«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Συνέντευξη στο MilitaireNews που πρέπει να δείτε!

Την οικονομική κατρακύλα της χώρας την ακολουθεί η θεσμική κατάρρευση. Όσα συμβαίνουν στην χώρα σε επίπεδο λειτουργίας βασικών θεσμών είναι πρωτάκουστα. Ο Θέμης Τζήμας, δικηγόρος και διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μιλά χωρίς ενδοιασμούς για την παρακμή μας που αποτυπώνεται ακόμη και στην διαχείριση των σοβαρών εθνικών θεμάτων. 

«Υπάρχει μια κατάσταση εσωτερικής αποικιοποίησης στη χώρα. Έχουμε ένα σύστημα εξουσίας του οποίου έχει τα λεφτά είτε είναι έξω, είτε σε παρασιτικές δραστηριότητες εντός της χώρας. Στα δύσκολα οι «έξω» υποστηρίζουν την άσκηση της εξουσίας χωρίς να έχουν φυσικά κανένα ενδιαφέρον για οτιδήποτε συμβαίνει στον ελληνικό λαό ,μέχρι του σημείου εκείνου κατά το οποίο η οποιαδήποτε λαϊκή αντίδραση μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη για τους ίδιους προσωπικά.. 

Αυτό δημιουργεί μια πλήρη αποκοπή από πάνω προς τα κάτω και επομένως και οι θεσμοί, οι οποίοι υποτίθεται ότι υπάρχουν για να ελέγχουν τους από πάνω και ιδίως για να βάζουν χαλινάρια στο εκάστοτε σύστημα αξίας , αποδεικνύονται χάρτινοι. Έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου και αυτό το βλέπουμε και στα Τέμπη και στη Θεσσαλία και στην Πύλο και στην αποτίμηση της διαχείρισης του covid . Θυμίζω ότι είχαμε ΜΕΘ με 100% θνησιμότητα και δεν έγινε ποτέ καμία έρευνα για το ποιος έφταιγε… 

Στο κορυφαίο ζήτημα του Τεμπών χρειάστηκε 1,5 χρόνος για να βρούμε τι έχουν τα χώματα. έχουμε μία εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία βγαίνει σε ένα οικονομικό φόρεμα και δίνει στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, γιατί η συνάντηση με τους συγγενείς είναι κομμάτι της έρευνας, δεν είναι μια κοινωνική συνάντηση. 

Για να μην αναφερθούμε και στις υποκλοπές και σε πολλά άλλα… Δεν υπάρχει κανένας θεσμός με αξιοπιστία και με διάθεση να ελέγξει αυτούς που στρεβλώνουν και καταλύουν τη λειτουργία του θεσμών» 

 Και ο κόσμος ,οι πολίτες πώς αντιλαμβάνονται όλα αυτά; 

«Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το φτωχότερο κομμάτι του ελληνικού λαού είναι πολιτικά αόρατο. Δεν συμμετέχει στα συνδιικάτα, δεν έχει συνδικάτα για να συμμετέχει .δεν υπάρχουν μαζικά κόμματα …Τα πάλαι ποτέ κόμματα της αριστεράς προσχώρησαν σε πολιτικές δεξιάς κι έτσι το εκλογικό της κοινό δεν πάει να ψηφίσει. Μια επιλογή αυτοκαταστροφική που την είδαμε και στις τελευταίες εκλογές. Θυμίζω ότι σε επίπεδο αριθμού ψήφων, ο Μητσοτάκης το 2023 είχε κατέγραψε το δεύτερο χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα της Δεξιάς μετά από εκείνο του Αντώνη Σαμαρά». 

Εθνικά θέματα-Ελληνοτουρκικά 

Ο κ.Θέμης Τζήμας είναι καταιγιστικός: 

«Υπάρχει ένα βασικό όριο που ξεχωρίζει αυτόν που θέλει να έχει πατρίδα και αυτόν που είναι εθνικόφορνας. Το όριο αυτό είναι οι ΗΠΑ. Όταν είσαι πατριώτης λες ότι θέλω τα εθνικά συμφέροντα που πάντα ταυτίζονται με τα λαϊκά , γιατί χωρίς λαό δεν υπάρχει έθνος, να είναι πάνω από την οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε άλλο κράτος…Είναι εύκολο να λες πατριωτική αριστερά και πατρίδα ,το θέμα είναι τι γίνεται όταν έρχονται οι ΗΠΑ στο τραπέζι …Ο μακαρίτης ο Γιώργος Δελαστίκ είχε πει πως οι ΗΠΑ μετά από την πρώτη φάση της μεταπολίτευσης ,αγόρασαν το πανεπιστήμιο, τον δημοσιογραφικό κόσμο, τα συγκροτήματα, τα πολιτικά κόμματα, με τη βοήθεια των ολιγαρχών… 

Αυτό που λένε τώρα οι ΗΠΑ στα ελληνικά κόμματα είναι «κάντε σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Τουρκία, αγοράστε από εμάς ότι δεν χρειαζόμαστε, δώστε όπλα στην Ουκρανία και με την Τουρκία κάντε ότι δεν καταλαβαίνετε… Η δορυφοροποίηση μας από την Τουρκία είναι δεδομένη.Οι Τούρκοι αυτή τη στιγμή αξιοποιώντας την αγάπη μας για το real estate έρχονται και αγοράζουν ότι μπορούν στην Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου ακόμη και στην Αθήνα. Συγκροτούν μια τάξη συμφερόντων Ελλήνων που θεωρούν σημαντικότερη τη σχέση με μια πιο ισχυρή αστική τάξη από το Καστελλόριζο ή μια ακατοίκητη βραχονησίδα…Το τέλος αυτής της πορείας είναι ο εθνικός ακρωτηριασμός…Δεν ενδιαφέρεται το πολιτικό σύστημα. Τα λεφτά του είναι έξω».

 

 


 
 

4 σχόλια:

  1. Μουφα η δουλεια.
    Τον ακουσα στα καμια 10ρια πρωτα λεπτα.
    Αλλα βλεπεις εχουμε κι εμεις ....οι ακροαται τα ΔΙΚΑ μας κριτηρια.
    Πρωτον, ο ανθρωπος ειναι κομμουνι (κι οταν λεω "κομμουνι" εννοω της δημοκρατικης σφεντονας του ξεχυλωμενου πισινου του Τουρκογλου) γιατι αλλιωτικα δεν θαβλεπε εδρα σε "ελληνιαρικο" πανεπιστημιο ουτε με κυαλια.
    Δευτερον, αναφερθηκε στην δικαιοσυνη και δεν ειπε στα καπακια οτι στην Ελλαδα εχουμε πολιτικους κρατουμενους.
    Τριτον, αναφερθηκε στα Τεμπη και στις πλυμμηρες επι Κουλας, αλλα δεν εβγαλε κιχ για το Ματι και την Μανδρα επι του βρωμιαρη Τσιπρα.

    Οποτε ΠΩΣ να συνεχισω να τον παρακολουθω;

    Καλησπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος στο διάολο νοιάζεται αν ένας πατριώτης είναι αριστερός , δεξιός , μεσαίος , κομμουνιστής σήμερα , ΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧEI πια καμιά διαφορά !!! Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε διχασμένοι. Και κάθε πρόταση και ιδέα, αν έχει αξία, πρέπει να είναι υπό μελέτη.

      Διαγραφή
    2. Κι ο Βελοπουλος .....πατριωτης ειναι.
      Μη σου πω για τον Μακη, τον Αδωνις και τον/την Γαρουφω.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ ΕΑΦ,
      Ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος μένει στο Ντουμπάι και δεν εκφράζεται ακριβώς όπως εμείς. Με την λέξη "πατριώτης" ήθελε να πει "ένα οποιοδήποτε πρόσωπο", "ένας ομιλητής" που "είναι με το μέρος μας"..
      Βάλε λοιπόν στην απάντησή του τη λέξη "ομιλητής" και αλλάζει το νόημα.
      Αλλά κι εσύ.. αναφέρεσαι σε κομματόσκυλα, αλλά μιλάς κι εσύ με κομματικούς όρους αναφερόμενος σε πρόσωπα, και στο πρώτο και στο δεύτερο σχόλιό σου. Ο Κωνσταντίνος είναι πέρα αυτά. Είναι ο πιο αγνός πατριώτης εξωτερικού που έχω γνωρίσει, και μαχητικό άτομο.
      Παρόλα αυτά, εδώ στον Διόδοτο, ΚΑΙ Βελόπουλο θα βάλω ΚΑΙ Κασιδιάρη ΚΑΙ Νατσιό ΚΑΙ όποιον κάνει μια σημαντικότατη δήλωση ή ομιλία, που προάγει τα δικά μας συμφέροντα και στέκεται πατριωτικά (η ομιλία).
      Παραμένουμε καμμένοι από χέρι όσο παραμένουμε διαιρεμένοι λόγω προσώπων και σημαιών.

      Διαγραφή