«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Πόλεμος Ισραήλ: 6 πολεμικά πλοία του κινεζικού ναυτικού σταθμεύουν στη Μέση Ανατολή εν μέσω της έντονης παρουσίας του αμερικανικού ναυτικού στην περιοχή (EurAsian Times)

 

Διαβάστε επίσης: ΤHE U.S. SUN - "Η Κίνα αναπτύσσει έξι πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή, καθώς οι εντάσεις στην περιοχή βράζουν υπό τον φόβο ότι η κρίση στο Ισραήλ θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο"


Εν μέσω του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της μαχητικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, έως και έξι κινεζικά πολεμικά πλοία επιχειρούν στη Μέση Ανατολή την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, η 44η ομάδα ναυτικής συνοδείας βρίσκεται σε τακτικές επιχειρήσεις στην περιοχή από τον Μάιο. Την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποίησαν επίσης κοινή άσκηση με το ναυτικό του Ομάν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ομάν.


Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επίσκεψής της στο Ομάν, η κινεζική ναυτική δύναμη συνοδείας έφτασε στο λιμάνι Shuwaikh του Κουβέιτ, όπως είχε προγραμματιστεί, το πρωί της 18ης Οκτωβρίου. Η κινεζική ναυτική ομάδα ξεκίνησε πενθήμερη επίσκεψη καλής θέλησης στο Κουβέιτ.


"Με την καθοδήγηση του κουβεϊτιανού ναυτικού περιπολικού σκάφους Failaka, τα πολεμικά πλοία της κινεζικής ομάδας κρούσης, συμπεριλαμβανομένου του πλοίου Zibo, του πλοίου Jingzhou και του πλοίου Qiandaohu, κατέπλευσαν στο λιμάνι Shuwaikh του Κουβέιτ περίπου στις 9:00 το πρωί. Τους υποδέχθηκαν περισσότερα από 200 άτομα, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων του στρατού του Κουβέιτ, του προσωπικού της κινεζικής πρεσβείας στο Κουβέιτ και Κινέζων του εξωτερικού", δήλωσε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.


Η ομάδα κρούσης προέρχεται από το Ανατολικό Θέατρο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και αποτελείται από το Zibo, ένα αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων τύπου 052D, τη φρεγάτα Jingzhou και το ολοκληρωμένο πλοίο ανεφοδιασμού Qiandaohu.




Ναυτική παρουσία της Κίνας και των ΗΠΑ στην περιοχή


Καθώς οι εντάσεις στην περιοχή συνέχιζαν να αυξάνονται, έξι κινεζικά σκάφη που επιχειρούσαν στα ύδατα της Μέσης Ανατολής αποκτούσαν όλο και μεγαλύτερη σημασία. Η είδηση των κινεζικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή έρχεται την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν την παρουσία τους εκεί.


Μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν το πιο προηγμένο αεροπλανοφόρο τους, το USS Gerald R. Ford, και τη σχετική ομάδα μάχης στην ανατολική Μεσόγειο. Η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου Dwight D. Eisenhower βρίσκεται καθ' οδόν προς την περιοχή.


Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πρόσφατα την αποστολή ενός επιπλέον πλοίου διοίκησης, του USS Mount Whitney, στην ανατολική Μεσόγειο.


Στις 19 Οκτωβρίου, το USS Carney (DDG 64), ένα αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Arleigh Burke, αναχαίτισε και εξουδετέρωσε με επιτυχία πολλαπλούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα.


Οι αναχαιτίσεις εκτοξεύσεων των Houthi από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαιρετικά ασυνήθιστες, γεγονός που αυξάνει τη σημασία αυτού του περιστατικού, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η κλιμακούμενη ένταση στο Ισραήλ.


Στις 19 Οκτωβρίου, το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Arleigh Burke USS Carney (DDG 64) κατέρριψε πολλαπλούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα. Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

Ειδικότερα, τον Οκτώβριο του 2016, το USS Mason χρησιμοποίησε αντίμετρα για να αποτρέψει μια απόπειρα επίθεσης στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία στόχευε το αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού και άλλα κοντινά πλοία. Σε απάντηση σε αυτό το περιστατικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ από τη θάλασσα σε εγκαταστάσεις ραντάρ των Χούτι στην Υεμένη.


Παρ' όλα αυτά, η παρουσία τόσο των κινεζικών όσο και των αμερικανικών πολεμικών πλοίων χρησιμεύει ως σαφής ένδειξη της εμπλοκής των δύο αυτών παγκόσμιων δυνάμεων στην περιοχή.


Η εξέλιξη αυτή έρχεται τη στιγμή που οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί μεταξύ των δύο χωρών λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, με την Κίνα να ευθυγραμμίζεται με τη Ρωσία.


Ωστόσο, η πιθανότητα οι δύο αυτές ναυτικές δυνάμεις να έρθουν σε άμεση αντιπαράθεση σε αυτή την περιοχή παραμένει σχετικά χαμηλή, όπως συμβαίνει περιστασιακά στον Ειρηνικό. Η ομάδα κρούσης του κινεζικού ναυτικού συμμετέχει σε πενθήμερη επίσκεψη καλής θέλησης στο Κουβέιτ.


Ο διοικητής της κινεζικής ομάδας κρούσης δήλωσε: "Φέτος σηματοδοτεί την 5η επέτειο της εγκαθίδρυσης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας-Κουβέιτ και επίσης τη 10η επέτειο της πρωτοβουλίας Belt and Road. Ελπίζουμε ότι αυτή η επίσκεψη θα συμβάλει στη διευκόλυνση της αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης και στην προώθηση των ανταλλαγών και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και των στρατιωτικών δυνάμεων".


Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, οι δύο πλευρές θα συμμετάσχουν σε αμοιβαίες κλήσεις, επισκέψεις, δεξιώσεις καταστρώματος, στρατιωτικές ανταλλαγές και πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.


eurasiantimes.com

μετάφραση: Διόδοτος


6 σχόλια:

  1. ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ.....
    ΤΟ ΙΣΡΑΕΛΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ SUEZ.....
    AYTO ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ....
    ΑΚΟΥΣΤΕ

    https://m.youtube.com/watch?v=CkxQ362-f3k
    =======
    ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΤΟ
    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2023
    https://ageliaforos.com/nea-proklisi-netaniachoy-o-chartis-tis-neas-mesis-anatolis/

    ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.....

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΓΕΛΙΚΗ
      AUTO HTAN TO PLANO TOY ISRAEL OTAN EGINE O POLEMOS STO SUEZ PRIN 60 XRONIA

      DIABASE PALI EDO : https://diodotos-k-t.blogspot.com/2023/10/y-o-o.html

      Διαγραφή
    2. 👍👍👍

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

      Διαγραφή
  2. Α, ωραία! Μιας και βρίσκονται εκεί, δε μας κάνουν και τη χάρη να καθαρίσουν τη Μεσόγειο μέχρι και την Κρήτη από τους λαγοκέφαλους;;; Θα τους το χρωστάω... 😝😝😝

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκοτ Ρίτερ: «Αν οι ΗΠΑ κτυπήσουν το Ιράν θα ηττηθούν – Ούτε καν την Χεζμπολάχ δεν μπορούν να νικήσουν»

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/s-riter-giati-oi-ipa-den-mporoun-na-kerdisoun-enan-polemo-kontra-sto-iran-tha-vomvardisoun-kathe-limani-kai-aerodromio/

    Σχόλιο από Pronews:

    Τα πιόνια έχουν τοποθετηθεί στην σκακιέρα και παίρνουν θέση. Οι αμερικανοί σπεύδουν να τοποθετήσουν τα αεροπλανοφόρα τους σε Ανατολική Μεσόγειο, Ερυθρά Θάλασσα, και Περσικό Κόλπο προφανώς, όχι για τις ρουκέτες των Παλαιστινίων ή των Χούθι ή τα ανεμόπτερα της Χαμάς!...Προφανώς ο πρωταρχικός στόχος είναι το Ιράν και το τεράστιο πυραυλικό του οπλοστάσιο, συν τα σμήνη drones που διαθέτει…Το Ιράν όμως δεν είναι μόνο του… Είναι σαφές ότι Μόσχα και Πεκίνο δεν θα επιτρέψουν να χαθεί ή να συμβεί κάτι στον στρατηγικό τους σύμμαχο, γιατί τότε θα αποδυναμωθεί το ευρασιατικό τόξο Ρωσίας - Κινας. Ο Πούτιν έδωσε άμεσα το στίγμα από το Πεκίνο, όπου συνομιλεί με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, δίνοντας εντολή να οπλιστούν τα ρωσικά Mig με τους υπερηχητικούς Kh-47M2 Kinzhal με στόχο τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα στην Μεσόγειο, ενώ παράλληλα έθεσε σε υπηρεσία το “αόρατο” πυρηνικό όπλο της Ρωσίας Avangard που αναπτύσσει ταχύτητα έως 27 Mach και είναι πρακτικά μη ανασχέσιμο από τα Aegis BMD των ΗΠΑ!...Παρόλα αυτά επειδή το σύνδρομο αμοιβαίας εξασφαλισμένης καταστροφής λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη από τις υπερδυνάμεις, ο αστάθμητος παράγοντας εδώ είναι το Ισραήλ, οι πυρηνικές κεφαλές που διαθέτει και τo Ισραηλινό Δόγμα Σαμψών...Το 1973, όταν η τότε πρωθυπουργός Γκόλντα Μέιρ κάλεσε την πολιτικο-στρατιωτική ηγεσία της χώρας και της ανήγγειλε ότι ''καταστρέφεται ο Τρίτος Ναός του Σολομώντος'', δηλαδή το Ισραήλ, δόθηκε η εντολή εφαρμογής της ''Επιλογής Σαμψών'' και οπλίσθηκαν με ατομικά όπλα τα Ισραηλινά Φάντομ! Οι Ισραηλινοί τότε ήταν έτοιμοι να χτυπήσουν ακόμα και τη Σοβιετική Ένωση, αν παρέμβαινε υπέρ των Αράβων, απειλώντας, έτσι την ύπαρξη του Ισραήλ…Το ίδιο μπορεί να πράξουν οι Ισραηλινοί και τώρα με το Ιράν, αν ξεσπάσει ευρύτερη σύγκρουση στην περιοχή με την είσοδο του Λιβάνου και της Χεζμπολάχ στον πόλεμο, των Παλαιστινίων της Δυτικής ¨Οχθης και της Συρίας και νιώσουν πραγματικά ότι απειλείται η ύπαρξη τους!...Πιθανότατα αυτός να είναι ο φόβος και των ΗΠΑ, γιατί αν το Ισραήλ χτυπήσει το Ιράν με πυρηνικά, τότε πιθανότατα θα εκκινήσει παγκόσμιος πυρηνικός Αρμαγεδδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα κινεζικά πλοία είναι εκεί επειδή θέλουν να σταματήσουν οποιαδήποτε χειραγώγηση από τις ΗΠΑ για να κλείσουν το Στενό του Ορμούζ που θα ωθήσει τις τιμές του πετρελαίου σε αστρονομικά επίπεδα!!

    Η USA τελευταία χρόνια παράγει κυρίως πετρέλαιο μέσω Fracking που έξω το καθιστά πολύ ακριβό, καταστρέφει όλα τα εδάφη και τα υπόγεια νερά . Γι ' αυτό θέλουν μια ακριβή παγκόσμια τιμή πετρελαίου, ώστε η εξόρυξή τους να γίνει κερδοφόρα!! https://medium.com/@thomasnditges/how-fracking-can-ruin-families-lives-4f771b66bf0b !!! Η προστασία του πλανήτη δεν ισχύει στις ΗΠΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή