«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει, να στείλει ανθρώπους στήν ΦΥΛΑΚΗ, επειδή δ ι α φ ω ν ο ύ ν μέ τήν «κλιματική κρίση» !....


Ένα νομοθέτημα πέρασε αθόρυβα από το Κοινοβούλιο χθες. Αν δεν το καταπολεμήσουμε, μπορεί κάλλιστα να βρεθούμε αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης για μη συμμόρφωση στις νέες υπαγορεύσεις μηδενικού άνθρακα στα σπίτια μας, γράφει η Lois Perry.

Επιστρέφοντας στην εργασία μετά τις θερινές διακοπές, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εισήγαγε νομοθεσία σχετικά με τα μέτρα καθαρού μηδενικού ισοζυγίου, γεγονός που έχει σημάνει μεγάλο συναγερμό μεταξύ των αγωνιστών υπέρ της ελευθερίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Πολλοί αμφισβητούν την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα των δρακόντειων μέτρων καθαρού μηδενικού ισοζυγίου που περιέχονται στο εμβληματικό νομοσχέδιο για την ενέργεια, το οποίο εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων σε τρίτη ανάγνωση χθες, και δικαίως ανησυχούν ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρόκειται να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις εάν αντιτίθενται σε αυτά.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αυτή τη νέα νομοθεσία, όσοι δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς κατανάλωσης ενέργειας θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν φυλάκιση έως και ένα χρόνο και πρόστιμα έως και 15.000 λίρες.

Διώξεις μπορεί επίσης να ασκηθούν για παροχή ψευδών πληροφοριών σχετικά με την ενεργειακή απόδοση ή παρεμπόδιση των αρχών επιβολής του νόμου.

Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι η νομοθεσία προβλέπει «τη δημιουργία ποινικών αδικημάτων» όταν υπάρχει «μη συμμόρφωση με απαίτηση που επιβάλλεται από ή βάσει κανονισμών ενεργειακής απόδοσης».

Φαίνεται ότι η καθαρή μηδενική διαμάχη από τον Starmer και τον Sunak λόγω της δημόσιας δυσαρέσκειας με την ULEZ (Ultra Low Emission Zone) στις πρόσφατες αναπληρωματικές εκλογές ήταν λίγο περισσότερο από μια προσποίηση.

Η προτεινόμενη νομοθεσία παρέχει στην κυβέρνηση (και θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε από τα δύο κόμματα δεδομένων των εκλογών του επόμενου έτους) την εξουσία να δημιουργήσει νέα ποινικά αδικήματα και να αυξήσει τις ποινές για την επιδίωξη των στόχων της παγκοσμιοποίησης καθαρού μηδενικού ισοζυγίου.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι αυτή η κίνηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση του βρετανικού λαού και ευτυχώς έχει προκαλέσει υψηλό βαθμό αντίθεσης από ορισμένα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος.

Το χαρτί της κυβέρνησης είναι ότι δεν σκοπεύουν να δημιουργήσουν νέα ποινικά αδικήματα, αλλά μπορεί απλώς να χρειαστεί να τροποποιήσουν τους υφιστάμενους νόμους, ιδίως εκείνους που απορρέουν από τη νομοθεσία της ΕΕ, όπως οι κανονισμοί για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, οι οποίοι περιλαμβάνουν πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ).

Οι τροποποιήσεις αυτές αποσκοπούν στην παροχή πληροφοριών στα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών, των επιχειρήσεων και των ενοικιαστών, ώστε να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την ενεργειακή απόδοση.

Ωστόσο, υπάρχουν πολύ πραγματικές ανησυχίες ότι αυτές οι τροπολογίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ποινικοποίηση ατόμων που δεν συμμορφώνονται με τους νέους ενεργειακούς κανόνες.

Είναι αυτή η μετατόπιση της δυναμικής ισχύος τύπου πανδημίας - αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας το κλίμα και όχι τον Covid - που είναι η πηγή ανησυχίας για πολλούς.

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανησυχίες, είναι ζωτικής σημασίας για το εκλογικό σώμα να γνωστοποιήσει τις απόψεις του δυνατά και καθαρά στους βουλευτές του.

Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί ότι η ποινικοποίηση της χρήσης ενέργειας χωρίς τη συγκατάθεση του κοινού δεν θα γίνει πραγματικότητα.

Η οργάνωσή μου CAR26 διεξήγαγε δημοσκοπήσεις του YouGov τον Οκτώβριο του 2021 και τον Φεβρουάριο του 2022, οι οποίες αποκάλυψαν και στις δύο περιπτώσεις ότι ένα σημαντικό ποσοστό του βρετανικού κοινού υποστηρίζει την ιδέα ενός καθαρού μηδενικού δημοψηφίσματος. Στην πραγματικότητα, οι αριθμοί που υποστηρίζουν ένα δημοψήφισμα αυξήθηκαν τη δεύτερη φορά.

Αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχει η επιθυμία για μια πιο περιεκτική και δημοκρατική προσέγγιση στη διαμόρφωση αυτών των πολιτικών.

Πριν μετατρέψει την αμφισβήτηση του καθαρού μηδενικού ισοζυγίου σε ποινικό αδίκημα, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής διεξοδικής επανεξέτασης και διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη μέτρηση της κοινής γνώμης.

Αυτό θα βοηθούσε να διασφαλιστεί ότι οι πολιτικές ευθυγραμμίζονται με το δημόσιο αίσθημα και συγκεντρώνουν ευρύτερη υποστήριξη. Εξάλλου, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας υποστηρίζουν πάντα ότι εργάζονται για εσάς.

Εάν δεν επιδιωχθεί δημοψήφισμα (τόσο ο Μπόρις όσο και τώρα ο Rishi το απέκλεισαν, οπότε μην περιμένετε), είναι σημαντικό να απαιτήσετε σαφείς διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση ότι δεν θα επιβάλει καθαρούς μηδενικούς στόχους χωρίς να τους περιγράψει ρητά σε ένα μανιφέστο του προεκλογικού κόμματος.

Το ζήτημα του καθαρού μηδενικού ισοζυγίου έχει γίνει ένα σημαντικό σημείο διαμάχης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι σημαντικό να συμμετάσχουμε σε ανοικτές και δημοκρατικές συζητήσεις σχετικά με την πορεία προς τα εμπρός, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι πολιτικές αντικατοπτρίζουν τη βούληση του λαού και δεν υπονομεύουν τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές. [https://www.express.co.uk/comment/expresscomment/1809903/Uk-net-zero-rules-energy-bill-jail-for-new-zero-jacob-rees-mogg]

Παιδιά, ήρθε η ώρα να ξυπνήσετε!

ΠΗΓΗ: https://strangesounds.org/2023/09/uk-plans-to-send-people-to-jail-for-disagreeing-with-the-climate-crisis.html

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

 

odysseiatv.blogspot.com 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου