«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Πούτιν σε Μακρόν για Μαριούπολη: «Καταθέστε τα όπλα για να γίνει ανθρωπιστική επιχείρηση» - ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ, των Μακρόν/Ζελένσκι ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 25 Μαρτίου ο Γάλλος πρόεδρος είχε προαναγγείλει κοινές επιχειρήσεις Ελλάδας – Τουρκίας – Γαλλίας για εκκένωση αμάχων που θέλουν να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Μακρόν είχε δηλώσει πως το σχέδιό του για την οργάνωση της εκκένωσης της Μαριούπολης συζητήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης και έγινε σε συνεργασία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η δική μας ομάδα συντονίζει» δήλωσε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι αναζητά «περισσότερα μέρη για να συμμετάσχουν σε αυτή την επιχείρηση» η οποία θα πραγματοποιηθεί «τις επόμενες ημέρες». Μέχρι στιγμής, όπως είχε πει, σε αυτή θα συμμετάσχουν η Ελλάδα και η Τουρκία.

Αδύνατη όμως καθίσταται αυτή τη στιγμή η ανθρωπιστική επιχείρηση, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, στη Μαριούπολη, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν, συζήτησαν προχθές το απόγευμα σε τηλεφωνική επικοινωνία την κατάσταση στην Ουκρανία, με τον τελευταίο να θέτει το ζήτημα διεξαγωγής ανθρωπιστικής αποστολής στην πολιορκημένη Μαριούπολη.

Η θέση της Ρωσίας σχετικά με μια ανθρωπιστική αποστολή για τη Μαριούπολη παραμένει σκληρή, δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν είπε στον Γάλλο πρόεδρο ότι θα το σκεφτεί και ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατή η όποια επιχείρηση. 

Πιο αναλυτικά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη -το στρατηγικής σημασίας λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα που πολιορκείται εδώ και εβδομάδες από τον ρωσικό στρατό- θα πρέπει να παραδοθούν ώστε να μπορέσει να φτάσει βοήθεια για τους αμάχους που βρίσκονται εκεί.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν είπε ότι για να βρεθεί λύση στη Μαριούπολη πρέπει οι «εθνικιστές» να καταθέσουν τα όπλα.

 

(η είδηση από το politica.gr)

 

 Σχετικό άρθρο του ΕργΔημΕργ , ΕΔΩ.



2 σχόλια:

  1. Άμα παραδοθούν, μετά πως θα τους φυγαδεύσει ο Μακρόν;

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kωνσταντίνε , αναγνώστες και αναγνώστριες του άρθρου , στη μ α ρ τ υ ρ ι κ ή Συρία οι κυβερνητικές δυνάμεις έπιασαν Γάλλους μ ι σ θ ο φ ό ρ ο υ ς οι οποίοι μάχονταν στο πλευρό των τ ζ ι χ α ν τ ι σ τ ώ ν , ίσως να μ η ν είναι γνωστό αυτό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή