«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Θα ήθελα να επενδύω στη νεολαία.. αλλά τα 2/3 είναι για κλωτσιές!

Ένας από αυτούς τους "τράπερ" που είναι για κλωτσιές... ΑΓΟΡΑΖΕΙ ROLEX ΑΞΙΑΣ 116.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ FANS ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ


 Μην ακούσω "μα" και "μου, "μην τα βλέπεις έτσι τα παιδιά.. είναι η ελπίδα" και άλλα εξωραϊστικά σαν αυτά που λέει ο φίλος μου Διός Κούρος, επειδή αυτός έχει γιους λεβέντες υπεύθυνους.. γιατί στραβός δεν είμαι. Παρατηρώ με τα ίδια μου τα μάτια την κοινωνία γύρω μου, και η συντριπτική εικόνα, που εκ πρώτης όψεως φαίνεται αστεία ενώ στην πραγματικότητα είναι εξοργιστική...

...ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ:



diodotos-k-t.blogspot.com



22 σχόλια:

  1. Διός Κούρος20 Μαΐου, 2024 13:17

    Φίλε Κώστα και Διοδοταίοι,

    Τα παιδιά ΕΙΝΑΙ η ελπίδα !!! Απλά το 3 7 10 που μας έχει μυήσει ο ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ ισχύει ΚΑΙ στα παιδιά (κυρίως σε αυτά, θα έλεγα εγώ).

    Μέσα στο 3, υπάρχουν παιδιά, έφηβοι και ενήλικες. Η διαφορά των παιδιών και εφήβων με εμάς τους ενήλικες είναι ότι τα παιδιά και οι έφηβοι είναι πιο δεκτικοί και έτοιμοι να απορροφήσουν τις ενέργειες που απαιτούνται για το επόμενο βήμα της ανθρωπότητας. Και αναφέρομαι αποκλειστικά στο 3.

    Οι γονείς του 3 δεν είναι σίγουρο ότι θα μεγαλώσουν παιδιά του 3, αλλά είναι πολύ πιθανό. Γονείς του 7 μαθηματικά θα μεγαλώσουν παιδιά του 7 !! Αν υπάρχει παιδί του 3 που έχει γονείς του 7 (μαθηματική εξαίρεση του κανόνα), για εμένα θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους αυριανούς ηγέτες.

    Μην ξεχνάτε ότι για την οποιαδήποτε αλλαγή δεν χρειάζονται πολλοί !!! Οι λίγοι θα κάνουν τη διαφορά και αυτοί οι λίγοι ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ και αναμένουν τη στιγμή, ανεξάρτητα αν το γνωρίζουν ή όχι.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    Υ.Γ. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τους υιούς μου. Επειδή τους έχεις γνωρίσει απο κοντά, για εμένα είναι παράσημο αυτά τα λόγια και δεν θα το παίξω ψευτοϋπερήφανος, αλλά θα δρέψω τους καρπούς των κόπων μου μεγαλώνοντάς τους. Το αν θα ανταποκριθούν στα γεγονότα είναι καθαρα ΑΤΟΜΙΚΟ θέμα του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τέτοιο πατέρα.. δεν υπάρχει αμφιβολία, θα ανταποκριθούν.
      Καλημέρα αδελφέ!

      Διαγραφή
    2. https://trelogiannis.blogspot.com/2024/05/blog-post_453.html?m=1

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
  2. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ20 Μαΐου, 2024 14:12

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διός Κούρος20 Μαΐου, 2024 14:45

    Άσχετο με την ανάρτηση, αλλά δεν έχει που αλλού να το βάλω.

    "Χαμός!! Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα ζητήσει τη σύλληψη Νετανιάχου και του ηγέτη της Χαμάς"
    https://www.el.gr/diethni/kosmos/chamos-to-diethnes-poiniko-dikastirio-th/

    Τι έγινε ρε παιδία ;;; Τους ξεφεύγει συστημικά ; Όπως είναι και της μόδας, η αντίδραση στην είδηση είναι το "ωχ ωχ ωχ, ωχ ωχ ωχ" του Κοντιζά χα χα χα χα.
    https://www.youtube.com/watch?v=Q_RycG9x7aA

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.middleeasteye.net/news/icc-seeking-arrest-netanyahu-sinwar-gallant-and-haniyeh-over-gaza-war

      https://www.icc-cpi.int/news/statement-icc-prosecutor-karim-aa-khan-kc-applications-arrest-warrants-situation-state

      Διαγραφή
  4. ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ, καλησπέρα σας

    Άν μου επιτρέπετε, όλη αφτή ή Σαπίλα που, σαφώς, εκπορεύεται αποκλειστικώς κι εντατικώς τά πρόσφατα 50 έτη, απ'τήν εκάστοτε βρομόφαρα, που ασκεί τήν Κρατική Εξουσία, που κατέχει βεβαίως τήν, πάσης φύσεως, "νόμιμη βία" καί που βομβαρδίζει παντοιοτρόπως τά Ελληνόπαιδα, ακόμη από την κοιλιά τής Μάνας των (όσα καταφέρνει, τα εξοντώνει πρίν κάν γεννηθούν), δυστυχώς πλέον έχει σκουληκιάσει διαχρονικώς σχεδόν όλη τήν Κοινωνία, μέ πιό ευπρόσβλητες πάντα τίς νεότερες ηλικίες....

    Ειδικότερα, όσοι έζησαν τή «μεταπολίτευση» κι ακόμη περισσότερο τήν «αλλαγή» σέ ηλικίες που τήν έφαγαν ώς τό μεδούλι κι επηρεάστηκαν αρκούντως από τίς λάγνες σειρήνες τής δημοκρατίας (Εξαπάτηση-Προδοσία-Αμοραλισμός κλπ, γενικώς η Αφιλοπονία, κατ'εμέ Η ΠΟΥΣΤΙΆ-ΠΡΟΣΤΥΧΙΆ) κι ωριμάζοντας, έγιναν η Εμπροσθοφυλακή τής Ανθρωποκτόνου Ορδής, που πλέον, έχει πάρει τή φόρα καί τήν αύξηση της μάζας της, ώστε ΔΈΝ συμμαζεύεται πλέον..

    Σαφώς καί υπάρχουν πολλοί «θύλακες» αντιφρονούντων, Συνειδητοποιημένων, Σκληροπυρηνικών κι Αποφασισμένων θά'λεγα, όμως -καί τό 'χω βαθιά χαραγμένο πλέον μέσα μου πως- με τά ΑΝΘΡΏΠΙΝΑ ΜΈΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΆ κι έν ολίγοις, ΕΊΝΑΙ ΚΑΜΜΈΝΟ ΧΑΡΤΊ... καί σταματώ εδώ.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπό μια άποψη, έχει ελαφρυντικά η νεολαία μας για την κατάντια της. Τα τελευταία 15 χρόνια ειδικά.. δεν έχει γνωρίσει και ζήσει τίποτα ποιοτικό, και έφαγε και εγκλεισμούς κ.ά.
      Σκέψου μόνο.. πως το σύστημα την έχει κατευθύνει σε κ@λόπαιδα τύπου Snik ως "καλλιτέχνες".. ενώ εμείς είχαμε στίχους του Μπομπ Μάρλεϋ και του Τζιμ Μόρισσον ο οποίος εμπνεόταν από ποιητές της Αναγέννησης.

      Διαγραφή
    2. ΑΛΗΘΏΣ ΑΝΈΣΤΗ Ό ΚΎΡΙΟΣ

      Όσοι απ' αυτά τά παιδιά τόν έζησαν καί τούς "άγγιξε", τό σίγουρον είναι ότι εντυπώθηκαν αυτάτά Ιερά Συναισθήματα μέσα τους (κι όσο μπορούν τά κοινωνούν κι αφτοί μέ τή σειρά τους)
      ΚΑΛΈ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΌΔΟΥΛΕ ΠΡΈΣΒΕΥΕ ΥΠΈΡ ΤΏΝ ΕΛΛΉΝΩΝ (ΌΛΩΝ ΤΏΝ ΗΛΙΚΙΏΝ)
      https://www.youtube.com/watch?v=_8EkEPmzi1E
      °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
      «Ειδικότερα, όσοι έζησαν τή «μεταπολίτευση» κι ακόμη περισσότερο τήν «αλλαγή» σέ ηλικίες που τήν έφαγαν ώς τό μεδούλι κι επηρεάστηκαν αρκούντως από τίς λάγνες σειρήνες τής δημοκρατίας (Εξαπάτηση-Προδοσία-Αμοραλισμόςκλπ, γενικώς η Αφιλοπονία, κατ'εμέ Η ΠΟΥΣΤΙΆ-ΠΡΟΣΤΥΧΙΆ) κι ωριμάζοντας, έγιναν η Εμπροσθοφυλακή τής Ανθρωποκτόνου Ορδής, που πλέον, έχει πάρει τή φόρα καί τήν αύξηση της μάζας της, ώστε ΔΈΝ συμμαζεύεται πλέον..»

      ..ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΊ ΈΧΟΥΝ ΉΔΗ ΜΕΓΑΛΏΣΕΙ ΠΑΙΔΙΆ -ΜΕ ΑΥΤΆ ΤΆ ΠΡΌΤΥΠΑ- ΚΑΊ ΠΟΛΛΟΊ ΈΧΟΥΝ ΚΙ ΈΚΓΟΝΑ ΠΟΥ ΚΙΑΥΤΆ ΜΕΓΑΛΏΝΟΥΝ ΑΠΌ ΓΟΝΕΊΣ ΠΟΥ ΚΙΑΥΤΟΊ ΜΕΓΆΛΩΣΑΝ ΜΈ ΛΆΘΟΣ ΠΡΌΤΥΠΑ, ΆΡΑ ΠΙΆΣ'Τ'ΑΒΓΌ ΚΑΊ ΚΟΎΡΕΦ'ΤΟ..
      (δέν έχει σημασία μαέστρο, αλλά κι'αυτά -που εδώ είναι μέ κεφαλαία- περίπου είχα γράψει καί γιά κάποιον λόγο παρελείφθησαν...)

      Υγεία

      Διαγραφή
    3. Πάντως εγώ δεν πείραξα τα σχόλιά σου φίλε Γκλίτσα. Κάτι χειρίστηκες λάθος.

      Διαγραφή
    4. ...εννοείται Κωνσταντίνε μας, πως δέν εννόησα κάτι τέτοιο και έκανα κάποιο πληκτρολάθος...

      Διαγραφή
  5. Αυταπόδεικτα τά παιδιά είναι το Μέλλον,
    Καθώς ο κάθε άνθρωπος ορίζεται μέσα από 4 χρονικά σκέλη,
    Παιδί Νέος Μεσήλικας Γηραιός ,
    Όμως εξαιτίας του βίντεο και αυτών που ειπώθηκαν από τόν Νέο άνθρωπο σκέφτηκα να κάνω ένα ερώτημα,
    Με τί ταχύτητα αναπαράγεται το βίντεο;;;
    Γιατί ή εκφορά του λόγου αυτού του Νέου είναι αργή!
    Όπως και η διαδικασία μέχρι να στρωθεί στο διάβασμα,,,
    Στο βαθύ διάβασμα,,,
    Εύγε στον Νέο άνθρωπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ20 Μαΐου, 2024 19:17

    ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΟΙ .....
    ΑΠΟ 7 ,ΤΟ 4 ΘΑ ΑΝΑΧΏΡΗΣΗ ΑΝΕΥ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ.
    ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΓΕΙΑ ΡΥΠΑΡΑ ΓΕΝΗ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι δουλεύουν για την αφύπνιση της νεολαία μας κάνουν τα πάντα για αυτήν, και σύντομα θα δούμε τους καρπούς της προσπαθεία αυτής, θέμα χρόνου είναι λοιπόν να αναλάβουν τα νέα παιδιά τα ηνία της χώρας μας.Στεργιος Μαμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο τίτλος τής αναρτήσεως επιδέχεται και μια αντισυμμετρική διατύπωση ισοδυνάμως επί τής ιδίας λογικής βάσεως: "Το 1/3 τής νεολαίας δεν είναι για κλωτσιές. Ας επενδύσουμε επιτέλους σε αυτήν". Αν είναι δυνατόν ποτέ να φταίει η νεολαία και όχι εμείς οι κωλόγεροι και οι κωλόγριες (όχι οι οικολόγριες, αυτές είναι παραστρατημένες καρακάξες, που ακολουθούν ψευδεπίγραφα "οικολογικά" προτάγματα) που επιτρέψαμε με την αδράνεια και τις σάπιες επιλογές μας να ξεχειλώσει η κατάσταση σε αυτό το χάλι.
    Κάποιοι έδωσαν το σπέρμα τους σε ευγενείς γυναίκες, για να κυοφορηθούν τα λαμπερά αυτά όντα, που θαυμάζουμε πλέον ως τούς εκρηκτικούς μηχανισμούς τής σήμερον και τής αύριον, στα οποία αυτοί προσφέρουν την αγαστή τους πνευματική θαλπωρή, με στόχο την περαιτέρω βελτιστοποίησή τους. Μην ανησυχείτε φίλοι μου πιτσιρικάδες. Στρώσαμε με αίμα, ιδρώτα και δάκρυα το πλακόστρωτο που διαβαίνετε, αλλά έρχεται η φάση, ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ. Καμία δύναμις δεν μπορεί να ανακόψει την επέλαση των πνευματικών σας κηδεμόνων προς εσάς ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ. Δεν είστε εσείς η ελπίδα, αλλά η σπορά της. Η ελπίδα είναι τα οστά των χιλιάδων Αγίων, Ηρώων, Διδασκάλων, αλλά και των έντιμων βιοπαλαιστών, που βρίσκονται εντός τού εδάφους, που εσείς σήμερα περπατάτε επάνω του.
    Ο Ιησούς Χριστός εγκάλεσε: “Αφήστε τα παιδία ελθείν προς εμέ”. Πρόκειται για μια έκκληση προς τούς ενήλικες, να καταστούν αυτοί οδηγοί προς νέους, πρωτίστως μέσω τού προσωπικού παραδείγματος. Δυστυχώς όμως, ο κοινωνικός εκπεσμός αντί να εμπνέει, να εμψυχώνει και να οδηγεί τα παιδιά προς μια σώφρονα και ισορροπημένη σωματική, ψυχική και πνευματική ανάπτυξη, μεταδίδει σε αυτά όλη την ασκήμια των ενηλίκων. Αφετηρία τής παιδείας είναι η οικογένεια. Οι μητέρες, αντί να ασχοληθούν πρωτίστως με την ισορροπημένη διατροφή των τέκνων τους, τα παρκάρουν μπροστά την τηλεόραση και τα ταΐζουν με τσιπς και ζαχαρώδη προϊόντα, για να μιλάνε με τις ώρες στο τηλέφωνο με την κάθε ηλίθια. Τα παιδιά μεγαλώνοντας μέσα στην μόλυνση των πόλεων – ζούγκλες, χωρίς ισορροπημένη διατροφή, καταναλώνουν μόνον μόλυνση ατμοσφαιρική και μιντιακή. Στην συνέχεια γίνονται αυτά στο σχολείο έρμαια μιας εκπαίδευσης, που βρίσκεται στον αντίποδα τής παιδείας και που φουσκώνει την ψυχοσύνθεσή τους με το μίασμα τού καριερισμού. Ένα σύστημα, που αναπαράγει τον κοινωνικό δαρβινισμό, μέσω τής βαθμολογίας και των εξετάσεων, που στηρίζεται στον αμοιβαίο ανταγωνισμό, με τελικό “έπαθλο” την εναπόκτηση μιας θέσης σπουδών σε ένα ίδρυμα στρεβλής αναπαραγωγής αμαθών, που τούς έχουν φουσκώσει τα μυαλά, ότι δήθεν είναι “μορφωμένοι”, εξουσιοδοτώντας τους να επικρατούν σε βάρος άλλων μέσω τού κομματοσκυλισμού, των κονέ και τού γλυψίματος. Ο τρίτος μηχανισμός κοινωνικής ενσωμάτωσης είναι ο στρατός, που εκπαιδεύει στην υποταγή έναντι τού βαθμοφόρου, ο οποίος δικαιούται να βωμολοχεί σε βάρος τής αξιοπρέπειας τού κάθε φαντάρου.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνέχεια προηγούμενου...

    Το γεγονός τής έξαρσης των βαρβιτουρικών και των ναρκωτικών από σημαντική μερίδα τής νεολαίας, καταδεικνύει, ότι αυτά τα άτομα φέρουν βαριά ψυχολογικά τραύματα. Ο εθνομηδενισμός, το γαϊτανάκι των διαζυγίων, η έξαρση τής ενδοοικογενειακής βίας, η έλλειψη θαλπωρής από γονείς και κηδεμόνες και η έλλειψη δυνατότητας επαγγελματικής αποκατάστασης, με αποτέλεσμα να μεταναστεύουν οι νέοι κατά χιλιάδες, η καταρράκωση των κοινωνικών αξιών και η προδοσία των εθνικών και κοινωνικών στόχων από το σύνολο τού βερμπαλιστικού πολιτικού κατεστημένου, ναρκοθετούν τον ψυχισμό των νέων. ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ; ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΚΙΣΟΥΜΕ, ΚΟΙΤΑΧΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ;

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνέχεια προηγούμενου...

    Στις δεκαετίες '60, '70, και '80 εκδηλώθηκε μια έντονη ευαισθητοποίηση τής νεολαίας σε πλείστους όσους τομείς, που κινήθηκε στην σφαίρα τής αμφισβήτησης τού κονφορμισμού. Μια άνευ προηγουμένου καλλιτεχνική δημιουργία με ανεπανάληπτη αισθητική γοητεία, ένα άνοιγμα στην πολιτική χωρίς προηγούμενο, μια έξαρση τής μεταφυσικής αναζήτησης προς διάφορες κατευθύνσεις, που μετασχημάτισαν σε σημαντικό βαθμό τα κοινωνικά ήθη και τα καταναλωτικά πρότυπα, ένας χείμαρρος για δίψα μετοχής στην ζωή, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΕΞΟΔΑ. Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΟΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΤΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΟΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΩΝ. Και αυτή η αδυναμία δεν ανάγεται τελικά στα όρια που χαρακτήριζαν την νεολαία, αλλά στην περιορισμένη ωριμότητα και την ανικανότητα αυτών, που είχαν αναλάβει να την καθοδηγήσουν, ενώ οι δυνάμεις τού σκότους καιροφυλακτούσαν, στηριζόμενες σε τεχνογνωσία αιώνων, στοχεύοντας στο αποπροσανατολισμό, στην εκτόνωση και στην αφομοίωση αφού τού ρεύματος σε συστημικά στεγανά.
    Ο Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης πιστοποιεί στο έργο του “Περί Ουρανίου Κυριαρχίας”, ότι τα “ανώτερα οφείλουν να φωτίζουν τα κατώτερα”. Αυτή η διαδικασία φωτισμού διέπεται όμως από κάποιες απαράβατες προϋποθέσεις, για να μπορέσει να λειτουργήσει, οι οποίες δυστυχώς δεν εκπληρώθηκαν στο ελάχιστο στα πλαίσια τού ρεύματος τής εν λόγω περιόδου, ενώ η νόθευση τής όλης ατμόσφαιρας από συστημικά κυκλώματα προωθούταν βάσει προγράμματος.
    Οι μέθοδοι, που εφάρμοσε το κατεστημένο για την εκτόνωση και τον αποπροσανατολισμό τού μουσικού ρεύματος τής εποχής, ήταν τρεις. Τα ναρκωτικά, η αρχικά ύπουλη και στην συνέχεια με τα μπούνια εισδοχή εωσφορικών μηνυμάτων στην μουσική, καθώς και η μετάλλαξη τού αμφισβητησιακού πνεύματος σε ρεμπελιό. Αυτές τις τάσεις δεν τις σκαρφίστηκαν αρχικά τα νεαρά άτομα, που με το πηγαίο ταλέντο τους είχαν θέσει σε κίνηση αυτό το ρεύμα, άλλο εάν στην πορεία εθίστηκαν με τεχνητό τρόπο σε αυτά και τα αναπαρήγαγαν αυτόβουλα σχοινί κορδόνι, όταν αυτά πλέον είχαν γίνει μόδα. Ο ρόλος έμπειρων και αρκετά μεγαλύτερων σε ηλικία παραγωγών σε αυτή την νόθευση τής μουσικής διαδικασίας ήταν καθοριστικός. Τραγούδια όπως το „Sympathy for the devil“, το “To Her satanic Majestys Request, το „Lucy in Sky with Diamonds“ , ή η απεικόνιση τού αρχισατανιστή κρόουλυ στα εξώφυλlα των δίσκων αντικατέστησαν σε μια πορεία τα „All You Need is Love“ και „Mothers Little Helper“ σε αναζήτηση ενός ακατάσχετου “Satisfaction“. Και το μακρύ μαλλάκι των beatniks και των ποιητών τής ποπ κουλτούρας είχε αντικατασταθεί από την λούμπεν μαλλούρα, τα κουρελιασμένα ρούχα και το unisex τής κατάργησης των δυο φύλων στην εμφάνιση τού “The Street Fighting Man“. Την πηγαία ερωτική αισθητική είχε καταπιεί ένας αισθησιασμός τής σαρκός και τού έλα να την βρούμε.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνέχεια προηγούμενου...

    Το άλλο ρεύμα που χαρακτήρισε τις τάσεις αμφισβήτησης εκείνης τής περιόδου, ήταν τα εκατοντάδες κόμματα, γκρούπες, γκρουπούσκουλα, ομάδες, ενώσεις και πρωτοβουλίες, όλων των δυνατών και αδύνατων αριστερών κατευθύνσεων, με τα πιο προκλητικά και ποικιλόμορφα ονόματα και επιπρόσθετους προσδιορισμούς και με τις απανωτές διασπάσεις μερών τους, που συχνά κατέληγαν πριν την διάσπαση τού ατόμου. Σημαντικότατες ήταν επίσης οι ζυμώσεις μεταφυσικού περιεχομένου, κυρίως με έντονα χαρακτηριστικά φολκλόρ ανατολικής Ασίας, ενώ στην Ελλάδα εκδηλώθηκε ένα αξιοσημείωτο ρεύμα εκφοράς στην Ορθοδοξία, με σοβαρότατα πονήματα Ελλήνων Θεολόγων, αλλά και έντονη αναβίωση τού Αγίου Όρους.
    Έχοντας ζυμωθεί (και στην συνέχεια μαλλιοτραβηχτεί) έντονα με αμφότερους αυτούς τους χώρους σε προσωπική βάση, εκτιμώ ότι, παρά την μεγάλη τους διαφορά από πλευράς περιεχομένου, χαρακτηρίστηκαν από κάποιες κοινές αδυναμίες, που δεν τους επέτρεψαν να συγκροτήσουν ένα ρεύμα με μακροπρόθεσμη προοπτική από οργανωτική σκοπιά. Αυτές οι αδυναμίες εστιάζονται στον έντονο ιντιβιντουαλισμό, τον υπέρμετρο και άκριτο δογματισμό, την φιλαρέσκεια και την έλλειψη αποστασιοποίησης να μην απορροφηθούν από συστημικούς μηχανισμούς.
    Η αριστερές τάσεις αναλώθηκαν σε ένα μιμητισμό και μηρυκασμό παρωχημένων προτύπων στην βάση δογματικής προσκόλλησης στο οπλισμένο σκυρόδεμα. Κάθε παλαβιάρης, που είχε διαβάσει δυο μπροσούρες, ανακηρυσσόταν σε απροσπέλαστο ινστρούχτορα των νεώτερων, που ακολουθούσαν στην βάση νεανικού ενθουσιασμού. Η εμμονή στο μαγαζάκι με στήριξη στις μεγαλοστομίες προσέδωσε σε αυτές τις κινήσεις χαρακτηριστικά πολιτικού καρνάβαλου, ενώ, αφ' ενός τα ρεφορμιστικά δολώματα τού συστήματος, που επέτρεψαν σε ψευτοσοσιαλιστικά κόμματα να αναλάβουν την διακυβέρνηση και αφ' ετέρου η πρόσληψη αριστερών στελεχών σε καρέκλες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και τής ΕΥΠ, οδήγησαν αυτές τις κινήσεις σε μαρασμό, εκτόνωση και εν πολλοίς σε συστημική αφομοίωση. Τα υπόλοιπα κατεδάφισε η εκκολαπτόμενη woke κουλτούρα στα πλαίσια τής ροζ, πράσινης και ξεβαμμένου ερυθρού χρώματος αριστεράς
    Στην αποτίμηση των θεολογικών πεπραγμένων εν Ελλάδι δεν θα αναφερθώ στα πλαίσια αυτού τού σχολιασμού, παραπέμποντας αυτήν την πρόκληση σε όσους κρίνουν ότι τούς αφορά αυτό το ζήτημα, διότι δεν ενέχομαι πλέον (αν και επιφυλάσσομαι να το πράξω εμπεριστατωμένα στο μέλλον, αναλαμβάνοντας το μερίδιο των ευθυνών, που θεωρώ ότι με αφορούν).
    Το τελικό συμπέρασμα είναι, ότι χωρίς την συγκρότηση μιας συνεκτικής, αποφασισμένης, υπεύθυνης και λειτουργικής πνευματικής ηγεσίας, δεν είναι δυνατόν να δοθεί προοπτική στα εθνικά και κοινωνικά ζητούμενα. Αν και όποτε αυτό επιτευχθεί, προσήκει αυτή να μην ζητάει ευθύνες από οποιονδήποτε, αλλά να ανασκουμπωθεί για να επιτελέσει την αποστολή της. Και επειδή αυτά μπορούν να συντελεσθούν μόνον συν Θεώ, αλλά δεν πέφτουν έτοιμα από τον ουρανό, “συν Αθηνά και χείρα κίνει”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Το 1/3 τής νεολαίας δεν είναι για κλωτσιές. Ας επενδύσουμε επιτέλους σε αυτήν"

      Φίλε Διονύση, έχω κάνει αναρτήσεις αρκετές, βάσει αυτής της αφετηρίας. Όμως η παρακμή αυτής εδώ της εποχής είναι αβάσταχτη. Ίσως ο θυμός μου θα έπρεπε να στοχεύσει περισσότερο αυτά τα σκουπίδια τους μικρογκάγκστερ τράπερς οι οποίοι ήδη έχουν γίνει πρότυπο σε μεγάλη μερίδα της νεολαίας μας. Όμως έτσι όπως με εξόργισε ο νέος του δεύτερου βίντεο, κι ας είναι σκετς, έτσι έχω πιάσει να με εξοργίζουν και κάποια από τα ανήψια μου που δυστυχώς τού μοιάζουν λίγο.
      Αυτός είναι κι ο λόγος που παρεκτράπην με τη λέξη "κλωτσιές". Ειδάλλως.. κι εγώ ελπίζω ΟΛΑ τα παιδιά να ανταποκριθούν την κατάλληλη στιγμή στα σωστά κελεύσματα.

      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
    2. Διός Κούρος21 Μαΐου, 2024 11:28

      Ο μποτίλιας, όπως πάντα ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ. Ευχαριστούμε για την συνδρομή και την ανάλυση που μας δίνει νέες οδούς σκέψης.

      Απο την πλευρά μου, έχω να προσθέσω ότι σε ένα ντοκυμαντέρ που είχα παρακολουθήσει πολύ παλιά (δεν θυμάμαι πότε), υπήρχε μια αναφορά για τη νεολαία του 1940. Οι μαρτυρίες των τότε "ηλικιωμένων" ήταν ότι και τότε η νεολαία δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη στους τότε ενήλικες και ας πούμε ήταν όπως μιλάμε εμείς για την σημερινή νεολαία, τηρουμένων όμως των αναλογιών της τότε και τώρα εποχής. Με λίγα (σημερινά) λόγια και η τότε νεολαία ήταν "ρεμάλια".

      Όμως η νεολαία του 1940 έγραψε το ΕΠΟΣ του 40.

      Το λέω και θα το λέω : ο Έλληνας έχει "αυτό το συστατικό" που στις κρίσιμες ώρες τον ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ.

      Έρρωσθε

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
  12. Μια πραγματική πεταλούδα στον ώμο=3035*
    Η ΑΒΥΣΣΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ θΕΟΥ=3035

    ΑπάντησηΔιαγραφή