«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Να τί είπε ο Λαβρόφ μετά από την στιγμή που τον έκοψε η ΕΡΤ


 

« Θελω να συγχαρω προσωπικα τον Βασιλη Τορκουνοφ, για την μεγαλη προσοχη που δειχνει στην συγκεκριμενη διαδικασια μελετης, εκπαιδευτικη εργασια, η οποια αυτην την στιγμη οπως βλεπουμε, ειναι εξαιρετικα σημαντικη. Αυτο που συμβαινει τωρα στον κοσμο, εννοειται πως δεν ειναι τοσο για την Ουκρανια , οσο για τις προσπαθειες τους να δημιουργησουν μια ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.  

Πριν πολλα χρονια, περιπου πριν δεκα χρονια, οι δυτικοι συναδερφοι μας αρχισαν να ζητανε την εκπληρωση του διεθνους δικαιου. Οσα χρονια υπαρχουν τα ενωμενα εθνη, αντι να προτρεπουν για την εκπληρωση του διεθνους δικαιου, αρχισαν να ζητουν απ ολους να εκπληρωσουν την ΝΕΑ ΤΑΞΗ, που βασιζεται σε κανονες. Να σεβομαστε την Νεα ταξη που βασιζεται σε κανονες και να τηρουμε τους κανονες. Τους κανονες που κανεις τους δεν μας παρουσιασε, διοτι δεν υπαρχουν. 

Για καθε συγκεκριμενη περιπτωση αυτοι οι κανονες γραφονται απο την αρχη. Γραφονται σε στενο κυκλο των δυτικων χωρων, τους οποιους αργοτερα εκδιδουν ως αληθεια. Και ζητουν απο τον υπολοιπο κοσμο να εκτελουν αυτους τους κανονες. Τωρα δεν εχω καμια αμφιβολια. Μετα απο το πως παρατηρουμε την αποθεωση της κρισης της Ουκρανιας, δεν υπαρχει καμια αμφιβολια πως ενας απο τους κανονες που θελει να εφαρμοσει η δυση, ειναι να περιορισει τον καθε ενα ανταγωνιστη. Τωρα την Ρωσια, μετα ανακοινωσαν πως επομενη θα ειναι η Κινα ή ολα αυτα θα συμβαινουν παραλληλα. 

Και ο στοχος της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ που βασιζεται σε κανονες, ειναι λιγο πολυ η αναβιωση του μονοπολικου κοσμου.   

Κοιταξτε τωρα. Το ΝΑΤΟ ειναι ενα υπακουο εργαλειο. Ετσι ηταν παντα. Πως η ευρωπαικη ενωση με πολλαπλες αιτιολογιες, με ιδεες που πρεπει να δημιουργησουν στρατηγικη αυτονομια, που για κατι τετοιο ο προεδρος Μακρον ηταν πολυ ευχαριστημενος, πως λοιπον η ευρωπαικη ενωση εχασε την ανεξαρτησια της και την στρατηγικη της συτονομια; Ειναι Γαλλικη πρωτοβουλια. Μεχρι τωρα η αποφαση υλοποιηθηκε πολυ ικανοποιητικα. Στον στρατιωτικο τομεα, πεντε χιλιαδες στρατιωτες μια ταξιαρχια ειδικου σκοπου ή διαφορετικα ταχειας αναπτυξης, αλλα γενικα η ευρωπαικη ενωση πηγε ολοκληρωτικα με το Νατο και τις ΗΠΑ.  

Υπαρχει μια διαδικασια εδω και πολλα χρονια, οταν η ευρωπαικη ενωση, οι χωρες της ευρωπης που δεν ειναι καν μελη του Νατο, χωρες υποτιθεται ουδετερες, παρεχουν τεχνογνωσια για στρατιωτικη εκπαιδευση Νατοικων δυναμεων. Η λεγομενη ευρωπαικη κηνητικοτητα, που εχει σκοπο την μετακινηση προς Ανατολας, χωρις να διαχωριζει αν προκειται για μελος του Νατο ή για ουδετερη χωρα. Σε καθε περιπτωση αυτο συμβαινει κατω απο την επιθυμια της Ατλαντικης συμμαχιας, που ολα αυτα τα χρονια οπως γνωριζετε, ερχοταν παρολες τις δεσμευσεις τους προς την Ανατολη. Ολα αυτα τα χρονια αγνοουσε τις πολυαριθμες προτασεις μας και δεν εκπληρωναν ποτε αυτα που ειχαμε συμφωνησει. Οπως μας φαινοταν, στο πλαισιο Ρωσιας Νατο, οτι κανεις δεν θα κανει ενισχυση της ασφαλειας του, εις βαρος της ασφαλειας των αλλων. Αυτο ειναι το κλειδι για την ασφαλεια. Ηταν στο υψηλοτερο σημειο της αντζεντας, σε ολες τις συνοδους κορυφης. Μας ελεγαν ΟΧΙ ! Νομικες εγγυησεις για ασφαλεια μπορουν να δωθουν μονο στο Νατο, αλλα καμια τετοια συμφωνια για την Ρωσικη ομοσπονδια.»

 

πηγή 

 

 

2 σχόλια:

  1. Οι μόνες "ενέσεις" που είναι αποδεκτές, είναι αυτές για τον γιόκα.
    Οι "ενέσεις" αλήθειας ΔΕΝ είναι για όλους.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο πάει και χειροτερεύει το "kuli"...

    https://esxatianasxesi.blogspot.com/2022/03/kuli_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή