«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Philip Glass/Paul Simon/Bernard Fowler - "Changing Opinion"

9 σχόλια:

  1. Έτοιμη προς αναχώρηση

    Καλό βράδυ. Καλό ξημέρωμα σε όλους, με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπητή αναχωρήσασα! Κάρτα επιβίβασης πήρες;
      https://www.youtube.com/watch?v=S-G83Awrw8k

      Διαγραφή
  2. Λοιπόν ...

    Επειδή το βιντεάκι δείχνει τη Γη με τη Σελήνη και τον Ήλιο, πάμε να δούμε πως στήνουν τα σενάρια, τώρα που ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ οι εκλογές στο Αμέρικα. Είπαμε ΔΕΝ θέλουν να γίνουν οι εκλογές, μιας και όπως φαίνεται ΔΕΝ μπορούν να κάνουν νοθεία στο βαθμό που χρειάζεται για να ανακόψουν τον "θάνατό" τους. Επίσης μέχρι τις εκλογές, ΔΕΝ τους "βγαίνει" το σενάριο "γενικευμένος πόλεμος" ούτε στην Ουκρανία ούτε στη Μέση Ανατολή. Δηλ. δεν προλαβαίνουν.

    Είδηση Νο 1
    "Εάν είχε στόμα, θα μιλούσε; 17/10/24"
    https://korakas-news.gr/ean-eiche-stoma-tha-miloyse-17-10-24/

    Λέει στο άρθρο :
    "Οι προγνώστες της NOAA υπολογίζουν 80% πιθανότητα εκλάμψεων κατηγορίας M και 20% πιθανότητα εκλάμψεων X στις 17 Οκτωβρίου. Η ηλιακή κηλίδα είναι ακριβώς στραμμένη προς τη Γη, επομένως τυχόν εκλάμψεις θα είναι γεωαποτελεσματικές."

    Λες και δεν είχαμε ίδιες εκλάμψεις στο παρελθόν !!! Αλλά η ΝΟΑΑ καλλιεργεί φόβο. Λέτε την ημέρα (ή ημέρες, γιατί είναι πολλές) των εκλογών να βγάλουν ανακοίνωση τύπου "κλειστείτε στα σπίτια σας, διότι η ηλιακή καταιγίδα θα σας ψήσει" ; Μην το γελάτε καθόλου. Ο πνιγμένος απο τα μαλλιά του πιάνεται.

    Τέτοιες αναρτήσεις θα διαβάσουμε ΠΟΛΛΕΣ μέχρι τις εκλογές ή την ορκομωσία του νέου προέδρου.

    Είδηση Νο 2
    "Μια πολύ ύποπτη είδηση από “εναλλακτικό” αμερικάνο (πράκτορα)"
    https://korakas-news.gr/mia-poly-ypopti-eidisi-apo-enallaktiko-amerikano-praktora/

    Αυτή την ανάρτηση του ΚΟΡΑΚΑ διάβάστε την προσεκτικά και "σηκώστε" τις κεραίες σας.

    Λέει στο άρθρο :
    "Η ξαφνική εμφάνιση «ρεπορτάζ ειδήσεων» σχετικά με ηλιακές εκρήξεις που θα μπορούσαν «να ρίξουν το διαδίκτυο για εβδομάδες» κάνει πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν ότι το κάνουν επίτηδες για να σταματήσουν τη ροή πληροφοριών."

    Επίσης λέει :
    "Αυτή η ξαφνική έκρηξη φημών ότι το Διαδίκτυο είναι «κλειστό» για εβδομάδες είναι κάτι σαν αφήγηση για πολλούς παρατηρητές δίνει ήδη στο κοινό μια δικαιολογία για να συγκαλύψει αυτό που πραγματικά σχεδιάζει να κάνει.

    Είναι ΠΟΛΥ ενδιαφέρον ότι αυτή η προειδοποίηση επικεντρώνεται στις διακοπές του διαδικτύου… και όχι στις διακοπές ρεύματος, που θα είχαν χειρότερες συνέπειες από το “κανονικό internet”"

    Διαβάστε όλο το άρθρο, διότι ο ΚΟΡΑΚΑΣ μεταφέρει απλά την είδηση απο έναν Αμερικάνο (πράκτορα της σιώνας, όπως ισχυρίζεται).

    Αν (λέω ΑΝ) πάνε σε αυτή τη λύση, τότε είναι ΣΙΓΟΥΡΑ χαμένοι με όλα τα σενάρια που έχουν. Αν βάλετε στην εξίσωση και την παράμετρο "εξωγήινοι" (που έχουν αρχίσει να τους σερβίρουν στους αδαείς), φανταστείτε να ΜΗΝ έχουμε internet και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να ενεργοποιήσουν το μπλου μπιμ και να μας δείχνουν "σκάφη", τα οποία θα είναι "εχθρικά". Σε αυτή την περίπτωση, λέτε την ημέρα (ή ημέρες, γιατί είναι πολλές) των εκλογών να βγάλουν ανακοίνωση τύπου "κλειστείτε στα σπίτια σας, διότι οι εξωγήινοι είναι εχθρικοί" ; Μην το γελάτε καθόλου. Ο πνιγμένος απο τα μαλλιά του πιάνεται.

    Συνεχίζεται …

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συνέχεια ...

    Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ είδηση είναι εδώ (στο πρώτο μέρος του άρθρου, που μιλάει για το Ηλιακό μας σύστημα) :

    "Το Ηλιακό μας Σύστημα αλλάζει γρήγορα και κανείς δεν μιλάει για αυτό..."
    https://corfiatiko.blogspot.com/2024/10/blog-post_204.html

    Λέει :
    "Όλα τα κύρια σώματα του Ηλιακού μας Συστήματος αλλάζουν γρήγορα, αλλά κανείς δεν μιλά για αυτό. Βλέπουμε γρήγορες παρατηρήσιμες κλιματικές αλλαγές να συμβαίνουν σχεδόν σε κάθε πλανήτη"

    "Εδώ στη γη, η δική μας μαγνητόσφαιρα χάνει γρήγορα τη δύναμή της καθώς οι μαγνητικοί μας πόλοι συνεχίζουν να απομακρύνονται από τις συνηθισμένες θέσεις τους, προκαλώντας όλεθρο στις μεταναστεύσεις των ζώων"

    Είχα διαβάσει και πριν (τουλάχιστον) 10-12 χρόνια, ότι αρχίζουν και παρατηρούν ΑΛΛΑΓΕΣ σε ΟΛΟΥΣ τους πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος. Και είναι λογικό να γίνονται και στη Γη, διότι ΔΕΝ είναι μόνη της στο πουθενά !!!

    Στην ουσία συντελλείται μια κλιματική "αλλαγή" και ΔΕΝ έχουμε κλιματική "κρίση". Αλλά αυτό το ξέρουμε εμείς οι ψεκ και το υποψιάζονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι. Επειδή όμως είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις την "αλλαγή" απο την "κρίση", θα παίξουν το σενάριο μέχρι τέλους. Ποιου τέλους ; Του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ.

    Απο την πλευρά μου, παρατηρώ τα πάντα με ΑΦΟΒΙΑ, διότι ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και μέρος της αποστολής μου σε αυτο το πεδίο ενσάρκωσης ΑΠΑΙΤΕΙ να ΒΙΩΣΩ αυτό που θα γίνει. Ό,τι και αν είναι "αυτό". Συνεπώς, έχω προετοιμαστεί υλικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά (κατά το δυνατό) και αναμένω με ανυπομονησία παρατηρώντας (κυρίως) τον Ήλιο, του οποίου το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ "ξέσπασμα" ΔΕΝ έχει να κάνει σε τίποτε με ό,τι μας λένε. Θα είναι ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ και ΙΑΜΑΤΙΚΟ, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξω "πεδίο".

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύ φίλε Διός Κούρε!
      ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ενδιαφέροντες όλοι οι σύνδεσμοι στους δύο σχολιασμούς σου!

      Διαγραφή
  4. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    Νέα μόδα στο TikTok: Τραγούδια του Sin Boy, του Light κι άλλων trappers μετατρέπονται σε επιτυχίες του 1950 με τη βοήθεια του AI
    Η ωμή και σύγχρονη φύση των στίχων των τραπ τραγουδιών αναμειγνύεται με τη ρομαντική και νοσταλγική αίσθηση της μουσικής του 1950
    https://www.pronews.gr/lifestyle/diaskedasi/nea-moda-sto-tiktok-tragoudia-tou-sin-boy-tou-light-ki-allon-trappers-metatrepontai-se-epityxies-tou-1950-me-ti-voitheia-tou-ai/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμπληρωματικά με τους εξωγήινους και τους ... "εξωγήινους".

    Δείτε πρώτα αυτά (ειδικά το 2ο) απο την ESA :

    https://www.youtube.com/watch?v=wtiN1xXSspk
    https://www.youtube.com/watch?v=86ZCsUfgLRQ&t=8s

    Βλέποντας ειδικά το 2ο βιντεάκι, πείτε μου αν ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ μας !!!!

    Ρητορικό το ερώτημα και όλοι έχουμε μια "αίσθηση" του μεγέθους. Αλλά - πιστέψτε με - η αίσθηση που έχουμε είναι λανθασμένη. Το μέγεθος είναι η αίσθηση που έχουμε εις την τρισεκατομμυριοστή !!!!!

    Αυτό βέβαια ΔΕΝ σημαίνει ότι ΟΛΟΙ οι εξωγήινοι είναι πιο νοήμονες απο εμάς. Αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ άλλα είδη όντων που είναι !! Και ΣΙΓΟΥΡΑ μας έχουν "ανακαλύψει" και ΟΡΘΑ ΔΕΝ επεμβαίνουν. Αυτοί που επενέβησαν και επεμβαίνουν ΔΕΝ είναι πιστοί σε κάποιους κανόνες. Ίσως αυτό μας "σώσει", διότι κάποιοι - λογικά - είναι φύλακες των κανόνων αυτών και θα επιδιώξουν την ισορροπία !!!

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    Υ.Γ. ΔΕΝ ανοίγω θέμα συζήτησης περί εξωγήινων. Απλά είναι μια ευκαιρία υπενθύμισης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΩΣΤΑΡΑ ΤΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ?!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Τιμωρέ, ΚΑΙ αυτό, όπως τα περισσότερα κομμάτια που βάζω, κρύβει από πίσω του μία ξεχωριστή ανάμνηση.

      Δεν θυμάμαι ημερομηνία, πάντως ήταν ένα απόγευμα του Οκτωβρίου 1986, τρία χρόνια πριν γνωριστούμε οι δυο μας. 9 βραδάκι. Είχα κλείσει με κάτι φίλους ραντεβού στο μπαρ Χρυσοστόμιο στο Αιγάλεω (μπλουζ, ροκ, τζαζ μουσική). Είχα κάνει κάτι ψώνια στο κέντρο της Αθήνας και πήγα κατευθείαν στο ραντεβού, με τις τσάντες. Η μία τσάντα ήταν πασιφανές ότι περιείχε βινύλια, αφού είχε και την στάμπα του τζαζέ δισκοπωλείου Music Corner στην Πανεπιστημίου (εννοείται πως δεν υπάρχει τώρα). Ο ιδιοκτήτης του μπαρ, νομίζω Ξενάκης ήταν το επίθετό του, γνωστός για τις φοβερές γνώσεις του στην μουσική, με χαιρέτησε και τρωγόταν να μάθει τί περιέχει η συγκεκριμένη τσάντα. Τού την έδωσα να κοιτάξει. Άφησε στην άκρη τα δύο από τα τρία βινύλια και σήκωσε ψηλά το τρίτο λέγοντας: "Θεέ μου!!! Κυκλοφόρησε;;; Το πήρες;; Σήμερα ήρθε;;;" Τού είχαν πεταχτεί τα μάτια έξω!!! Κι αμέσως μετά μού είπε: "Να το βάλω στο πικάπ να παίξει όλο;" Τούμπες έκανα από τη χαρά μου ακούγοντας αυτό. Θα μού σταματούσε και η αγωνία να πάω σπίτι να το ακούσω.
      Μιλάμε για το άλμπουμ Songs from Liquid Days του Philip Glass . Το κομμάτι της ανάρτησης είναι το κομμάτι με το οποίο ξεκινάει το άλμπουμ.

      Ο Φίλιπ Γκλας την δεκαετία του '80 είχε γίνει μόδα και στην Ελλάδα, κυρίως από τις φοβερές μουσικές που είχε γράψει για τις ταινίες του Φ.Φ.Κόπολλα.
      Αυτό το άλμπουμ το περιμέναμε πώς και πώς οι φανατικοί οπαδοί, γιατί γνωρίζαμε ότι θα είναι ούλτρα πειραματικό, αφού θα είχε και στίχους ποιήματα των Paul Simon, Suzanne Vega, David Byrne, Laurie Anderson. Οι δε τραγουδιστές θα ήταν από την αφρόκρεμα των λαρυγγιών της τζαζ, λυρικής σκηνής, ροκ κ.ά.
      Όντως, το αποτέλεσμα ήταν κάτι εκπληκτικό. Για όσους ενδιαφέρονται, μπορούν να ακούσουν όλο το άλμπουμ εδώ:
      https://www.youtube.com/watch?v=zH04t8QQNVc&list=PLoEq80OSvDV1MwFVoytcil1uEJC9I3zgt

      Διαγραφή