήτησης, διότι θέτει όλα τα βασικά ζητήματα αιχμής, συσχετίζοντας τα μεταξύ τους. Μια διαφορετική αποτίμηση προϋποθέτει επίσης μια προσέγγιση με την αντίστοιχη έκταση, που δεν είναι δυνατόν να χωρέσει σε σχόλια. Παρ' όλα αυτά θα προσπαθήσω να διατυπώσω στην συνέχεια τούς άξονες τής δικής μου εκδοχής με αδρές γραμμές.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μποτίλια στο Πέλαγος30 Απριλίου, 2024 17:36

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Το άρθρο τού Πύρινου Λόγιου διακρίνεται από την αρετή, ότι τοποθετεί την Αραβοϊσραηλινή σύγκρουση στην πραγματική βάση της, που είναι η κλιμάκωση τού Γ΄ΠΠ από τα εωσφορικά κυκλώματα, τα οποία πιέζονται ασφυκτικά από τα υφιστάμενα χρονικά όρια για την επιβολή τού αρμαγεδώνα. Αυτή η πραγματικότητα παραβλέπεται στις πλείστες των περιπτώσεων και η προβολή της έχει τεράστια σημασία για τα Ελλαδικά δεδομένα, καθώς η ελλαδίτικη κυβερνητική πολιτική είναι υπόδουλη και προσδεδεμένη στο μπλοκ των αρμαγεδωνιστών. Εάν συνθέσουμε τα επί μέρους φαινόμενα τής κρίσης στην Μέση Ανατολή και γενικότερα διεθνώς σε μια συνολική εικόνα, πράγματι τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι λίγο ως πολύ αυτά, στα οποία καταλήγει αυτό το άρθρο. Η ουσία όμως τής συνωμοσιολογίας είναι να προσπαθεί να διεισδύει πίσω από τα προφανή, για να εντοπίσει ζυμώσεις καθοριστικής σημασίας, οι οποίες δεν καθίστανται άμεσα ορατές και οι οποίες μπορεί να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα των επερχόμενων εξελίξεων. Από αυτήν την σκοπιά η συνωμοσιολογία περιλαμβάνει τολμήματα, τα οποία μπορεί να μην οδηγούν πάντοτε σε στέρεα συμπεράσματα, οπότε η αποτίμηση των συμπερασμάτων που συνάγει αυτή σε σχέση με την εκάστοτε επικαιρότητα, είναι αναγκαίο να γίνεται με όσα ακολουθήσουν, ώστε αυτά τα συμπεράσματα να επαληθευθούν, να προσαρμοστούν, ή να απορριφθούν. Μέσα από αυτήν την σκοπιά, όσα καταθέτω στην συνέχεια, δεν αποσκοπούν να ανατρέψουν τις διαπιστώσεις τού άρθρου, άλλα συνθέτουν μια διαφορετική εκδοχή για την αποτίμηση των επερχόμενων εξελίξεων, ως υπόθεση εργασίας προς επίρρωση.
    Κατ' αρχήν η εκδήλωση τού Γ΄ΠΠ, μέσα από το πρίσμα τής σχετικοποίησης των εννοιών που έχει επέλθει, φτάσαμε να ανάγεται πλέον σε ζήτημα ορισμού, ενώ αυτό δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα. Πριν μερικές αναρτήσεις εδώ, παρουσιάστηκε άρθρο με τίτλο, ότι ξεκίνησε ήδη ο Γ΄ΠΠ (που βρήκε εκτενή διάδοση στο διαδίκτυο). Ενώ συμφωνώ με όλα τα επιχειρήματα, που θέτει σε κίνηση η αρθρογράφος, διαφωνώ με το τελικό συμπέρασμα που αυτή συνάγει. Ποια είναι τελικά τα κριτήρια, βάσει των οποίων αρμόζει μια σειρά εντεινόμενων συγκρούσεων και διενέξεων στην διεθνή σκηνή, να χαρακτηριστούν ως εκκίνηση τού Γ΄ΠΠ; Εάν είναι το πλήθος των συμμετεχόντων μερών το βασικό κριτήριο, τότε πράγματι μπορεί να γίνει λόγος, ότι ξέσπασε ήδη ο Γ΄ΠΠ, δεδομένου ότι μόνον στον πόλεμο στην Ουκρανία συμμετέχει εναντίον τής Ρωσίας ένας μεγάλος αριθμός δυτικών χωρών. Πλην όμως, την τρέχουσα σύγκρουση σε πλανητική κλίμακα η οποία εξελίσσεται, η Διοίκηση Πούτιν έχει χαρακτηρίσει ως κινητοποίηση για την ανατροπή τής παγκοσμιοποίησης και τής νέας τάξης πραγμάτων, ενώ οι δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από τον πρόεδρο Τραμπ την χαρακτήρισαν ως προσπάθεια ανατροπής τού βαθέους κράτους και αποστράγγιση τού βάλτου διεθνώς. Και εάν το κριτήριο είναι η καταστροφικότητα των συγκρούσεων, ενώ οπωσδήποτε στον πόλεμο τής Ουκρανίας δαπανώνται τεράστιοι κρουνοί αίματος, αυτοί δεν φθάνουν τα δυο εκατομμύρια νεκρούς, που κόστισε ο πόλεμος στο Ιράκ Έστω κι αν σε αυτά συνυπολογίσουμε την τεράστια οικονομική σύγκρουση, που διεξάγεται σε παγκόσμια κλίμακα, με την αναμενόμενη απόληξή της σε χρηματική κατάρρευση, αυτά δεν επαρκούν για να αποτελέσουν τον Γ΄ΠΠ. Πολύ ορθά διαπιστώνει ο Πύρινος λόγιος, ότι αυτός ο πόλεμος σχεδιάστηκε σε αγαστή συνακολουθία των δυο προηγούμενων παγκοσμίων πολέμων. Και προκειμένου περί των στόχων, που έθεσαν με μια πολύ καλά σχεδιασμένη μακροχρόνια προοπτική τα κυκλώματα που πασχίζουν να τον επιβάλλουν, έχουν και αυτά κατονομασθεί, τόσο από τούς συνωμότες που τούς προωθούν, όσο και από την Χριστιανική Προφητεία, που εγκαίρως προειδοποίησε σχετικά.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μποτίλια στο Πέλαγος30 Απριλίου, 2024 18:29

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Αναμφίβολα, ο κεντρικός στόχος τής επιβολής “τού μεγάλου ισραήλ”, που διακηρύσσουν οι σιωνιστές ως κεντρικό στόχο μέσω τής κλιμακούμενης γενοκτονίας σε βάρος των Παλαιστινίων. αποτελεί σαν στόχος ένα προπέτασμα καπνού, δεδομένου ότι τα νήματα πίσω από τον πολιτικό σιωνισμό, που προωθεί αυτόν τον στόχο, κινεί ο θρησκευτικός σιωνισμός. Αυτός έχει ως αναφανδόν διακηρυγμένο στόχο, ότι μετά την αποκατάσταση των συνόρων τού αρχαίου κράτους τού Ισραήλ, θα εμφανισθεί και θα επιβληθεί ο “παγκόσμιος ηγεμών εξ αίματος σιών”, ο οποίος θα επιβάλλει και την παγκόσμια κυριαρχία των Εβραίων, ως “περιούσιου λαού τού θεού”. Κατά συνέπεια, η επιβολή τού αρμαγεδώνα αποτελεί κυρίως θρησκευτικό στόχο, ο οποίος δευτερευόντως προβλέπει την επίτευξή του εδαφικών αναδιατάξεων, ως κίνητρο και δόλωμα. Πλην όμως, η φύση τής σύγκρουσης τού αρμαγεδώνα που έχει σχεδιαστεί, με τα 9 εκατομμύρια κατοίκων στο σιωνιστικό μόρφωμα και τα 350 εκατομμύρια ισλαμικών πληθυσμών που το περικλείουν, εάν μεν διεξαχθεί με συμβατικά όπλα, δεν θα μείνει ρουθούνι Εβραίου για να δοξάσει τον υποτιθέμενο αντιχρηστάκη ή αντιχρηστάρα, που βαυκαλίζονται οι λεγάμενοι να προλειαίνουν. Και εάν αυτή η σύγκρουση διεξαχθεί με πυρηνικά, τότε πάει περίπατο όλη η οικουμένη, οπότε ο λεγάμενος “εξ αίματος σιών” το μόνο που θα μπορεί να κάνει, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο, από συλλογή από κατσαρίδες. Βάσει αυτών προκύπτει το στοιχειώδες ερώτημα, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ;
    Εάν προσπαθήσει κάποιος να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, το πρώτο που πρέπει να ερευνήσει, είναι τι σόι καθίκι ήταν ο Άλμπερτ Πάικ και σε τι αποσκοπούσαν τα βαμπίρ που τον έστησαν. Αυτή η διερεύνηση οδηγεί στην βασικότατη επίγνωση, ότι οι σιωνιστές δεν είναι οι μόνοι εωσφοριστές και πολύ λιγότερο αποτελούν αυτοί την κεφαλή, που κάνει κουμάντο στο αποκρυφιστικό αποχωρητήριο. Όπως έγραψα εδώ και πολλά χρόνια, “όταν στον Ελλαδικό χώρο όργωνε η λερναία έδρα καταπίνοντας καντάρια ανθρώπινο αίμα, οι μωλοχιστές μεταξύ των Εβραίων, έψαχναν από πλευράς εωσφορικής τεχνογνωσίας, να βρουν μερικές κοπριές από γκαμήλα, για να τις ρίξουν στα κάρβουνα για να φτιάξουν μπιφτέκια”.
    Σε πρόσφατη ανάρτηση εδώ, σχετικά με το “Αρχάνθρωπο” των Πετραλώνων, είχα γράψει σε σχόλιο σχετικά”:
    “Οι ιστορικές μαρτυρίες που φθάνουν ως τις μέρες μας αναφορικά με την καταστροφή τής Ατλαντίδας, καθώς και τα ευρήματα αρκετών σημαντικών αρχαίων κτισμάτων στα βάθη των θαλασσών, πιστοποιούν ότι οι καταστροφές που έλαβαν χώρα, δεν ήταν αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών, αλλά έγιναν μέσω μεγάλων συγκρούσεων μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό το δεδομένο, σχετικά με πολιτισμικούς κύκλους τής παρουσίας των ανθρώπων επάνω στην γη, που αφού εξελίχθηκαν, στην συνέχεια καταστράφηκαν ολοσχερώς, αφήνει πολύ σημαντικά περιθώρια προβληματισμού, σχετικά με εκείνες τις δυνάμεις, που παρεμβαίνουν και χειραγωγούν το ανθρώπινο πεπρωμένο. Αυτές φαίνεται, ότι έχουν θέσει κάποια συγκεκριμένα όρια στην ανάπτυξη τού εκάστοτε πολιτισμού από την μεριά των ανθρώπων. Όταν αυτή η ανάπτυξη φθάσει σε κάποιο όριο, αυτές οι δυνάμεις φροντίζουν να καταστραφεί ο πολιτισμός και να υποχρεωθεί η ανθρωπότητα σε μια εκ νέου εξέλιξη σε συνθήκες πρωτογωνισμού, με στόχο τον έλεγχο και την εκμετάλλευση της για ξένες προς αυτήν σκοπιμότητες. Η παρουσία των ανθρώπων επάνω στον πλανήτη φαίνεται να διέπεται από μια χειραγώγηση, που την οδηγεί σε μόνιμη διεξαγωγή πολέμων, με στόχο την επαναλαμβανόμενη αμοιβαία εξόντωση και καταστροφή των εκάστοτε πολιτισμικών επιτευγμάτων”.
    Κατά συνέπεια, ο αρμαγεδώνας που σχεδίασαν τα εωσφορικά κυκλώματα, προβλέπει την εφαρμογή πυρηνικού ολέθρου. Όχι με στόχο τον “θρίαμβο τού αντιχρηστάρα”, αλλά για να διαιωνίζεται το κοτέτσι, ή “σπήλαιο” κατά την παραβολή τού Πλάτωνα.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μποτίλια στο Πέλαγος30 Απριλίου, 2024 23:05

    Συνέχεια προηγούμενου...

    Η διαπίστωση τού Πύρινου Λόγιου, ότι η δημόσια προσοχή και ιδιαίτερα τής νεολαίας παρακάμπτει τα συστημικά μαζικά μέσα και προτιμάει να ενημερώνεται από το διαδίκτυο, είναι αναμφίβολα ορθή. Σύμφωνα με τις στατιστικές, ενώ στην Γερμανία το 67% των ενηλίκων θεωρεί, ότι η ενημέρωση που κάνουν τα συστημικά μαζικά μέσα ανταποκρίνεται σε πραγματικά δεδομένα, στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό συρρικνώνεται δραματικά στο 19%. Αυτή η κατάσταση όμως δεν αποτελεί πανάκεια στη σφαίρα τής ενημέρωσης, διότι την μερίδα τού λέοντος έχουν κάποιες μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, με κύρια το pronews.gr. Ενώ η αρθρογραφία τους χαρακτηρίζεται από αντιπολιτευτικές τάσεις, το ζητούμενο μιας επαρκούς πληροφόρησης δεν σταματάει εδώ. Η επιλογή των θεμάτων που προβάλλονται με έμφαση και η υποτονική προβολή άλλων, μοιραία αποτελεί πρακτική για την στροφή τής προσοχής, σε αυτά που επιλέγουν οι διαχειριστές. Γι αυτό, η ευθύνη τού εναλλακτικού διαδικτύου είναι αυξημένη στην κατεύθυνση μιας ισοβαρούς ενημέρωσης. Ειδικά το θέμα τής Αραβοϊσραηλινής διένεξης και τα γεγονότα στη Γάζα θεωρώ ότι βρίσκουν ελάχιστη προβολή και υφίσταται έλλειμμα σχετικά.
    Δεν είναι δυνατόν στα πλαίσια αυτών των σχολιασμών να παρατεθούν συνολικά κάποιες σχετικές εκτιμήσεις, οπότε κρίνω ότι χρειάζεται μια δέσμη κειμένων με περισσότερες συνέχειες. Επιγραμματικά συμπεραίνω, ότι η θηλιά γύρω από τον λαιμό των σιωνιστών και ιδιαίτερα της κλίκας τού νετανγιάχου είναι πλέον ασφυκτική. Και είναι χαρακτηριστικό γι αυτά τα ζοφερά αδιέξοδα ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν λίγο στο pronews, προβάλλοντας μια απίθανα τραγελαφική δήλωση τού νετανγιάχου, που προσπαθεί να γεφυρώσει τα ασυμβίβαστα, παραβιάζοντας κάθε λογική, δείχνοντας τις πολύπλευρες πιέσεις που αυτός δέχεται και τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει:
    “ Μ.Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα επιτεθεί στη Ράφα ακόμα και αν επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός”.
    https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/m-netaniaxou-to-israil-tha-epitethei-sti-rafa-akoma-kai-an-epiteyxthei-symfonia-gia-katapaysi-tou-pyros/
    Οι σιωνιστές είναι πλέον υποχρεωμένοι, είτε να αποφύγουν μια χερσαία επίθεση στην Ράφα, περίπτωση που ακόμη και οι ίδιοι έχουν χαρακτηρίσει ως πλήρη αποτυχία τής όλης πολιτικής τους, ή να διεξάγουν μάχες μέσα σε ένα πάρα πολύ πυκνά δομημένο αστικό περιβάλλον, απέναντι σε ένα άψογα και ευφυώς προετοιμασμένο αντίπαλο, με αποτέλεσμα να υποστούν τεράστιο κόστος σε θύματα, αλλά ταυτοχρόνως να προξενήσουν τεράστιες καταστροφές σε αμάχους, ενώ έχουν απομονωθεί σε υπερβολικό βαθμό διεθνώς.
    Από ότι φαίνεται, όλοι αυτοί, στους οποίους αποδόθηκε κατά την διάρκεια των πρόσφατων μηνών μια καταδικαστέα υποχωρητική στάση απέναντι στην γενοκτονική πρακτική των σιωνιστών, είναι οργανικά συντονισμένοι μεταξύ τους και ακολουθούν ένα σοφό σχέδιο, που έχουν εκπονήσει τα Λευκά Καπέλα, οι δίαυλοι του οποίου διέρχονται δια μέσω τού Κρεμλίνου.
    Παρότι διατύπωσα σε κάποιες απόψεις αυτού τού άρθρου τού Πύρινου Λόγιου ορισμένες σχετικά διαφορετικές εκδοχές, εκτιμώ ότι το άρθρο είναι πολύτιμο και συμφωνώ, προσυπογράφοντας αρκετούς από τούς βασικούς άξονες που προάγει. Όπως επίσης θεωρώ τον αρθρογράφο μια πολύ αξιόλογη παρουσία στο διαδίκτυο, διότι μόνιμα πραγματεύεται τα θέματα σε βάθος με εξέχουσα φιλοπονία. Θεωρώ όμως, ότι η συν-ζήτηση με αξιόλογους ανθρώπους είναι χρήσιμη, διότι προάγει την κοινή προσπάθεια αναζήτησης, εφόσον το ομόδοξον και το ομόθυμον αποτελούν την δεδομένη βάση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτόν ετοιμάζουν οι Αμερικανοί για την θέση του Νετανιάχου..

      https://static.india.com/wp-content/uploads/2022/07/Yair-Lapid-AP-edited.jpg?impolicy=Medium_Resize&w=1200&h=800

      https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/735436/o-trump-kseftilise-ton-netanyahu-kai-ton-teleiose-me-mia-frasi-o-eklektos-ton-repoumplikanon-gia-tin-igesia-tou-israil

      --------------------------------------------

      Εντωμεταξύ , με ανησυχούν οι δυο παρακάτω ειδήσεις (αν είναι έτσι ακριβώς και δεν έχει γίνει κάποια παραποίηση των συμβάντων):

      https://anazitiseis.gr/o-trab-allazei-entelos-stasi-kai-stirizei-tin-chrimatodotisei-ton-polemon-stin-oukrania-kai-to-israil-oi-opadoi-tou-ton-apokaloun-prodoti/

      https://anazitiseis.gr/nt-trab-i-epiviosi-tis-oukranias-einai-poly-simantiki-gia-tis-ipa-alla-akoma-pio-simantiki-gia-tin-evropi-oi-symmachoi-tis-amerikis-den-xodevoun-arketa-gia-na-stirixoun-tin-oukrania/

      Διαγραφή
    2. Μποτίλια στο Πέλαγος01 Μαΐου, 2024 02:01

      Φίλτατε Κώστα,
      νομίζω ότι η άποψη που προβάλει στο πρόσφατο βίντεό του ο Νικόλαος Γεωργιάδης είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Ισχυρίζεται, ότι την ανθρωπότητα την συμφέρει στην τρέχουσα φάση μια κλιμάκωση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, διότι με αυτόν τον τρόπο επισπεύδεται η ανατροπή τής δυτικής κυριαρχίας.
      https://www.youtube.com/watch?v=Om0xa_m7AUY
      Το ερώτημα που τίθεται σχετικά με την πρόσφατη έγκριση τής βοήθειας των 61 δις, δεν μπορεί να περιορίζεται αποκλειστικά στο πρόσωπο τού Προέδρου Τραμπ, αλλά επεκτείνεται κυρίως στην αλλαγή στάσης δεκάδων ρεπουμπλικανών εκπροσώπων στο κογκρέσο, που άλλαξαν τελείως στάση σε αυτό το θέμα σε σύγκριση με την προηγούμενη ψηφοφορία. Ενώ η αριθμητική διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων σε αυτό το σώμα είναι ελάχιστη, οπότε θα αρκούσε μια αλλαγή στάσης από ελάχιστους ρεπουμπλικάνους εκπροσώπους για την έγκριση τής βοήθειας, υπήρξε μια αλλαγή στάσης από την συντριπτική πλειοψηφία τους, αφού μόνον 21 μέλη ψήφισαν ενάντια την δεύτερη φορά. Και εντάξει, να δεχθούμε, ότι ο Τραμπ τρελάθηκε ξαφνικά και πρόδωσε, ενώ είναι τελείως διαπιστώσιμο, ότι το ποσό που εγκρίθηκε δεν πρόκειται να αλλάξει την τελική έκβαση τού πολέμου υπέρ τής Ρωσίας. Με τούς δεκάδες άλλους εκπροσώπους τι έγινε; Με τι σόι σορόπια τούς ψεκάσανε και αλλαξοπιστήσανε αυτοί ξαφνικά σε μαζική κλίμακα; Ή μήπως εξαγοράστηκε ξαφνικά το μισό κογκρέσο από τα βαθύ κράτος; Άλλα συμφέροντα στις ΗΠΑ από αυτά της καμπάλ έπαψαν ξαφνικά να υπάρχουν;
      Βασικά οι πόλεμοι κερδίζονται κυρίως ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, κατά την προετοιμασία και την διεξαγωγή τους. Αυτό που συμβαίνει στις συγκρούσεις είναι εκατέρωθεν αμοιβαίο μακέλεμα, που δεν μπορεί να κρίνει από μόνο του κατά κανόνα την έκβαση.
      Εδώ και καιρό έχει εξαγγελθεί, ότι η τελική ανατροπή τής καμπάλ θα επιβληθεί σε παγκόσμια κλίμακα μέσω τής επιβολής στρατιωτικού νόμου σε αρκετές χώρες από τούς στρατούς. Πλην όμως τα Λευκά Καπέλα δεν ελέγχουν μέχρι και τον τελευταίο στρατιώτη, που πουλάει καφέδες στο ΚΨΜ. Κάποιους και μάλιστα τα χειρότερα αποβράσματα, που είναι και οι πιο επικίνδυνοι, ελέγχει η καμπάλ. ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ. Στις ΗΠΑ έχουν κουμπούρια εκατομμύρια άνθρωποι για να πατήσουν το θηρίο στο κεφάλι, γι αυτό οι ΗΠΑ είπαν ότι δεν πρόκειται να στείλουν στρατό στην Ουκρανία. Εκτιμώ, ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο, που θα μπει ξανά ο Πλούτων στον Αιγόκερω θα γίνει εκεί το τελικό ξεκαθάρισμα, τουτέστιν γερές συγκρούσεις. Στρατό σχεδιάζουν να στείλουν οι Ευρωπαίοι και είναι κατανοητό, ότι θα στείλουν εκεί ότι πιο βρώμικο διαθέτουν. Οι άλλοι τους περιμένουνε στην γωνία με τα θερμοβαρικά. Ο Νικόλαος Ανεξίμανδρος αποκαλεί το φαινόμενο τρίτο παγκόσμιο. Εγώ το ονομάζω “ανοίξαμε και σάς περιμένουμε”.

      Διαγραφή
    3. Μποτίλια στο Πέλαγος01 Μαΐου, 2024 02:06

      Β.Πούτιν: «Σκοτώνουμε μεγάλο αριθμό Βρετανών και Γάλλων στην Ουκρανία»! | Pronews TV
      https://www.youtube.com/watch?v=z0oQnKO4JyY

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή να πάνε στον πόλεμο και να γίνουν κρέας και τα τα τελευταία καθίκια που δεν ελέγχονται από τα λευκά καπέλα; Νατοϊκοί καμπαλο-τυχοδιώκτες στρατιωτικοί των ΗΠΑ και Ευρώπης;
      Την περίπτωση του συνεργάτη του Σοϊγκού την κόβω πάντως για απλή εκκαθάριση στο εσωτερικό του ρωσικού επιτελείου, για παραδειγματισμό, ότι είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν στο σώμα κάποια λαμόγια που με μέρος στρατιωτικών κονδυλίων κάνουν χλιδάτη ζωή. Μπορεί και να πέφτω έξω, και η δωροληψία του να αφορά κάτι πιο προδοτικό. Ίσως μάθουμε στην πορεία.

      Διαγραφή
    5. "ΠΥΡΙΝΗ ΜΠΟΤΙΛΙΑ"01 Μαΐου, 2024 18:32

      Αγαπητέ μου συνέλληνα "Μποτίλια" (δεν ξέρω το όνομα σου και θα ήμουν ευτυχής αν σε γνώριζα),

      Έχω σχεδόν 13 χρόνια μαχητικής αρθρογραφίας στο διαδίκτυο. Είμαι 58 συννεφιασμένων Νοεμβρίων, καθηγητής Μεσαιωνικής Ιστορίας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και συγγραφέας τριών συγγραμμάτων στην αγγλική και δύο στην ελληνική (το δεύτερο είναι υπό...κατασκευήν ακόμη), με ελεύθερο χρόνο σχεδόν ...μηδενικό και με ιδιωτικό βίο εφάμιλλο με όλους τους συναδέλφους που αποκαλούνται λίαν επιεικώς από τα τρίτα πρόσωπα ως... "κολλημένους", στοκαρίες, nerd, αλλοπαρμένους, αλλόκοτους και άλλα συναφή. Σε όλον λοιπόν τον συγγραφικό μου βίο, ουδείς- και το επαναλαμβάνω αυτό - ΟΥΔΕΙΣ δεν έχει αναλύσει με τέτοιο υπέροχο λόγο και συγκεκριμένες θέσεις που θέτουν τον δάκτυλον υπό τον τύπον των ήλων και όχι επιγραμματικά ή επιφανειακά. Σε ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ της γέρικης ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ! Επισήμανα στον φίλτατο Διόδοτο-Ταύρο να αναρτήσει το μαρκοσκελές σχόλιο σου σε αυτόνομη ανάρτηση ως "κριτική πάνω σε κείμενο" διότι από τη μία θα χαθεί μέσα στην απεραντοσύνη των άσχετων σχολίων και από την άλλη, ο όποιος άλλος σοβαρός αναγνώστης του ιστολογίου αυτού, να έχει τη δυνατότητα να διαβάσει τόσο τα επιχειρήματα σου ή την δική σου - τέλος πάντων - σκοπιά όσον αφορά τα δρώμενα ή τα τεκταινόμενα αν θες, που βιώνουμε όλοι μας ανεξαιρέτως τόπου κατοικίας.

      Όσον αφορά τώρα τις απόψεις σου, θα συμφωνήσω σε ένα τεράστιο 90%. Πράγματι, η έννοια ενός Παγκοσμίου Πολέμου στις μέρες μας, είναι σχετική και υπό συζήτηση. Κατ' αρχήν, θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η έννοια "Παγκόσμιος Πόλεμος" σήμερα και να τοποθετηθεί σύμφωνα με την εξελικτική διαδρομή της Ανθρωπότητας από το 1945 και μετά. Ενώ τότε, εκείνα τα μαύρα χρόνια του πρώτου μισού του 20ού αιώνα οι πόλεμοι ελάμβαναν χώρα σε ένα συγκεκριμένο πεδίο και χωροταξικό πλάισιο, με κανονικούς εθνικούς στρατούς και όπλα μικρού σχετικά βελινεκούς, ενώ σήμερα, έχουμε έναν ιδιότυπο τρόπο πολέμου, που ονομάζεται "πόλεμος δι' αντιπροσώπων". Κι αυτό εδράζεται κυρίως στην ύπαρξη της ανάπτυξης τρομακτικών οπλικών συστημάτων, τα οποία η κάθε μεγάλη χώρα με στρατηγικό υπόβαθρο και πολλαπλά συμφέροντα, έχει στη φαρέτρα της. Η απ' ευθείας κήρυξη πολέμου μιας μεγάλης χώρας ενάντια σε μια άλλη, εξ ίσου ισχυρή χώρα, απαιτεί και απ' ευθύας χρήση αυτών των όπλων με σκοπό να εξαναγκάσει η μία την άλλη σε βαριά ήττα. Επομένως, η απ' ευθείας σύγκρουση π.χ. Ρωσίας - ΗΠΑ, νομοτελειακά θα επιφέρει πυρηνική σύγκρουση κι αυτό δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της μίας, ούτε και της άλλης πλευράς.

      Διαγραφή
    6. "ΠΥΡΙΝΗ ΜΠΟΤΙΛΙΑ"01 Μαΐου, 2024 18:34

      Οπότε, η έννοια του "Παγκοσμίου Πολέμου" αναθεωρείται ως πραγματική και ανάγεται σε άλλο επίπεδο, όπου στο πεδίο της μάχης συμμετέχουν και συγκρούωνται κράτη-προτεκτοράτα της μίας ή της άλλης πλευράς. Στην συγκεκριμένη σύγκρουση που εστιάζουμε σήμερα, δηλαδή στον Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, οι δυνάμεις που συμμετέχουν, εκπροσωπούνται για την μία πλευρά οι χώρες του δυτικού συνασπισμού, δηλαδή του ΝΑΤΟ με κύριους μοχλούς την Ουκρανία (η οποία είναι και η αμυνόμενη χώρα) με κύριους βοηθούς τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Δανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τον Καναδά, ενώ από την άλλη πλευρά έχουμε τη Ρωσία ως κύριο επιθετικό μοχλό και πίσω από αυτήν την Βόρεια Κορέα, το Ιράν, την Λευκορωσία και την Κίνα.
      Αυτό μέχρι στιγμής, είναι το ένα σκέλος. Το άλλο, είναι σκέλος οικονομικό και έχει να κάνει με τον οικονομικό πόλεμο που υφίσταται η Ρωσία λόγω των εξοντωτικών κυρώσεων από τη μία και την απειλή κατασχέσεων περιουσιακών της στοιχείων που βρίσκονται σε χώρες του δυτικού μπλόκ με σκοπό στο να την σύρουν σε διαπραγματεύσεις πέρα από τα κανόνια.
      Από την άλλη πλευρά, ξεσπάει αναπάντεχα ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, που έχει στόχο να εξουδετερωθεί ο εχθρός των Ισραηλιτών που ακούσει στο όνομα Περσία (Ιράν), με παράλληλη πρόκληση πάλι για την Ρωσία, της οποίας το Ιράν είναι στενός συμμαχός της.
      Αν αυτός δεν ονομάζεται "Παγκόσμιος Πόλεμος", τότε τι ακριβώς θα μπορούσε να ονομαστεί, μιας και φαινομενικά, σε αυτή την παράλληλη σύγκρουση (Ρωσία-Ουκρανία-ΝΑΤΟ και Ισραήλ-Παλαιστίνη-Ιράν-Ρωσία)στην οποία συμμετέχουν προς στιγμήν ενεργά ή παθητικά περί τα 54 κράτη που ανήκουν σε διαφορετικές ηπείρους;
      Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην έχουμε μια σύγκρουση εφάμιλλη με την Σύγκρουση του 1939-1945 όπου πάλι δύο άξονες ήρθαν στα ...χέρια (Γερμανία-Ιταλία-Βουλγαρία-Ιαπωνία)vs(Βρετανία-Γαλλία-ΗΠΑ-Καναδάς-Μεξικό-Ελλάδα-Κύπρος) και όπου όλος ο πλανήτης ένοιωθε τα μπουμπουνητά από τους ήχους των κανονιών και το μπαρούτι από τις βόμβες που έριχναν τα βομβαρδιστικά, έχουμε όμως μια σύγκρουση οικονομικοπολιτική, θρησκευτική, στρατιωτική και γεωπολιτική, όπου διακυβέυεται η ισχύς της κάθε πλευράς για την Διακυβέρνηση του πλανήτη! Απλά αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής, όχι οι πολεμικές παντιγιέρες.

      Δεν θα μακρηγορήσω, αν και θα ήθελα να θίξω κι άλλα θέματα τα οποία έριξες στο τραπέζι της κουβέντας. Απλά θα πώ ένα... ορβουάρ και θα υποσχεθώ μια κατ' ίδιαν κουβέντα και θα το θεωρήσω αυτό τιμή μου, στο να έχω δηλαδή απέναντι μου έναν εξαιρετικό στοχαστή, πατριώτη και συνέλληνα. Βλέπεις, είσαι σπάνιο είδος και τα σπάνια, είθισται να είναι και πολύτιμα.

      Σε θερμοευχαριστώ, τόσο για τον χρόνο που ξόδεψες για να σχολιάσεις αναλυτικά το ταπεινό μου πόνημα, όσο και για την χαρά που μου έδωσες μέσω της χειρονομίας σου στο να ασχοληθείς με ένα άρθρο, που εγώ τουλάχιστον δεν το θεωρώ και από τα καλύτερα μου. Ίσως αυτό που είχα γράψει για την Ρωσία πριν από ενάμισι χρόνο να είναι πολύ καλύτερο απ΄ότι τούτο εδώ. Πάντως, είτε έτσι είτε...γιουβέτσι, κατέθεσα μια άποψη όσο πιο έντιμα μπορούσα, μιας και ο χρόνος με πιέζει ασφυκτικά σε πολλά επίπεδα. Θα επιστ΄ρέψω πάντως με ένα...βιβλίο ανά χείρας, το οποίο θα αναρτηθεί και στον Διόδοτο και όπου αλλού βρεθεί ανοιχτή πόρτα γι αυτό. Εις το επανιδείν λοιπόν!

      Διαγραφή
  6. Μποτίλια στο Πέλαγος01 Μαΐου, 2024 11:52

    Οι στρατοί φτιάχνονται μόνον μέσα στην φωτιά τού πολέμου. Ανέκαθεν υφίσταται ένα χάσμα μεταξύ των μάχιμων και τούς γραφειοκράτες των επιτελείων, που είναι γεμάτοι παράσημα για να παραγγέλνουν κόκα κόλες και να προωθούν ιδιωτικά συμφέροντα κατασκευαστών και προμηθευτών. Αυτό το χάσμα αξιοποίησε ο στρατηγός Μάικελ Φλυν με στόχο την διαφοροποίηση των υγιών στελεχών. Ο στρατός των ΗΠΑ έπρεπε να δυστυχώς προηγουμένως να εγκληματήσει μαζικά σε παγκόσμια κλίμακα, για να εφαρμοστεί η φυγόκεντρος έλξις από τις πατριωτικές δυνάμεις. Τα Λευκά Καπέλα ισχυροποιήθηκαν από τις στάχτες τού φοίνικα των πολέμων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, που αποδείχθηκαν φιάσκο για τις μακροπρόθεσμες στοχεύσεις τής καμπάλ. Οι πατριώτες χαρακτηρίζονται από συνοχή, οι φαύλοι κυριαρχούνται από εγωιστική αδηφαγία. Το μέλλον κρίνεται πάντοτε από την συγκροτημένη αρετή και όχι από τούς μηχανισμούς επιβολής ωμής βίας.
    Η πρώτη φάση τής Ρωσικής επέλασης στην Ουκρανία χαρακτηρίστηκε από μεγάλες αδυναμίες, όσο αφορά την επιμελητεία και τα κέντρα επιχειρήσεων. Εκτιμώ, ότι η υπερβολική προώθηση τής επίθεσης και η υποχώρηση που ακολούθησε στην αρχή, έγιναν σκόπιμα, ώστε να επιβληθούν αναγκαίες εκκαθαρίσεις. Αρκετοί τραπεζίτες “αυτοκτόνησαν”, πέραν των εκκαθαρίσεων, που δεν έγιναν γνωστές. Σε αυτήν την πορεία παραμερίστηκαν και πολύ αξιόλογα στελέχη, όπως ο στρατηγός Σουροβίκιν, που μάλλον απαιτούσαν ένα ξεκαθάρισμα με γρηγορότερους ρυθμούς. Όμως αυτοί που σταθμίζουν τις βασικές επιλογές στην Ρωσία, δεν είναι κυρίως στρατιωτικοί. Το σώφρον κέντρο εδράζεται σε ένα συνεκτικό πυρήνα με άμεσο έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών, αποδίδοντας το κυρίαρχο βάρος στην πολεμική βιομηχανία. Οι στρατοί μπορεί να φτιαχτούν, τα όπλα όμως πρέπει να προϋπάρχουν.
    Ανέκαθεν στην Ρωσία ο στρατός έτυχε χειρισμού από αυτό το κέντρο με ιδιαίτερη προσοχή, έντονο σκεπτικισμό και συνεχείς ανελέητες παρεμβάσεις, ενώ αντιμετωπιζόταν μονίμως ως ένας μηχανισμός υπό συνεχή διαμόρφωση μέσω εκκαθαρίσεων. Το κέντρο γνωρίζει, ότι η μάχιμη ικανότητα τού στρατού στηρίζεται σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος είναι οι επαγγελματίες στρατιωτικοί και ο δεύτερος είναι το ετοιμοπόλεμο λαϊκό πλήθος. Το κέντρο, χωρίς να υποβιβάζει την σημασία τού πρώτου πυλώνα, τον αντιμετωπίζει ως μοχλό, ενώ στηρίζεται περισσότερο στον δεύτερο πυλώνα. Και η αιματηρή ιστορία αυτής τής χώρας έχει αποδείξει, ότι ο Ρωσικός λαός είναι θηρία. Γι αυτό το κέντρο χειρίστηκε τον μοχλό με σεβασμό μεν για τον ρόλο και την προσφορά του, αλλά σε τελευταία ανάλυση ανελέητα. Πριν τον Β΄ΠΠ οι Σταλινικοί καρατόμησαν το μισό σώμα των αξιωματικών. Αξιολογότατοι στρατηγοί, όπως ο Προεμπαρτζέσκι εκτελέστηκαν. Ο στρατηγός Ζούκοφ αναφέρει στα απομνημονεύματά του, ότι στην μάχη τού Στάλινγκραντ εκτελέστηκαν 17.000 στρατιώτες, επειδή οπισθοχώρησαν από την πρώτη γραμμή άμυνας. Ο ηρωισμός αυτού τού λαού δεν έχει όρια, το ίδιο όμως ισχύει για την αποφασιστικότητα τής ηγεσίας του. Στον Β΄ΠΠ κάθε στρατιώτη συνόδευε και ένας άοπλος, για να πάρει το όπλο του όταν αυτός έπεφτε, διότι δεν υπήρχαν αρκετά όπλα. Και πρόσφατα θυσιάστηκαν στελέχη υψηλής εντιμότητος και ήθους, όπως ο στρατηγός Λέμπεντ, που μπήκε στην πολιτική, για να χτυπήσει την διαφθορά στον πόλεμο τής Τσετσενίας. Επίσης ο αδελφός του, που ήταν και αυτός στρατιωτικός εξοντώθηκε με αεροπορικό “δυστύχημα”. Ο Μολότοφ είπε, ότι πήγαιναν σε συνεδριάσεις με τον Στάλιν και δεν γνώριζαν εάν θα βγουν ζωντανοί από την συνεδρίαση. Καταγγέλθηκε η σύζυγός του Πολίνα, η οποία ήταν Εβραία και έτρεχε ο άνθρωπος να την σώσει. Στην Ρωσία δεν υπάρχει έλεος, υπάρχουν μόνο δύο αρχές. Η Πατρίδα και η Νίκη. Και η ανθρώπινη ζωή θεωρείται υποδεέστερη από αυτές τις αρχές, διότι αυτή αποκτά αξία μόνον όταν αυτές θριαμβεύουν.
    Στην Ελλάδα προσπαθούν να αλλοτριώσουν ένα αγέρωχο λαό, κάνοντάς μας μαλθακούς. Όμως τα αποθέματα ηρωισμού στην κυτταρική μνήμη μας θα εκδηλωθούν, όταν εγερθεί ο κοιμώμενος γίγας, οπότε θα φανεί το μεγαλείο τής Ελληνικής ψυχής ξανά. Το 1,5 εκατομμύριο υπογραφές για τα Τέμπη είναι το πρώτο βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω να προτείνω μία ακόμα βαρβάτη γραφή (χθεσινό άρθρο), από τον αγαπητό του ιστολογίου Τιερί Μεϊσάν:

    " Παρίσι 2024 και Βερολίνο 1936 στην υπηρεσία ενός ακατόρθωτου αυτοκρατορικού ονείρου "

    Η σύγκριση είναι σοκαριστική: η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 χρησιμοποιεί προπαγανδιστικά τεχνάσματα από τους αγώνες του Βερολίνου του 1936. Ωστόσο, υπάρχει εξήγηση: ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, όπως ο καγκελάριος Αδόλφος Χίτλερ, ακολουθεί την εφαρμογή του ίδιου σχεδίου της «Νέας Ευρωπαϊκής Τάξης». Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το κάνει με ειρηνικό τρόπο, αλλά όπως και εκείνος, θα αποτύχει γιατί, όπως και εκείνος, περιφρονεί τους λαούς. Περαιτέρω, το σχέδιο του είναι ξεπερασμένο: δεν ανταποκρίνεται πλέον στις οργανωτικές δομές της ψηφιακής εποχής.

    ...............
    https://www.voltairenet.org/article220798.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Θα έχουμε άλλου είδους καταστροφές λοιπόν, όπως αυτή η οικονομική καταστροφή που επίκειται, το κράχ δηλαδή που λέμε και που είναι έτοιμο ήδη. Μαζί με αυτό, θα ακολουθήσει η πείνα παντού, σε όλον τον δυτικό τουλάχιστον, κόσμο. Και καπάκι, θα έρθει ο καταστροφικός αυτός πόλεμος, όπου θα ισοπεδώσει το σατανόφερτο αυτό σύστημα των Διεθνιστών. Οι διεθνιστές θα ηττηθούν, όχι η Ανθρωπότητα.

    Η Ανθρωπότητα μετά τα ερείπια, απλά θα αναζητήσει στο πρόσωπο του Χριστού την Αλήθεια. Αυτή θα είναι και η επικείμενη Νίκη της Ορθοδοξίας."
    ___

    Μετά από πόσα ερείπια;;;;;

    Μετά από 40 ημέρες στην έρημο, ο διάβολος θεώρησε σωστό να βάλει σάν πρώτο πειρασμό* στον Ιησού Χριστό να γεμίσει την γαστέρα του,,,
    Έτσι σκέφτεται ο διάβολος,,,
    " Αν είσαι υιός Θεού κάνε τον λίθο Άρτο να χορτάσεις."
    ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δαν. 2,44 καὶ ἐν ταῖς ἡμέραις τῶν βασιλέων ἐκείνων ἀναστήσει ὁ Θεὸς τοῦ οὐρανοῦ βασιλείαν, ἥτις εἰς τοὺς αἰῶνας οὐ διαφθαρήσεται, καὶ ἡ βασιλεία αὐτοῦ λαῷ ἑτέρῳ οὐχ ὑπολειφθήσεται· λεπτυνεῖ καὶ λικμήσει πάσας τὰς βασιλείας, καὶ αὐτὴ ἀναστήσεται εἰς τοὺς αἰῶνας.

      Δαν. 2,44 Κατά την εποχήν των βασιλέων της τετάρτης βασιλείας, ο Θεός του ουρανού θα αναδείξη μίαν άλλην βασιλείαν, η οποία στους αιώνας των αιώνων δεν θα καταστραφή. Και έτσι η βασιλεία αυτή του Θεού δεν θα λείψη, δεν θα δώση τόπον εις άλλην βασιλείαν. Θα συντρίψη δέ, και θα θρυμματίση και θα λιχνίση όλας τας άλλας βασιλείας· και αυτή θα υψωθή, θα εκταθή και θα υπάρχη στους αιώνας των αιώνων.

      Δαν. 2,45 ὃν τρόπον εἶδες ὅτι ἀπὸ ὄρους ἐτμήθη λίθος ἄνευ χειρῶν καὶ ἐλέπτυνε τὸ ὄστρακον, τὸν σίδηρον, τὸν χαλκόν, τὸν ἄργυρον, τὸν χρυσόν, ὁ Θεὸς ὁ μέγας ἐγνώρισε τῷ βασιλεῖ ἃ δεῖ γενέσθαι μετὰ ταῦτα, καὶ ἀληθινὸν τὸ ἐνύπνιον, καὶ πιστὴ ἡ σύγκρισις αὐτοῦ.

      Δαν. 2,45 Οπως είδες, βασιλεύ, ότι, δηλαδή, χωρίς την επέμβασιν ανθρωπίνης χειρός εκόπη ένας ΛΙΘΟΣ από όρος και συνέτριψε τον πηλόν, τον σίδηρον, τον χαλκόν, τον άργυρον και τον χρυσόν, έτσι ο μέγας Θεός απεκαλυψεν στον βασιλέα τον Ναβουχοδονόσορα, τι θα γίνη στο μέλλον σχετικώς με τας διαφόρους βασιλείας. Το όνειρον είναι αληθινόν και η ερμηνεία αυτού πιστή και ακριβής”.

      Διαγραφή
    2. ΛΊΘΟΣ

      https://youtu.be/dMpDSun-7I8?si=Q31TJs-tM8HF366o

      Διαγραφή
  9. Φίλτατε Πύρινε Λόγιε,

    σε ευχαριστώ από καρδιάς για την προσοχή που απόδωσες στα σχόλια μου. Ενώ η αρθρογραφία σου, την οποία παρακολουθώ πάντοτε ανελλιπώς, αποκαλύπτει ένα βαθύ αναζητητή τής αλήθειας, που μοχθεί για την συγκροτημένη προβολή της, οι τοποθετήσεις σου στα σχόλιά μου διαπνέονται από υψηλή ευγένεια ήθους. Η συμφωνία, ή διαφωνία, σε ζητήματα εκτιμήσεων ουδέποτε αποτελεί ουσιαστικό κριτήριο στην πορεία μιας κοινής αναζήτησης. Και η αναγκαία αρετή συνίσταται, στο να μπορούν άνθρωποι να συμβαδίζουν και να συστρατεύονται στην επιδίωξη τής προώθησης κοινών αξιών και υπερκείμενων στοχεύσεων, παρόλο που τυχαίνει να μην συμφωνούν σε πλήθος επί μέρους εκτιμήσεων. Η μονοκουλτούρα των απόψεων έχει αποδειχθεί, ότι φαλκιδεύει την αναζήτηση, και η τύποις ενότητα που προωθεί η κάθε μονοκουλτούρα, είναι πλασματική και χωρίς πρακτική αξία. Σε πρόσφατη σειρά κειμένων που έχω αναρτήσει με θέμα την λειτουργία των ημισφαιρίων τού εγκεφάλου, εμμένω στην άποψη, ότι τόσο η μονομερής στήριξη στην ατομικότητα, όσο και η μονομερής στήριξη στην συλλογικότητα είναι αποτελέσματα μοιραίας λοβοτομής, που δυστυχώς έχει επιβληθεί σε μήκος και πλάτος. Επιδιώκουμε μια συλλογικότητα, η οποία δεν ισοπεδώνει, αλλά αναδεικνύει το άτομο, ως οργανικό στοιχείο ενός όλου. Διότι η ολογραφική φύση τής ύπαρξης ενσωματώνει το πλήρες όλον σε κάθε επί μέρους στοιχείο του, οπότε το ατομικό και το συλλογικό συνθέτουν μια αρμονία. Και ένα είδος αρμονίας, είναι η αντισυμμετρική αρμονία, γι αυτό η έννοια τής αρμονίας δεν προϋποθέτει την ταύτιση, αλλά τον από κοινού ενεργό συγκερασμό ατόμων μέσα στο όλον. Η Θεία Κοινωνία δεν είναι για την Ορθόδοξο Πίστη μια αφηρημένη κοινωνία υποταγής, αλλά Κοινωνία Προσώπων, στην βάση τής αλληλοπεριχώρησης, όπου η αυτονομία αναδεικνύεται μέσω τής ετερονομίας.
    Σε ευχαριστώ επίσης για όσες θετικές ιδιότητες μού αποδίδεις. Πλην όμως δεν είμαι κάτι περισσότερο από ένας φτωχός και μόνος κάου μπόυ τού διαδικτύου και προσέρχομαι στον Διόδοτο ως μια από τις πολλές βέργες, που δένονται εδώ σε δεμάτι. Και θα ήταν ανόητο και τελείως αντιπαραγωγικό, αν ο φίλτατος Κώστας αναρτούσε εδώ τα σεντόνια, που συχνά καταθέτω στα σχόλια. Ο Διόδοτος ανήκει σε εκείνα τα ιστολόγια, που σχολιάζουν αρκετοί σοβαροί σχολιαστές, οπότε σε αυτά αποδίδεται η δέουσα προσοχή, με αποτέλεσμα να εκπληρώνουν ως τέτοια τα όσα προβάλλονται. Όπως έχει επισημάνει κάποιες φορές ο Γιώργος Μεταξάς, ο Διόδοτος είναι μια στέρεη και ενεργή βάση στήριξης για αρκετά ιστολόγια, που ο διαχειριστής κρίνει, ότι αξίζει να προβάλλεται η φωνή τους. Υπό αυτήν την έννοια δεν είναι ο Διόδοτος μόνον ένα πολύ αξιόλογο ιστολόγιο, αλλά κόμβος διέλευσης και διανομής. Εξ άλλου τυχαίνει εδώ και 17 χρόνια να διατηρώ δικό μου ιστολόγιο, οπότε έχω κάθε άνεση να προβάλλω ότι επιθυμώ αυτόνομα εκεί. Όμως θεωρώ υποχρέωσή μου, να προσπαθώ να ανταποκρίνομαι στο μέτρο τού δυνατού, στην αμέριστη στήριξη που παρέχει ο Κώστας, τόσο σε μένα, όσο και σε αρκετούς άλλους φίλους και φίλες.
    Δεν θα μακρηγορήσω με αναφορές στο πρόσωπό μου, διότι εδώ δεν είμαι άγνωστος. Θα ανταποκριθώ μόνον στην αναφορά σου “Είμαι 58 συννεφιασμένων Νοεμβρίων", γράφοντας, ότι στο τέλος αυτού τού μηνός συμπληρώνω ως αδιόρθωτος και αμετανόητος έφηβος τα 70 έτη.
    Όσο αφορά την γοητευτική πρότασή σου να συναντηθούμε, που με τιμά ιδιαίτερα, επίτρεψέ μου να φέρω στην μνήμη μου, αυτό που είπε το παλιό φιλαράκι Χάμφρεϋ Μπόγκγαρτ στην τελευταία σκηνή τής ταινίας “Καζαμπλάνκα”. “Νομίζω ότι πρόκειται για την αρχή μιας εξαιρετικής φιλίας”.
    Εν κατακλείδι σχετικά με το άρθρο σου, νομίζω ότι όταν γράφουμε, δεν εξωτερικεύουμε μόνον τις σκέψεις μας, αλλά και την ψυχή μας. Και όταν η ψυχή αναζητά την ελπίδα, η γραφή γίνεται βάλσαμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «ΠΥΡΙΝΗ ΜΠΟΤΙΛΙΑ»02 Μαΐου, 2024 05:55

      Είπα να μην απαντήσω σε άλλο σχόλιο και να κλείσω τη κουβέντα εδώ, αλλά όσο σε διαβάζω και όσο εμβαθύνω την προσοχή μου στα γραφόμενα σου, τόσο η παρόρμηση μου γίνεται…βασανιστικά πιεστική στο να προεκτείνει την κουβέντα έτι περαιτέρω. Κατ’ αρχάς, θα σε συγχαρώ για άλλη μια φορά, για την εξαιρετική σου κατάρτιση όσον αφορά την συμπεριφορά της ρωσικής βαραγγικής φυλής ανά τους αιώνες εγώ θα έλεγα, της οποίας εσύ εστιάζεις στο πολύ πρόσφατο παρελθόν της και συγκεκριμένα στην περίοδο της σταλινικής τυραννίας. Αν η CIA και το WEF σε είχαν σύμβουλο επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής (Foreign Policy Advisor) σε θέματα Ρωσίας, ίσως αυτή τη στιγμή να μην είχαμε καν, όχι Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά ούτε καν την παραμικρή ΝΑΤΟϊκή επέκταση. Όπως διευκρίνισες ολόσωστα, για τους Ρώσους δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά η Νίκη και η Πατρίδα, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, ήταν και…σλόγκαν του Μεγάλου Πέτρου όταν αυτός είχε προετοιμάσει τον στρατό του για να εξαφανίσει οριστικά την απειλή του Σουηδικού Κράτους που από τον 16ο αιώνα, είχε καταστεί υπερδύναμη έχοντας καταλάβει πολλά ρωσικά εδάφη. «Σκοπός μας η Νίκη, ύπαρξη μας η Πατρίδα», είχε φωνάξει πριν την οριστική επίθεση στη μάχη της Πολτάβα (στα πλαίσια του Μεγάλου Βορείου Πολέμου στις αρχές του 18ου αιώνα) όπου οι Σουηδοί έπαθαν πανωλεθρία και η αυτοκρατορία που είχαν συστήσει κουρελιάστηκε. Αν παρατηρήσει κανείς όχι μόνο τις μεθόδους του Πέτρου στο να προετοιμάσει τη χώρα του για τις μεγάλες μάχες που επρόκειτο να δώσει, αλλά και την απόλυτα σιδερένια του πυγμή τόσο στο να βγάλει εκτός τους βογιάρους (Ρώσοι φεουδάρχες), όσο και να κατασκοπεύσει τους Δυτικούς της διαιρεμένης Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, μπορεί να καταλάβει ότι οι Ρώσοι είναι λαός που δεν μπορεί να σταματήσει κανείς, εκτός αν είναι διατεθειμένος να επιχειρήσει αποστολή αυτοκτονίας.
      Η Ιστορία για μένα, είναι το εργαλείο μου στο να αποκρυπτογραφώ τις προθέσεις και τις πραγματικές αιτίες των γεγονότων, αναλογικά με την υφή και τον χαρακτήρα των λαών ανά τους αιώνες. Γι’ αυτό και δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω ορθολογικά το γιατί επέλεξε το σιωνιστικό Ιερατείο του WEF να προκαλέσει τόσο ωμά και εξόφθαλμα αυτή την Αυτοκρατορία (διότι περί αυτοκρατορίας πρόκειται) και να καταλήξει στην απόλυτη ήττα και τον εξευτελισμό, ενώ θα μπορούσε με διάφορες μεθόδους και μια σωστή διπλωματική τακτική, να την προσεταιριστεί και να την κάνει μέρος του παγκοσμιοποιητικού σχεδίου. Και επειδή ΔΕΝ το έκανε, αυτό ακριβώς με οδηγεί στο να καταφύγω στην Συνωμοσιολογία αλλά και την υπερφυσική διάσταση των πραγμάτων, για να βρώ απαντήσεις.
      Οι Ρώσοι είναι ανελέητοι σε όλες τους βαθμίδες των δραστηριοτήτων τους. Είτε πρόκειται για κυβερνητικές επιχειρήσεις, είτε για παράνομες. Οι μυστικές τους υπηρεσίες (από την αρχή της ΟΧΡΑΝΑ, υπεύθυνης για την κλοπή των Πρωτοκόλλων μέχρι την KGB και την σύγχρονη FSB) διακρίνονται για την ιδιαίτερα σκληρή και απάνθρωπη συμπεριφορά τους, όχι μόνο στους εχθρούς, αλλά και στο ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό τους. Μ’ άλλα λόγια, μπροστά στην KGB και ακόμη χειρότερα, στην σημερινή FSB, οι δυτικές ανάλογες υπηρεσίες μοιάζουν παιδική χαρά και χώρος αναψυχής. Οι άνθρωποι είναι γεννημένοι δολοφόνοι, απίστευτα βάναυσοι και ατίθασοι (γι’ αυτό και η επιβίωση τους στις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες που επικρατούν στις επαρχίες της ρωσικής υπαίθρου), ζυμωμένοι με τον κίνδυνο και ανελέητοι στις αποφάσεις τους. Προσφάτως, είχε γυριστεί από το ευρωπαϊκό χόλυγουντ μια ταινία με τον τίτλο «Άννα», συμπαραγωγή ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας (προφανώς προπαγανδιστική) όπου εξιστορείται η δράση μιας κοπέλας - κατασκόπου της KGB στην εποχή λίγο πρίν την σοβιετική κατάρρευση, η οποία ταινία αναλύει με το μάτι του «εκπολιτισμένου» δυτικού - προσθέτοντας φυσικά και την ανάλογη δόση υπερβολής και υπερβατισμού - τόσο την απάνθρωπη εκπαίδευση της κοπέλας, όσο και την συμπεριφορά της ίδιας της μυστικής υπηρεσίας προς το πρόσωπο της. Αξίζει να την δεις, αν τη ψάξεις στο internet.
      (Συνεχίζεται)

      Διαγραφή
    2. «ΠΥΡΙΝΗ ΜΠΟΤΙΛΙΑ»02 Μαΐου, 2024 06:30

      Εν κατακλείδι, για να τα βάλει κανείς με έναν τέτοιο λαό, αυτής της υφής και υποστάσεως, του οποίου η συμπεριφορά ποτέ δεν άλλαξε ούτε χιλιοστό στην πορεία ανα τους αιώνες, πρέπει να έχει τάσεις αυτοκτονικές. Το μόνο κίνητρο ίσως, όλων αυτών που τολμούν κάτι τέτοιο, είναι μόνο η "αλαζονεία της υπεροχής". Κάτι που είχαν στον υπερθετικό βαθμό μόνο δύο ηγέτες στον κόσμο, ο Ναπολέων ο Α' και ο Αντολφ Χίτλερ. Μόνο αυτοί οι δύο επιχείρησαν το απονενοημένο και...είδαμε όλοι την κατάληξη τους. Το δε τραγελαφικό της ιστορίας, εγκυται στο ότι και οι δύο αυτοί τύποι, υποσχέθηκαν στους οικείους τους ότι η υπόθεση Ρωσία θα λήξει μέσα σε δυό μήνες! Το αποδεικνύει για την περίπτωση του Ναπολέοντα, η τρίτη επιστολή του προς την (πρώην) συζυγό του Ιωσηφίνα (Αντρέ Μαρσώ "Ναπολέων, επιστολές προς την Ιωσηφίνα",εκδόσεις Πανόραμα 1967), ενώ για τον Χίτλερ ο στρατηγός Φον Ες, στην απολογία του στη δίκη της Νυρεμβέργης (Νυρεμβέργη, Πρακτικά Δίκης, υπόθεση Ρούντολφ Φον Ες)
      Ο υπερφιαλισμός που διέπει τους αλαζόνες, είναι ο πλέον χειρότερος εχθρός τους κι αυτό απεδείχθη περίτρανα στην περίπτωση της Ουκρανίας και των υπερφίαλων Διεθνιστών, που πίστευαν κι αυτοί - τι σύμπτωση ε; - ότι η Ρωσία θα καταρρεύσει μέσα σε πέντε μήνες, λόγω των εξοντωτικών πραγματικά οικονομικών κυρώσεων και την "αποτελεσμάτικότητα" που υπόσχονταν τα δυτικά όπλα. Οι προρρήσεις του Αγιου Παισίου σχετικά με την κατάληψη της Πόλης από τους Ρώσους και την οριστική καταστροφή του κεμαλικού μορφώματος στα πλαίσια της τρίτης φάσης του Γ'ΠΠ, εαν τις αντιπαραβάλει κανείς με την αέναη ιδία ανά τους αιώνες συμπεριφορά των Ρώσων, θα είναι αναγκασμένος να τις προσέξει ιδιαίτερα και είμαι απολύτως βέβαιος πως ο - ελληνικής καταγωγής εξισλαμισμένος Ρωμιός - Ερτογάν, το έχει κάνει ήδη τουλάχιστον εδώ και 13-14 χρόνια. Εξ ού και η συμπεριφορά του απέναντι στη Ρωσία μετά τη ρίψη του μοιραίου Su-29 βόρεια της Συρίας το 2015, όταν αναγκάστηκε να ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ κυριολεκτικά τον Πούτιν, για να τον συγχωρέσει. Και η "συγχώρεση" του Πούτιν δεν ήρθε αμέσως. Μεσολάβησαν πολλά στο μεταξύ για να τον σπρώξουν προς τα εκεί κι αυτό οφείλεται περισσότερο στον ιστορικό και φιλόσοφο Ντούνκιν παρά στον Πούτιν,που τον συμβούλευσε στο να εκμεταλλευτεί μια πραγματικά "θεόσταλτη" ευκαιρία του να γίνει η Τουρκία υποχείριο της Ρωσίας για να χτυπηθεί το νοτιοανατολικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

      Διαγραφή
  10. "ΠΥΡΙΝΗ ΜΠΟΤΙΛΙΑ"02 Μαΐου, 2024 07:13

    Εν πάσει περιπτώσει, για να κλείσω (επιτέλους) τον σχολιασμό μου, βουλώνοντας το στόμα μου, θα σταθώ με ιδιαίτερη ευλάβια σε αυτό που έγραψες. "Επιδιώκουμε μια συλλογικότητα, η οποία δεν ισοπεδώνει, αλλά αναδεικνύει το άτομο, ως οργανικό στοιχείο ενός όλου. Διότι η ολογραφική φύση τής ύπαρξης ενσωματώνει το πλήρες όλον σε κάθε επί μέρους στοιχείο του, οπότε το ατομικό και το συλλογικό συνθέτουν μια αρμονία. Και ένα είδος αρμονίας, είναι η αντισυμμετρική αρμονία, γι αυτό η έννοια τής αρμονίας δεν προϋποθέτει την ταύτιση, αλλά τον από κοινού ενεργό συγκερασμό ατόμων μέσα στο όλον. Η Θεία Κοινωνία δεν είναι για την Ορθόδοξο Πίστη μια αφηρημένη κοινωνία υποταγής, αλλά Κοινωνία Προσώπων, στην βάση τής αλληλοπεριχώρησης, όπου η αυτονομία αναδεικνύεται μέσω τής ετερονομίας" Ούτε ο Πλάτωνας δεν θα το διατύπωνε τόσο ορθά, επειδή ίσως είχε κολλήματα με το πνεύμα και το σώμα.
    Όντως είναι έτσι, διότι η αυτονομία του Ανθρώπου είναι έργο Θεού και ως εκ τούτου, η αρμονία δεν προυποθέτει την ταύτιση, αλλά ο ενεργός συγκερασμός μέσα σε ένα μεγάλο σύνολο. Αυτήν ακριβώς την υπόσταση είχε η Ελληνική Οικουμένη, είτε ως βασικός πυλώνας της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας, είτε ως Ρωμιοσύνη μετά την ίδρυση της Κων/πόλεως. Και ξέρεις κάτι; Αυτήν ακριβώς την αρμονία ονειρεύονται οι Διεθνιστές, αλλά με τον εντελώς ανάποδο τρόπο. Γι αυτό και το δημιούργημα τους το ονομάζω "Ανάποδο Κόσμο". Επί της ουσίας δηλαδή, οι Διεθνιστές προσπαθούν να μιμηθούν την Ρωμιοσύνη ως βάση στο παγκοσμιοποιητικό τους μόρφωμα, μια Ρωμιοσύνη όπου μέσα της υπήρχαν μεν ετερόκλητα στοιχεία, αλλά ήταν εναρμονισμένα μέσω μίας γλώσσας (ελληνικής είτε στην αιολική/ιωνική της μορφή είτε στη λατινική) και μιας θρησκείας, της θρησκείας της Αλήθειας του Χριστού. Εν αντιθέσει με την βιαιότητα του Παπισμού, η Ορθόδοξη Θεία Κοινωνία δεν υπήρξε ποτέ ως "αφηρημένη κοινωνία υποταγής" όπως την αναφέρεις, αλλά πράγματι μια κοινωνία Προσώπων σε μια βάση αλληλοπεριχώρησης (ετερονομία-αυτονομία)...
    Δε ξέρω, αλλά η κουβέντα μαζί σου μπορεί να κρατήσει μια αιωνιότητα... Τόσο η σχεδόν απόλυτη ταύτιση απόψεων σε πολλά ζητήματα, όσο και το γεγονός της αναζήτησης της Αλήθειας μέσω διαφόρων πνευματικών εργαλειών, είναι λογικό στο να οδηγεί σε σημείο στο να εξελίσσεται μια κουβέντα σε πολλαπλά επίπεδα, πράγμα που την επεκτείνει σε βαθμό που καταργεί τον χρόνο.
    Και πάλι σε υπέρευχαριστώ για τον χρόνο που μου διέθεσες και την ευκαιρία που μου έδωσες στο να εκφράσω με μεγαλύτερη ευκρίνεια τις δικές μου πλευρές των ήδη ταυτιζόμενων απόψεων μας.

    Υ.Γ. Ο Χαμφρευ Μπόγκαρτ είχε απόλυτο δίκιο. Όσο για την Καζαμπλάνκα,πιστεύω ότι γνωρίζεις ήδη πως σχεδιάστηκε ως μια ταινία πολεμικής προπαγάνδας,ενώ κατέληξε στο να είναι η μόνη ίσως ταινία που ανήγαγε την ανθρώπινη υπόσταση σε ένα άλλο επίπεδο, αυτό του ανθρώπινου ψυχικού υπερβατισμού. Κι αυτό δεν επετεύχθη επειδή η ταινία είχε έναν συγκεκριμένο σεναριακό μπούσουλα. Επετεύχθη λόγω του απίστευτου γεγονότος πως το σενάριο...γραφόταν την ίδια ώρα όπου έλάμβαναν χώρα τα γυρίσματα! Με αποτέλεσμα ο κάθε σεναριογράφος (ήταν τρείς στην συγγραφική ομάδα) να εμπνεέται από την ανατρεπτική εξέλιξη και να καταθέτει στην επόμενη σκηνή τις δικές του απόψεις πάνω στον ανθρώπινο υπερβατισμό. Μια ανάλογη ταινία προσπάθησε να γυρίσει ο αείμνηστος Νίκος κούνδουρος μαζί με τον άλλον αειμνηστο στοχαστή Ιάκωβο Καμπανέλλη - και ασφαλώς μιλώ για τον απίστευτο "Δράκο" - χωρίς όμως να φτάσουν στην τελειότητα της "Καζαμπλάνκα", παρά το γεγονός ότι ο "Δράκος" συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Το Χόλυγουντ όμως υπερίσχυσε του "Δράκου" επειδή η κινηματογραφική γλώσσα ήταν ήδη πολύ εξελιγμένη την περίοδο του '40 στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα την ίδια χρονική στιγμή είχε αρχίσει να κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα από τον "πατέρα" Φιλ.Φίνο.
    Αυτά και το βουλώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε Διονύση και φίλε Σέργιε,
    παίρνω το θάρρος, δεδομένης της αγάπης που σάς έχω, και δεδομένης της καλής αίσθησης του χιούμορ που διαθέτετε,
    να σάς βγάλω καινούρια παρατσούκλια 🙂
    Σινδόνη στο Πέλαγος
    και
    Σινδόνιος Λόγιος
    Δεδομένης βεβαίως βεβαίως και της βαθιάς εκτίμησης που έχουν όλοι οι Διοδοταίοι προς εσάς.

    Καλά Ανάσταση Κυρίου να έχουμε
    και
    ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή