«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΡΙΩΝ


                               ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

6 σχόλια:

  1. Διός Κούρος10 Ιουνίου, 2024 11:38

    Ο φίλτατος Μποτίλιας, "χτύπησε" πάλι με ένα άρθρο - ανάλυση ... φωτιά !!

    Η ανάπτυξη των κινηματικών διαδικασιών - Φίλε Μποτίλια - η οποία θα έδινε ΛΥΣΕΙΣ, απαιτεί οι "κινηματίες" να έχουν ΓΝΩΣΗ, αλλά και ΗΘΙΚΗ, για αυτό που επιχειρούν.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ η γνώση (και όχι μόνο η συγκεκριμένη) έχει ΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ, διότι "αυτοί" έχουν αλλώσει την απαρχή της, δηλαδή την ΠΑΙΔΕΙΑ. Όσο αγια την ηθική, ας μην το ανοίξουμε το θέμα !!

    Τα ΠΑΝΤΑ ξεκινούν απο την παιδεία. Όχι μόνο οι επιστήμες, οι οποίες πρέπει να βασίζονται στην ΗΘΙΚΗ, αλλά ακόμα και η ίδια η ΥΠΑΡΞΗ του ανθρώπου ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ, όταν η παιδεία είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.

    Όταν η Ελλάδα ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ της, τότε σε μισή μόλις γενιά ΟΛΑ θα αποκατασταθούν. Η παιδεία είναι το δάσος, όταν όλα τα οποία απορρέουν απο αυτήν είναι τα δένδρα.

    Έρρωσο

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλτατε Κώστα,
    θερμά ευχαριστώ για την ανάδειξη τής ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Διονύση,
      σε ευχαριστούμε κι εμείς, και περιμένουμε την εξέλιξή της.

      Διαγραφή
  3. @ Διός Κούρος
    Ακριβέ μας φίλε, σε ευχαριστώ θερμά για την μόνιμη στήριξη. (Εννοείται όμως, ότι η κριτική, ο έλεγχος των απόψεων και η στηλίτευση είναι εξ ίσου εγκάρδια αποδεκτές και χρήσιμες).
    Με τον εντοπισμό στο σχόλιό σου συμφωνώ πλήρως. Στα βίντεο που είχα ανεβάσει παλαιότερα με την βοήθεια τού Κώστα, είχα εξάρει ως πρώτιστο καθήκον για την ανάπτυξη των κινηματικών διαδικασιών τήν οργανωμένη διδαχή στούς νέους των Αρχαίων Ελληνικών, καθώς και τής κλασσικής και σύγχρονης Ελληνικής παιδείας. Οι κινηματικές διαδικασίες δεν ξεκινούν από το πεζοδρόμιο, αλλά από το σκαμνάκι, πριν απολήξουν στην Εκκλησία τού Δήμου. Διότι ο διδάσκαλος, δεν αρμόζει να δρα από καθέδρας, αλλά δίπλα στον διδασσκόμενο, έχοντας σαφή συνείδηση, ότι, όπως ορθά εξήγγειλε ο Πλάτων "η αρετή διδακτόν είναι", οπότε το ήθος είναι η μόνη επιστήμη, η οποία δεν διδάσκεται με επιχειρήματα, αλλά εμφυσείται στην ψυχή και στο πνεύμα τού αποδέκτου μέσω τού προσωπικού παραδείγματος και τής έλξεως προς μίμηση, που ασκεί ο διδάσκων.
    Το κείμενο βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση και δεν έχει φθάσει ακόμη στο σημείο, όπου η θεωρία τυχαίνει προσεγγίσεως ως υλική δύναμη. Βασικό καθήκον μιας πνευματικής πρωτοπορείας είναι να προσαρμόσει τις γενικές αρχές σε μια επίκαιρη θεώρηση, διαμορφώνοντας ρεαλιστικό όραμα. Καθότι κάθε προκείμενος τόπος γονιμοποιείται από την ουτοπία που αυτός προάγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. " Ο Πόθος για Ειρήνη και με τά λιγότερα θύματα μέχρι αυτήν εφηύρε την ατομική βόμβα,"
    " Ο καταστροφέας των κόσμων "

    " Πάντα εκ των Έσω πέφτουν τα κΑΣΤΡΑ "

    Η Χιροσίμα έχει 7 ποτάμια,,,

    Όι επτά ήλιοι=594
    ΕΝΤΙΜΗ ΕΙΡΗΝΗ=594
    Η ΕΠΤΑΣ=594
    θΕΙΑ ΤΑΞΗΣ=594

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέχασες το τρίτο κέρατο ,
    Τσιπ Ρα
    Αναγραμματισμός
    παΤ Ρισ

    ΑπάντησηΔιαγραφή