«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024

Μαθητής Γυμνασίου στην Ινδία έφτιαξε επανδρωμένο drone


 

Ένας νεαρός μαθητής γυμνασίου από το Gwalior της Ινδίας, δημιούργησε το δικό του, αυτοσχέδιο βαρέως τύπου «drone-copter». Πλάνα που γυρίστηκαν προσφάτως και μεταδόθηκαν από το «Russian Today» δείχνουν τον εφευρέτη να φοράει το κράνος του και να απογειώνεται.

Ο νεαρός μαθητής εν ονόματι Μεντάνς Τριβέντι, εξήγησε ότι το σκάφος του, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως και 80 κιλά, θα μπορούσε «να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο στον στρατό και στις μεταφορές», καθώς και στην έρευνα και διάσωση.

«Αυτό το drone μπορεί να πάει στο σημείο του ατυχήματος και να μεταφέρει τον ασθενή από εκεί στο νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο όχημα MLDT-01, είναι εξοπλισμένο με κινητήρα 45 ίππων, που του δίνει τη δυνατότητα να φτάσει ταχύτητες 60 χλμ/ώρα και μέγιστο ύψος τεσσάρων χιλιομέτρων.

Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας, αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε υψόμετρο 10 μέτρων και η διάρκειά του στον αέρα, μέχρι στιγμής είναι 6 λεπτών.

Ο αυτοδίδακτος νεαρός σχεδίασε το drone σε μόλις τρεις μήνες, χρησιμοποιώντας διαδικτυακούς πόρους και καθοδήγηση από τους δασκάλους του στο The Scindia School.

«Άρχισε να φτιάχνει νέα μικρά drones. Έχει λάβει και βραβείο από το σχολείο του.

Τον δίδασκα στην τάξη όταν ένιωσε ότι έπρεπε να κάνει κάτι καινούργιο», εξήγησε ένας από τους δασκάλους του, ο Manoj Mishra.

 

 

 


 

Διόδ🎸τος

 

  

2 σχόλια:

  1. Αυτη η τεχνολογια ειναι 10-15 χρονια μπροστα μας μεχρι να ιδρυθει διεθνης κωδικας εναεριας κυκλοφοριας για τα ντρονια.
    Κωστα εσυ δεν ειχες ανεβασει ενα γιουτουμπι στην σελιδα σου με τον κινεζο κυριο που παρκαρε το αυτοκινητο του εβγαλε απ το "πορτ-μπαγκαζ" το τσοπερ-ντρον του και μην τον ειδατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή