«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

«Ατύχημα» στο Ιράν.. και ένας «τρελλός» στη Σλοβακία;;...

 Οι καμπαλομαφιόζοι της Δύσης, τις τελευταίες δεκαετίες, έβγαζαν από την μέση όποιον θεωρούσαν επικίνδυνο, με οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα, πραξικοπήματα κ.ά. κόλπα. Αυτή την στιγμή όμως.. είναι τόσο τρομοκρατημένοι από την πολυπολικότητα που αναδύεται και ετοιμάζεται να τους μπουζουριάσει, που είπαν να ξαναρχίσουν την παλιά "καλή" συνταγή με τους προέδρους κρατών..

Φίτσο με Όρμπαν και συνάντηση Ραϊσι με Αλίγιεφ (πρόεδρο Αζερμπαϊτζαν) για λειτουργία υδροηλεκτρικού συγκροτήματος/εγκαίνια σημαντικού ενεργειακού σταθμού
 
 

 
Σχόλια Con: 
 

19 September 2023:

Πτήσεις Αζέρων προς ισραηλινή βάση (στο Αζερμπαϊτζάν !!) καταγράφηκαν εν όψει της επιχείρησης Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα από τα όπλα προς το Αζερμπαϊτζάν για τον πόλεμό του με την Αρμενία προέρχονταν από την Τουρκία και από το Ισραήλ

Περίπου 200.000 Εβραίοι ζουν στο Ιράν !!

https://www.middleeasteye.net/news/azerbaijan-flights-israel-recorded-nagorno-karabakh-operation
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 Ο άνδρας που τραυμάτισε σοβαρά τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο την Τετάρτη ήταν σφοδρός επικριτής της απόφασης του τελευταίου να σταματήσει τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάτους Σουτάι Έστοκ.
 
Την Τρίτη, η Sutaj Estok επιβεβαίωσε προηγούμενες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι "ο δράστης κατηγορείται για το έγκλημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης" και τόνισε ότι πρόκειται για "πράξη με πολιτικά κίνητρα"
 
Από την άλλη...
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι "παρακολουθεί ενεργά" τη διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον πυροβολισμό του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίκο την Τετάρτη και προειδοποίησε ότι μπορεί να επιβάλει πρόστιμα στις πλατφόρμες Μεγάλης Τεχνολογίας για την αποτυχία αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης.
 
 Με άλλα λόγια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη αποφασίσει την ορθόδοξη αφήγηση αυτού του εγκλήματος -ακόμη και προτού διεξαχθεί μια πλήρης και διαφανής έρευνα- και θα λογοκρίνει κάθε θεωρία ή αφήγηση του εγκλήματος που αποκλίνει από την συστημική.
 
 Ο Όρμπαν πιστεύει ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά σημαντικοί για το μέλλον της Ευρώπης λόγω των επερχόμενων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία.
 
 
 
 
 
 

1 σχόλιο:

  1. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.....
    https://x.com/AvgerinosMoscow/status/1792280559818797483
    ΣΩΚΡΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή