«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

«ΘΕΕ ΜΟΥ Σ'ΑΓΑΠΩ!!!»


.....

Ήταν μόλις 17 χρονών.

Η χαρά του αυτές τις μέρες, που κυκλοφόρησε το νέο single του αγαπημένου του dj, ήταν απερίγραπτη. Και ξαφνικά..μαθαίνει ότι ο dj του έρχεται στην πόλη, για μια βραδιά στο club Paradise!

To βράδυ εκείνο, ένιωθε πως θα ήταν ανεπανάληπτο. Μάζεψε τους φίλους του και πήγε. Όλα ήταν πανέμορφα, πολύ περισσότερο από όσο φανταζόταν. Χόρευε ακούραστα με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο.

Οι φίλοι του περνούσαν επίσης ωραία, αλλά η χαρά τους ήταν διπλάσια όταν κοίταζαν αυτόν, τον φίλο τους, να λάμπει από ευτυχία.

Σε μια στιγμή, και πάνω που άρχισε να παίζει το νέο κομμάτι που τον είχε ενθουσιάσει, ανέβηκε στους ώμους ενός φίλου, σαν να είχε την ανάγκη να βρεθεί πιο ψηλά, να φτάσει κάτι. 

Τώρα το πρόσωπό του κυριολεκτικά έλαμπε σαν να μην μπορούσε να αντέξει τόση χαρά και ευτυχία. Έμοιαζε σαν να ήταν έτοιμο να εκραγεί!

Κοίταξε ψηλά, άνοιξε διάπλατα τα χέρια του και τα χείλη του τρεμόπαιζαν έτοιμα να ψελλίσουν κάτι, σαν ανταπόδοση, σαν ευχαριστία.

Και τότε.. με όση δύναμη υπήρχε στους πνεύμονές του, είπε κραυγάζοντας:

«ΘΕΕ ΜΟΥ Σ'ΑΓΑΠΩ!!!»

 

Ryan Farish - January (Official Audio) 



Αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι,

με δίκαιη απορία, θα μπορούσατε να με ρωτήσετε: "Κώστα τί ήταν αυτό που διαβάσαμε πιο πάνω;". Θα σάς πω την πάσα αλήθεια και αν θέλετε με πιστεύετε. Συνηθίζω, όταν ξαπλώνω να κοιμηθώ, να έχω ένα ηχείο δίπλα μου να παίζει μουσική. Έτσι και σήμερα το απόγευμα, μετά τη δουλειά, άκουγα ενώ κοιμόμουν μια μουσική συλλογή mp3, και 5 λεπτά πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι.. άνοιξα τα μάτια μου και είχα ακόμα μπροστά μου τις εικόνες ενός ονείρου, που ήταν αυτό που διαβάσατε. Μάλιστα, το αγαπημένο κομμάτι του 17χρονου, ήταν αυτό, το "January" του dj Ryan Farish, το οποίο ακόμα έπαιζε, προς το τέλος του. 

Πολύ ενδιαφέρων ο τίτλος του κομματιού, δεν νομίζετε...;

Ήθελε μήπως, το όνειρο να μού πει κάτι...;

Και μακάρι αγαπητοί μου, να είχα κάθε απόγευμα και κάθε βράδυ τέτοια όνειρα. Είναι δείγμα επιτυχημένης ξεκούρασης και αγχολυτικής δράσης, δεδομένου ότι τούς τελευταίους δυο μήνες κουράζομαι αφάνταστα στη δουλειά, και παρόλο που είναι δουλειά γραφείου, νιώθω όταν γυρίζω στο σπίτι.. σαν να γύρισα από ολοήμερο σκάψιμο και παράλληλα μαστιγωμένος από την μακακία που βαράει όλους γύρω μου και όσους συναλλάσσομαι.

Εύχομαι πάντα τέτοια όμορφα όνειρα και σε εσάς, και να κερδίσουμε όλοι μας.. επίσης έναν Ιανουάριο, που θα μάς πνίγει το φως του και θα μάς φέρει χαρές εκρηκτικές!  

 

Κ-Τ

 

 

49 σχόλια:

  1. Τ Ε Λ Ε Ι Α ΜΟΥΣΙΚΗ....εγινα κι εγω 17 [υπαρχουν ακομη τετοιες ηλικιες;;;] κι αγαπησα διπλα τον Θεο και τον κοσμο....ευχαριστω baby...μουτσ μουτσ.....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Κ - Τ, Περιττό να σου πω ότι με ενδιαφέρει η γνώμη ενός, αναντίρρητα, ειδήμονα.

      Εάν -υπόθεση εργασίας- Εκείνος αισθανθεί την ανάγκη να ανταποδώσει, έστω και
      τυπικά, λέγοντας: ''Μου λες μ' αγαπάς, Εγώ να δεις!!!!!'' και αντί μουσικής, επιλέξει τραγουδάκι, πάντα με jazz feeling,

      Πιστεύεις ότι θα μπορούσε να διαλέξει κάτι πιο ονειρικό, πιο γλυκό, πιο εξώκοσμα
      θείο...

      https://youtu.be/EazJHMFvQ3s?t=54

      Ευχόμενος Τα, στο βαθμό του εκάστοτε εφικτού, Καλύτερα Ν.Β.

      Διαγραφή
    2. ΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!
      ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ Ν.Β. ...
      ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΑΝ ΘΕΙΟΙ ΗΧΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΟΥΒΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ!
      ΚΑΙ Η ΛΑΤΙΝ ΤΖΑΖ ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΜΟΥ!!! ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΧΑ ΛΙΩΣΕΙ Ο,ΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ JOAO GILBERTO, ASTRUD GILBERTO, FLORA PURIM, TAΝIA MARIA κ.ά..

      ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Π Ο Λ Υ !!!!!
      ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΩΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ,
      ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!

      Διαγραφή
  2. ΩΡΑΙΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΩΣΤΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΤΙ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ.

    ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΤΟΥ 2022 ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ.
    2+2+2=6 Η Β+Β+Β=ς
    Η Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 222 200=Σ 20=Κ 2=Β ΣΚΒ

    ΚΩΣΤΗ ΘΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΙ ΑΝ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ.
    ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΛΙΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΚΒ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ.
      ΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ TOY 2022,
      ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ METAΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΦΩΤΟΣ ΣΚΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ;
      ΣΚΒ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ.
      ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΦΩΤΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΤΟΥΣ.
      ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ (1ος), ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
      1=Α ΑΡΧΗ
      200=Σ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
      20=Κ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ
      2=Β ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ

      Διαγραφή
    2. ...σε θαυμαζω τοοοοσοοοοο πολυ εσενα....
      θελω να σας γνωρισω ολους απο κοντα... γίνεται;
      Κωνσταντινα

      Διαγραφή
    3. ΗΛΙΑ+++ η συμφωνία είναι ΜΙΑ. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ και ΙΣΩΣ σας χαρίσουμε τη ζωή σας.

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
  3. Κεντρικο Εβραηκο Συμβουλιο // Αυτο που κυβερνα την Ελαδα τα τελευταια πενηντα χρονια // Οι Εβραιοι βρυκολακες, μολις πλησιαζουν Χριστουγενιατικες γιορτες, τρελαινοντε, σεληνιαζοντε, βρυκολακιαζοντε κε δεν ξερουν τι μαλακια κε τι τυρανια να επιβαλουν στους Χριστιανους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 👍


      .
      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

      Διαγραφή
    2. Πάντως εγώ βλέπω πως τα τελευταία 30 χρόνια (και ...βάλε στις ΗΠΑ) οι "γιορτές των Χριστουγέννων" είναι κυρίως μία εμπορική φιέστα! Η γιορτή της κατανάλωσης ! Η γιορτή των Σκρούτζ αυτού του μικρού πλανήτη !

      Εχετε ακούσει στους fm δέκτες σας ή μέσα σε εμπορικό κατάστημα (mall .κ.λ.π.) την κατανυκτική "Αγια Νύχτα" ? Μόνο τζίνγκλ-μπέλς σε 100 και μία διαφορετικές εκτελέσεις ...

      Διαγραφή
  4. ΝΑ ΗΞΕΡΕΣ ΚΩΣΤΑ ΤΙ ΡΩΓΜΗ ΣΤΟ ΜΑΤΡΙΞ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ. ΝΟΙΩΘΩ ΑΠΕΙΡΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΙΝΑΧΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΔΟΤΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ? ΜΑΖΕΥΤΗΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΤΑ ΚΛΠ ΤΗΣ ΒΡΩΜΕΡΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΙΛΗΣΤΕ ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΗΤΕ ΦΙΛΗΘΗΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ. ΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΣΑΣ.

    Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΕΤΕ, ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.

    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ. ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΖΟΦΕΡΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΗΝΑ
    ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΟΥΡΚΟ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ, ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΕ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΑΣ
    2000 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΟΣ
    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΛΗΝΑΣ. ΕΧΗ ΤΗΝ ΕΒΡΑΗΚΗ ΘΡΗΣΚΙΑ. ΙΝΕ ΝΕΚΡΟΖΩΝΤΑΝΟΣ
    Ε Βεβεα. Διοτι σου λεει το σιχαμερο γενος των Εβραιων
    «ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΜΙΕΡΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΗΝΩΝ (κατα πλειοψηφια) ΙΝΕ ΤΟΣΟ ΜΑΛΙΑΚΕΣ (κατα πλειοψηφια) ΚΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ 100 ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ (αυτό το εκαναν οι δημοκρατες) ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΗ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΕ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΣΑΟΥΛ (που εμεις βαλαμε επιτηδες, ωστε να αλοιωσει την διδασκαλια του Εληνα Ιησου), ΤΟΤΕ ΔΙΚΑΙΩΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΞΩ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε δημιουργική επανάσταση, με όλο τον σεβασμό αυτά που γράφεις είναι λόγια ενός πωρωμένου που βρίσκεται σε έπαρση και είναι τυφλωμενος.

      Δέχεσαι τον Ιησού, τον δέχεσαι μάλιστα και ως Έλληνα, κατηγορείς την πίστη μας αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνάδει ο λόγος σου με τον λογο του Θεανθρώπου και σωτήρα Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

      Νιώθεις μήπως ανώτερος από τον Παύλο; Από την πορνη; Από τον ληστή; Αν ναι τότε η συζήτηση σταματάει εδώ διότι καμία σχέση δεν έχεις εσύ με τον Λογο Του Θεού.

      Τι εστι Έλληνας; θα σας πετάξουμε τα μάτια έξω; Κούνια που μας κούναγε αδελφέ. Κούνια που μας κούναγε.

      Και εν πάση περιπτώσει αφού η ορθοδοξία είναι σκοτάδι και νεκρή πιστη τότε ολοι εσείς που δεν πιστεύετε γιατί δύο χιλιάδες χρόνια τώρα δεν μεγαλουργείτε. Ποιος σας εμποδίσει;

      Να σου πω εγώ αδελφέ..Η αποστασία από τον αληθινό Θεό μας εμποδίζει. Τα πάθη και οι επιθυμίες μας. Η ανικανότητα μας να ακολουθήσουμε τον Ιησού Χριστό με αποτέλεσμα να δημιουργούμε έναν Θεό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τα δικά μας λες και ο Θεός είναι κοστούμι να τον φορέσουμε.

      Βάλε αδελφέ την ευχή στην ζωή σου και όταν αυτή σου γίνει συνήθεια καλή, τότε, από μόνη της θα σου φανερώσει την αλήθεια..

      Κάνε Έρευνα. Και θα δεις ότι οι μεγάλοι κήρυκες του 20αι. και 21αι. Όπως και ο μεγάλος Αθανάσιος Μυτιληναίος μνημονεύουν το ήθος και τις αρετές των σοφών της αρχαίας Ελλάδας.

      Καλή φώτιση και πρώτα σε εμένα τον άχρηστο.

      Διαγραφή
    2. Δεν προλαβαίνουμε να σου πούμε έναν καλό λόγο και αμέσως ξεσαλώνεις σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα από τα Ελληνικά σου που τώρα πια είμαι σίγουρη ότι δεν γνωρίζεις έως το επίπεδο καλωσύνης και κακίας μέσα σου για ότι αγαπάμε οι Έλληνες, είσαι σίγουρα από την Ελλάδα μας;;; Συνεχώς μπερδεύεις τους Έλληνες με τους τυχαίους κατοίκους της χώρας μου και το βροντοφωνάζεις κιόλας με τα κεφαλαία. Λυπήσου μας μέρες που είναι!
      ΔΠ

      Διαγραφή
  7. Θα σου κάνω Μπακογιάννη με κιμά για να φας...
    Θα σου κάνω Ντορογιό κοκκινιστό αν πονάς...
    Θα 'σαι ο πιο ευτυχισμένος φιλελές επί γης...
    Φτάνει μόνο τον Κυριάκο να εμπιστευτείς...
    Έλα μου, Μητσοτακέικο είσαι η τρέλα μου, σ' αγαπώ!
    Έλα μου, έλα μου, έλα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Κώστα τί ήταν αυτό που διαβάσαμε πιο πάνω;"

    ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ Η ΑΝΝΑ, ΡΕ ΣΥ!!
    ΕΙΔΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΕΓΩ, ΤΑ ΠΙΑΝΩ ΟΛΑ Ο ΠΑΙΧΤΟΥΡΑΣ!
    ΒΑΣΙΚΑ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙΣ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΓΕΡΑΣΑΜΑΝ, ΠΑΝΕ ΤΑ ΝΙΑΤΑ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΝΙΩΣΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΧΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΙΤΖΕΪΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΤΟΥ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΥ FARISHΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΤΦΛΙΚΣΑΚΙ ΕΝΤ ΤΣΙΛ, ΛΕΜΕ.
    ΠΣΣΣ... ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΡΕ? ΟΥΤΕ Η ΚΕΡΑ-ΤΕΝΙΑ ΜΑΚΡΗ ΣΤΟ "ΜΠΟΡΩ" ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΛΥΣΑΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλοι Διοδοταίοι,

    Για πολλούς αύριο είναι μια απο τις πιο σημαντικές ημέρες του χρόνου. Για άλλους ήταν η 21η Δεκεμβρίου. ΔΕΝ έχει και τόση σημασία, διότι οι ευχές παραμένουν ευχές.

    Αυτή τη χρονιά, που βαδίζει προς το τέλος της, ευτύχησα να βρώ, τυχαία, αυτή τη γωνιά του διαδικτύου. Ως αναγνώστης στην αρχή, πίστεψα οτι θα είναι ένα συνηθισμένο blog όπως εκατοντάδες άλλα. Μόλις άρχισα να διαβάζω αναρτήσεις του ίδιου του Κώστα, αλλά και τα σχόλιά του, κάτι μου φάνηκε οικείο. Όταν δε, άρχισα να διαβάζω και σχόλια επισκεπτών, έγινα καθημερινός αναγνώστης άρθρων, αλλά κυρίως σχολίων. Και έτσι αποφάσισα και εγώ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά να σχολιάζω σε ένα blog. Η επικοινωνία με όλους σας, Φίλοι μου, ήταν ΑΜΕΣΗ.

    Και έτσι, με τις μέρες να περνούν, διαπίστωσα οτι "τσιμπηθηκα" όχι με κάποιο σκεύασμα, αλλά με τον ΔΙΟΔΟΤΟ. Κανονικό "πρεζάκι" έγινα δηλαδή !!!

    ΔΙΟΔΟΤΟΣ είμαστε όλοι εμείς που καθημερινά επικοινωνούμε και προσθέτουμε ένα λιθαράκι κάθε φορά στον ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ. Και αυτή τη δυνατότητα μας την έδωσε ο Κώστας που, άθελά του ίσως, δημιούργησε κάτι που η σημαντικότητά του θα φανεί όταν όλα αυτά που ζούμε αυτή την εποχή τελειώσουν. Βρισκόμαστε εδώ όλοι ΜΑΖΙ, παρά την διαφορετικότητα του καθενός μας, παρά τις διαφορετικές θρησκευτικές αντιλήψεις, παρά τις διαφορετικές "οπαδικές" αντιλήψεις, παρά τις διαφορετικές πολιτικές (όχι κομματικές) αντιλήψεις, παρά παρά παρά....

    Με αυτό τον τρόπο, ασυναίσθητα, παραμέρισε ο καθένας μας το ΕΓΩ του και πρόταξε το ΕΜΕΙΣ. Όλοι ΕΜΕΙΣ δώσαμε και δίνουμε καθημερινά ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Ποιός άλλος χαρακτηρισμός για εμάς, θα ήταν πιο δόκιμος εκτός απο το "ΑΔΕΛΦΙΑ" !!!!

    Νοιώθω, λοιπόν ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ, την ανάγκη να ευχηθώ μέσα απο την ΨΥΧΗ μου σε καθέναν ξεχωριστά, αλλά και σε όλους ΜΑΖΙ, Υγεία, Ευημερία, Ηρεμία, Φρόνηση, Πραότητα, Ανδρεία, Σωφροσύνη, Εγκράτεια, Δικαιοσύνη, Μεγαλοψυχία και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Σας εύχομαι ό,τι και να είναι αυτό που θέλετε από τη ζωή, η ζωή να σας το προσφέρει απλόχερα. Ελπίζω και εύχομαι για όλους σας, όλες οι ευχές που θα ακούσετε αυτές τις μέρες, να πραγματοποιηθούν.

    Σας εύχομαι να ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΤΕ. Ερωτευτείτε τη ζωή, τον συνάνθρωπο, τα ζώα, τη Φύση, την κάθε ξεχωριστή δραστηριότητά σας.

    Άφησα τελευταία την πιο σημαντική ευχή. Σας εύχομαι να κατορθώσετε να νοιώσετε την ΑΓΑΠΗ. Την καθαρή και ανιδιοτελή ΑΓΑΠΗ, χωρίς αντάλλαγμα. Πιστέψτε με, όταν αυτό το συναίσθημα ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ το ΕΙΝΑΙ σας, δεν θα σας ενοχλεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ απο ό,τι και να ακούτε ή βιώνετε στην καθημερινότητά σας.

    Έρρωσθε ΑΔΕΛΦΙΑ μου

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγκίνησες φίλε μου Διός Κούρε!Ο Θεός να αφαιρεί μέρες από το μητσοτακαίικο και να στις δίνει! 😊

      Διαγραφή
    2. Μού έχει λείψει ένα καλό τσιμπούσι, από αυτά που περιλαμβάνουν και λαχανοντολμάδες, τούς οποίους ακόμα δεν έδωσε ο Θεός να δοκιμάσουμε από τα χεράκια της Σούλας μας. Να είσαι σίγουρος ότι θα είσαι από τους καλεσμένους της διότι επ'ουδενί θα επιτρέψουμε να τούς φάει όλους ο Αριστόμαχος!

      Διαγραφή
    3. Να φωνάξες και την Κωνσταντίνα που θέλει να γνωρίσει τον ΗΛΙΑ !!!

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    4. Ωραία λόγια από έναν ωραίο άνθρωπο. Εύχομαι όλοι μας να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μέσα μας και να αλλάξουμε πορεία, οδεύοντας προς μια καλύτερη προοπτική του εαυτού μας.

      Καλές γιορτές σε όλους.

      Διαγραφή
    5. Ταυτίζομαι με "Διός Κούρο" του οποίου ο γραπτός λόγος εκπέμπει Φως.. εύχομαι λοιπόν απλά να πιάσουν σε όλους μας οι ευχές του!..
      ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΔΕΛΦΙΑ !
      με αγάπη
      Μαρko

      Διαγραφή
  10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΚΩΣΤΗ ΜΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ!!! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ!!! ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΣΤΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΑΣΠΙΔΕΣ ΨΗΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΑ ΒΕΛΗ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΎ ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΛΙΣΜΈΝΟ ΜΑΣ ΑΓΟΡΙ!
      ΕΎΧΟΜΑΙ ΚΙ ΕΓΏ ΟΛΌΨΥΧΑ Ο,ΤΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΣΟΥ ΦΊΛΕ ΔΗΜΉΤΡΗ!

      Διαγραφή
  11. Καλά Χριστούγεννα Κώστα και σε όλους τους Διοδοταίους με αγάπη, αρμονία, δικαιοσύνη, δύναμη και αντοχή. Για να επιτευχθεί επί τέλους το "επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία". Πολλές - πολλές ευχές με τη συνοδεία των πανέμορφων κέλτικων μελωδιών και των τόσο επίκαιρων στίχων των Jethro Tull, από το μακρινό 1968.
    JETHRO TULL: "CHRISTMAS SONG"
    https://www.youtube.com/watch?v=w68XjNzIyPY

    Once in Royal David's City stood a lonely cattle shed,
    where a mother held her baby.
    You'd do well to remember the things He later said.
    When you're stuffing yourselves at the Christmas parties,
    you'll just laugh when I tell you to take a running jump.
    You're missing the point I'm sure does not need making
    that Christmas spirit is not what you drink.
    So how can you laugh when your own mother's hungry,
    and how can you smile when the reasons for smiling are wrong?
    And if I just messed up your thoughtless pleasures,
    remember, if you wish, this is just a Christmas song.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Αναστασία μου,
      τα όνειρά μας να πραγματοποιηθούν!

      Διαγραφή
  12. Καλά Χριστούγεννα

    Αναστάσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ, ΑΛΛΆ ΛΙΝΤΖΑΡΙΣΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ:

    https://katohika.gr/ellada/o-i-mosialos-pou-zita-tin-epektasi-tou-ypochreotikou-koroidevei-tin-panagia-deite-ti-anevase-foto/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟ ΜΟΣΕ;
      ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ;
      ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΘΕΟΥΣ ΤΟΝ ΜΑΜΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ.
      ΘΑ ΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
  14. Ωραία φωτογραφία για banner στο blog.
    https://serving.photos.photobox.com/741369791d14cb11afab0fb91aeb2efc8e6b47ec0fe5f0575c5ce52c4ee398d4a65b3742.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πρωτη φορα σας γραφω,ευχομαι σε ολους συνεση και ευλογιες σε σας και τις οικογενειες σας.ο Θεος μας θα νικησει γιατι ποτε το φως δεν ηττηθηκε απο το σκοταδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ένα άσμα αναφέρει "Τα όνειρά σου μην τα λες, γιατί μια νύχτα κρύα μπορεί και οι φροϋδιστές να 'ρθουν στην εξουσία". Όταν όμως κάποια σημαντικά ενύπνια έχουν προφητικό χαρακτήρα, τότε συχνά αυτά γίνονται σύμαντρο μιας ομήγυρης για να τα αφουγκραστεί, να παραλάβει και να μεταδώσει το μύχιο μήνυμα, που έφτασε στην επιφάνεια. Ορθώς λοιπόν κάποιοι φίλοι παρουσίασαν την δική τους εκδοχή για τα σημαινόμενα τού ονείρου σε προηγούμενα σχόλια, που είναι αναμφιβόλως ενδιαφέρουσα. Σύμφωνα προς τις διαισθητικές - εμπειρικές τέχνες, αλλά και την σύγχρονη φυσική επιστήμη, πού εστιάζει την προσοχή της στην έννοια τής πληροφορίας, ως υπερκείμενης των εννοιών ύλη και ενέργεια, αυτή είναι ο καθοριστικός παράγων, που επενεργεί την συγκρότησή των άλλων δυο, προσδίδοντάς τους συγκεκριμένη μορφή και περιεχόμενο. Οτιδήποτε περάσει σε συγκεκριμένη διαμόρφωση, κυοφορείται προηγουμένως ως πληροφορία, νοητή σύλληψη, ιδέα (που περιέχει και το ενδεχόμενο τής εμπνεύσεως) ή σκέψη, συνειδητή ή ασυνείδητη, πρακτική ή υπερβατική. Εικονισμοί, που προκύπτουν αυθόρμητα, εξερχόμενοι από κάποιο βάθος, μπορεί να προέρχονται τόσο από το ατομικό, όσο και από το συλλογικό ασυνείδητο. Κάποιος, που μιλάει σε άλλους, μπορεί κάλλιστα να μιλάει ταυτοχρόνως και στην θέση άλλων εξ ονόματός τους, εκφράζοντας κάτι κοινό. Και στην εποχή τού διαδικτύου οι χρησμοί, τα δρώμενα και οι ένδειξη των σημείων έχουν περιέλθει σε κάποιο βαθμό στα ιστολόγια. Σε τέτοια πλαίσια ο προκαθήμενος των πανηγυριστών εισέρχεται σε ανάταση και αναφωνεί το άγγελμα τής Μεγάλης Γιορτής. Στην Ελληνική Παράδοση ο χρόνος έχει μονίμως εορταστικό χαρακτήρα. Γι αυτό η εκκλησία αφιερώνει κάθε ημέρα στον εορτασμό ενός Αγίου, ώστε να ενεργοποιείται το Φως, ανάμεσα στα σύννεφα τής καθημερινότητας. Ο διαχειριστής τού ιστολογίου προβάλλει σε αυτόν, που ρυθμίζει την επιλογή τής μουσικής, τον εαυτό του. Ο χορός, ως το σύνολο τής παρέας τού Διοδότου, σχολιαζόντων και μη, τον σηκώνει ψηλά. Και αυτός τείνει τα χέρια του προς τον ουρανό και εκφράζει το χαρμόσυνο μήνυμα τής Μεγάλης Γιορτής. Στην φάση, που οι σκοτεινές σκιές κάνουν το παν, για να νοθεύσουν, να παραμερίσουν και να απαγορεύσουν εν ψυχρώ και με βία την χαρά και την οικογενειακή θαλπωρή την ημέρα τής Γεννήσεως τού Θεανθρώπου, για να εμποδίσουν την πυροδότηση τού Πνεύματος τού Χριστού στις καρδιές των ανθρώπων, οι πανηγυριστές περιφέρουν τον προκαθήμενο στους ώμους, που τείνων στα χέρια ψηλά αναφωνεί: “Ελθέ, εδώ είμαστε μια οικογένεια και αναμένουμε την άφιξή σου με ανοικτές αγκάλες. Το Φως τού Μεγαλείου Σου, εξερχόμενο τής ταπεινής φάτνης των αλόγων, θα πλημμυρίσει την οικουμένη”. Οι τρεις Μάγοι προβάλλουν με τα δώρα. Κάτω όμως από τα τον Χρυσό και τα ευγενή Αρώματα υπάρχει εφέτος κάτι ακόμη κρυμμένο. Αυτό, που τρέμουν οι σκιές. Διότι, όταν το Πνεύμα Χριστού ριζώσει στις καρδιές των ανθρώπων, τότε δεν θα υπάρχει πλέον χώρος για τις σκιές ανάμεσά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Διονύση,
      το άσμα του οποίου στίχο ανέφερες ξεκινώντας, ποιο άσμα είναι;
      Ο στίχος δε αυτός.. είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!🙂

      Διαγραφή
    2. Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΟΣ.
      ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΕΙ ΟΛΑ
      ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
      ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.
      Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΥΓΕΙΑ ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗ.

      Η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ,
      ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ,
      ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΙΟΔΟΤΟ.

      ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ, ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,
      ΜΕ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΣΤΡΟ ΟΥΡΑΝΟ, ΝΑ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΠΟ ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΟΥΔΑ, ΝΑ ΣΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΖΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΝΟ, ΝΑ ΔΙΗΓΕΙΣΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ.

      ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΒΡΑΔΥΑΣ,
      ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΗΧΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΩΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΓΑΛΗΝΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ.

      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΣ, ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
      ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΣ!!!!!
      ΜΕ ΑΔΟΛΗ ΑΓΑΠΗ,
      ΗΛΙΑΣ.+++.

      Διαγραφή

  17. – Γέροντα, πῶς θὰ μπορέσουμε νὰ ζήσουμε τὸ γε­γονὸς τῆς Γεννήσεως, ὅτι δηλαδὴ ὁ Χριστὸς «Σήμερον γεννᾶται ἐκ Παρθένου»[5];

    – Γιὰ νὰ ζήσουμε αὐτὰ τὰ θεῖα γεγονότα, πρέπει ὁ νοῦς νὰ εἶναι στὰ θεῖα νοήματα. Τότε ἀλλοιώνεται ὁ ἄνθρωπος. «Μέγα καὶ παράδοξον θαῦμα τετέλεσται σήμερον»[6], ψάλλουμε. Ἅμα ὁ νοῦς μας εἶναι ἐκεῖ, στὸ «παράδοξον», τότε θὰ ζήσουμε καὶ τὸ μεγάλο μυστήριο τῆς Γεννήσεως τοῦ Χριστοῦ.

    Ἐγὼ θὰ εὔχωμαι ἡ καρδιά σας νὰ γίνη Ἁγία Φάτνη καὶ τὸ Πανάγιο Βρέφος τῆς Βηθλεὲμ νὰ σᾶς δώση ὅλες τὶς εὐλογίες Του.

    Ἀπὸ τὸ βιβλίο Γέροντος Παϊσίου Ἁγιορείτου ΛΟΓΟΙ ΣΤ' «Περὶ προσευχῆς»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα συνκωπηλάτες μου και χρόνια πολλά!

    Με λυπεί που το χωριό μου δεν έχει παιδάκια να πούνε τα κάλαντα
    και έτσι ξεκίνησα να ψάχνω στο διαδίκτυο. Βρήκα διαφόρων ειδών
    από βλαχοντισκοτσιφτετέλι μέχρι ροκιές αλλά κανένα
    με παιδικές φωνές και παραδοσιακό τρίγωνο.
    Σε 5 χρόνια δεν θα γνωρίζουν οι νέες γενιές τι είναι τα κάλαντα.
    Οι σατανιασμένοι έχουν πετύχει τον σκοπό τους να αφήσουν πίσω καμμένη γη.

    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ να έχουμε και κακό ψόφο στα ερπετά.
    Να παρακαλάνε να βγει η ψυχή τους και να μην τους γίνεται η χάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Γιώργο,
      έχει στο γιουτιούμπι παραδοσιακά κάλαντα κι απ'όλα..

      Ευχές κι από μένα,
      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΛΕΎΤΕΡΑ!!!

      Διαγραφή
  19. https://www.youtube.com/watch?v=hFFgYP03EIk

    Ας λάβουμε υπ' όψει μας και το:

    "Δέκα λογιών οι παλληκαριές,
    οι εννιά να δραπετεπύεις
    και η αγάπη δυο λογιών
    στην μια καλογερεύεις".

    Στίχοι γεμάτοι νόημα από τον Νιόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ναι.. πώς δεν το θυμήθηκα εξ αρχής, και να σκεφτείς ότι ξέρω απ'έξω ολόκληρα, πάνω απο 30 τραγούδια του Νιόνιου. Εννοώ απ'τα παλιά άλμπουμ. Πρίν -αρχές δεκαετίας '80- αρχίσει τα tea party στην αυλή της Βαρδινογιάννη.

      Φίλε μου Διονύση,
      εύχομαι ευτυχισμένα Χριστούγεννα και Υγεία σε όλη σου την οικογένεια.
      Εύχομαι το 2022 να βρεθούμε από κοντά,
      και να αγναντέψουμε όλοι μαζί εδώ οι φίλοι, τον Κορινθιακό κόλπο από το σπίτι της Σούλας, παρέα με τους λαχανοντολμάδες της 🙂

      Διαγραφή
    2. Καλή η ποίηση, αλλά και οι σπιτικοί λαχανοντολμάδες ευφραίνουν κοιλίαν.

      Διαγραφή
    3. 👍


      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

      Διαγραφή
  20. ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ.

    ΒΙΝΤΕΟ 4 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ 38 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ.
    ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΑΓΩΓΗ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙ, ΑΣ ΤΟ ΔΕΙ.

    https://youtu.be/fedgrpPcTZ0
    ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΤΟΥ ΗΣΥΧΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή