«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Σε 5 Τρισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η περιουσία της Εκκλησίας !!! Γιατί δεν μας βοηθάνε ?


Το ξέρετε ότι η εκκλησιαστική περιουσία ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ δηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος;Το ξέρετε ότι η εκκλησία της Ελλάδος έχει στα χέρια της περίπου το 40% του ελληνικού χρέους; 

Πιθανόν κάποιοι να νομίζουν πως δεν είναι και τόσο μεγάλη η εκκλησιαστική περιουσία που να αξίζει να ασχοληθούμε και που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της χώρας. Αν όμως μαθαίνατε πως αυτή μπορεί να ανέρχεται ως και δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος, τι θα λέγατε; Όχι, η εκτίμηση δεν είναι υπερβολική και είναι απορίας άξιο γιατί κανείς, δεν ξεσηκώνει τον κόσμο να απαιτήσει αυτά που η εκκλησία εδώ και αιώνες του έχει κλέψει!!!

H εκκλησιαστική περιουσία καλύπτεται από ένα αδιαφανές πέπλο που «υφαίνουν» περισσότερα από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα). Οι πάντες κρύβουν αποτελεσματικά την εκκλησιαστική περιουσία από τα αδιάκριτα μάτια των «αντικληρικών». Είναι δε τόσο καλά προστατευμένο το μυστικό, που ούτε η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος μπορεί να έχει εικόνα για την περιουσία των μονών και των μητροπόλεων. 

Κάθε ένα από αυτά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου έχει δική του ανεξάρτητη οικονομική διαχείριση, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα για την καταμέτρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας λίγο-πολύ ανέφικτο. Εξάλλου και για τη γνωστή ιδιοκτησία της Εκκλησίας δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα, διότι κανείς δεν μπορεί να αποτιμήσει, λόγου χάρη, την αξία των δασών, των λιβαδιών αλλά και των δεσμευμένων οικοπέδων.

Το σύνολό της η εκκλησιαστική περιουσία πρέπει να ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ δηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος!

Πολύ πρόχειροι υπολογισμοί, φέρουν την περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανέρχεται σε τουλάχιστον δεκαπέντε δ ι σ ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α (15.000.000.000) ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των περίπου δυόμισι χιλιάδων (2.500) μοναστηριών. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την εκκλησιαστική περιουσία. Ωστόσο, το «ιερό» θησαυροφυλάκιο είναι τόσο βαθύ που αρκεί μία και μόνο αναφορά.

 


Πέντε μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δρχ. (!!!). Και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους επιδίκασε το ποσό των 3 τρισ. δρχ. Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι εάν η περιουσία των 5 μονών άγγιζε πριν μια 20ετία τα 3 ή 8 τρισ. δρχ., τότε πώς μπορεί κανείς να υπολογίσει την περιουσία των 2.500 μοναστηριών και ναών σε όλη τη χώρα; Mόνο η μοναστηριακή περιουσία υπολογίζεται περί τα 4 με 5 τρις ευρώ δηλαδή 10-12 φορές μεγαλύτερη του χρέους της Ελλάδος

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αλλά και στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η συνολική έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα. Απ΄ αυτά 732.000 είναι βοσκότοποι, 367.000 δασικές εκτάσεις και 189.000 γεωργικές. Και περίπου 400.000 στρέμματα χαρακτηρίζονται ως «διακατεχόμενα» αφού γι΄ αυτές τις εκτάσεις δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Έχει, επίσης, σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει παράλληλα και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες (!) σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες.

Η Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται μεταξύ άλλων να διαθέτει περίπου οκτακόσια (800) κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, θέατρα, ξενοδοχεία, ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα. Όσον αφορά δε την ρευστότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπολογίζεται σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα η Εκκλησία της Ελλάδος έχει συστήσει δύο Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.), μία για την διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, με την επωνυμία «Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Έργων, Ανώνυμη Εταιρία» και μία για την διαχείριση της περιουσίας της. 

Επίσης είναι μέτοχος στην Εθνική Τράπεζα στην Εμπορική και σε άλλες που έχουν δανείσει το ελληνικό κράτος με τοκογλυφικά επιτόκια 6% και έχουν στα χέρια τους περίπου το 40 % του ελληνικού χρέους! Και μην ξεχνάμε ότι η μισθοδοσία των κληρικών γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, που το ετήσιο κονδύλι φτάνει στο ύψος του 1 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως. (Σημείωση Διόδοτου: Aποδεικνύεται ανακριβής ο αφορισμός ότι το Δημόσιο ανέλαβε την πλήρη μισθοδοσία του κλήρου από το 1945 - διαβάστε  ΕΔΩ, στην Huffington Post,  όπου παρατίθενται ακόμα πιο ακριβή στοιχεία για όλα τα θέματα που αφορούν την περιουσία της Εκκλησίας )

Λοιπόν, είναι να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν λεφτά και ποιοι τα έχουν;

Όταν τα τελευταία χρόνια όλος ο ελληνικός λαός, και το κράτος ψάχνουν να βρουν χρήματα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, κανείς δεν διανοείται να θίξει το καυτό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Λες και όλοι είναι συνεννοημένοι και το όλο θέμα το κάνουν «γαργάρα».

 ascending.gr

 

 

25 σχόλια:

  1. ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ, Ο ΜΑΜΩΝΑΣ.
    ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΠΛΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ.
    ΘΕΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ Η ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΥΝΟΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ;
    ΘΕΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ;
    ΘΕΣ ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ;
    ΘΕΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΝΟΣΟΚOΜΕΙΟΥ;

    ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, MONO ΛΟΓΙΑ.
    ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΧΕΙΛΗ ΚΛΗΡΙΚΟΥ.
    ΕΙΠΕ, ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ.
    ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ;
    ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΜΕΙΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝΝΟΩ.

    MΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΚΡΟΝΕΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΚΟΨΑΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ,ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΟΥΤΕ ΕΚΑΝΕ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΩ ΟΛΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΡΥΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΒΑΜΜΕΝΑ ΡΑΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΣΑΡΑΒΑΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΦΤΩΧΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ.
    ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΑΕ ΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΟΥ ΜΠΑΘΟΜΕΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το άρθρο που παραθέτεις στην σημείωσή σου κύριε διαχειριστά είναι κατατοπιστικότατο περί της περιουσίας της εκκλησίας.
    Θα παρακαλέσω να το αναρτήσεις στο μπλογκ γιατί μιλά με διασταυρωμένα στοιχεία βιβλιογραφίας,φορολογικά ,ιστορικά, αλλά και νομικά - συνταγματικά. Μέχρι και αποφάσεις των εθνοσυλεύσεων του Ελληνικού κράτους.
    Με το άρθρο της σημειώσεώς σου , το παρόν άρθρο μιλά σαν να έβγαλε προυπογισμό του κράτους της Ελβετίας ο μανάβης της λαϊκής . Μόνο πρόχειρα συμπεράσματα μας λέει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανα μια αλλαγή στην ανάρτηση μόλις τώρα, η οποία νομίζω ότι είναι αρκετή.
      Καλημέρα αγαπητέ kyrios !

      Διαγραφή
  4. Ρε παιδιά.. κάνετε εσείς έτσι τα χέρια σας όταν συζητάτε; Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ. Γιατί το βλέπουμε παντού;
    Δείτε τον π.Αντώνιο, στο 2:13 ...
    https://www.youtube.com/watch?v=f5Y5ul45sX0&t=136s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανως ζητα βοηθεια εεεεχεχεχεχεχεχεχεχεχε Μιχ Σκορπιος

      Διαγραφή
  5. Οι περισσότεροι μάλλον δεν έχετε καταλάβει ακόμα πως στο ανιερατείο δεν ανήκει τίποτα απόλυτος.....!!!!!
    Aλλωστε και το πρόσωπο που παρουσιάζουν ως μεσσία....ναι ο Ιησούς ο ναζωραίος,εμφανέστατα αποκάλυψε πως δεν είναι βασιλέας του Κόσμου Ετούτου....!!!!!Δεν νομίζετε λοιπόν πως είναι λιγουλάκι ειρωνικό το ανιερατείο να διεκδικεί αυτά τα αμύθητα περιουσιακά στοιχεια.....;;;;;;;
    Αν κάποτε ξυπνήσετε θα καταλάβετε πως όλες οι εκτάσεις,τα κτίσματα και οι ναοί δεν ανήκουν σε κανέναν μαυροφορεμένο σαπιοκοιλιά....
    Ανήκουν αποκλειστικά στον Λαό και το Έθνος των Ελλήνων......
    Όλα αυτά γίνηκαν με τoν ιδρώτα και τις δωρεές των προγόνων μας.....
    Ακόμα και οι φτωχοί μοναχοι που τα έχτισαν και καλλιέργειαν την Γη...πρόγονοι μας είναι....
    (Aσε που τα χρέη είναι πλασματικά και δεν υφίστανται....και αν υφίστανται σίγουρα δεν είναι όσο μεγάλα τα παρουσιάζουν....)

    Απλός ανώνυμος σχολιαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν Ο Ελληνισμός συνάντησε Τον Χριστιανισμό...

      Πιστεύω πως Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες Συστάσεις
      Ο Διογένης ο Κυνικός ή Διογένης ο Σινωπεύς (412 π.Χ. - 323 π.Χ.), Έλληνας Φιλόσοφος και ένας από τους θεμελιωτές και σημαντικούς εκπροσώπους της Κυνικής Φιλοσοφικής Σχολής, η οποία ιδρύθηκε από τον Αντισθένη στο Κυνόσαργες των Αθηνών. Φέρεται να γεννήθηκε στη Σινώπη και πέθανε στην Κόρινθο. Χρησιμοποιούσε τον αστεϊσμό και το λογοπαίγνιο ως μέσο για τα διδάγματά του.
      Πίστευε πως η Ευτυχία του Ανθρώπου βρίσκεται στη φυσική ζωή και πως μόνο με την αυτάρκεια, τη λιτότητα, την αυτογνωσία και την άσκηση μπορεί κανείς να την εξασφαλίσει. Η παράδοση λέει ότι ο Διογένης είχε μόνιμη κατοικία του ένα πιθάρι και συχνά κυκλοφορούσε στους δρόμους όλη μέρα με ένα αναμμένο φανάρι. Όταν τον ρωτούσαν «γιατί κρατάς φανό, την ημέρα;» αυτός απαντούσε: «ἄνθρωπον ζητῶ». Ο Διογένης έψαχνε να βρεί έναν Άνθρωπο αλλά έλεγε πως έβλεπε μόνο κατεργάρηδες και αχρείους.
      ΚΑΙ
      Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης (1182 – 1226), Ιδρυτής του Τάγματος των Φραγκισκανών. Γεννήθηκε στην Ασίζη της Ιταλίας, από πλούσια οικογένεια. Κατά τη διάρκεια μιας αρρώστιας του είδε δύο όνειρα συγκλονιστικά που τον οδήγησαν στην απόφαση να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο έργο της φιλανθρωπίας.
      Διωγμένος και αποκληρωμένος από τον πατέρα του κήρυξε την ισότητα, την ειρήνη, την περιφρόνηση του πλούτου και την υπεροχή της φτώχειας, την αγάπη προς όλα τα δημιουργήματα του Θεού, έμψυχα και άψυχα, τη στοργή στους λεπρούς. Κυκλοφορούσε φορώντας ένα χιτώνα, δεμένο στη μέση του με ένα σκοινί - ενδυμασία που διατηρούν και σήμερα οι μοναχοί του τάγματός του.

      Όταν λοιπόν Ο Διογένης ο Κυνικός συνάντησε τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν σταυρωτά και αποτραβήχτηκαν παράμερα όπου, προορατικοί, μιλούσανε, για τα μελλούμενα, ώρες πολλές. Κι έκλαψαν πικρά, με αναφιλητά, λέγοντας και ξαναλέγοντας: ''ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ''.

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου αυτό το υποτιθέμενο αντάμωμα δεν με συγκινεί και θα σου εξηγήσω γιατί....
      Πρώτα απ όλα συνδέεις δυο εξέχουσες προσωπικότητες που όμως έζησαν σε δυο διαφορετικές εποχές....(με αυτό το σκεπτικό και αν η γενοβέφα είχε πατίνια και κεραίες θα ήταν τρόλεϊ....άτοπη υποθετική συνάντηση)
      Και δεύτερον,σαφώς και μέσα από τις χριστιανικές κοινότητες διακρίθηκαν αγνοί και αγαθοί άνθρωποι και κάποιοι αγιοποιήθηκαν κιόλας...αυτό το γεγονός όμως δεν μπορεί να ξεπλύνει τον κακόβουλο ρολο των χριστιανικών ανιερατείων ανά τους αιώνες....

      Απλός ανώνυμος σχολιαστής

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου, όσο κι αν ακούγεται παράξενα, δεν έγραψα το σχόλιο για να σε συγκινήσω,
      Θέλησα μόνο να μην είναι ''Ξεκρέμαστο'' Το Ηθικόν Δίδαγμα...

      Διαγραφή
  6. Την παγίδα από αυτά τα άρθρα δεν την βλέπει σχεδόν κανείς.
    Έχουμε από την μιά την εκκλησία που από την σύσταση του νέου ελληνικού κράτους έδωσε πάρα πολύ μεγάλο μέρος από την περιουσία της στο κράτος και συνεχίζει να έχει φορολογημένη περιουσία βοηθόντας παράλληλα τους πολίτες αυτού του κράτους, και από την άλλη ένα κράτος που από την σύσταση του έχει πτωχεύσει πολλές φορές και συνεχίζει να χρωστάει , απομυζόντας τους πολίτες του με υπέρογκους φόρους.
    Κυνήγα καημένε την εκκλησία και άσε τα τομάρια που κρατάνε τα κλειδιά αυτού του κράτους στην ησυχία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είστε άδικος.
      Είναι η μοναδική ανάρτηση στα 5 χρόνια λειτουργίας του ιστολογίου μας, που στοχεύει την εκκλησία γι αυτό το θέμα. Στα 5 αυτά χρόνια στοχεύουμε καθημερινά το κράτος αυτό το αντίχριστο και ανθελληνικό.
      Λυπάμαι για την έλλειψη διάκρισης -απαραίτητο προσόν νουνεχούς χριστιανού- από την πλευρά σας. Εκτός κι αν ανήκετε στον ανώτερο κλήρο, οπότε "δικαιολογείστε"...

      Διαγραφή
    2. Απευθύνομαι προς τρεις ανώνυμους των τελευταίων τεσσάρων ωρών:

      Μην με προκαλείτε, γιατί θα τα πάρω στο κρανίο και θα αρχίσω να βάζω αναρτήσεις "πώς η ιερά σύνοδος και άλλοι μητροπολιτάδες, σκυλοπηδιούνται με νταβραντισμένα αλβανά και ιρακινά τεκνά", πράγμα που όλοι μας ξέρουμε καλά ότι συμβαίνει.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Κωσταντίνε
      Κληρικός δέν είμαι.
      Μια τεχνική σχολή έβγαλα νυχτερινή. Ηλεκτρολόγος.

      Το σχόλιο είναι γενικό για τους αναγνώστες,καθαρά ως τροφή σκέψης με σκοπό να δούμε πίσω από ταμπέλες και κουρτίνες.

      Η εκκλησία δεν είναι οι ανώτεροι κληρικοί, αλλά όλοι οι πιστοί.
      Όλοι οι κληρικοί από τον νεότερο διάκονο εώς τον αρχιεπίσκοπο είναι άνθρωποι με ελαττώματα και πάθη . Τα ΜΜΕ που διοικούνται και εκτελούν εντολές από αντίχριστα πουλημένα τομάρια μας δείχνουν μόνο τα πάθη των ανωτέρων και όχι την σωστή τους πλευρά, και γεμίζουν τους άνθρωπους με μίσος. Και είμαι σίγουρος ότι τα τομάρια που κυβερνούν κλέβοντας αυτόν τον τόπο , μόνον κληρικοί άνθρωποι με πάθη μπορούν να σταθούν απέναντι τους.

      Αν γίνουμε εμείς καλύτεροι κρίνοντας μόνον τον εαυτό μας τότε όλα θα στρώσουν σιγά σιγά

      Διαγραφή
  7. ''Γιατί δεν μας βοηθάνε?'' Η Ερώτηση, ''Αν γίνουμε εμείς καλύτεροι κρίνοντας μόνον τον εαυτό μας, τότε όλα θα στρώσουν σιγά σιγά'' Η Απάντηση
    Καθώς Ομόκεντρες, Σε Αγαστή Συνεργασία - Στα Πλαίσια Από Κοινού Εκμεταλλευτικού Συστήματος, Η Πολιτική και Η Θρησκευτική Εξουσία μας θέλουν Αενάως Υπόδικους, Να Φταίμε Πάντα για Όλα Μόνο Εμείς.

    Τό' μαθε Καλά Το Μάθημα Ο kyrios, Τύφλα Νά' χει Ο Γεωργιάδης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γεωργιάδης είναι λαμόγιο.
      Ο κύριος kyrios όμως, ό,τι λέει το πιστεύει, άσχετα αν έχει εξαπατηθεί. Και το λέω αυτό, γιατί κι εμένα μού ανάβουν τα λαμπάκια μετην καραμέλα "Φταίμε Πάντα για Όλα Μόνο Εμείς".

      Διαγραφή
    2. Το ίδιο ισχύει και για τον Γκάντι στην Ινδία;
      Το μόνο που ζητούσε ήταν να μην ασχοληθεί κανείς μαζί τους , και έστειλε στα τάρταρα μια αυτοκρατορία.
      Ούτε λεφτά δεν ζήτησε.

      Διαγραφή
    3. Την αγάπη πουδίδαξε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, αυτά τα καθάρματα που κυβερνούν, την αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι.

      Διαγραφή
    4. Το χρυσάφι ,Αυτοί, το λατρεύουν για θεό.
      Και εντέχνως μας οδηγούν να το λατρέψουμε κι εμείς με κάτι άρθρα σαν κι αυτό. Μόνο να καταλάβει κάποιος ότι μιλάει μόνο για τα χρήματα που διαχειρίζεται η εκκλησία. Το έργο της;

      Διαγραφή

    5. Αντικειμενικά Αν Το δεις, Το Πτυχίο Νυκτερινής Τεχνικής Σχολής ΑΡΚΕΙ —ΘΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΙΤΙ— ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ —Ειδών το φώς το αληθινόν, λαβών Πνεύμα επουράνιον, ευρών Πίστιν Αληθή, αδιαίρετον Τριάδα προσκυνών, Αύτη γαρ Σέσωκέ Σε—
      ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩ ΤΙΝΙ ΤΡΟΠΩ:

      Να βλέπεις την παγίδα πίσω από άρθρα που δεν την βλέπει σχεδόν κανείς,
      Να ελέγχεις καθημερινά, στις Αρμόδιες Δ.Ο.Υ., τα Παραστατικά για να βεβαιωθείς ότι η Εκκλησία Φορολογείται Κανονικά για Το Σύνολο Της Περιουσίας Της,
      Να κλίνεις ευλαβικά το γόνυ μπροστά στο Έργο του Θεόσταλτου Ισαποστολικού Ιερού Κλήρου που βοηθάει τους πολίτες που στενάζουν κάτω από το βάρος υπέρογκων φόρων, εκ των οποίων αποκλειστικά και μόνο το μέρος που αφορά σε μισθούς και συντάξεις του Κλήρου είναι ''Ανταποδοτικόν Τέλος'', ως Καπάρο για Την Βασιλείαν Των Ουρανών,
      Να προσφέρεις απλόχερα —δωρεάν έλαβες, δωρεάν δίδεις— Τροφή Σκέψης σε —Μακάριους, κατά τας Γραφάς— πτωχούς τω πνεύματι ώστε να αξιωθούν, αν και ανάξιοι, να δουν Την Αλήθειαν, κεκρυμένη πίσω από ψευδεπίγραφες —Έργον του ''Πονηρού''!!— ταμπέλες και κουρτίνες,
      Και, ΚΥΡΙΩΣ, πορευθείς να μαθητεύσεις πάντα τα έθνη πως καθώς ο (κάθε) Ι@r@@@m@ς είναι Μετεμψυχωμένος Γκάντι στην Ινδία, Αρκεί Να γίνουμε εμείς καλύτεροι κρίνοντας μόνον τον εαυτόν μας και Όλα θα στρώσουν σιγά-σιγά.
      Προσωπικά, Συμφωνώ απόλυτα πως όλα θα στρώσουν ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ και, ως εκ τούτου, Προορατικός ο Θεός έστειλε έγκαιρα επί της γης Τον Υιόν Του, Τον Μονογενή, που, με Την Σταυρικήν Του Θυσία, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν αιωνίαν, ατελεύτητον χαρισάμενος ώστε, κατά Το Αγαθοποιόν Του Θέλημα, Αι Γεννεαί Αι Πάσαι Να Αξιωθούν Το HAPPY END Της Αποκάλυψης του Ιωάννη (Κεφ. 19, 1 έως 22, 21).
      Ας Το θυμηθούμε εν περιλήψει

      Το τέλος του Θηρίου
      Στον ουρανό όλοι χαίρονται και αγάλλονται, γιατί βασιλεύει ο Θεός ο Παντοκράτωρ. Το Θηρίο και
      ο ψευδοπροφήτης, που πλάνησε όσους έλαβαν το χάραγμά του, συνελήφθησαν και ρίχτηκαν στη λίμνη του πυρός.

      Το τέλος του Σατανά
      Ο Ιωάννης είδε έναν άγγελο που έπιασε τον δράκο (Σατανά) και τον έριξε σε μιαν άβυσσο, την οποία σφράγισε, για να μείνει εκεί χίλια χρόνια. Ύστερα θα ελευθερωθεί για μικρό χρονικό διάστημα. Όταν λυθεί ο Σατανάς, θα παραπλανήσει τους ανθρώπους και θα τους μαζέψει, για να πολεμήσουν τους Αγίους και την πόλη την αγαπημένη. Θα πέσει όμως φωτιά από τον ουρανό και θα κατακαύσει τους συμπολεμιστές του. Ο Σατανάς θα ριφθεί στην λίμνη του πυρός. Ύστερα θα γίνει η κρίση των ανθρώπων σύμφωνα με τα έργα τους και όσοι δεν τήρησαν τις εντολές του Θεού θα ριφθούν και αυτοί στην λίμνη του πυρός.

      Η Βασιλεία των Ουρανών
      Ο Ιωάννης βλέπει καινούργιο ουρανό, καινούργια χωρίς θάλασσα γη και την πόλη την αγία, τη νέα Ιερουσαλήμ, να κατεβαίνει από τον ουρανό.
      Ο Θεός θα κατοικήσει με τους ανθρώπους και θα εξαλείψει από αυτούς κάθε πόνο και δάκρυ. Ο θάνατος δεν θα υπάρχει πλέον.
      (Σ.Σ. ΚΑΙ ΚΛΑΑΑΑΑΜΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ)

      ΠΗΓΗ: https://sites.google.com/site/thetidiolarisa/e-apokalypse-tou-ioanne

      Γένοιτο.

      Α.Κ.

      Διαγραφή
  8. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ25 Νοεμβρίου, 2022 09:47

    Ο ΠΑΠΠΑΣ Ο ΠΑΧΥΣ
    ΕΦΑΓΕ ΠΑΧΕΙΑ ΦΑΚΗ ,
    ΓΙΑΤΙ ΠΑΠΠΑ ΠΑΧΥ ,
    ΕΦΑΓΕΣ ΠΑΧΕΙΆ ΦΑΚΗ ;🤣😂
    ΠΕΣΤΕ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΑ !😂
    ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ .
    ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ
    ΚΟΥΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΆ.
    ΑΡΊΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφου οι παπαδο-Σχολαριοι παρεδωσαν κανονικοτατα και με τη βουλα την Πολη στους Οθωμανους(μαρτυρια Θεοδωρας Φραντζη και οχι μονο) εγιναν στη συνεχεια παμπλουτοι μεγιστανες απο τις εξαναγκαστικες δωρεες των επι τουτου εξαθλιωμενων, δυσμοιρων και αγραμματων ραγιαδων.Που μην εχοντας που την κεφαλη κλιναι, μην εχοντας κρατικη υποσταση και μελλον εδιναν οτι μπορουσαν να δωσουν στην παπαδοκρατια, με την ελπιδα μηπως και σωθουν η μηπως ξεφυγουν απο τα δυσθεωρατα δεινα που αντιμετωπιζαν!! Επι ματαιω φυσικα!!!Ποσο ξεκαθαρα τα περιγραφει ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ στην Ελληνικη Νομαρχια (που τωρα τελευταια ακουγεται οτι την εγραψε τελικα ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ) !!!!! Τωρα οι συγχρονοι Σχολαριοι μιλανε για την περιουσια της εκκλησιας.Ποια περιουσια??? Αυτην που μονοι τους θα επρεπε να παραδωσουν στο νεοσυστατο Ελληνικο κρατος αφου κρατησουν ενα μικρο τμημα ??? Εκτοτε παιρνουν καπακι και μισθο ΔΥ!Και εχουν χιλια μυρια προνομια!! ! Μαυρο σκοταδι κυριαρχει δυστυχως γιαυτα τα θεματα περα ως περα !!Ενα συνηθισμενο παραδειγμα: Παπαδασκαλος επαιρνε-παιρνει μισθο δασκαλου μισθο παπα και ειχε-εχει και τα τυχερα του.Ολη η οικογενεια συνηθως διορισμενη στο δημοσιο.Προ κρισις εβγαζε ο ιερωμενος ενα πεντοχιλιαρο€ ετσι για πλακα.Και αλλο ενα πεντοχιλιαρο η διορισμενη οικογενεια.Παπαδο- στρατιωτικοι μια απο τα ιδια.Ολοι μας μπορουμε να εκτιμησουμε ποσα βγαζει ενας παπας σε μια καλη ενορια απο τα ΤΥΧΕΡΑ!!Ακου ΤΥΧΕΡΑ!!! ΖΟΦΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.Και η μισθοδοσια τους- κατ εμε απαραδεκτη ηθικα, αλλα δυστυχως εννομη. Παρεχουν υπηρεσιες στο ποιμνιο τους. ΟΚ θεμιτο, αλλα ας μισθοδοτηθουν απ αυτο.Γιατι μπερδευουν τον κρατικο προυπολογισμο και απλωνουν το χερι στους φορους?? .Η εκκλησια δεν επρεπε απο μονη της να ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΤΑ ΠΡΕΠΟΝΤΑ?Να προσπαθησει να βρεθει ενα μετρο, μια αναλογικοτητα?? Γιατι δεν το εκανε ποτε? Δεν εχουν ευθυνη ολοι αυτοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απορίας Άξιον Πως Κανείς Ποτέ δεν αναφέρθηκε στον Αγώνα για του Χριστού την Πίστην Την Αγίαν, της Πατρίδος Την Ελευθερίαν και της Εκκλησίας Την Λαφυραγωγίαν αφού Το 21, Το 1/3, κατ' ελάχιστον, των ελληνικών εδαφών πέρασε στην Εκκλησία;

      Διαγραφή