«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Κονσέρν’ντ αμπάουτ Σέρν! – 6

 γράφει ο ΕργΔημΕργ


 

(προηγούμενο)

. . . . . . . . . . .

Γιά να κλείσουμε το θέμα των ενσαρκώσεων, θα πω ότι παράλληλα με το πού θα ξαναγεννηθεί (ή: το σε ποιόν τόπο επιτρέπεται να ξαναγεννηθεί) ένας άνθρωπος, λαμβάνει χώραν ένα Συμπαντικών διαστάσεων «παιχνίδι», στο οποίο καλό είναι να μην επεμβαίνει κανείς γιά να το αλλάξει. Έτσι, ένας Έλληνας μπορεί να ξαναγεννηθεί (καί χωρίς να θυμάται την προηγούμενη ζωή του) πχ ως Αμερικανός πράκτορας, να δουλεύει μέχρι τη σύνταξή του ως τέτοιος, αλλά στην πραγματικότητα από τις πράξεις του (καί τις παραλείψεις του) να ωφελείται η Ελλάδα· με τρόπους, ούτε κάν παρατηρήσιμους.

Καί το αντίθετο, όμως! Ο σατανικώτερος σιωνιστής πιθανόν να (ξανα)γεννηθεί καί να ζήσει μιά ζωή ως ακραιφνής Έλλην πατριώτης· όπου, ναί μέν, θα τα έχει βάλει με θεούς καί δαίμονες υπέρ της Ελλάδας (καί δή, επιτυχώς), αλλά στο τέλος -κι ενώι θα είναι υπεράνω υποψίας κι αποδεκτός τοίς πάσιν- θα μας ξεφουρνίσει το παραμυθάκι, ότι πρέπει να τά ‘χουμε καλά με τους περιτετμημένους… καί θα κάνει τα πάντα, ώστε μακροχρονίως η Ελλάδα ν’ ακολουθήσει αυτή την συγκεκριμένη διεθνή πορεία.

[Όπως καταλαβαίνετε, πιστοί του Διός με πιστούς του Κρόνου δεν κολλάνε – εξ ορισμού. Κι αν έχουμε μιάς δεκάρας ιστορική παιδεία, έναν τέτοιον οφείλουμε να τον απομονώσουμε – δεμπανάχει εκατό μετάλλια ανδρείας!]

«Αυτοί» κάποτε (μέχρι -υπολογίζω- περίπου τη δεκαετία του 1960) επενέβαιναν στην εξέλιξη των ψυχών (πχ μουρμουρίζοντας ξόρκια, όταν το θύμα τους βρισκόταν σε κατάσταση υπνώσεως ή μαστουρωμένο), μέχρις ότου πήραν τα μαθήματά τους· διότι τέτοιες επεμβάσεις τιμωρούνται αυστηρώτατα από το Σύμπαν. (Ίσως σας γράψω κάποιο σχετικό διήγημα κάποτε. Δεν υπόσχομαι, όμως.) Όπως λέει κι η τέως πεθερά μου, ο καθένας την ψυχή του την έχει χώρια. Καί δεν είναι αυτή (η ψυχή, δηλαδή) παίγνιο πονηρών, παρεκτός αν πάει κανείς γυρεύοντας.

Τώρα, υποθέτω, «αυτοί» απλά κάνουν τις καταγραφές τους (όσο ο προς «εξέτασιν» άνθρωπος είναι νέος σε ηλικία), τις βάζουν στο αρχείο, καί περιμένουν να δούν αν θα καρποφορήσει κάποιο αποτέλεσμά τους στο μέλλον.

Βέβαια, εσείς έχετε ακούσει γιά Μάρκ Ούλτρα, τελετουργίες δαιμονοκατοχής, καί λοιπά επικίνδυνα. Ισχύουν (απ’ όσα γνωρίζω), αλλά όχι γιά επιστήμονες. (Ισχύουν γιά άτομα, όπως ο κουκλοχαιρετάκιας.) Τέτοιες ιστορίες κατά κανόνα οδηγούν σε ανεξέλεγκτο αποτέλεσμα (έστω: οδηγούν αρκετές φορές), καί ο επιστήμων (ειδικά ο των θετικών επιστημών) δεν επιτρέπεται να έχει ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, ή σχιζοφρενική σκέψη. Είναι τελείως άχρηστος τότε, γιά τις κλειστές κλίκες που λέμε.

. . . . . . . . . . .

δ. Ολοκληρωμένο πορτραίτο

Κάπου εδώ βάλαμε την τελευταία πινελιά στη ζωγραφιά των επιστημόνων, που φτάνουν σε επίπεδο να «τρέχουν» εγκαταστάσεις σαν το Σέρν. (Όχι, δεν τελείωσε το άρθρο· μή χαίρεστε! 🙂 )

Εν ολίγοις, λοιπόν: έχουμε να κάνουμε με (πολύ) έξυπνα καί φιλόδοξα παλιοτόμαρα, γιά τα οποία η ηθική συμπεριλαμβάνει μονάχα το συμφέρον τους, καί τα οποία την προσωπική τους αξιοπρέπεια τη θεωρούν απλά ένα σκουπίδι, εάν είναι να την ανταλλάξουν με θέσεις καί δύναμη. Είναι αυτοί, ακριβώς, που σε κάθε ευκαιρία λένε ότι «θα πάνε μέχρι καί μαζί με τον Ακατονόμαστο», προκειμένου να επιτύχουν τους σκοπούς τους.

. . . . . . . . . . .

Παρένθεση, άκρως απαραίτητη:

Κοίτα να δείς που όντως ο Ακατονόμαστος έχει πολλά ποδάρια! Ενόσωι γράφω το παρόν άρθρο καί περνάω γενεές δεκατέσσερεις τους φυσικούς της παγκόσμιας κυριαρχικής κλίκας, καί ειδικά τους Σερνατζήδες, αυτές τις μέρες, διορίστηκε «αφεντικό» του Σέρν ένας συμπατριώτης μας, προφέσσωρ Φυσικής στα Γιάννενα, καί ως λέγεται (κι έμαθα) γυιός μπακάλη από τα Γιάννενα.

Ναί, οκ, όλα καλά, καί του εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα…

…αλλά δεν θέλω να κάνω την πάπια, όταν πετάω το γάντι καί το σηκώνει κάποιος! Δεν κάνω πίσω σε τέτοιες περιπτώσεις, ούτε πάω να κρυφτώ. Διότι σίγουρα θα με ρωτήσετε, αν -σύμφωνα με τα κριτήρια που έθεσα- είναι κι αυτός απ’ αυτούς που …στολίζω εδώ πέρα.

Κοιτάχτε… Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο, ή το έργο του. Πιθανώτατα δεν είναι από τα τέρατα που περιγράφω· συνεπώς, η σφηκοφωλιά βρίσκεται αλλού – πέρα καί πάνω απ’ αυτόν. Εάν, όμως… διότι υπάρχει κι ένα «εάν»εάν, λέγω, η μητέρα του είναι αλλοδαπή, τότε πιθανώτατα κι αυτός θ’ ανήκει στην «άλλη» πλευρά.

Θα περιμένουμε να δούμε, εάν ισχύει το «εάν». (Όλο καί κάποιοι θα γράψουν βιογραφία του ανδρός προσεχώς, ή θα του πάρουν συνέντευξη.) Ως τότε, συνεχίζουμε με τα δικά μας.

. . . . . . . . . . .

Αφού, λοιπόν, είδαμε ποιοί καί τί είναι οι επιστήμονες της «μαύρης» πλευράς, τώρα αρχίζει το πολύ ενδιαφέρον κομμάτι:

  • πώς σκέφτονται,
  • τί μπορούν καί τί δεν μπορούν να σκεφτούν,
  • καί πώς φέρονται απέναντι στο πλήθος των «μή ειδικών».

Ας τα δούμε κι αυτά.

. . . . . . . . . . .

i. Πώς σκέφτονται

Αυτό είναι σχετικά απλό ν’ απαντηθεί.

Το ανθρώπινο μυαλό τείνει ν’ ακολουθεί τα γνωστά μονοπάτια, δηλαδή τείνει να δημιουργεί ρουτίνες. Αυτό δεν είναι αφ’ εαυτού κακό· διότι καί κερδίζεις χρόνο (ιδίως αν έχεις κάνει δοκιμές, μέχρι να βρείς τον βέλτιστο τρόπο να δράς ανά περίπτωση), καί δεν επιβαρύνεις το μυαλό σου με περιττά. Δεν χρειάζεται να επανανακαλύψεις τον τροχό. Ωστόσο, η ρουτίνα δημιουργεί αόρατα τείχη, πέρα από τα οποία -με την πάροδο μακρού χρόνου- αρχίζει να γίνεται δύσκολο να βγείς.

Ο μέγας Μπρούς Λή είχε πεί κάποτε, ότι στις πολεμικές τέχνες, οι πλέον επικίνδυνοι αντίπαλοι είναι δύο: ο πολύ σχετικός, διότι θα σου τις βρέξει, καί ο τελείως άσχετος… διότι δεν ξέρεις τί θα επινοήσει μέσα στον πανικό του, που δεν θα ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις! …Εννοώντας ο μεγάλος ότι οι κάτοχοι πολεμικών τεχνών κινούν αμέσως (κι ενστικτωδώς) χέρια καί πόδια, ακριβώς όπως έμαθαν την κινησιολογία της τέχνης τους στην προπόνηση – καί είναι δύσκολο ν’ αυτοσχεδιάσουν, εάν κάτι που κάνει ο αντίπαλος ξεφεύγει από τα γνωστά τους.

Ακριβώς έτσι κι οι επιστήμονες, που λέμε: ακολουθούν την πεπατημένη, προσπαθώντας ν’ ανοίξουν νέους δρόμους επάνω στα ήδη γνωστά. Ουσιαστικά, να επεκτείνουν τον ήδη υπάρχοντα δρόμο. Θυμάστε που λέγαμε ότι -ως νέοι- με το τρέξιμο να προλάβουν προθεσμίες, γιά να πάρουν καλούς βαθμούς καί συστατικές επιστολές, δεν κάθονται να σκαλίσουν αυτά που διαβάζουν; (Πετάει ο γάϊδαρος; Πετάει, καί κάνει καί λούπες! 🙂 ) Έ! Αυτό φαίνεται καθαρά ακριβώς στην μετέπειτα παραγωγική τους ηλικία, ως επιστήμονες: δεν μπορούν να ξεφύγουν (εύκολα…) από την πεπατημένη.

Τώρα, αν υπάρχουν καί ελάχιστες μεγαλοφυΐες, που μπορούν να υποδείξουν / ανοίξουν εξ αρχής άλλες ατραπούς (στενές ατραπούς, διότι στην αρχή δεν είναι γιά τους πολλούς αυτά), τότε -ως ιστορικώς καταγεγραμμένο γεγονός- έχουμε ελάχιστες εμφανίσεις τέτοιων υπερευφυιών ατόμων ανά αιώνα. (Με εξαίρεση τον 5ο αιώνα πΧ, όπου είχαμε πληθώρα σοφών.) Αυτό, πάλι δεν το υπαγορεύουν τα κριτήρια εισδοχής σε κλίκες, αλλά η πανταχού παρούσα Γκαουσσιανή κατανομή.

Εδώ βλέπετε την (με προσωπική μου εκτίμηση) γκαουσσιανή κατανομή των δεικτών νοημοσύνης σ’ ένα δείγμα -ας πούμε- περίπου 1440 τυχαίων ατόμων. Ήτοι: 4 ζευγάρια των 160, όπως: 20+140, 40+120, κτλ (το κόλπο -του υπολογισμού αθροίσματος όρων ακολουθίας- το βρήκε από μόνος του ο ίδιος ο Γκάουςς, ως μαθητής Δημοτικού!), επί 2 φορές (το σχήμα είναι συμμετρικό), συν 160 άτομα επί μία φορά. Δηλαδή, τί μας δείχνει το σχήμα; Πολύ απλά, πόσοι άνθρωποι έχουν πόσο iq.

Η πρώτη κόκκινη γραμμή από αριστερά (κάτω), στο iq=100, δείχνει (προσωπική μου εκτίμηση) το πόσο ελάχιστο iq χρειάζεται, ώστε να πάρει κανείς (έστω καί μπουσουλώντας) πανεπιστημιακό πτυχίο. Η δεύτερη, στο iq=120 (πάλι κατ’ εκτίμησιν), πόσο ελάχιστο iq χρειάζεται γιά να γίνει κανείς καθηγητής πανεπιστημίου. Παγκοσμίως, οι περισσότεροι απ’ τούς καθηγητάδες (αν θυμάμαι καλά, εξακριβωμένο από επίσημες έρευνες) βρίσκονται στο μέσον της κατανομής, στο iq=140.

Εάν, τώρα, μεταφέρουμε τα νούμερα κατ’ αναλογίαν στους επιστήμονες του Σέρν (το ίδιο μιλάει γιά περίπου 2,500 διοικητικούς υπαλλήλους καί περίπου 15,000 επιστημονικό προσωπικό – όχι βέβαια παραμένον συνεχώς εκεί), τότε κατ’ αναλογίαν υπάρχουν κάπου 2,613 επιστήμονες με iq’s από 160 καί πάνω. Απ’ αυτούς, κάπου 250 με iq’s από 190 καί πάνω. Δηλαδή, καί μόνον αυτούς να λάβεις υπ’ όψιν σου, έχεις ένα ολόκληρο σύνταγμα από διαόλια ευφυΐας!!!

Άνετα, λοιπόν, μπορεί μέσα στο συγκεκριμένο σύνολο να περιέχονται οι «ισχυροί άντρες» (καί οι αντίστοιχες «ισχυρές γυναίκες»), που υπαγορεύουν την πρωτοπορεία… καθώς καί τις μυστικές έρευνες. Εάν, λοιπόν, αυτά τα άτομα αρχίσουν να χρησιμοποιούν καί Τεχνητή Νοημοσύνη δικής τους κατασκευής, τότε είναι που δεν θα πιάνονται.

[Δεν λαμβάνω κάν υπ’ όψιν μου το ενδεχόμενο ν’ ανακαλύπτουν πράγματα υπό την επήρεια ψυχοδηλωτικών ουσιών, ή να τους τα σφυρίζει ο Ακατονόμαστος στα όνειρά τους. Εκεί, πάμε σε τελείως άλλα επίπεδα, περί των οποίων θα ήθελα ν’ αποφύγω τη συζήτηση στο παρόν άρθρο.]

Σας είπα, μην υποτιμάτε τον εχθρό!

Μήπως βλέπετε τώρα το γιατί;

. . . . . . . . . . .

Εν πάσει περιπτώσει, κι επειδή: (α) μετράνε κι άλλα νοητικά προσόντα (πχ φαντασία), καί στο τέλος μετράει ο συνδυασμός τους, καί (β) 250 άτομα δεν είναι εύκολο να συνεννοούνται όλα μαζί, ακόμη κι αν είναι υπερ-υπερ-ευφυιή, τότε συμπεραίνουμε πως οι πραγματικά «φαρμακερές» ιδιοφυΐες είναι λιγώτερες από τα δάχτυλα του ενός χεριού. Κι επειδή, τώρα, οι επιστήμονες δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο πέρα από τα (όντως βαρειά) καθήκοντά τους στην έρευνα (νά ‘τος πάλι ο περιοριστικός χρονικός παράγων!…), ενδεχομένως να «κρύβονται» τα άτομα που λέμε καί μέσα στο διοικητικό προσωπικό. Σε μιά τέτοια περίπτωση, ποιός θα υποπτευθεί ότι το σπουδαιότερο μυαλό των παρασκηνίων είναι -λέμε τώρα- η «χαζή ξανθιά» γραμματέας, που τη βάζουν να πάει ν’ αδειάσει το καλάθι με τα παλιόχαρτα, καί κοντεύει να πέσει απ’ τα τακούνια της;

[Το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο. Πολύ υψηλό δείκτη ευφυΐας είχε μιά παλιά ηθοποιός, η Τζέην Μάνσφηλντ. Η οποία παρίστανε τη χαζή, γιά να γίνεται κοινωνικώς αποδεκτή.]

. . . . . . . . . . .

ii. Τί μπορούν να σκεφτούν, τί όχι

Εφ’ όσον ξέρουμε τη μεθοδολογία τους, τότε μπορούμε μάλλον άνετα να ορίσουμε το πλαίσιο των νοητικών τους αναζητήσεων.

Οι λεβέντες αυτοί, ευφυιείς ή όχι, τόσο στη Φυσική, όσο καί στα αποκρυφιστικά τους, είναι κολλημένοι στα γνωστά. Πολύ δύσκολα θα ξεφύγουν! Αυτό σας το βεβαιώνω, διότι έχω καλή γνώση (α) καί των δύο τομέων, καί (β) των πεπραγμένων των επιστημόνων αυτών.

Όσον αφορά τη Φυσική, αυτή (είναι διαπιστωμένο πως) έχει πάρα πολλά κενά· απόλυτα λογικό,

  • εφ’ όσον πχ δεν παραδέχεται την ύπαρξη του αιθέρα.
  • Κι εφ’ όσον δεν έχει εξήγηση γιά φαινόμενα, όπως το ότι η Σελήνη παραμένει στην τροχιά της καί δεν απομακρύνεται από τη Γή, παρά το ότι σε κάθε ηλιακή έκλειψη ο Ήλιος την τραβάει με δύναμη αρκετά μεγαλύτερη, απ’ όσο την τραβάει η Γή.
  • Κι εφ’ όσον οι «συνάδελφοί» μου δεν βλέπουν κάποια άλλα πράγματα, που μάλλον βρίσκονται μπροστά στα μάτια τους.
  • Κι εφ’ όσον επιμένουν σα μουλάρια στην ορθότητα του «Μπίγκ Μπάνγκ». (Μπερδεγουέη, αυτό είναι ένας από τους «επιστημονικούς» στόχους, που βάλθηκε το Σέρν να τον αιτιολογήσει ντέ καί καλά.)
  • Κι εφ’ όσον βλέπουν ότι στη Φύση δεν υπάρχει πουθενά αντιβαρύτητα, ότι δεν βρήκαν ούτε βαρυτόνια, ούτε «ενδιάμεσα διανυσματικά μποζόνια», αλλά αυτοί επιμένουν μουλαροειδώς να εντάξουν τη συμπεριφορά της βαρύτητας στο μοντέλο της συμπεριφοράς των ηλεκτρασθενών δυνάμεων. (Κάτσε να τα βρήτε πρώτα, ρέ, αυτά τα βαρυτοτέτοια, καί μετά μοντελοποιείτε! Ανόητοι!)
  • Κι εφ’ όσον… κι εφ’ όσον…

Κι ενώι, λοιπόν, ισχύουν όλα τα παραπάνω, μην περιμένετε απ’ αυτούς ρηξικέλευθες τομές καί κάλυψη των κενών της Φυσικής. Οι άνθρωποι απεδείχθη πως είναι ανεπαρκείς προς τούτο, παρά την υψηλή νοημοσύνη τους. (Αν δεν ήταν, ήδη θα είχαν βρεί τις λύσεις.) Αυτά τα κενά πιθανώτατα θα καλυφθούν μετά από μισόν αιώνα από σήμερα – καί άν.

[Μεταφυσικώς μιλώντας, ίσως όταν μιά άλλη ανθρωπότητα, πιό ώριμη, θα είναι έτοιμη να τα δεχθεί. «Εποχή του Υδροχόου», είπατε; Μή βιάζεστε, πρέπει να περάσουν ακόμη καμιά πεντακοσαριά χρόνια, πρίν σκάσει μύτη! 🙂 ]

Βέβαια, οι λεβέντες μας έχουν κι ένα ελαφρυντικό: οι μεγαλοφυΐες του 20ου αιώνα έδρασαν τότε, που η σημερινή Φυσική ήταν ακόμη πιτσιρίκα. Οπότε, είχαν το περιθώριο γιά εισαγωγή νέων ιδεών. Ετούτοι εδώ κουβαλάνε το βάρος των …αμαρτιών των προηγουμένων (στην κυριολεξία – πχ έμαθαν ως θέσφατα τις μαλακίες του Μάξ Μπόρν, ότι δήθεν το ηλεκτρόνιο δεν βρίσκεται πουθενά με 100% βεβαιότητα), οπότε δεν έχουν καί πολλά περιθώρια.

. . . . . . . . . . .

Όσον αφορά τα αποκρυφιστικά τους… χμ… κι εδώ παρατηρούμε ένα ευδιάκριτο κόλλημα στα γνωστά. Το οποίο κόλλημα κάμποσες φορές διέπεται από την αρχή ότι τα μεγαλοφυιή πράγματα είναι απλά, σαν το αυγό του Κολόμβου. Τί καλύτερο, όμως, από το να εξηγεί κάποιος με παραδείγματα!

Λοιπόν, σίγουρα γνωρίζετε ότι πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί (καί ο δικός μας) έφτιαχναν διατάξεις μενίρ, ναών, κτλ, ώστε να σχηματίζουν επί του εδάφους κάποιον αστερισμό – καί κατά κανόνα στις ίδιες αναλογίες μ’ αυτόν, που έβλεπαν στον ουρανό.

Παρένθεση: κανείς από τους αρχαίους αυτούς δεν περίμενε «ευθυγράμμιση» του επί εδάφους σχήματος με τον αστερισμό, επειδή πραγματική ευθυγράμμιση (όπως την εννοεί η Γεωμετρία) μπορεί να επιτευχθεί μόνον γιά ένα σμικρό κλάσμα του δευτερολέπτου, ανά ποιός-ξέρει-πόσα εκατομμύρια, ή δισεκατομμύρια χρόνια. Τα περί «ευθυγραμμίσεων» (καί δή, ανά σχετικώς μικρά χρονικά διαστήματα) τα αναμασάνε σήμερα άνθρωποι ανόητοι («ψαγμένοι» δήθεν), που δεν ξέρουν την τύφλα τους είτε από στοιχειώδη Γεωμετρία, είτε από στοιχειώδη Αστρονομία.

Στην πραγματικότητα, αυτοί οι αρχαίοι πολιτισμοί -με την ομοιότητα των σχημάτων- ήλπιζαν να «τραβήξουν» κάτω την ιδιότητα, που απέδιδαν στον αστερισμό (δύναμη, μακροζωΐα, κτλ κτλ). Άσχετο αν υπήχαν «ευθυγραμμίσεις» με τα άστρα του αστερισμού, ή όχι. (Που δεν υπήρχαν ίσως και ποτέ, κατά τη διάρκεια της ζωής όχι απλά των ανθρώπων που το έφτιαξαν, αλλά του ίδιου του μνημείου!)

Επί της ουσίας, τώρα, το Σέρν μέχρι στιγμής (με τους δύο επιταχυντές του) αντιγράφει αυτή την ιδέα των αρχαίων, καί προσπαθεί να μιμηθεί αναλογίες πλανητικών τροχιών του Ηλιακού μας Συστήματος. (Βλέπετε: τίποτε το πρωτότυπο. Σας τα είπα!) Ο (αποκρυφιστικός) σκοπός αυτού του σχεδιασμού είναι άγνωστος σ’ εμένα, καί ειλικρινώς δεν βλέπω τί θα μπορούσαν να πετύχουν μ’ ένα τόσο απλό σχήμα – ένας κύκλος εφαπτόμενος εσωτερικά σ’ έναν μεγαλύτερον.

Αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά μιά πληθώρα (κάπως μπαγιάτικων) άρθρων από καλούς ερευνητές, όπως ο πολύ γνωστός μας Γκόρο Αντάτσι, ο οποίος μιλάει γιά τροχιές Γής, Σελήνης, Αφροδίτης· καί σε δεύτερη φάση, καί Άρη – ενώι κάπου στο βάθος του άρθρου του διαφαίνεται καί ο αστερισμός του Ωρίωνα. (Διαφαίνεται καί το κόλλημα που έχουν «αυτοί» με την αρχαία Αίγυπτο, αλλά δεν χωράει εδώ η σχετική συζήτηση. Ας μην ξεφεύγουμε.) Άλλοι, πάλι, που προσπάθησαν να κάνουν ανάλυση, το παρατραβάνε καί μπλέκουν μέχρι καί τον Κρόνο, ή/καί αστροπύλες, ή/καί διάφορες κινηματογραφικές ταινίες φαντασίας.

Εν πάσει περιπτώσει, σας προτείνω κάποια άρθρα, γιά να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασιν περί τίνος πρόκειται. Καλά θα κάνετε να τα διαβάσετε προσεκτικά, αν καί είναι όντως πολύ μεγάλα – καί ενδεχομένως κουραστικά. Πρέπει, όμως, να τα διαβάσετε, τουλάχιστον μία φορά πρίν συνεχίσουμε την αφήγησή μας:

  • Το κύριο άρθρο περί του τί πάει (υποθετικώς) να πετύχει η τοπολογία του Σέρν. (Αντάτσι, πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Καλά που το θυμόμουν, καί το αναζήτησα!)
  • 2ο σχετικό άρθρο Αντάτσι.
  • 3ο σχετικό άρθρο Αντάτσι.
  • 1ο άρθρο με θέμα «Το Σέρν κι ο Κρόνος». (Πολύ μεγάλο άρθρο, σας προειδοποιώ.)
  • 2ο άρθρο «Σέρν / Κρόνος», μάλλον περίληψη όσων διάβασε καί κατάλαβε ο συγγραφέας.
  • 3ο άρθρο «Σέρν / Κρόνος».

Δεν ξέρω αν στο μυαλό σας θα επιβεβαιώσετε τις φήμες που ακούγονται, περί «ανοίγματος πυλών» καί τα ρέστα, πάντως το δικό μου συμπέρασμα είναι πως ουσιαστικώς έχουμε «ασκήσεις επί χάρτου» με όντως έξυπνα κολπάκια με τα σχήματα, αλλά τίποτε το ουσιαστικό. (Ίσως καί μιά σύνδεση ΝΑΣΑ / Σέρν, η οποία ίσως να έχει κάποια σημασία· αν καί τώρα δεν τη βλέπω.) Σιγά να μην ανοίξουν πύλες με δύο μεταλλικούς κρίκους, που μέσα τους ξεσπάει σπινθήρας!

Σας εξήγησα πως, ούτε η σημερινή Φυσική μπορεί να καλύψει τέτοιες απαιτήσεις, ούτε η αγκυλωμένη σκέψη των επιστημόνων αυτών μπορεί να βρεί απαντήσεις πέρα από την καθιερωμένη σημερινή Φυσική, ούτε η (αποκρυφιστική…) φαντασία των σημερινών επιστημόνων μπορεί να ψάξει τόσο βαθειά, ώστε να φτάσει σε τέτοια μυστικά του Σύμπαντος.

Καί, στο κάτω-κάτω, αν είχαν πετύχει ο,τιδήποτε απ’ όσα επιδιώκουν κρυφίως, όλο καί κάποιος θα το είχε αντιληφθεί – από τα αποτελέσματά του.

. . . . . . . . . . .

(συνεχίζεται)

 

ergdhmerg.wordpress.com 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

37 σχόλια:

  1. Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΡΙΖΕΣ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΙΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ [ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ ]...ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΝΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ...


    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΔΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΕ ΥΛΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ...

    Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΤΗ ΑΛΛΑΙ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗ [ ΚΤΙΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΟ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΩΑΡΙΟ ]...ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΓΝΩΜΙΚΟ ΘΕΛΗΜΑ ...ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ Η ΤΟΥ ΚΑΚΚΟΥ....


    ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ...

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eμένα γιατί έχει πάρει τ' αυτί μου ότι κάπου ο Χριστός μίλησε για μετενσάρκωση, αλλά σε κάποια οικουμενική σύνοδο το αφαίρεσαν από την Ορθοδοξία για να μην προτρέπει τους ανθρώπους να αμαρτάνουν περισσότερο εφόσον θα έχουν δεύτερη ευκαιρία;

      Διαγραφή
    2. ΚΩΣΤΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΩΧ...Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΘΑ ΤΟΥΣ - ΚΡΑΤΗΣΩ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ -...ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΑΡΜΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΧΙΣΜΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ...

      ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑΦΗΚΕ ΠΗΡΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΘΑΡΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ - ΔΕΙ - ΤΟΝ ΘΕΟ....

      ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

      Διαγραφή
    3. ΤΟ CERN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΟΔΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΣΚΟΠΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ...


      - ΚΡΥΟ ΤΟ ΧΝΩΤΟ ΤΟΥ ΘΕΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ ...ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΚΕΙ ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΩΝ ΣΦΑΙΡΙΔΙΟΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ...ΤΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΛΟΓΙΣΘΗΣΑΝ ΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΕΡΑ ΛΕΟΝΤΟΜΟΡΦΑ ΘΗΡΙΑ-...


      ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ CERN ΠΡΙΝ ΤΟ CERN....

      ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΠΙΙΤΑΧΥΝΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ - TEVATRON -....ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ 2011...ΚΩΣΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ 2011....

      -ΥΓ. ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΣ ...ΚΑΙ ΕΓΓΕΝΕΤΩ ΦΩΣ...ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΖΩΟΠΟΙΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ...

      ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΦΑΙΡΙΔΙΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ -...
      ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

      Διαγραφή
    4. Φίλτατε ΓΙΑΝΝΗ, με όλη την εκτίμηση προς την προσφιλή παρουσία σου και όσων εξόχως αξιοπρόσεκτων κατά καιρούς σχολιάζεις,
      σε οικουμενική σύνοδο έχουν γίνει άγριες διενέξεις για την απόρριψη τής θέσεως τού Ωριγένους περί "αποκαταστάσεως των πάντων". Στα πρακτικά αυτής τής συνόδου δεν ενσωματώθηκε η απόφαση καταδίκης τού Ωριγένους, αλλά υιοθετήθηκε μια συμβιβαστική διατύπωση. Για αυτό το θέμα έχει γίνει εκτενής συζήτηση πριν από χρόνια στον Διόδοτο, αλλά δεν έχω ούτε τον χρόνο, ούτε την διάθεση να ψάχνω ξανά στην έγκριτη Εκκλησιαστική Ιστορία τού Βασιλείου Στεφανίδη (που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών).
      Είναι ορθός ο ισχυρισμός, ότι σε κανένα χριστιανικό κείμενο δεν γίνεται αναφορά στην μετενσάρκωση, παρόλο ότι σε κάποια κείμενα των Πατέρων τής Εκκλησίας, ενώπιον των οποίων υποκλίνομαι, υφίστανται πολλές λαβές για ερμηνευτικές προεκτάσεις. Παραδείγματος χάριν, ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος διατείνεται, ότι η ευσπλαχνία τού Θεού επεκτείνεται σε πιστούς και απίστους, μη εξαιρουμένων ακόμη και των δαιμόνων. Και ενώ στις Γραφές και στην Θεολογία των Αγίων Πατέρων δεν γίνεται αναφορά στην μετενσάρκωση, δεν συνάντησα κάπου κάποια ρητή καταδίκη αυτής της θέσεως. Επειδή ουδείς μπορεί να είναι παντογνώστης, σε παρακαλώ, εάν εσύ γνωρίζεις κάποια χωρία, να μού τα υποδείξεις. Από αυτή την παράκληση εξαιρώ κάποια θεολογούμενα μαγκουροφόρων τής Εκκλησίας τής Ελλάδος, το οποία συχνά θεωρώ ότι είναι ετεροδιδασκαλίες.
      Η Καινή διαθήκη βγήκε από την Παλαιά Διαθήκη. Ο Ιησούς Χριστός στα Ευαγγέλια ομολογεί έναντι τού Μωσαϊκού Νόμου, "Ουκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι αυτόν". (Δεν ήλθα για να τον καταργήσω, αλλά να τον εκπληρώσω). Πλην όμως η Ιουδαϊκή Θρησκεία δεν αναγνωρίζει αθανασία τής Ψυχής. Γι αυτό οι Εβραίοι δεν αναμένουν τον μεσσία τους για να σώσει την ανθρωπότητα, αλλά για να εδραιώσει την επικράτησή τους επί γης. Ο Χριστιανισμός τουλάχιστον αποδέχθηκε την στοιχειώδη αλήθεια τής αθανασίας τής ψυχής.

      Συνεχίζεται...

      Διαγραφή
    5. Συνέχεια προηγούμενου...

      ΓΙΑΝΝΗ μου καλέ,
      Πέραν αυτού ο Ιησούς Χριστός αναφέρθηκε στην Αιώνια Κόλαση, μόνον για όσους διαπράττουν το μέγιστον των αμαρτημάτων, δηλαδή αμάρτημα εις βάρος τού Αγίου Πνεύματος. Οπότε γεννάται το ερώτημα, εάν υφίσταται και κόλασις περιορισμένης διάρκειας, όπως συμβαίνει με τα σωφρονιστικά ιδρύματα, για τους λιγότερο αμαρτωλούς. Ο Χριστούλης έκανε παρέα με πόρνες για να τις νουθετήσει και να τις βοηθήσει να μετανοήσουν. Ο Άγιος Ανδρέας ο Σαλός σύχναζε στα καπηλιά και στα μπορντέλα για να σώσει ψυχές.
      Εάν δεις το βίντεο για την Τρούμπα στο youtube, υπάρχουν μαρτυρίες, ότι οι περισσότερες πόρνες εκεί παλιά ήταν θεοφοβούμενες, θεοσεβούμενες και πήγαιναν συχνότατα την Κυριακή στην Θεία Λειτουργία. Αυτές θα τις ξαποστείλουμε αγκαλιά με τον Χίτλερ στα καζάνια;
      Μια θειά μου, όταν χήρεψε, επειδή είχε πέντε παιδιά, έγινε πορτοφολού. Όταν βγήκαν τα φερμουάρ και τα χέρια δεν έμπαιναν εύκολα με παράνομο τρόπο στις τσέπες, το έριξε κομμάτι και στην πορνεία. Στο τέλος κόλλησε σύφιλη και πέθανε, αλλά την προστασία των άλλων παιδιών ανέλαβε ο μεγαλύτερος, που είχε σπουδάσει στην Σιβιτανήδειο ηλεκτρολόγος, παίρνοντας απαλλαγή ως προστάτης. Αυτή θα την ξαποστείλει ο Χριστούλης στην κόλαση, θα την πάρει, με βάση τον δυισμό σκέψης που επικρατεί, χαριστικά στον παράδεισο, ή θα τής δώση μια ακόμη ευκαιρία μετενσάρκωσης, μετά την εμπειρία που είχε να τής φάει η σπειροχαίτη τα σωθικά, ώστε στην επόμενη ενσάρκωση, όταν βρεθεί σε ανάγκη να μην κλέβει και εκπορνεύεται, αλλά να βρει μια δουλειά σαν καθαρίστρια; Εγώ όμως έχω να αντιτάξω, ότι σαν πόρνη δούλευε μόνον δυο ώρες και στην συνέχεια φρόντιζε την οικογένειά της. Μήπως όμως δουλεύοντας οκτάωρο και αφήνοντας τα παιδιά της στον δρόμο, αντί να σπουδάσει ο μεγάλος με την εγκάρδια μητρική της φροντίδα και συνεχή νουθεσία, παρατημένος στο έλεος τής πιάτσας γινόταν πρεζόνι;
      Και για να μην παρεξηγούμαι: Κάποια γνωστή ηθοποιός, πρωταγωνίστρια τολμηρών ταινιών το πάλαι ποτέ (έχει πλέον αποβιώσει) ισχυρίστηκε ότι κέρδισε την βίλα της με το σπαθί της. Εγώ κάτω από το σπαθί καταλαβαίνω άλλο εργαλείο. Αλλά εάν αυτή κατέληξε στην κόλαση, πολλοί λιμάρηδες με πλήθος αγαθοεργιών, θα παρακαλούσαν να τους τοποθετήσουν στο διπλανό καζάνι. Τώρα, κατά πόσον προηγείται σε αυτές τις περιπτώσεις ευνουχισμός και απογοητευθούν, δεν γνωρίζω.

      Διαγραφή
    6. ΦΙΛΕ ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕΝΤΟΝΙΑ [ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ] ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΟΥΝ ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΜΟΥ ΣΤΑ 50 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ...
      ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ [ ΑΛΗΘΙΝΗ ] ΙΣΤΟΡΙΑ....ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΕΠΙΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΑΛΚΟΟΛ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ....ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΤΑ ΜΕΙΩΣΕ ΣΕ ΤΡΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ...ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΝΑΝ ΜΠΕΚΡΗ Ο ΘΕΟΣ ΟΜΩΣ ΕΒΛΕΠΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ...ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ....
      ΟΣΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ...ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ...

      ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

      Διαγραφή
    7. Υπάρχει, στα Ευαγγέλια, και η ερώτηση των μαθητών "αυτός γιατί ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ τυφλός; αμάρτησε ο ίδιος ή οι γονείς του;" και τίθεται το ερώτημα, πότε μπορεί να αμάρτησε ο ίδιος; στην κοιλιά της μάνας του;

      μνκ

      Διαγραφή
    8. Αδελφέ μου ΓΙΑΝΝΗ,
      φυσικά δεν διαφωνούμε. Όταν οι καρδιές είναι ομόθυμες, τα επιχειρήματα είναι για συζητάμε και να τζιράρει η σελίδα καμιά είσοδο πάρα πάνω στο κοντέρ.
      Είσαι επαγγελματίας ψυχολόγος, οπότε θεραπεύεις ψυχές παρέχοντας δύναμη, νουθεσία, ελπίδα και ευφροσύνη. Ο καθείς έχεις τον τρόπο του και υποκλίνομαι σε όσα πρεσβεύεις και πράττεις.
      Γράφω σεντόνια, διότι ενώ εσύ είσαι 50, εγώ είμαι 70, τουτέστιν αργόσχολος. Γράφοντας σεντόνια εξασκούμαι για το σάβανο που θα μού πλέξω.

      Διαγραφή
    9. ΣΤΗ ΦΙΛΗ ΜΝΚ....ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΑΘΕΛΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ..ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ...ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ...ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΑΝ ΤΙ ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ [ ΗΞΕΡΑΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ]...
      ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΑΡΜΑ...ΝΕΜΕΣΗ...ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ...

      - ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ- ...ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...


      ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

      Διαγραφή
    10. Η Δοτική δεν παίρνει τελικό "ν".
      βλ. "τοις πάσι", "ιδίοις όμμασι"

      Δεν ξέρω, βέβαια, αν δεν είναι απλώς χαριτωμενιά, όπως "τα παιδγιά" ή εκείνο το έρμο το "τούμπαλιν", που κάποτε λεγόταν για πλάκα, αλλά μετά ο Μπαμπινιώτης το καταχώρησε ως αρχαίο επίρρημα και μας έμεινε αμανάτι.

      μνκ

      Διαγραφή
    11. Φίλτατε Μποτιλια στο Πέλαγος
      Θά προσπαθήσω να δείξω κάτι που δεν εκφράζει ακριβώς την μετενσάρκωση και το κάρμα,,,

      "Ουκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι αυτόν".
      Νόμος της ανταποδοτικότητας,,,
      Ό Χριστός αναφερόταν ως Υιός Ανθρώπου,,,
      Εκπλήρωσε τούς Νόμους των Γραφών, ως θεάνθρωπος,και επιπλέον σαν Άνθρωπος δεν άφησε κάρμα .

      Ή σχέση της ποιότητας προς την ποσότητα,,,

      Διαγραφή
  2. Στην παρούσα συνέχεια τού πονήματος τού ΕργΔημΕργ έχω να καταθέσω τις εξής παρατηρήσεις, (παρόλο ότι έχω κάποιες παρατηρήσεις και στις προηγούμενες συνέχειες, τις οποίες θα κρίνω εάν είναι σκόπιμον να αναφερθώ μετά την ολοκλήρωση τού πονήματος, διότι προς ώρας λόγω απασχολήσεων με άλλα θέματα, δεν έχω περιθώρια να υπεισέλθω σε συζήτηση "εφ' όλης τής ύλης"):
    1. Κατά την εκτίμησή μου η καμπύλη τού Gauß είναι τμήμα των συναρτήσεων κοσμικών κύκλων καθώς και των συναρτήσεων ελκυστών με βάση την Θεωρία τού Χάους, η οποία υπόκειται στην αρμονία των αριθμών, ως έκφανση Θείου Σχεδίου. Γενικά η στατική προσέγγιση είναι ενδεικτική για το σύνολο στο οποίον αυτή αναφέρεται, χωρίς να αποκαλύπτει ιδιότητες για μεμονωμένα στοιχεία αυτού τού συνόλου. Ορθώς προβαίνει ο Εργοδότης σε ενσωμάτωση αυτής τής καμπύλης στην αποτίμηση τής ευφυίας των μελών που συμμετέχουν σε ένα προωθημένο οργανισμό, εφόσον ταυτοχρόνως αναφέρει και το φαινόμενο των σπάνιων εξαιρετικών περιπτώσεων. Ορθά εντοπίζεται, ότι οι εξαιρετικές περιπτώσεις επιτελούν ανατρεπτικό ρόλο. Ενώ ισχύει το "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη”, σε ζητήματα διεισδύσεως στην γνώση ισχύει το ρητόν τού Ηρακλείτου "Εις εμοί μύριοι, εάν άριστος ηι”. Πλην όμως η αριστεία υπόκειται σε σκληρές και βαριές προϋποθέσεις, που δεν συνάδουν με την δυτική σκέψη. Άρα ορθώς ο ΕργΔημΕργ αναφέρεται στην περιοριστική ισχύ τής ρουτίνας. Πλην όμως, εξ αυτού προκύπτουν σημαντικές συνέπειες, τις οποίες ορθά (κατά την άποψή μου πάντοτε και μόνον ως προς αυτήν) καταλήγει ο συγγράφων, ότι “ουσιαστικώς έχουμε «ασκήσεις επί χάρτου» με όντως έξυπνα κολπάκια με τα σχήματα, αλλά τίποτε το ουσιαστικό". Αυτήν την διαπίστωση επεκτείνω πέραν τής προβληματικής των “πυλών” και σε κάθε έκφανση τής δυτικής σκέψης και επιστήμης. Πρόκειται για ένα οικοδόμημα σοφιστικού τύπου, σύμφωνα με την κριτική τού Πλάτωνος στους σοφιστές. Όπως ανάφερα στην ανάρτηση για τον Αναξαγόρα ο Πλάτων διδάσκει “ότι μια ανακάλυψη δεν έχει νόημα, παρά μόνον όταν αυτή εμπνέεται από θεϊκό πρότυπο”. “Πᾶσά τε ἐπιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης καὶ τῆς ἄλλης ἀρετῆς πανουργία, οὐ σοφία φαίνεται”. (Πλάτωνος: Μενέξενος 246 – 247). Η γνώση αποτελεί ενθύμηση, η οποία εκδηλώνεται ως δωρεά τού Πνεύματος με ααοαράβατη προϋπόθεση την αρετή. Ως εκ τούτου και αυτό που αναφέρεται ως τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί τεχνητή πονηρία, και η βάση της περιορίζεται στην σφαίρα τής ποσότητος και είναι άκρως ισχνή ως προς την ποιότητα από καθαρά γνωσιολογική σκοπιά.
    Βεβαίως στο έπακρο ισχύει ο ισχυρισμός τού Εργοδότου, ότι είναι μεγάλο λάθος να υποτιμούμε την επικινδυνότητα των συστημικών επιστημόνων. Το κακό που έχει προκύψει είναι τεράστιο και αυτό που κλιμακώνεται διόλου ευκαταφρόνητο. Όμως συμπληρώνω, ότι ενώ οφείλουμε να μην υποτιμούμε αυτήν την επικινδυνότητα, δεν αρμόζει και να την υπερεκτιμούμε, αναλογιζόμενοι τις δικές μας ικανότητες, που οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε στην πράξη. Εκεί που σκοντάφτουμε είναι η ισχνότητα των μέσων που διαθέτουμε, που οφείλουμε να αντιστρέψουμε με την ποιοτική υπεροχή μας.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σχήμα του μεγάλου επιταχυντή σωματιδίων στην ουσία είναι αυτό Q
    Το νόημα του συμβόλου/σχήματος/γράμματος αυτού είναι η διάρρηξη/ρήξη,,,
    Είναι η εισαγωγή/ρήξη των σωματιδίων μέσα στον επιταχυντή,,,
    Ο σπόρος της ζωής*(σωματίδια )μέσα σέ ένα ωάριο*(κύκλος),,,
    Έπειτα
    Ή Κρούση, παλμός, δόνηση,,,
    Έπειτα
    Επαναφορά, της μορφοποιτικης μνήμης,,,
    Στην τάξη του γίγνεσθαι,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλτατε Γιάννη,

    γράφεις "ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΝΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ... ".
    Εάν προσέξεις κάποιους που γεννιούνται χωρίς πόδια και χέρια και το ρίχνουν στην επαιτεία, ίσως αναγνωρίσεις, ότι το κάρμα είναι άγριο ρόπαλο. Για να μην αναφέρουμε την κρεατομηχανή των πολέμων και άλλα τινά, που σηκώνεται ανθρώπου τρίχα. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗΣ (ΚΑΡΜΑ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΩΣ ΠΡΟΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΟΥΣ.
    Ο Ιησούς Χριστός είπε στον Απόστολο Πέτρο: "Βάλε την μάχαιρα εις την θήκην, διότι μάχαιραν έδωκας μάχαιραν θα λάβεις". Εγώ όμως ξέρω πληθώρα καθαρμάτων, που έδωσαν μάχαιραν, γονάτισαν λαούς, ξέσκισαν αθώα ανθρωπάκια, εκμαύλησαν κοινωνίες, βομβάρδισαν πόλεις αδίκως, πυρπόλησαν δάση για την κονόμα, υποχρέωσαν κοσμάκη να κάνει ενέσεις με δηλητήρια για να μην χάσουν αυτοί την δουλειά τους και μείνουν τα παιδιά τους χωρίς ψωμί και όχι μόνον δεν έλαβαν μάχαιρα, αλλά μέχρι το τέλος τής ζωής τους απόλαυσαν τιμές, πλούτη, αυτοκινητάρες, βιλάρες, χαρέμια, ναργιλέδες, αερόπλανα, αδρενοχρώματα και αεροδρόμια. Και αναρωτιέμαι, κατά πόσο ο Χριστούλης είπε αυτό στον Πέτρο, για να με νουθετήσει, επειδή και εγώ κουβαλάω ένα σουγιαδάκι στην τσέπη για να καθαρίζω κάστανα, ή μηπως εννοούσε τον συμπαντικό νόμο τής ανταπόδωσης, που θερίζει ανελέητα στα πλαίσια τής μετενσάρκωσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε Μποτίλια στο Πέλαγος
      Δεν κρύβω ότι έχω κάνει αυτές τις σκέψεις περί της μάχαιρας και τού κάρμα εκ τού κράματος, και έχω ένα ερώτημα, μπορούμε να ορίσουμε ένα πλαίσιο για την έννοια της μετενσάρκωσης;;
      Εφόσον δεν υπάρχει μνήμη της προηγούμενης ζωής τότε πως υφίσταται το κάρμα;;
      Ο παθών και μαθών πως θα μπορέσει να κατανοήσει την κατάσταση του ώστε να μπορέσει να γίνει συλλογική αυτή η κατανόηση για τον λόγο της αποτροπής;;
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

      Διαγραφή
  5. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΣΤΕΡ Ν.. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΦΕΝΟΣ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΣΤΑ...ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΟΥΝ ..ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ....ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ..ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ...

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΘΕΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...

    https://terrapapers.com/apollonios-tyaneas-kai-iisous-christos/

    ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ / Μάρκος Αυρήλιος ΔΗΛΩΣΕ :

    Από τον Απολλώνιο διδάχθηκα την ελευθερία της βούλησης και την κατανόηση, την σταθερότητα στο σκοπό και να μην κοιτάζω τίποτα άλλο, ούτε για μια στιγμή, εκτός από το να σκέπτομαι λογικά.

    ΤΙΣ ΤΑ ΕΙΣ ΕΥΑΤΟΝ ΤΟΥ Μ.ΑΥΡΗΛΙΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...
    \
    Σαν να πρόκειται τώρα αμέσως να φύγεις από τη ζωή, έτσι
    να πράττεις κάθε φορά, έτσι να μιλάς, έτσι να σκέφτεσαι. Το να ε
    γκαταλείψεις την ανθρωπότητα, αν υπάρχουν θεοί δεν είναι διόλου
    φοβερό, για τί οι θεοί δεν πρόκειται να σε ρίξουν στο κακό. Αν πάλι
    δεν υπάρχουν θεοί ή δεν νοιάζονται για τα ανθρώπινα, τι ακριβώς
    μπορεί να σημαίνει για σένα το να ζεις σ’ ένα κόσμο όπου απουσιά
    ζουν οι θεοί και η πρόνοια; Ό μω ς υπάρχουν θεοί και νοιάζονται για
    τ’ ανθρώπινα, και χάρισαν στον άνθρωπο όλες τις δυνατότητες να
    αποφεύγει τις πραγματικές συμφορές. Όσο για τ’ άλλα, αν υπήρχε
    σ’ αυτά κάτι το κακό, θα πρόβλεπαν ώστε να μπορεί ο άνθρωπος
    να τ’ αποφεύγει. (Ό μω ς κάτι που δεν σε κάνει χειρότερο άνθρω
    πο, πώς μπορεί να σου κάνει χειρότερη τη ζωή;). Δεν είναι αλήθεια
    ότι τα παράβλεψε αυτά η Φύση του παντός, είτε από άγνοια είτε
    επειδή τάχα δεν μπόρεσε να τα προλάβει ή να τα διορθώσει. Ούτε
    πάλι θα μπορούσε να κάνει τόσο μεγάλο σφάλμα, είτε από αδυνα
    μία είτε από αδεξιότητα, ώστε τα καλά και τα κακά να συμβαίνουν
    και στους καλούς και στους κακούς, αδιακρίτως. Θάνατος και ζωή
    λοιπόν, δόξα και μη δόξα, πόνος και ηδονή, πλούτος και φτώχεια,
    όλ’ αυτά τυχαίνουν και στους καλούς και στους κακούς, χωρίς να
    είναι ούτε ωραία ούτε άσχημα. Άρα ούτε καλά είναι ούτε κακά.


    Της ανθρώπινης ζωής ο χρόνος είναι μια στιγμή, η ουσία της
    ρευστή, οι αισθήσεις αμυδρές, του κορμιού η σύσταση φθαρτή, η ψυ
    χή μια σβούρα, η τύχη ανεξιχνίαστη κι η φήμη προϊόν ακρισίας. Μ ε
    δυο λόγια, όλα του σώματος είναι ρευστά σαν ποταμός, ενώ της
    ψυχής είναι όνειρο και ψευδαίσθηση- η ίδια η ζωή είναι πόλεμος και
    ταξίδι σε ξένο τόπο, κι η υστεροφημία είναι λήθη. Ποιος μπορεί να
    μας παρασταθεί στο δρόμο; Η φιλοσοφία και μόνον αυτή. Κ α ι φι
    λοσοφία θα πει, να διατηρείς τον δαίμονα που ’χεις μέσα σου απρό
    σβλητο, σώο και αβλαβή, υπεράνω πόνων και ηδονών- τίποτα να
    μην κάνεις στα κουτουρού, τίποτα στα ψεύτικα και με υποκρισία-
    φιλοσοφία θα πει να μην έχεις ανάγκη από το τι κάνει ή δεν κάνει
    ο άλλος- κι ακόμη, ό,τι σου προκύψει και ό,τι σου στέλνει η μοίρα
    ο δαίμονάς σου να τα δέχεται, ως προερχόμενα κάπου από κει, απ’
    όπου προέρχεται κι αυτός. Κ α ι πάνω απ’ όλα, να περιμένεις το θά
    νατο με γαλήνιο νου, ως κάτι που δεν είναι παρά μια ακόμα διά
    λυση στοιχείων που συνθέτουν κάθε έμβιο ον. Μεταβάλλονται αυ
    τά τα στοιχεία, το καθένα σε κάτι άλλο, και δεν είναι διόλου τρο
    μερό αυτό. Αν είναι έτσι, τι σου κακοφαίνεται αυτή η μεταβολή και
    διάλυση τω ν πάντων; Αφού γίνεται σύμφωνα με τη Φύση. Κ α ι ό,τι
    είναι σύμφωνο με τη Φύση δεν είναι κακό.
    /

    Vangelis - Rachel's Song

    https://www.youtube.com/watch?v=p49ntV1qOEo


    V P X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτοιμη προς αναχώρηση/ αναχωρησασα

    Κάποτε στο λύκειο ένας ψαγμενος καθηγητής μας , μας είχε αναφέρει πως ο Χριστός μίλησε για μετενσάρκωση και το αφαίρεσαν.
    Τότε μερικά παιδιά πορωμενα πήγαν στο διευθυντή...
    Εμένα δεν με τρομάζει το ότι είμαι εδώ. Με τρομάζει το σεληνιακό κόλπο που εγκλωβίζει τις ψυχές όταν φεύγουμε.
    Δεν θα ήθελα να ξαναγυρίσω πίσω. Κουράστηκα.
    Νοιωθω ότι πρέπει να βρούμε τον τρόπο να μην εγκλωβιστουμε φεύγοντας και να ανέβουμε σε πεδία που είναι οι πρόγονοι μας.. Ειδάλλως..φτου και από την αρχή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεράστιο θέμα αυτό με τη Σελήνη ως παγίδα ψυχών που τις ξαναεπιστρέφει στο Κρόνιο Μάτριξ. Το είχαμε συζητήσει παλιά.
      Η ασκητές ως επί το πλείστον, με αυτό ασχολούνται πραγματικά. Πώς να βρούν τον ΣΩΣΤΟ δρόμο προς την Φωτεινή Πατρίδα και να μην παγιδευτεί η ψυχή τους αλλού.

      Διαγραφή
    2. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ... ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

      Διαγραφή
    3. Σελήνη ή Λεβάν το Σκάφος Ελέγχου της Γης

      https://terrapapers.com/selini-i-levan-to-skafos-elegchou-tis-gis/

      META ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

      MYTHODEA MOVEMENT 9 WITH LYRICS

      https://www.youtube.com/watch?v=AqXlbUzgGQE


      O ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ.... ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗ... ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΤΑ...ΟΥΤΕ ΜΕΛΩΔΙΕΣ...ΜΟΝΟ ΨΥΧΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ....


      V P X

      Διαγραφή
  7. Συντάκτη, δες λίγο το λινκ παρακάτω

    https://katohika.gr/ellada/ti-einai-to-erpetiko-diktyo/

    Αναχωρησασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  8. "Ο Μεσσήνιος Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστημονικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN Κωνσταντίνος Φουντάς θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου του CERN.
    O κ. Φουντας, που κατάγεται από την Πύλο από την πλευρά του πατέρα του και από την Τριφυλία από την πλευρά της μητέρας του"

    https://eleftheriaonline.gr/local/koinonia/item/325343-konstantinos-fountas-messinios-o-protos-ellinas-proedros-tou-symvouliou-tou-cern

    mnk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πύλος, Τριφυλία, συγχωριανοί..
      Τελικά, μάλλον δεν είναι περιούσια η μαμά.
      Από ό,τι φαίνεται πάντως.. (Πύλος) θα δούλεψε ο κ.Φούντας και στο πρόγραμμα Νέστωρ.

      Διαγραφή
  9. H Τζέιν Μάνσφιλντ, για ένα φεγγάρι, είχε ερωτική σχέση με τον Άντον Λαβέι, ιδρυτή της εκκλησίας του ακατονόμαστου.
    Ομοίως και η Μέρυλιν Μονρόε.

    μνκ

    *(αν δεν σα πω εγώ τις άχρηστες πληροφορίες, τότε ποιος;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναχωρησασα

      Αυτός δεν ήταν ο ιδρυτής της σατανικής οργάνωσης? Νομίζω ότι ιδρύθηκε το 1966..
      Αυτός μόνο από το ύφος του φαίνεται πως έχει κατακλυσθεί από δαίμονες και ότι μαύρο υπήρχε.
      Άντε αυτός ήταν τρελό/ σατανιασμενος .. Αυτοί που τον ακολουθούσαν??
      Τελικά οι δυνάμεις του κακού έχουν καλύψει την Γη εδώ και πολλά έτη.

      Διαγραφή
    2. Αρκεί ένα σφύριγμα τού Μεγαλοδύναμου για να εξαφανισθούν όλοι αυτοί από το πρόσωπο τής γης.
      Ανείτε τον Κύριον εν χορδαίς και οργάνοις, ο καιρός γαρ εγγύς.

      Διαγραφή
  10. Η ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΕΣΣΑΙΟΙ [ ΚΡΗΤΕΣ ] ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕ ΣΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΑ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...

    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΙΡΑ [ Η ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ] ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΦΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ....ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ....

    ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ....ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ....ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΥΧΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ ΠΑΝΑΓΙΑ....


    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ …ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣΥΝΕΠΕΣ Η ΤΥΧΑΙΟ….

      Ο ΘΕΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ….

      ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ....ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΙΔΕΑ Η ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΝΟΥ ΤΟΥ …ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΥΠΗΡΧΑΜΕ ΓΙ ' ΑΥΤΟΝ ΑΠΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ [ ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΣ ] ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ…

      ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

      Διαγραφή
    2. Γιάννη μου, κι εγώ θα κάνω τώρα μάθημα ορθογραφίας, σαν την Μνκ χαχαχα
      Το ΑΝΕΚΑΘΕΝ να το γράφεις σκέτο, χωρίς το ΑΠΟ. Έτσι είναι το σωστό, γιατί ΘΕΝ σημαίνει ΑΠΟ και ΑΝΕΚΑ σημαίνει ΠΑΝΤΑ.

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει και το άλλο.. που λέει ο ΕργΔημΕργ χιουμοριστικά: "ΕΞΑΠΑΝΕΚΑΘΕΝ" 🙂

      Διαγραφή
    4. ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΜΝΚ ΚΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ...
      ΜΟΥ ΛΕΕΙ Η ΜΑΡΙΑ ΧΘΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΡΑΣΙ...ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΗΣ ΛΕΩ ΜΟΛΙΣ ΤΗΣ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΩ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑΞΑ ΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΥΡΑ...ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΟΥ ΛΕΕΙ...ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΛΕΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΞΟΡΚΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΠΥΡΑ ...

      ΦΙΛΕ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΑΒΑΝΑ...

      ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ -ΤΟ ΛΑΘΟΣ- ΜΕ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣΕ ΟΛΟΥΣ...ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ ΓΥΡΩ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΝΣΙΣΤΟΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ [ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΜΕΣΣΑΙΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ ]...ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΣΑΙΩΝ ΕΠΑΙΖΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΕΡΙ ΚΑΨΟΥΡΑΣ ΑΔΙΑΛΛΕΙΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΛΗΨΕΙΣ [ ΧΑ ΧΑ ]...

      https://www.youtube.com/watch?v=CvDB_viJ95o


      ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

      Διαγραφή
    5. Ούτε εγώ κατάλαβα σε ποιον απευθυνόταν.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ ΓΙΑΝΝΗ,
      ζητώ συγνώμη που η αναφορά μου στο σάβανο ίσως προκάλεσε μια μικρή δυσανασχέτηση, ιδιαίτερα σε μια φυσιογνωμία πρόσχαρη, ευαίσθητη και αισιόδοξη όπως εσύ. Ιδιότητες που και εγώ εγγράφω στην σημαία μου και προσπαθώ να με διαχέουν. Ομολογώ παρ' όλα αυτά, ότι η πρόκλησή μου ήταν συνειδητή ως ένα βαθμό, αλλά αποτέλεσε ταυτοχρόνως και εκδήλωση μιας εσωτερικής ανάγκης να βάλω ένα αστερίσκο υποσημείωσης στα σεντόνια που απλώνω σε φιλόξενες οθόνες.
      Η αναφορά μου στο σάβανο δεν διέπεται από κάποιου είδους μελαγχολία, θλίψη, κόπωση, ή απόδοση ματαιότητος στην οποιαδήποτε πλευρά τής ζωής. Δεν αισθάνομαι διόλου κουρασμένος, αρέσκομαι να απορροφώ με αίσθηση κάλλους και ευγνωμοσύνης κάθε στιγμή τού Θείου Δώρου τής ζωής. Επί πλέον η γραμμή τής ζωής στην δεξιά μου παλάμη επεκτείνεται μέχρι τούς αστραγάλους μου, χωρίς ποτέ όμως να αισθάνομαι την ανάγκη να κολλάω στην καρέκλα μου μέσα σε αυτόν τον θαυμαστό κόσμο.
      Το σάβανο είναι το σεντόνι με το οποίον περιτυλίγεται η σωρός ενός ανθρώπου, όταν αυτός αποδημήσει στα επέκεινα λιβάδια. Είναι δηλαδή αυτό που περικλείει ότι αφήνουμε εδώ όταν φύγουμε. ΑΡΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΩΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, ΔΩΡΕΑ, ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ, ΜΗΝΥΜΑ, ΑΝΑΜΝΗΣΗ, ΙΔΕΑΤΟ ΦΙΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΡΥΦΕΡΟ ΑΣΠΑΣΜΟ, Ή ΣΑΒΟΥΡΑ, ΚΑΚΟΦΗΜΙΑ, ΒΑΡΟΣ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ. Αυτό το υλικό μέσα στο περιτύλιγμα, δεν δομείται αφού πεθάνουμε, αλλά συσσωρεύεται βήμα προς βήμα όσο ζούμε. Το σάβανο είναι η συσκευασία τής προσφοράς τής ζωής μας κατά την συνολική της πορεία. Για να δομηθεί αυτή η προσφορά με συνειδητό τρόπο, ο Πλάτων και οι Μυστικοί Πατέρες τής Εκκλησίας, χαρακτήρισαν την ζωή ως “μελέτη θανάτου”. Αυτή η μελέτη δεν αποτελεί προσκόλληση στην ιδέα, ότι η ζωή μας είναι πρόσκαιρη, αλλά είναι έκκληση να αποβεί η ζωή μας μεστή νοήματος.
      Ποθώ να είμαι ένας αγρότης των πόλεων, που τα δάκτυλα των δυο χεριών του χαράζουν στα χωράφια των πεδίων πληροφορίας δυο πεντάγραμμα. Επάνω σε αυτά ονειρεύομαι να χορεύουν σαν αόρατες νότες η στοργή που πρόσφερα στο παιδί μου, η συμπαράσταση σε φίλους μου, τα χαμόγελό μου στον περιπτερά όταν αγοράζω τσιγάρα, τα δάκρυά μου για το παιδί που έχασε τα πόδια του στο ναρκοπέδιο, τα ναι και τα όχι που άρθρωσα αναλαμβάνοντας τις συνέπειές τους. Έχω επίσης τον ξιπασμό, να σκαρώνω πάνω από τα πεντάγραμμα κάποιες ίνες από σεντόνια ως σημεία αντίστιξης. Όλοι, αφού φύγουμε, αφήνουμε μια μουσική, που εξακολουθεί να ακούγεται, χωρίς να γίνεται πάντοτε αισθητή η πηγή τής προέλευσης των ήχων. Δεν προσβλέπω σε παιάνες, αλλά στον απαλό ήχο τής φλογέρας ενός βοσκού. Πρόκειται για τον αυτοσχεδιασμό μιας μπαλάντας, που μέρα με την μέρα αρέσκομαι να συνθέτω, μέχρι να μπει η διπλή γραμμή στο τέλος τού πενταγράμου. Ακόμη και τα μεγαλύτερα αριστουργήματα τής μουσικής δημιουργίας έχουν αρχή και τέλος. Πόσο μάλλον οι δικιές μας πενιές επάνω στο πατάρι, δίπλα στην πίστα που πέφτουν σοβάδες από την οροφή, χωρίς όμως να πτοούν τούς χορευτές, που δοσμένοι στην ζεμπεκιά τους περιμένουν την έλευση τού από μηχανής θεού.

      Διαγραφή
    7. ΔΙΟΝΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ...Ο ΔΕΙΛΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΑΠΟ ΟΤΙ Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ [ ΝΟΜΟΣ ]...ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΟΥ [ 75 Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ 71 Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ...ΤΗΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΕ 19 ΧΡΟΝΩΝ ]....

      ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ..ΑΚΟΥΩ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ...Η ΖΩΗ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΛΩΝΩ...ΤΗΣ ΛΕΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΤΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ ... ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΤΕ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΡΑΒΙΕΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ...ΑΥΤΗΝ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ...
      Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΗΜΑ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΜΑΧΟΙ [ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ]...ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙ ΑΥΤΟ...ΜΠΟΡΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ... ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ...
      ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΠΟΤΕ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ...ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ...ΤΗΣ ΚΑΝΩ -ΨΙΤ- ΡΕ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ...ΓΕΛΑΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ...

      ΦΙΛΕ ΔΙΟΝΥΣΗ ΝΑ ΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ...

      ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

      Διαγραφή
  11. @ Sactoyrioys

    Αγαπητέ αδελφέ,
    οι απατεώνες συχνά χρησιμοποιούν μια μελάνη όταν υπογράφουν συμβόλαια, η οποία μετά από μερικές ώρες εξαφανίζεται. Κάποιοι πονηροί όμως την πάτησαν, διότι υπάρχει μια φλόγα, που στο φως της η μελάνη εμφανίζεται ξανά.
    Οι ψυχές είναι παμπόνηρες, διότι θέλουν να κάνουν την δουλειά τους και πολύ καλά κάνουν, καθότι αυτός ο κόσμος που ζούμε δεν είναι ούτε δικαστήριο, ούτε κολαστήριο, αλλά σχολείο. Καλώς ή κακώς, στα σχολεία ισχύει, ότι όποιος δεν μαθαίνει το μάθημά του, αναλόγως των ελλιπών επιδόσεων μένει μετεξεταστέος, ή στάσιμος. Οπότε είναι υποχρεωμένος να επανέλθει για να υποστεί ξανά τον γεροδάσκαλο με την βέργα. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι εκδρομές, για να λέμε κανένα τραγουδάκι, γιατί αλλιώς οι ψυχές θα έκαναν επανάσταση για να επιβάλλουν το σκασιαρχείο. Και οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, δεν τα στέλνουν ούτε γιατί είναι κακοί, ούτε για να τα ξεφορτωθούν, αλλά για να μάθουν αυτά πέντε γράμματα για να προκόψουν. Και το πρόβλημα είναι, ότι με πτυχίο παιδικού σταθμού, ή νηπιαγωγείου δεν προσλαμβάνεται κανείς πλέον ούτε ως βοηθός σε περίπτερο, διότι δεν επαρκεί να μπορεί να φτιάχνει με πλαστελίνη ζωάκια, αλλά πρέπει να ξέρει να δίνει ρέστα κι από κατοστάρικο. Άρα μέχρι την αποφοίτηση τής υποχρεωτικής παιδείας υπάρχει δρόμος.
    Αγαπητέ αδελφέ,
    ερωτάς (δηλαδή εκφράζεις ερωτικόν πόθον για την ιχνηλάτηση τού νοήματος) “Εφόσον δεν υπάρχει μνήμη της προηγούμενης ζωής τότε πως υφίσταται το κάρμα;;". Ο όρος υφίσταμαι σημαίνει στέκομαι από κάτω. Άρα όπως ορθά διατύπωσες, το κάρμα είναι underground περίπτωση. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΔΕΛΦΕ ΚΗΡΥΞΕ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΟΤΙ Η Α-ΛΗΘΕΙΑ (ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΘΥΜΗΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ, ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ; Δηλαδή θα ερωτήσεις ξανά, και τι είναι αυτό που πρέπει να θυμηθούμε; Υπάρχει κώδικας, με τον οποίον είναι εγγεγραμμένο το κάρμα, τον οποίον μπορούμε να επαναφέρουμε στην μνήμη, ώστε να διαγνώσουμε το κάρμα; Ο Πλάτων ισχυρίστηκε ότι η αμαρτία είναι αποτυχία, που ανάγεται σε άγνοια. Τι είναι αυτό όμως που οφείλουμε να μάθουμε; Απάντησε ο Χριστούλης: ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ. Και το μετάφρασε στα πιο απλά Ελληνικά ο Γιαννάκης: Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙΝ. Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ, ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ ΕΛΞΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Και τι είναι αυτό; θα ερωτήσεις ξανά.
    ...And Jesus was a sailor as he walked upon the water...
    Μα πώς να περπατήσω επάνω στα κύματα, θα πέσω μέσα αφού δεν είμαι Χριστός. Δεν χρειάζεται να περπατήσουμε σαν άνθρωποι επάνω στα κύματα, φτάνει να περπατήσουμε δίπλα στο νερό, εφαρμόζοντας την αρχή “Κάνε το καλό και ρίχτο στον γιαλό”. Δεν υπάρχει κάποιος, που να εφάρμοσε αυτήν την αρχή και να μην αναίρεσε το κάρμα του.
    Το κάρμα αδελφέ, είναι ένας γρίφος όταν γεννιέται ο άνθρωπος και παραμένει γρίφος όσο αυτός ζει, που καλείται να τον ξεκλειδώσει. Η Σφίγγα (αυτή που δεν αποκαλύπτει) έθεσε στον Οιδίποδα (αυτόν που πληγώθηκαν τα πόδια του από τα αγκάθια και τούς τρίβους περιπλανόμενος στις ατραπούς τού κάρμα) τον γρίφο. “Τι είναι αυτό που περπατάει όταν γεννιέται με τα τέσσερα, μετά με τα δυο και στο τέλος με τα τρία;”. Ο Οιδίπους απάντησε “Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ” και η Σφίγγα γκρεμίστηκε, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΓΡΙΦΟΣ ΛΥΘΗΚΕ. Τι θέλει όμως να πει ο ποιητής, αδελφέ μου; ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣΤ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ, ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΙΓΓΑ.
    Γι αυτό ισχυρίστηκε ο Ινδός Σοφός Σρι Αουρομπίντο, “Ο άνθρωπος μπορεί να παραμερίσει το κάρμα του αυτομάτως, διότι η αγάπη μπορεί να αλλάξει το παρελθόν”.
    Υπάρχουν μέθοδοι, άνθρωποι εξασκημένοι, προικισμένοι και διορατικοί να εντοπίσουν το κάρμα τους και το κάρμα άλλων. Όμως αυτό χωρίς αγάπη δεν θα τούς βοηθήσει πουθενά. Διότι ο εντοπισμός ενός εμποδίου έχει τεράστια απόσταση από το ξεπέρασμά του. Μπορεί κάποιος να εντοπίσει το βουνό, Πώς όμως θα το μετακινήσει; Γι αυτό είπε ο Ιησούς Χριστός, ότι “η αγάπη μπορεί να μετακινήσει βουνά”.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή