«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Η ιστορία του «Ελληνοαυστραλού» μποξέρ που τα έζησε όλα, ο σπουδαίος Μιχάλης Κατσίδης (βίντεο)

 

Μια αρχαία σπαρτιάτικη περικεφαλαία, τατουάζ με τον ήλιο της Βεργίνας να κοσμεί την πλάτη και δύο σημαίες να ανεμίζουν. Η γαλανόλευκη της Ελλάδας και αυτή της Αυστραλίας. Έτσι έκανε την εμφάνισή του στα ρινγκ ένας από τους μεγαλύτερους πυγμάχους της γενιάς του, ο σπουδαίος Μιχάλης Κατσίδης.

 

Γεννημένος στις 15 Οκτωβρίου 1980 στην Τουβόνγκα, 125 χιλιόμετρα βόρεια του Μπρίσμπαν, ο μικρός Μάικ πρωτοπάτησε πόδι σε γυμναστήριο σε ηλικία των 11 ετών. Φόρεσε τα γάντια και εκεί ξεκίνησε την ερασιτεχνική του καριέρα. Ο νεαρός Κατσίδης κατέγραψε 75 νίκες και μόλις 7 ήττες, μια εντυπωσιακή επίδοση που τελικά τον έφερε να εκπροσωπεί τα χρώματα της Αυστραλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ του 2000.

Το 2001 ήταν η χρονιά που ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα. Την πρώτη μέρα του Οκτώβρη του 2001, ο ομογενής αθλητής έκανε το ντεμπούτο του με νίκη εναντίον του Danny Wilson για τον τρίτο γύρο του Πρωταθλήματος Πυγμαχίας του Κουίνσλαντ στην κατηγορία φτερού και κάπως έτσι ξεκίνησε μια σπουδαία καριέρα γεμάτη νίκες και τίτλους. Αφήνοντας πίσω του τα προβλήματα με το νόμο, ο Ελληνοαυστραλός μποξέρ καταγράφει άλλες 19 νίκες, σχεδόν όλες με νοκ άουτ, ένα σερί που του απέφερε, μεταξύ άλλων, τον τίτλο του εθνικού πρωταθλήματος στην κατηγορία φτερού καθώς και διεθνή προβολή μέσω της κατάκτησης της ζώνης του Ασιατικού WBO και του πρωταθλήματος IBF Pacific.

Το 2007 ταξιδεύει στο Λονδίνο όπου θα αγωνιστεί στο ιστορικό Γουέμπλεϊ εναντίον του Graham Earl, διεκδικώντας τον ενδιάμεσο τίτλο του WBO. Σε έναν δυνατό αγώνα με τρομερή ένταση, ο Κατσίδης καταφέρνει να αναδειχθεί νικητής. Η ζώνη είναι δική του! Μια σπουδαία νίκη η οποία θα του δώσει την δυνατότητα να ταξιδέψει στις ΗΠΑ όπου θα αντιμετωπίσει τον Czar Amonsot, σε μια μάχη για την διατήρηση της κορυφής στην κατηγορία φτερού. Ο Amonsot δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον Μιχάλη και κάπου εκεί αρχίζουν τα βλέμματα να στρέφονται όλο και πιο έντονα πάνω στον ομογενή αθλητή. Αν και γνωρίζει δυο διαδοχικές ήττες από δυο μεγάλες μορφές του μποξ, τον Joel Casamayor και τον Juan Diaz, ο Κατσίδης επιστρέφει δριμύτερος κατακτώντας και πάλι την κορυφή το 2009 σε έναν συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στον Angel Hugo Ramirez.


Το 2010 ο Μιχάλης βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του. Προπονείται στην Ταϊλάνδη, προετοιμαζόμενος για μια σκληρή μάχη εναντίον του Juan Manuel Marquez. Τα νέα φτάνουν σαν μαύρα σύννεφα στο προπονητικό κέντρο που «λιώνει» καθημερινά ο πρωταθλητής του μποξ. Ο μεγάλος του αδελφός, Στάθης, είχε βρεθεί νεκρός. Κάπου εκεί η καριέρα του ομογενή αθλητή θα αλλάξει ρότα. Το 2011 και το 2012 θα γνωρίσει σερί αρνητικών αποτελεσμάτων που θα τον οδηγήσουν στη απόφαση να επιστρέψει στην Αυστραλία όπου και θα προσλάβει τον έμπειρο προπονητή, Johny Lewis.

Υπό τις οδηγίες του βετεράνου τεχνικού, ο Κατσίδης ετοιμάζεται να επιστρέψει στα κορυφαία επίπεδα του αθλήματος αγωνιζόμενος στην Μελβούρνη εναντίον του Φιλιππινέζου Weng Haya. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 21 Φεβρουαρίου του 2013. Λίγες μέρες πριν την μεγάλη μάχη ο ομογενής μποξέρ θα λάβει ένα τηλεφώνημα που θα του αλλάξει την ζωή. Ιατρικές εξετάσεις είχαν δείξει πως ο εγκέφαλος του Μιχάλη είχε υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά και πως περεταίρω χτυπήματα θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν ακόμα και στον θάνατο

Παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, ο Ελληνοαυστραλός πυγμάχος δεν σταμάτησε αμέσως την αγωνιστική του δράση αλλά ποτέ δεν κατάφερε να επιστρέψει στα υψηλά επίπεδα που είχε βρεθεί τα προηγούμενα χρόνια. Τελικά, τερμάτισε την πλούσια καριέρα του το 2017 αγωνιζόμενος εναντίον του Jamie Hilt στην γενέτειρά του, Τουβόνγκα.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, ο θάνατος του αδελφού του και η πίεση του πρωταθλητισμού, ήταν οι κύριοι λόγοι που τον οδήγησαν να στραφεί στην χρήση ναρκωτικών.

Εδώ και έναν χρόνο ασχολείται με την προπονητική ως συνεργάτης της εταιρίας Corporate Fighter, που αναλαμβάνει την προπόνηση πολιτών που αγωνίζονται σε αγώνες μποξ φιλανθρωπικού χαρακτήρα.


neoskosmos.com

 


 

 

3 σχόλια:

  1. https://www.facebook.com/photo/?fbid=716881109767619&set=a.112388993550170

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.pronews.gr/ygeia/tesseris-mythoi-gia-ton-karkino-tou-pneymona-pou-prepei-na-papsoume-na-pisteyoume/

    Σιγά σιγά μάς το λένε ότι, το 80% των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονος είναι από ατμοσφαιρική ρύπανση και ραδόνιο!!! ..και όχι από κάπνισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή