«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

«Αυτονομιστικό» Κρήτης – αλλάζει κάτι;

γράφει ο ΕργΔημΕργ


Πρόλογος

Καί μέσα στην όλη πρόσφατη αναμπουμπούλα, λογικό είναι να έρθουν στην επιφάνεια (τουλάχιστον – γιά να μην πω: «να πάρουν φωτιά») καί όλα εκείνα τα χρόνια άλυτα γεωπολιτικά ζητήματα της περιοχής. Όπως πχ το Κυπριακό καί το «αυτονομιστικό κίνημα Κρήτης».

Το Κυπριακό, προς τί; απλούστατα, γιά να βρούν ευκαιρία οι τουρκαλάδες να καταλάβουν κι όλο το υπόλοιπο νησί. (Αν θυμάστε, προ ολίγων ετών είχαν αρχίσει να κατεβάζουν στην Κύπρο βαρέα όπλα καί πρόσθετο στρατιωτικό προσωπικό. Καί μάλλον αυτή η ιστορία δεν τελείωσε, απλά τώρα δεν έχει δημοσιότητα.) Έ, λοιπόν, όταν βρούν την ευκαιρία, θα κάνουν το «ντού» καί θα τελειώσει το πανηγύρι. Βάλε καί τα διάσπαρτα στο νησί τζιχάντια, που θα δράσουν ως καταδρομείς του στρατού της τουρκίτσας, κι έδεσε το γλυκό. Μόνο που δεν θα εξετάσουμε εδώ αυτή την πλευρά της σφαλιάρας, που -ως φαίνεται- θα ξαναφάμε ως έθνος.

. . . . . . . . . . .

α. Εισαγωγή

Το θέμα μας εδώ είναι το λεγόμενο «αυτονομιστικό κίνημα Κρήτης».

Εάν ψάξετε τα ιντερνέτια, δεν πρόκειται να βρήτε το παραμικρό περί αυτού! Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως το «αυτονομιστικό» δεν είναι υπαρκτό – καί δεν είναι υπαρκτό πρόβλημα. Επειδή, όμως, «επισήμως» όλοι κάνουν την πάπια γιά το θέμα, τότε κι εδώ θα γράψουμε σενάρια κι ονειροφαντασίες. 🙂 Τίποτε «επίσημο», τίποτε τεκμηριωμένο – καί μη μας πρήξετε με ερωτήσεις. Μόνο που δεν θα χρησιμοποιούμε συνεχώς προεξαγγελτικές παραθέσεις, διότι βαρυέμαστε. Μία καί καλή: ό,τι θα γραφτεί εδώ παρακάτω,

  • λέγεται (από κάποια φλύαρα πουλάκια),
  • θρυλείται,
  • ακούγεται,
  • φημολογείται.

Η τεκμηρίωση δεν είναι δική μου δουλειά. Κι οποιανού δεν του αρκεί, ν’ απευθυνθεί εις τας Αρχάς· έστω, στους δημοσιογράφους. Τί διάολο δουλειά κάνουν όλοι αυτοί; τα ξύνουν επί 24ώρου βάσεως, καί πρέπει ν’ αναλάβουν τα καθήκοντα αυτωνών οι απλοί πολίτες, σαν την αφεντιά μου; Ευκαιρία, λοιπόν, να φανούν χρήσιμοι στο έθνος μας.

. . . . . . . . . . .

β. Γνωρίσματα

Το ανθελληνικό αυτό κίνημα ξεκινάει αρκετές δεκαετίες πρίν την απελευθέρωση της Κρήτης (η οποία επισήμως ήρθε την 1η Δεκεμβρίου 1913)! Πολλά σχετικά έχουν ακουστεί: πχ ότι το ξεκίνησε (καί συνεχίζει να το υποδαυλίζει) γνωστό σκατόσογο, κτλ κτλ. Ωστόσο, τα σημαντικά γιά το θέμα αυτό είναι τρία – κατά σειρά σπουδαιότητας:

  • η παρουσία του,
  • η χρηματοδότησή του,
  • ο σκοπός του.

Ας τα δούμε.

. . . . . . . . . . .

β1. Παρουσία

i. Γενικά

Η δημόσια παρουσία του «αυτονομιστικού» σήμερα δηλώνεται κυρίως με κάτι περίεργα αυτοκόλλητα, συν κάτι μπλουζάκια με σταμπωτές μαντινάδες. (Μισοθυμάμαι μία, που πάει κάπως σαν: «θέλω να ζω με νόμους Κρήτης, να λογιέμαι Κρητικός πολίτης!» (Δεν την ξαναβρήκα στο διαδικτυακό ψάξιμο· προφανώς κάποιοι άρχισαν να κρύβουν στοιχεία.) Πιθανώτατα καί με κραυγές αλητών (δήθεν «φιλάθλων») στα γήπεδα του νησιού, διότι -ως ιστορικό προηγούμενο- καί η διάλυση της τέως Γιουγκοσλαυΐας ξεκίνησε από τα γήπεδα.

Αλλά, οι κυριώτερες δημόσιες «ταυτοποιητικές σφραγίδες» του κινήματος αυτού, είναι πρώτον η προπαγάνδα, καί δεύτερον η σημαία της Κούβας! Εάν τις δείς, τότε (σύμφωνα με την παροιμία) έχεις δεί τον λύκο – οπότε, μην ψάχνεις τον τορό!

. . . . . . . . . . .

ii. Προπαγάνδα

Η μεν προπαγάνδα είχε φουντώσει στο Διαδίκτυο προς το τέλος του 2012, αρχές του 2013, οπότε καί συμπληρώθηκαν ακριβώς 100 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού. Τότε, διάφορα πρακτοράκια γράφανε (καί αρκετοί μαλάκες επαναλάμβαναν) ότι δήθεν τάχαμ στις συνθήκες της ενώσεως του νησιού με τη Μητέρα Ελλάδα υπήρχε όρος ακριβώς στα 100 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης να γίνει δημοψήφισμα, ώστε οι Κρήτες να επικυρώσουν την ένωση. Κι αν έβγαινε ότι δεν την ήθελαν, τότε να προχωρήσουν σε ίδρυση ξεχωριστού κράτους, βρ’ αδερφέ.

Μαλακίες χοντρές! Διότι, φυσικά, ούτε τέτοιος όρος υπάρχει, ούτε οι «Μεγάλες Δυνάμεις» θα περίμεναν το τί θα πούν καί το τί θα κλάσουν οι Κρητικοί σε εκατό χρόνια, ώστε να προχωρήσουν στα σχέδιά τους.

[…Αν πχ η αγγλίτσα -που κυρίως τον στόλο αυτηνής ενδιέφερε το status της Κρήτης- ήταν τόσο κορόϊδο, ώστε να περιμένει την λαϊκή ετυμηγορία κάποιων ολιγαρίθμων υπηκόων της έναν αιώνα μετά… καί να τη σεβαστεί(!),… 🙂 δεν θα ήταν κοσμοκράτειρα τότε. Αλλά ποιός να το σκεφτεί αυτό; ο κάθε ανιστόρητος καί καθυστερημένος ξερόλας πίθηκος, πού ‘χει ένα πληκτρολόγιο κι εκφράζει γνώμη δημοσίως; ]

Εννοείται πως δημοψήφισμα δεν θα γινόταν, όπως καί δεν έγινε, διότι νομικώς δεν μπορείς να στηρίζεσαι σε φαντάσματα. Αλλά η προπαγάνδα επέμενε: Δημοψήφισμα! Εκείείείεί!!!…

Επίσης εννοείται πως όλα αυτά τα σιχαμερά πρακτοροερπετά εξαφανίστηκαν, αφού πέρασαν οι προθεσμίες (που έλεγαν) καί δεν έγινε δημοψήφισμα. Κι αν, πάλι, περιμένατε να βγούν οι μαλάκες καί να ζητήσουν συγνώμην, που έγραφαν μαλακίες στα διαδικτυακά φόρα κι εδώ κι εκεί, έ! θα περιμένατε μέχρι την συντέλεια του Σύμπαντος!

Εδώ καί δέκα-έντεκα χρόνια, λοιπόν, η προπαγάνδα του «αυτονομιστικού» έχει καταλαγιάσει. Αλλά, δεν εφησυχάζουμε· προσωπικώς, νομίζω πως θα ξαναπεταχτεί στην επιφάνεια με την πρώτη ευκαιρία – καί με διαφορετικά «επιχειρήματα» αυτή τη φορά.

. . . . . . . . . . .

iii. Σημαία Κούβας

Η σημαία της Κούβας, τώρα, τί δουλειά έχει με την προπαγάνδα του «αυτονομιστικού»; Απλούστατα, μοιάζει κάπως με τη σημαία της «Κρητικής Πολιτείας», δηλαδή του ημιαυτόνομου προτεκτοράτου αμέσως πρίν την ένωση, καί την θυμίζει. Κυρίως, την υπονοεί.

Γιά συγκρίσεις:

σημαία «Κρητικής Πολιτείας»:

σημαία Κούβας:

Τώρα, γιατί οι «αυτονομιστές» δεν χρησιμοποιούν την αυθεντική σημαία της «Κρητικής Πολιτείας»; Εσείς, γιατί λέτε; Ξέρετε πολλούς προδότες να θέλουν να φάνε ξύλο;

Πάντως, η σημαία της Κούβας, αναρτημένη πχ σε περβάζια φοιτητικών εστιών, δεν σημαίνει ότι οι αναρτήσαντες αυτήν είναι …ρομαντικοί φίλοι της Κουβανέζικης μουσικής, ή ρομαντικοί κομμουνιστές, ή κάτι παρόμοιο. Είναι προδοτικά τσογλάνια του «αυτονομιστικού», καί τίποτε άλλο. Κι ό,τι κάνουν, το κάνουν χάρη στην ανοχή καί την υποταγή σε ξένους αφέντες του ψευδοκράτους μας. (Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα μείνουν ατιμώρητα αυτά τα σκουλήκια, άσχετο αν «αι Αρχαί» τα ανέχονται καί δεν μιλάνε.)

. . . . . . . . . . .

β2. Χρηματοδότηση

Παρ’ ότι το οικονομικό προφίλ ενός ανθρώπου (ή ομάδας ανθρώπων) είναι ακτινογραφία του κατόχου του, δεν είμαι στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών της χώρας μου, ούτε (πατριώτης) δημοσιογράφος· ούτε κάν χάκερ… ώστε να μπορώ να ψάξω αποτελεσματικώς την πορεία του χρήματος προς το «αυτονομιστικό κίνημα Κρήτης». Καί δεν την ψάχνω.

Πάντως, οπωσδήποτε χρειάζεται χρήμα, ώστε να πληρωθεί η προπαγάνδα, η προμήθεια όπλων (αν ξεσπάσει τέτοιο κίνημα, δεν θα πολεμήσει με …προκηρύξεις! – αυτονόητο είναι), καθώς καί οι διάφοροι κοπρίτες, που θα στελεχώσουν τις «αυτονομιστικές» ομάδες κρούσεως. (Είτε ως κραυγάζοντες πίθηκοι στα γήπεδα, είτε ως οπλοφόροι.) Άσε που έχουν έξοδα καί τα πρακτόρια! 🙂

Κι εδώ, πάλι πολλά λέγονται καί θρυλούνται. Όπως πχ ότι το χρήμα απ’ τα χασίσια, που εξάγονται κυρίως προς Ολλανδία, επιστρέφει στο νησί γιά χρηματοδότηση του «αυτονομιστικού».

Αν θέλετε τη γνώμη μου, όσο απεχθής κι αν φαίνεται αυτή η πηγή χρήματος, πιθανόν να είναι καί η μικρότερη. Βλέπεις, αν κατέχεις την εκτυπωτική μηχανή, έχεις όσο χρήμα θέλεις. (Ναί, η μπηχτή είναι γιά το γνωστό ιουδαιοκαβαλλημένο κράτος πέραν του Ατλαντικού, που τυπώνει αβέρτα φωτοτυπίες ως χαρτονόμισμα.) Καί πάλι, ούτ’ αυτή είναι απαραίτητη σήμερα, μιά που το τυπωμένο χρήμα δεν έχει αντίκρυσμα σε χρυσό· αρκούν μερικές πληκτρολογήσεις σε υπολογιστές. Είπαμε, όμως, δεν είμαι ούτε κάν χάκερ, ώστε να βρω τί ακριβώς γίνεται.

. . . . . . . . . . .

β3. Σκοπός

Εδώ, οι «ψαγμένοι» γνωρίζουμε από χρόνια ότι η Κρήτη είναι ένας από τους τρείς τόπους, οι οποίοι θα κρατούνταν «ρεζερβέ» ως καταφύγια των κατατρεγμένων ιουδαίων, εάν ποτέ αυτοί δοκίμαζαν να φτιάξουν κράτος, αλλά τελικώς τους πέταγαν στη θάλασσα οι Άραβες. Δηλαδή, εμμέσως πλήν σαφώς σας λέω ότι αυτά τα «σχέδια β’ » υπήρχαν από πολύ πρίν την ίδρυση (το 1948) του Ισραήλ – καί παράλληλα με τις πρώτες σκέψεις να δημιουργηθεί αυτό.

Οι άλλοι δύο τόποι ήταν η πάλαι ποτέ πατρίδα των Χαζάρων, η Ουκρανία, καί η «Ματσεντονίγια»· δηλαδή, το σύνολο των Σκοπίων με τη Δυτική Μακεδονία, με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή, ειδικά γιά τη Μακεδονία μας: όχι μόνον επιστροφή των ιουδαίων στη θεωρούμενη απ’ αυτούς (από το 1492) ως δεύτερη πρωτεύουσά τους, τη «Σελανίκ», αλλά ταυτόχρονα γεωγραφική «τάπα» στα σχέδια των Ρώσσων να κατέβουν διά ξηράς στο Αιγαίο.

[Γι’ αυτό λύσσαξε ο (ιουδαίος) Νίμιτς να πηγαινοέρχεται επί 27 χρόνια, μέχρι να βρεθούν αγράμματα καί ανιστόρητα (καί προδοτικά) τσόκαρα, να υπογράψουν εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας σε κράτος-μαϊμού.]

. . . . . . . . . . .

Εν πάσει περιπτώσει, οι καιροί περνούσαν καί οι διεθνείς γεωπολιτικές συνθήκες άλλαζαν, οπότε αυτά τα σχέδια είτε έμπαιναν στο συρτάρι, είτε άλλαζαν κι αυτά. Φερ’ ειπείν, όταν έπεσαν τα κομμουνιστικά καθεστώτα στην Ανατολική Ευρώπη (1989-1992), τότε πολλοί ιουδαίοι της Ουκρανίας μετανάστευσαν προς Ισραήλ. Αργότερα, μέσα σε μιά 15ετία, αυτό το μεταναστευτικό ρεύμα αντεστράφη – κι όχι επειδή η Ουκρανία χρειάστηκε να γίνει τόπος καταφυγίου γιά εκδιωκόμενους ιουδαίους. Ο προφανής λόγος ήταν ότι το Ισραήλ βρίσκεται εν μέσωι εχθρικών κρατών, δεν έχει ενδοχώρα, ουσιαστικώς δεν προσφέρει ασφάλεια… κι έχει ανυπόφορη ζέστη γιά κάτοικο της μέσης καί βόρειας Ευρώπης.

Όπως καί η «Ματσεντονίγια»: δεν συντρέχει λόγος ν’ αποτελέσει εναλλακτική χώρα σωτηρίας των ιουδαίων σήμερα. Αλλά, η ουσιαστική απόσπαση της Μακεδονίας από τον Ελληνικό κορμό προχωράει σιγά-σιγά, γιά να εκπληρωθεί στις μέρες μας κυρίως ο δεύτερος σκοπός της: του φράγματος στην πορεία των Ρώσσων προς τα νότια.

[Μπορεί καί ως τμήμα ενός προσοδοφόρου «Δρόμου του Μεταξιού», από τον οποίο, όμως, η Ελλάδα δεν θα (της επιτραπεί να) έχει κανένα κέρδος – στο Βαλκανικό κομμάτι του, κι αν συνεχιστεί η ειρήνη στην περιοχή… ελαφρώς απίθανο, βέβαια. Πάντως, οι ηπαπαραίοι φρόντισαν εγκαίρως να βάλουν ντερβέναγα -στην κυριολεξία!- τη βάση Μπόντστηλ.]

. . . . . . . . . . .

Καί η Κρήτη;

Η Κρήτη, όπως ξέραμε όλοι οι «ψαγμένοι» (τρομάρα μας!), είχε λουστεί τόνους ιουδαιόφιλης προπαγάνδας τις περασμένες δεκαετίες. Πχ ότι είχε ίδια θρησκεία με τους αρχαίους ιουδαίους (εν μικρώι μέρει αληθές, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά – θέλει ολόκληρο κατεβατό η εξήγηση του τί ισχύει καί τί όχι), ότι ενδεχομένως οι αρχαίοι ιουδαίοι είχαν αποικίες στην Κρήτη, κτλ κτλ. Φυσικά, όλ’ αυτά λεγόντουσαν ώστε να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη των Κρητών να δεχθεί ως φίλιο πληθυσμό έναν μεγάλο όγκο εκδιωκομένων ιουδαίων από ξαφνική επίθεση των συνασπισμένων Αράβων… οι οποίοι ιουδαίοι άλλο τόσο ξαφνικά θα ζητούσαν νέα εστία μέσα σε λίγες ώρες.

Ωστόσο, κι εδώ βρίσκεται το ψητό… εδώ βρίσκεται η αιτία του γιατί έγραψα το παρόν· καί καλά κάνει ο Τρισ-α-τέλειος, που συμβουλεύει να μή σκεφτόμαστε αναγκαστικά με γεωπολιτικούς όρους περασμένων δεκαετιών:

Κάποια πουλάκια κελαηδάνε ότι ξαφνική μετοίκηση μεγάλου πληθυσμιακού όγκου προς Κρήτη θα γίνει (έστω, πιθανόν να γίνει) μέν, αλλά δεν θα πρόκειται γιά τους Ισραηλινούς. (Παρά τα παλαιά σχέδια γιά Κρήτη-καταφύγιό τους, κτλ.)

Θα πρόκειται γιά τους Παλαιστίνιους!!!!!

. . . . . . . . . . .

Καταλαβαίνετε το γιατί;

Θα το εξηγήσω, αν καί είναι μάλλον απλό.

Εάν οι Παλαιστίνιοι φύγουν (εκδιωχθούν) οριστικά από τη σημερινή χώρα τους, τότε ησυχάζει (σε μεγάλο βαθμό) το κεφάλι καί των Ισραηλινών (δεν θα φοβούνται πιά μην περπατάνε δίπλα σε κάποιον φανατικό ζωσμένον με δυναμίτες, θα έχουν μόνο τους εξωτερικούς εχθρούς), αλλά καί (σχεδόν) μισής ντουζίνας Αραβικών κρατών της περιοχής, που δεν γουστάρουν Παλαιστίνιους: Αίγυπτος, Ιορδανία, Λίβανος, Συρία, Ιράκ…

Υπό την απλοϊκή προτροπή, λοιπόν, ότι: «- Αφού μας πρήξατε τ’ @@ ότι κατάγεστε από την Κρήτη, τραβάτε εκεί να μείνετε!», θα επέμβει κανένας ΟΗΕ, ή καμιά «Ευρώπη» (ώ! πόσο σημαδιακό!…), μετά την κατάπαυση των εχθροπραξιών, καί θα κουβαλήσει όλους τους Παλαιστίνιους στην Κρήτη.

Αυτό, τώρα, είναι καλό γιά την Κρήτη καί την Ελλάδα; Όχι, με τίποτε.

Οι σημερινοί Παλαιστίνιοι μπορεί μεν κατά ένα μέρος να είναι όντως απόγονοι αρχαίων Κρητών, αλλά κατά το μεγαλύτερο μέρος είναι Άραβες· καί οι απόγονοι Κρητών έχουν ενσωματωθεί πλέον σ’ αυτούς. Άρα, δεν έχουν σχέση με Ελλάδα κι Έλληνες· μή σου πω, ότι ως μούσλιμζ είναι καί εχθρικοί απέναντί μας. (Γιατί; οι γενίτσαροι τί ήταν; Ελληνικής καταγωγής εχθροί μας, δεν ήταν; )

Θέλετε να το αποκαλέσετε αυτό προσωπική γνώμη μου; Αποκαλέστε το όπως θέλετε. Όμως, δεν την αλλάζω.

Όπως ακριβώς οι απόγονοι αρχαίων Αιγυπτίων (οι σημερινοί Κόπτες) είναι πλέον μειοψηφία προς εξαφάνισιν μέσα στην Αραβική πλημμυρίδα. Κι όπως ακριβώς οι Ελληνογενείς της Ευρώπης μπορεί ακόμη να έχουν ίδιο DNA μ’ εμάς, αλλά την Ελλάδα την έχουν γραμμένη να μή σας πω πού. Συνειδησιακώς, δηλαδή (καί με την τιμητική εξαίρεση της «Μεγάλης Ελλάδας»), έχουν πάψει να είναι Έλληνες πρό πολλών αιώνων. (Άρα, τελείως άχρηστοι γιά τα όποια μελλοντικά εθνικά σχέδια των σημερινών Ελλήνων.)

[Στο σημείο αυτό, θα έλεγα ν’ αφήσετε τα ρομαντικά, περί καταγωγής από αρχαία Ελλάδα οποιανού βλέπετε – Παλαιστίνιους, Καλάς, ινδιάνους… Μπορεί όντως να έχουμε ίδιο DNA. Αλλά, επί της ουσίας, υπάρχει ίσως (κατά περίπτωση) μιά απόμακρη συμπάθεια στα λόγια, μόνο που στην πράξη μας έχουν τελείως γραμμένους. Τόσο απλά!

Συνειδητοποιήστε πως είμαστε μόνοι μας.]

. . . . . . . . . . .

Οπότε, τί να τον κάνουμε έναν μεγάλο πληθυσμό αγριεμένων, Αραβικής καταγωγής καί συνειδήσεως, στη μεγαλόννησο; να μαζέψουν τις ελιές της Κρήτης; Θα παρακαλούσα να είμαστε λίγο σοβαροί. Απλούστατα, μ’ αυτούς επάνω της, κι επειδή οι ντόπιοι δεν θα τους θέλουν με τίποτε, θα συμβούν τα εξής:

  • Η Κρήτη (καί μετά από παρέμβαση των «Μεγάλων Δυνάμεων») θ’ αυτονομηθεί, γινόμενη κρατίδιο της σφαλιάρας καί παίγνιο του κάθε ισχυρού (ηπαπάρα, τουρκίτσας, καί -γιατί όχι;- του ίδιου του φυλετικώς «καθαρού» πλέον Ισραήλ).
  • Οι νέοι έποικοι θα θελήσουν να επιβάλουν με το στανιό τα ήθη καί τα έθιμά τους (πχ τζαμιά), διότι ο μούσλιμ δεν καταλαβαίνει από αμοιβαίες υποχωρήσεις καί συγχωρήσεις. Ούτε από «αφομοίωση».
  • Οι ντόπιοι θ’ αντιδράσουν βίαια, καί με τα όπλα – όσο τους επιτραπεί.
  • Αλλά, μετά από επέμβαση ξένων στρατευμάτων («ειρηνευτικών», ή μή), οι σημερινοί Κρητικοί κάποια στιγμή θα εκτοπιστούν βιαίως, ερχόμενοι ως πρόσφυγες στην ηπειρωτική Ελλάδα – ή στα νησιά, όπου κατέφευγαν μετά τις καταπνιγμένες επαναστάσεις τους, καί όπου έχουν «παροικίες» από τότε (Νάξος, Μήλος, καί αλλού).

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι μπρός γκρεμός καί πίσω ρέμα: είτε (μετά από συνδυασμένη επίθεση όλων των μούσλιμζ) εκτοπιστούν οι Ισραηλινοί, είτε (χάσουν στον πόλεμο καί) εκτοπιστούν οι Παλαιστίνιοι, καί μόνον η προοπτική πως η Κρήτη θ’ αποτελέσει «ξενοδοχείο» τους όλων αυτών, δεν προμηνύει τίποτε καλό γιά την Ελλάδα.

. . . . . . . . . . .

Εν κατακλείδι

Σκατά καί ψόφος στη φάρα του κάθε κοπρίτη, που επιδιώκει την «αυτονομία» της Κρήτης!

Κι εσείς, που (κακήι τήι τύχηι…) κυβερνάτε σήμερα την Ελλάδα, κλείστε επιτέλους τα σύνορα!


ergdhmerg.wordpress.com



11 σχόλια:


  1. ΘΕΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟ 2012 ΕΘΕΣΕ Ο ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ

    https://www.stoxos.gr/2008/12/2012.html

    Υ.Γ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ,ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΕΡΓΟΔΟΤΗ

    ΟΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η ΡΑΤΣΙ....ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟΝ ΑΕΡΙΟΝ...!

    ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΟΤΣΙΔΟΧΙΠΗΔΕΣ.... ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟΝ ΕΔΩ Κ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ...! ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΕΑ...!

    https://www.neakriti.gr/kriti/1689278_se-7-hronia-i-kriti-tha-paragei-diko-tis-fysiko-aerio-o-odikos-hartis-apo-tis-ereynes


    ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ.... ( ΟΧΙ ΟΛΩΝ ΦΥΣΙΚΑ..ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΜΑΖΑΣ....) ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ.... ΨΙΛΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ...ΧΟΝΤΡΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ...!
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    ΧΑΧΑ..ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ...Κ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ..ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ Φ.ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ...ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ.... ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ....Η ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΑΤΣΙ....Κ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΚΙΕΣ... ....ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΕΣ Κ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ....!

    ΕΑΝ ΨΑΞΕΤΕ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ Κ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ KΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ....ΠΡΟ ΕΤΩΝ...

    Η ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΣΑΡΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ 20+ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΒΑΘΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ 200 ΚΜ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!!!



    ( ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ...ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟYME KANENA EN ΔΙΑ ΦΕΡΟΝ ΝΑ ΚΑΙΜΕ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΥΠΕΡΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ...ΚΑΘΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΤΑΙ EAN O AΠΟΛΛΩΝ.... ΕΤΡΩΓΕ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ...Η K O ΘΕΙΟΣ - ΘΕΙΚΟΣ ΟΜΗΡΟΣ ΗΤΑΝ ΛΑΜΟΓΙΟ..).

    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ... ΛΙΩΣΕ ....ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ Κ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ... (ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ )

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΡΑΒΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ... ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ....

    Supertramp - Take The Long Way Home
    https://www.youtube.com/watch?v=8C_g_IZASPM



    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ...! ΟΚ..?

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    V. P. X.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλιο από Pronews:

    Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα έχει βαθύτερες ρίζες και οφείλεται κυρίως στην δράση των Σεφαρδιτών Εβραίων που στην διάρκεια της Τουρκοκρατίας ήταν οι καλύτεροι συνεργάτες των Τούρκων. Μεταξύ των πολλών εγκλημάτων τους κατά του ελληνισμού ήταν:
    1) η συμμετοχή τους στην εκτέλεση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού
    2) η συμμετοχή τους στην σφαγή της Νάουσας το 1822
    3) η αγορά από τους Τούρκους της σορού του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε', η σκύλευσή της δια περιφοράς στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και η ρίψη της στον Κεράτιο κόλπο
    4) η συμμετοχή τους μαζί με τον τουρκικό όχλο στην σφαγή των Ελλήνων της Σμύρνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΝΑ ΛΕΙΦΘΕΙ ΥΠΌΨΙΝ ΟΤΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄80 ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΕΞΗΣ.ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΟ Λ.Σ.ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ, ΚΟΤΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΟΝΤΙΖΕ ΜΑΡΜΑΡΙΝΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΜΕ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ,ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟ ΕΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΛΕΓΟΤΑΝ CRETAN,ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΗΤΑΝ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ.
    ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελαιόλαδο
    ///
    Έχω ταξιδέψει στην Ανατολή
    Έχω φτάσει μέχρι τά σύνορα της Συρίας
    Δούλεψα εκεί,
    Στην Χοσα τής Ιορδανίας
    Αυτό που μου έκανε πάντα εντύπωση ήταν η ευγενική αντίδραση απέναντι σε εμάς τούς Έλληνες ,
    Σέ κάθε έλεγχο που μας ζητούσαν διαβατήριο λέγαμε την λέξη Γιουνάν και ήταν αρκετό, ακόμα και με τούς ντόπιους, λέγαμε Γιουνάν και ήταν αρκετό,,,,
    Έχω περάσει τά σύνορα Ιορδανίας και μπήκα στο Ισ ρα ηλ,
    Από την μία πλευρά ξερός σχεδόν τόπος,
    Και από την άλλη πράσινο,
    Που έχει καλύψει το κόκκινο,
    Και στις δύο αυτές χώρες τρώνε ελαιόλαδο,,,
    ///
    Ή Κρήτη βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ελλάδας
    Ένας τόπος υπερήφανων ανθρώπων
    Που πάντα δούλευε σκληρά όπως και πολεμούσε σκληρά, βοηθώντας την Ελλάδα αλλά και τους συμμάχους της,
    Με έξυπνους ανθρώπους, αλλά και με τσουκους* με αγύριστα μυαλά ,
    Με ανθρώπους που γράφουν,
    Και με ανθρώπους που σπάνε κεφάλια*,
    Με ανθρώπους που ξέρουν να βρουν τον στόχο τους,
    Και με άλλους που δεν μπορούν αλλά δεν έχει τόση σημασία,
    Τά κουκιά είναι μετρημένα
    Ή Κρήτη ανήκει στο σύνολο της Ελλάδας και την στηρίζει από την πλευρά της με όλους τους τρόπους,
    με λάδι
    με κηπευτικά
    με Χρήματα από τούς φόρους που πληρώνει
    Από λιμάνια
    Από αεροδρόμια
    Από την τέχνη
    Από την διατροφή
    Από τά νοσοκομεία τής που έρχονται εδώ και από άλλα νησιά,
    Και τέλος από την ψυχή της,,,
    Μην ανησυχείτε τά έχουμε όλα εκτός από εργάτες για τής ελιές όσοι πιστοί προσέλθετε,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όποιος έρθει εδώ για να μας βγάλει το λάδι θά βγεί και το δικό του, αλλά τουλάχιστον θά φάει καλά μέχρι να χορτάσει,,,
    Γιατί είμαστε φιλόξενοι άνθρωποι, και με χορταστικά φαγητά,,
    Με πλούσιες* μερίδες,,,
    Αυτά,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ 👍
      Πλούσια τα ελέη.. για περάστε παρακαλώ.....

      Καλημέρα Μιχαλιό!!!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σας Φιλτατε Οικοδεσποτα!
      Και καλή εβδομάδα σε όλους!
      :-)

      Διαγραφή
  7. http://sinomosiologos.blogspot.com/2023/10/blog-post_426.html#more
    Βγαζουνε στην φορα το βρωμοκασελακι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο καλο, και να παρουν μαζι και ολο τον πολιτικο και οικονομικο συρφετο που μας απλωσαν....

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ οι Σφακιανοί ψήφισαν σύσσωμοι τον ΚΑΣΕΛακη
    Τι να πει κανείς για την φυλή των μαυροπουκαμισαδων .ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή