«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2026

Σε όλους μας λείπουν καλοκαίρια όπως τα παλιά..

5 σχόλια:

  1. Φύγανε τα καλοκαίρια..
    Στον χειμώνα με άδεια χέρια
    Τα λουλούδια δεν ανθίζουν
    Την πατρίδα μας γκρεμίζουν!!

    Μα θ,αρθεί πάλι η άνοιξη
    Θα ανθίσουν τα λουλούδια
    Αν σηκωθούμε όρθιοι
    Και πιάσουμε κου#πουρια!!!






    🇬🇷.......ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ.......🇬🇷


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κουμπούρια
      καραμπίνες
      χατζάρια
      και αξίνες

      Οι όλμοι με φτιάχνουν πολύ 🥰

      Διαγραφή
  2. Είναι τα καλοκαίρια που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.Είχαν ανεμελιά, διασκέδαση και όνειρα για το μέλλον.Έχουν συνδεθεί με πολλά τραγούδια και για μένα αυτό το τραγούδι είναι ένα από αυτά! Κώστα τι μου θύμισες τώρα?Αυτή την κασέτα την είχα στο αμάξι μαζί με δεκάδες άλλες.
    😊💙💙

    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω κι εγώ πολύ ωραίες αναμνήσεις με όλα αυτά.
      Δυο καλοκαίρια 2001-2002 έπαιζα μουσική σε ένα μπιτς μπαρ στην Ανάβυσσο. Εκεί γνώρισα κι από κοντά το Σοφάκι. Αυτή μου χάρισε, με αφιέρωση, το cd-single " Μη μου μιλάς για καλοκαίρια (Positive energy mix)" και φυσικά.. το έπαιζα τρεις τέσσερις φορές. Ωραίες φάσεις.. Άλλοι χόρευαν, άλλοι έκαναν μακροβούτια απ' την εξέδρα. Γινόμαστε γκολ με κοκτέηλ και σφηνάκια χαχαχα

      Διαγραφή
  3. Πως να ξεχάσεις τα καλοκαίρια και τους Αύγουστους απ' τα παλιά...

    https://youtu.be/yTQXp7HyMjY?list=RDyTQXp7HyMjY&t=129

    Ι.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή