«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΩΡΕΣ, άλλες 18.000 ΒΡΕΤΑΝΟΙ !!! (ΣΥΝΟΛO 92.000) ΕΓΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ "Don't Pay UK" (Δεν πληρώνω)

 [ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ]

Το "Don't Pay" στο Twitter: 
 
 

91.264 άτομα έχουν δεσμευτεί να απεργήσουν την 1η Οκτωβρίου

 

Είμαστε ένα κίνημα ενάντια στην αύξηση των λογαριασμών ενέργειας

Απαιτούμε τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας σε προσιτά επίπεδα.

Θα ακυρώσουμε τις άμεσες χρεώσεις μας από την 1η Οκτωβρίου, αν μας αγνοήσουν.

Θα προβούμε σε αυτή τη δράση αν οι υποσχέσεις φτάσουν το 1 εκατομμύριο μέχρι τότε.

 

Το σχέδιο:

Είναι απλό: απαιτούμε τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας σε ένα προσιτό επίπεδο. Ο μοχλός μας είναι ότι θα συγκεντρώσουμε ένα εκατομμύριο ανθρώπους που θα δεσμευτούν να μην πληρώσουν αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε άλλη μια μαζική αύξηση την 1η Οκτωβρίου.

 

Η μαζική μη πληρωμή δεν είναι καινούργια ιδέα, συνέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη της δεκαετίας του '80 και του '90, όταν περισσότεροι από 17 εκατομμύρια άνθρωποι αρνήθηκαν να πληρώσουν το Poll Tax - βοηθώντας στην πτώση της κυβέρνησης και στην ανατροπή των πιο σκληρών μέτρων της.

 

Ακόμη και αν ένα κλάσμα από εμάς που πληρώνουμε με άμεση χρέωση σταματήσει τις πληρωμές μας, θα είναι αρκετό για να βάλει τις εταιρείες ενέργειας σε σοβαρό πρόβλημα, και το γνωρίζουν αυτό. Θέλουμε να τις φέρουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τις αναγκάσουμε να τερματίσουν αυτή την κρίση. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο πιστεύουμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε:

 

1.Δημιουργία υποστήριξης.

Για να πετύχει αυτό, στοχεύουμε να συμμετάσχουν ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Είναι μεγάλος αριθμός, αλλά το ίδιο είναι και αυτή η κρίση.

 

Αυτή τη στιγμή, δημιουργούμε λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στο Telegram, το TikTok, το Instagram, το Reddit και το Twitter για να αρχίσουμε να λέμε στον κόσμο γι' αυτό.

 

Οργανώνουμε κλήσεις Zoom, προσωπικές συναντήσεις και μιλάμε στους φίλους και τους γείτονές μας, εκτυπώνουμε φυλλάδια και αυτοκόλλητα και φέρνουμε τους ανθρώπους κοντά.

 

Θα χρειαστούμε επίσης ανθρώπους, οργανώσεις και κοινοτικές ομάδες για να τα κάνουμε όλα αυτά, χτίζοντας το θέμα δρόμο με δρόμο, συνοικία με συνοικία και πόλη με πόλη.

 

Το πρώτο βήμα είναι να πείσουμε χιλιάδες ανθρώπους σαν εσάς να δηλώσουν ότι υποστηρίζουν την απεργία, μπορείτε να το κάνετε αυτό με την εγγραφή σας παρακάτω και με την ένταξή σας σε όλα τα κοινωνικά μας κανάλια. Αν υποστηρίζετε την απεργία πληρωμών, εγγραφείτε εδώ:

https://dontpay.uk 

( Το email σας

Παρέχοντας το email σας, συναινείτε να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο της απεργίας μας. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την Πολιτική απορρήτου μας. )

 

2.Συγκεντρώστε ένα εκατομμύριο υποσχέσεις.

Είμαστε ξεκάθαροι σχετικά με αυτό από την αρχή: Θα το κάνουμε αυτό μόνο αν συγκεντρώσουμε μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων που θα υποσχεθούν να ακυρώσουν τους λογαριασμούς τους από την 1η Οκτωβρίου.

 

Τόσους χρειαζόμαστε για να δείξουμε σοβαρή δύναμη στις εταιρείες ενέργειας και την κυβέρνηση που μας κοροϊδεύουν.

 

Ένα εκατομμύριο ακούγεται πολύ, αλλά εκατομμύρια άλλοι θα σκέφτονται ήδη αν θα μπορέσουν να πληρώσουν τον ερχόμενο χειμώνα και να αντέξουν οικονομικά τα άλλα πράγματα που χρειάζονται για να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

 

Ακόμα περισσότεροι από εμάς θα είναι θυμωμένοι που πληρώνουμε υπερδιπλάσια από ό,τι πληρώναμε παλαιότερα για την ίδια ποσότητα που χρησιμοποιούμε. Πόσο μάλλον για τα τρόφιμα, τη βενζίνη και τα στεγαστικά δάνεια.

 

3.Να ακυρώσουμε τις άμεσες χρεώσεις μας αν η αύξηση των τιμών προχωρήσει.

Την 1η Οκτωβρίου, αν η κυβέρνηση και οι μεγάλες εταιρείες ενέργειας δεν έχουν μειώσει τους λογαριασμούς μας σε ένα προσιτό επίπεδο και αν έχουμε δεσμευτεί σε κρίσιμη μάζα να ακυρώσουμε τους λογαριασμούς τους, θα τους ακυρώσουμε όλοι την ίδια μέρα.

 

Αυτό μπορεί να πετύχει μόνο αν πιστέψουμε ο ένας στον άλλο και δείξουμε στις εξουσίες ότι δεν θα ανεχτούμε να μας αντιμετωπίζουν ως αγελάδες μετρητών.

 

μετάφραση: Con

 

16 σχόλια:

  1. Αν...οι περισσότεροι πηθικοι..(Άνθρωποι)
    Αυτού του πλανήτη, καταλάβαιναν την δύναμη που έχουν..
    Μέσα σε 24 ώρες θα είχε αλλάξει όλος ο πλανήτης προς το καλλίτερο!!!



    🇬🇷.......ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ.......🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χτύπημα εκεί που τους πονάει....στην τσέπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει με το ρευμα, κάπως εύκολο. Με την εφορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί θέλει μοτόλοφ..μοφόλοτ... δεν θυμάμαι πώς ακριβώς τις λένε τώρα.. 🤣

      Διαγραφή
    2. ''Ακόμη και αν ένα κλάσμα από εμάς που πληρώνουμε με άμεση χρέωση σταματήσει τις πληρωμές μας, θα είναι αρκετό για να βάλει τις εταιρείες ενέργειας σε σοβαρό πρόβλημα, και το γνωρίζουν αυτό. Θέλουμε να τις φέρουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τις αναγκάσουμε να τερματίσουν αυτή την κρίση.''

      Tο Eρώτημα Ένα και Mοναδικό:
      Άραγε, Είναι εταιρείες ''ενέργειας - κοινής ωφέλειας''

      εταιρείες ''βιτρίνες'' - ''σφραγίδες'', μέσω των οποίων η Εξουσία σε υποχρεώνει εκβιαστικά να χρηματοδοτήσεις Εσύ Την Πράσινη Ενέργεια (Ανεμογεννήτριες) και τους Σταθμούς Ανεφοδιασμού των μελλοντικών Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων;

      Οπότε, στην δεύτερη πρίπτωση, ...

      Διαγραφή
  4. Αυτά να τα βλέπουμε εμείς που απο το 2008 πληρώνουμε σε βαρέλι δίχως πάτο και όχι μόνο τη ΔΕΗ. Πάντως το βλέπω δύσκολο να γίνει αυτό σε όλη την Ευρώπη. Καλά, για εδώ δεν το συζητώ, αδύνατο, όχι δύσκολο.

    Είδατε όμως πόσο αντοχή έχει ο Έλληνας ; Αν αυτοί είχαν τις δικές μας δυσκολίες για πάνω απο 12 χρόνια, όπως εμείς, θα είχε "γυρίσει ο ντουνιάς" !! Για 300 λίρες το μήνα που θα πρέπει να πληρώσουν, έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο. Για 300 λίρες με μισθούς χιλιάδων !! Εμείς πληρώνουμε 200 ευράκια το μήνα ΔΕΗ με μισθούς κάτω απο 500 ευρώ !!!

    Συν τα πρόστιμα για τα μπόλια, σύν τα τεστ που κάνουμε κάθε εβδομάδα για να μπορούμε να εργαστούμε, συν την ΕΥΔΑΠ που και αυτή έχει τσιμπήσει. Καλά, για το market δεν θα τολμήσω να πώ κάτι !!! Στο δικό μου σπιτικό, το market μηνιαίως έχει αυξηθεί κατά 40 % απο πέρισυ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΓΑΘΑ. Ο πληθωρισμός που λένε είναι ΜΟΥΦΑ.

    Ανεξάρτητα απο το παραπάνω σχόλιό μου, οι κραδασμοί είναι ΨΗΛΑ και τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει αυτό που έρχεται. By the way ο Ήλιος έχει "τρελλαθεί" σε βαθμό να "πάλλεται". Κοντοζυγώνουμε Αδέλφια.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι αυτές, που αποκαλώ "κινηματικές διαδικασίες". Αυτές δεν μπορούν κατά κανόνα να προκύψουν αυθόρμητα, εάν δεν δραστηριοποιηθεί κάποια περισσότερο ή λιγότερο πρωτοβουλιακή κίνηση στην βάση οργανωμένα. Σε αυτές τις διαδικασίες αναφέρθηκα στο ζήτημα τής "αυτονομίας" στα πλαίσια τής συνέντευξης στον Διόδοτο, η οποία είναι αναγκαίο προκύψει μέσα από ένα πλέγμα (δίκτυο) περισσότερων πρωτοβουλιών, που καλουπώνεται βαθμηδόν σε κεντρικό άξονα. Στο βίντεο αυτό έκανα λόγο και ανάπτυξη πρωτοβουλιών με κέντρο αναφοράς τις υπερβολικές αυξήσεις τής τιμής ηλεκτρικού ρεύματος. Από ότι πληροφορούμαι στο διαδίκτυο, ετοιμάζονται νέες υπερβολικές τιμές για νέα πολύ σκληρή αύξηση των τιμολογίων τον Αύγουστο. ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΘΙΝΟΥΝ (ΜΕΧΡΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΩΣ) ΑΜΕΣΑ. Αποτελεί λογική συνέπεια για το καθεστώς, ότι η υπερβολική υπερτίμηση τής τιμής τού ρεύματος είναι ο κύριος τρόπος μείωσης τής κατανάλωσης, σε μια προσπάθεια να διασώσουν τα ασυμμάζευτα. Στην φάση, που τα αποθέματα στερεύουν, θα ισχυριστούν οι λεγάμενοι, ότι δεν ευθύνονται αυτοί για το κόψιμο τής παροχής, αλλά οι καταναλωτές που δεν πληρώνουν τα τιμολόγια. Δυστυχώς, αναφορικά με τις αυξήσεις τής τιμής ρεύματος και καυσίμων η δημόσια κριτηκή έχει περιοριστεί στο ζήτημα τής κερδοσκοπίας, αφήνοντας απέξω την εγκληματική πρακτική τής κυβέρνησης αναφορικά με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, οδηγώντας την χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή καυσίμων να χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως εχθρική προς την Ρωσία χώρα. Όπως ανάφερα στο βίντεο, θεωρώ ότι σημαντικός παράγων στην πορεία σύγκρουσης των πολιτών με τα τιμολόγια ρεύματος είναι η κατά το δυνατόν μερική απεξάρτησή τους από την κεντρική παροχή, που θα τούς παρέχει την δυνατότητα σχετικής αυτονομίας. Στην Ελλάδα μαγείρευα σχεδόν ένα μήνα με επάρκεια φιάλης γκαζιού ενός λίτρου, που αγόρασα σε ειδικό κατάστημα (ο Κώστας γνωρίζει ποιο είναι αυτό) που κοστίζει 3,5 ευρώ (στα σούπερ μάρκετ κοστίζει 5 ή 6 ευρώ). Στο ίδιο καταστημα αγόρασα ένα φωτοβολταϊκό με μια λάμπα στην τιμή των 23 ευρώ, που η έκθεσή του στον ήλιο κατά την διάρκεια τής ημέρας επαρκεί για να φωτιστεί ένα δωμάτιο καθ' όλη την διάρκεια τής νύκτας. Όπως ανάφερα στο βίντεο, εάν υπήρχε ένα κίνημα πρωτοβουλίας με στόχο την ανάπτυξη κινηματικών διαδικασιών, θα έπρεπε πολλά μέλη να πειραματίζονται με στοχο την παραγωγή ηλεκτρικού ραύματος από μαγνήτες, για την προώθηση τεχνογνωσίας και διανομή συσκευών στους πολίτες. Επί πλέον πρόσφατα αγόρασα λάμπες κηροζίνης με 10 ευρώ και 3 ευρώ το λίτρο την κηροζίνη. https://www.youtube.com/watch?v=dVE6ofG9d9c http://www.project.nsearch.com/video/video/search?q=energy&page=1 https://www.youtube.com/watch?v=3IWPuL4bNDU Είναι αυτονόητο, ότι καλούμε τούς πολίτες για σύγκρουση με τα τιμολόγια. Όμως κάθε σύγκρουση ενισχύτεαι με όπλα και εξοπλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Κυκλοφορείς κι οπλοφορείς" βλέπω.. 🙂

      Διαγραφή
    2. Ερώτηση:
      Η κηροζινη είναι το καθαρό πετρέλαιο????

      ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ

      Διαγραφή
    3. Προέρχεται από κλασματική απόσταξη πετρελαίου. Όχι μόνο στα αεροπλάνα, αλλά και στα τζιπάκια στο στρατό (όταν υπηρετούσα το 1983) τέτοια βάζαμε.

      Διαγραφή
    4. Ζητώ συγγνώμη για την λανθασμένη ονομασία τού καυσίμου. Στην φιάλη αναγράφεται "λάδι για λάμπες" χωρίς προσδιορισμό τής σύστασης.

      Διαγραφή

  6. Θα βρείτε πολλούς σαν εμένα με τρέμουλο και κρίσεις

    ELNEWS
    August 7, 2022

    https://rumble.com/v1f4rej-85882555.html

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΆΣ ΜΑΣ

    Κ Αρβανιτης : Αλλάζει ο τρόπος καταγραφής των νεκρών από κορονοϊό ; και αν ναι γιατί ;

    https://m.youtube.com/watch?v=elfroU016_E

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η πλέον απλή λύση είναι να μετακινηθούν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι καταναλωτές στην ΔΕΗ, που στο κάτω-κάτω είναι αυτή που προμηθεύει όλους τους υπόλοιπους παρόχους με ενέργεια, προκαλώντας πολλαπλές χρεωκοπίες σε όλα τα καθήκια που πλουτίζουν στην πλάτη μας. Έτσι ούτε η ΔΕΗ θα μπορούσε να "χρεωκοπήσει" (δίνοντας άλλοθι για ιδιωτικοποίηση) και τα κουλοσυμφέροντα θα ένοιωθαν ένα πόνο στην κωλο-τσέπη τους.

    Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο.

    Α! Και να μην ξεχάσω: αν δείτε ΔΕΗτζή (πρώην και νυν) με όοολα τα φώτα του σπιτιού του αναμμένα μέρα-νύχτα, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ξυλάκι σε σχήμα Υ, ένα λάστιχο και μερικά πετραδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή