«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025

Massive Attack: Tο θρυλικό συγκρότημα μετέτρεψε τη συναυλία του στην Ιταλία, την Τετάρτη, σε διαμαρτυρία για την Γάζα!


Κατά τη διάρκεια του live, πίσω από τα μέλη του συγκροτήματος προβάλλονταν εικόνες από τον πόλεμο: κατεστραμμένα νοσοκομεία, σωροί από ερείπια, φωτογραφίες παιδιών και αριθμοί μετρήσεων θυμάτων, κυρίως αμάχων. Οι Massive Attack ερμήνευσαν κομμάτια όπως τα Teardrop, Angel, Black Milk και Unfinished Sympathy. 

Δείτε ένα απόσπασμα όπου η Ελίζαμπεθ Φρέιζερ, η θρυλική τραγουδίστρια των Cocteau Twins, τραγουδάει το Song to the Siren του Tim Buckley . Ανατριχίλα τραγούδι, ανατριχίλα και ο τρόπος παρουσιάσεως.

 


 

Οι Massive Attack από το Μπρίστολ, ξεκίνησαν το 1991 προκαλώντας σεισμό στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία με μία πρωτοεμφανιζόμενη πολυεπίπεδη μουσική έκφραση.

Εδώ,

αναρτήσεις μας με κομμάτια των Massive Attack


 

1 σχόλιο:

  1. Alastair Crooke, 17 June 2025 :

    Καθώς ο Τραμπ υπεκφεύγει και φαίνεται μπερδεμένος για το τι ακριβώς πρέπει να κάνει στη συνέχεια, «στέλνει» τους Vance και Witkoff να «διαπραγματευτούν με το Ιράν». Στη συνέχεια, σε συνδυασμό, αναρτά στο Truth Social, απειλώντας ότι «όλοι πρέπει να εκκενώσουν αμέσως την Τεχεράνη»! (ισραηλινό στυλ).

    Σαφώς, η απόφασή του, προς το παρόν, είναι να κρατήσει τις επιλογές ανοιχτές.

    Η κατάσταση σε αδρές γραμμές είναι ότι η προσπάθεια του Ισραήλ και των συμμαχικών υπηρεσιών πληροφοριών να εξαπολύσουν ένα αιφνιδιαστικό «συνεργιστικό ψυχικό σοκ» στο ιρανικό κράτος μέσω ταυτόχρονων πολλαπλών αποκεφαλισμών, δολοφονιών επιστημόνων, διακοπής των συστημάτων αεράμυνας και τοποθέτησης ομάδων σαμποτέρ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, απέτυχε.

    Απέτυχε στο αναμενόμενο αποτέλεσμά του - να παραλύσει και να πανικοβάλει την ιρανική ηγεσία και να δημιουργήσει ακόμη και το χώρο για να επικρατήσει η «ελπίδα» της αλλαγής του καθεστώτος. (Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Οι Ιρανοί έθαψαν τις πολιτικές διαφορές και συσπειρώθηκαν στην εθνική κυριαρχία).

    Αντίθετα, παρά την απώλεια οκτώ στρατιωτικών διοικητών, το σύστημα επανεκκινήθηκε γρήγορα: τα συστήματα αεράμυνας αποκαταστάθηκαν μέσα σε 8 ώρες και το Ιράν ανταπέδωσε με πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ.

    Το θέμα εδώ ήταν ότι - εκτός από επιφανειακές επιφανειακές ζημιές - δεν υπήρξε καμία οπισθοδρόμηση στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Και για να είμαστε σαφείς, αυτός δεν ήταν ποτέ ο στόχος του Ισραήλ. Απλά δεν έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν υποδομές θαμμένες σε βουνά 800 μέτρων. Ελπίζουν (μαζί με τους συμμάχους τους - τις ΗΠΑ και τα ευρωπαϊκά κράτη) μάλλον σε «αλλαγή καθεστώτος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή