«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Στόχος η Ελλάδα

Στόχος η Ελλάδα – Η Ρωσία βλέπει εμπλοκή στο θανάσιμο χτύπημα στη Σεβαστούπολη – «Από τη Λάρισα τα drones των ΗΠΑ»… Και βέβαια είχαμε και την Ομολογία Μητσοτάκη για ειδικό δικαστήριο ο οποίος είπε χωρίς ίχνος ντροπής ότι υπάρχουν Κενά στην άμυνά μας γιατί στείλαμε όπλα στην Ουκρανία! …

Μια δήλωση Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και εθνική μειοδοσία, αποτελεί η πλήρης επιβεβαίωση της αποδυνάμωσης των αμυντικών ικανοτήτων της Ελλάδας για χάρη της Ουκρανίας (κατ’ εντολή των ΗΠΑ βεβαίως-βεβαίως), όπως ομολόγησε χθες ανερυθρίαστα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ουάσιγκτον, κάνοντας λόγο για «κενά» που έχουν δημιουργηθεί!

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις που ακούγαμε και διαβάζαμε τόσο καιρό για το αντίθετο, ότι τάχα η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα από την άνευ όρων υποστήριξη της Ουκρανίας και του Ζελένσκι με τη συνεχή αποστολή πολεμικού υλικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, η αλήθεια είναι μία: Ότι το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό, καθώς τα κενά είναι υπαρκτά και ιδιαιτέρως καίρια. Αρκεί να θυμηθεί κανείς το τι έχει συμβεί με τα νησιά μας στο Αιγαίο

Και δεν φτάνει όμως μόνον αυτό, η κυβέρνηση έδωσε πλήρη παραχώρηση της βάσης της Λάρισας στους Αμερικάνους , από την οποία βάση στέλνουν drones να κτυπήσουν την Κριμαία.. Κάτι που είναι δεδομένο πως κάνει στόχο την χώρα μας για τους Ρώσους, όσο και αν δεν θέλουν κάποιοι να το παραδεχτούν…

Προσωπικά βέβαια δεν πιστεύω ότι κινδυνεύουν οι Έλληνες και γενικά ο άμαχος πληθυσμός… Γιατί αν αποφασίσει να κτυπήσει η Ρωσία εδώ, θα το κάνει εκεί όπου υπάρχει πολεμικό υλικό του ΝΑΤΟ!!! Όμως αυτό δεν αναιρεί το ότι έχουμε ήδη γίνει στόχος των Ρώσων, όπως και άλλες χώρες της δύσης που βοηθούν την Ουκρανία συντασσόμενες με το ΝΑΤΟ…

«Για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την εμπλοκή της στον πόλεμο», τονίζουν τα ρωσικά ΜΜΕ

Σε μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη για την ελληνική διπλωματία, τα ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ελληνική εμπλοκή σε χτύπημα με πυρομαχικά διασποράς στη Σεβαστούπολη, το οποίο σκότωσε 4 αμάχους και τραυμάτισε άλλους 153. Βεβαίως τα ρωσικά μέσα δεν μιλούν για ευθεία εμπλοκή της χώρας μας με ελληνικά όπλα, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο.

Ωστόσο, εγκαλούν ανοιχτά την κυβέρνηση, ότι παραχωρεί στις ΗΠΑ τη βάση της Λάρισας, προκειμένου η Δύση να εξαπολύει από εκεί drones, τα οποία με τη σειρά τους αξιοποιούνται για φονικά χτυπήματα προς την Κριμαία. Μάλιστα, το ρωσικό έντυπο Pravda για να καταδείξει την ελληνική εμπλοκή επικαλείται δηλώσεις του υφυπουργού Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη, σύμφωνα με τις οποίες, οι Αμερικανοί έχουν το ελεύθερο να χρησιμοποιούν τη βάση της Λάρισας χωρίς να χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της ελληνικής πλευράς….

Οι Αμερικανοί επιβεβαιώνουν, ΕΝΏ το Υπουργείο Άμυνας νίπτει τας χείρας του

Όπως τονίζει η Pradva, επικαλούμενη δηλώσεις του Δημήτρη Νατσιού από τη Βουλή, αμερικανική πηγή ανέφερε ότι η συγκεκριμένη επίθεση στη Σεβαστούπολη υποστηρίχθηκε από αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με έδρα τη Λάρισα.

Απαντώντας στον αρχηγό της Νίκης, ο υφυπουργός άμυνας εξήγησε ότι εκτός ελληνικής επικράτειας, σε αποστολές που εκτελούνται με αμερικανικά αεροσκάφη ή drones, μόνο οι ΗΠΑ έχουν τον πλήρη έλεγχο και μάλιστα δεν έχουν καμία υποχρέωση να ενημερώσουν την ελληνική πλευρά και «αυτό βασίζεται στο διεθνές δίκαιο». Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να έχει ούτε έλεγχο ούτε διαχείριση, άρα και καμία ενημέρωση.

«Για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την εμπλοκή της στον πόλεμο»

Πατώντας στις δηλώσεις του κ. Κεφαλογιάννη, οι Ρώσοι υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα, μέσω της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για πρώτη φορά παραδέχεται ανοιχτά την εμπλοκή της στον πόλεμο.
Ο Κεφαλογιάννης δεν αρνήθηκε ότι αμερικανικά UAV απογειώνονται από την ελληνική Λάρισα για να συντονίσουν τα πυραυλικά χτυπήματα στην Κριμαία, εξηγεί η Pravda.
Έτσι, για πρώτη φορά εκπρόσωπος του Υπουργικού Συμβουλίου δεν αρνήθηκε επισήμως ότι «η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως βάση για βομβαρδισμούς κατά της Ρωσίας», τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Αντίποινα προαναγγέλλει η Ρωσία – Στο στόχαστρο νατοϊκά κράτη που συνδράμουν σε πλήγματα στην Κριμαία

Αναφορικά με μια πιθανή ρωσική απάντηση, επισημαίνετια ότι στις 27 Ιουνίου, ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Andrei Belousov έδωσε εντολή στο Γενικό Επιτελείο να υποβάλει «προτάσεις για τις αμερικανικές προκλήσεις στη Μαύρη Θάλασσα».

Το ρωσικό ΥΠΑΜ σημείωσε ότι αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αξιοποιούνται για την αναγνώριση στόχων και κατ΄ επέκτασιν τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας που οι δυτικές χώρες παρέχουν στο καθεστώς του Κιέβου για χτυπήματα σε ρωσικές θέσεις.

Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι αυτό υποδηλώνει την αυξανόμενη εμπλοκή των ΗΠΑ και των χωρών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου.

Ας μη γελιόμαστε αγαπητοί μου…. Επικίνδυνοι και αδίστακτοι ανθέλληνες κυβερνούν την Ελλάδα!

Ενώ λοιπόν τα σκυλιά της δύσης και οι μαριονέτες τους προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κτυπήσουν τη Ρωσία, αυτή κάνει θραύση στην Ουκρανία ξεπατώνοντας τον δυτικό εξοπλισμό… Τις τελευταίες μέρες, Η Ρωσία κατέστρεψε 3 Ουκρανικά πυραυλικά συστήματα πυροβολικού υψηλής κινητικότητας που προμήθευσαν οι ΗΠΑ (HIMARS)

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να χτυπά την Ουκρανία, παρόλο που το Κίεβο έχει λάβει οπλικά συστήματα στρατιωτικής ποιότητας και χρήματα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έως και δέκα ξένοι ειδικοί που χειρίζονταν το HIMARS για την Ουκρανία εξοντώθηκαν επίσης, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία καυχιέται για την καταστροφή που προκαλεί στον ουκρανικό στρατό και τον εξοπλισμό που του παρέχεται.

Τη Δευτέρα, το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα συστήματα εξαλείφθηκαν μέσω των συνδυασμένων ενεργειών ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πυροβολικού και πυραυλικών δυνάμεων. Πρόσθεσε ότι η απεργία σκότωσε επίσης «έως και 10 ξένους ειδικούς που εξυπηρετούσαν αυτά τα συστήματα», σύμφωνα με έκθεση του RT. 

Οι αξιωματούχοι, ωστόσο, δεν είπαν πού καταστράφηκαν τα HIMARS – τα οποία έχουν εμβέλεια περίπου 80 χλμ. – ούτε έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με την εθνικότητα του ξένου προσωπικού.

Ωστόσο, πολλά ρωσικά κανάλια Telegram δημοσίευσαν ένα βίντεο από το φερόμενο χτύπημα, υποστηρίζοντας ότι έγινε στην περιοχή Χερσών της Ρωσίας τη νύχτα. Το ασπρόμαυρο κλιπ δείχνει κάτι που μοιάζει με εναέρια πλάνα τριών συστοιχιών HIMARS που κάνουν ελιγμούς στο δρόμο πριν χτυπηθούν από ένα μόνο ισχυρό χτύπημα πυραύλων, προκαλώντας φωτιά και καπνό να ανέβει στον αέρα. – RT

Η Ρωσία είπε επίσης ότι γνωρίζει καλά την παρουσία ξένου στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι θεωρούνται «νόμιμοι στόχοι» για τις δυνάμεις της Μόσχας. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στα τέλη Μαΐου ότι αυτοί οι ξένοι στρατιώτες υπέστησαν απώλειες.

Αρκετά ρωσικά κανάλια Telegram δημοσίευσαν ένα βίντεο από το φερόμενο χτύπημα, υποστηρίζοντας ότι έγινε στην περιοχή Χερσών της Ρωσίας τη νύχτα. Το ασπρόμαυρο κλιπ δείχνει κάτι που μοιάζει με εναέρια πλάνα τριών συστοιχιών HIMARS που κάνουν ελιγμούς στο δρόμο πριν χτυπηθούν από ένα μόνο ισχυρό χτύπημα πυραύλων, προκαλώντας φωτιά και καπνό να ανέβει στον αέρα.

Η Ρωσία λέει στις ΗΠΑ ότι θα αντεπιτεθεί για την πυραυλική επίθεση της Σεβαστούπολης(τα ακούει η Ελληνική κυβέρνηση;;;)

Παρεμπιπτόντως, Η Ρωσία κατέστρεψε το 1/3 των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης που προμήθευσαν οι ΗΠΑ που στάλθηκαν στην Ουκρανία

Τουλάχιστον 34 άρματα μάχης Bradley έχουν τεθεί εκτός μάχης κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης του Κιέβου.

Το περίφημο Bradley Fighting Vehicle (BFV), το οποίο διαφημιζόταν ως πιθανός «αλλάκτης παιχνιδιού» όταν η άρχουσα τάξη των ΗΠΑ συμφώνησε να δώσει δεκάδες από τα μηχανήματα στην Ουκρανία νωρίτερα φέτος, φέρεται να αντιμετώπισε πρόβλημα να παραμείνει στη δράση εν μέσω σκληρής αντίστασης. από τις ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης του Κιέβου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του RT. 

Τα τανκς Μπράντλεϊ « έχει πλέον επιβεβαιωθεί οπτικά ότι έχουν εγκαταλειφθεί, καταστραφεί ή καταστραφεί » , ανέφερε  το Business Insider  το Σάββατο, επικαλούμενο  στοιχεία « ανοιχτού κώδικα » από την εταιρεία στρατιωτικών ερευνών Oryx. Οι ΗΠΑ έχουν προμηθεύσει έως και 109 BFV στην Ουκρανία, πρόσθεσε το πρακτορείο, και αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά στο πεδίο της μάχης τον Απρίλιο.

«Αντιμετωπίζουμε ολόκληρο το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία»: Λέει το Κρεμλίνο, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο σκέφτεται τα τανκς μάχης

Όταν οι ηγέτες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Τζο Μπάιντεν, συμφώνησαν τον Ιανουάριο να στείλουν BFV στο Κίεβο, το Πεντάγωνο  ανέδειξε τα οχήματα ως  « δολοφόνους δεξαμενών »  και ισχυρίστηκε ότι θα παρείχαν  « ένα επίπεδο δύναμης πυρός και θωράκισης που θα φέρει πλεονεκτήματα στο πεδίο της μάχης. ”  Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης όπως το Newsweek επικαλέστηκαν στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες ότι οι Bradley «θα μπορούσαν να μετατραπούν στο παιχνίδι», επιτρέποντας ακόμη και στην Ουκρανία να ανακαταλάβει την Κριμαία. Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι τα BFV και άλλα όπλα που προμηθεύονται από τη Δύση «θα παρατείνουν μόνο τα δεινά του ουκρανικού λαού».

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, το RT ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός έχασε το 20% του εξοπλισμού που έστειλε στο πεδίο της μάχης κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες της αντεπίθεσής του. Οι New York Times ανέφεραν ότι αυτό το υψηλό ποσοστό φθοράς φέρεται να ήταν βασικός παράγοντας στην απόφαση του Κιέβου να σταματήσει την επιχείρηση.

Αφού η Ρωσία προκάλεσε καταστροφικές ζημιές στα μαχητικά οχήματα του Κιέβου που προμήθευσαν οι ΗΠΑ, οι ουκρανικές μονάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα τεθωρακισμένα τους οχήματα και να προχωρήσουν αργά με τα πόδια, ανέφερε η Washington Post . « Δεν μπορείτε πλέον να κάνετε τίποτα μόνο με ένα τανκ με λίγη πανοπλία, επειδή το ναρκοπέδιο είναι πολύ βαθύ και αργά ή γρήγορα, θα σταματήσει και μετά θα καταστραφεί από συγκεντρωμένα πυρά » ,  είπε ο ανώτατος στρατηγός της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny, στους εφημερίδα.

Η ανωτερότητα των Ρώσων σε όλα τα σημεία είναι πλέον κάτι παραπάνω από εμφανής.. Και να είστε σίγουροι ότι την βλέπουν ακόμα και οι μαριονέτες-κυβερνήσεις των χωρών που ακόμα υποστηρίζουν το ΝΑΤΟ… Και από αυτό μόνον το γεγονός μπορεί να αντιληφθεί κάποιος πόσο πουλημένοι είναι και πόσο εκβιάσιμοι, για να επιμένουν να στέκονται με την πλευρά των χαμένων.. Ακούει ξαναλέω η Ελληνική Κυβέρνηση;;;


nikolaosanaximandros.gr

 

diodotos-k-t.blogspot.com 



4 σχόλια:

  1. ΗΔΗ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ... Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ;;; ΚΑΘΕΣΑΙ;;; ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΛΑΙΚΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΙ Η ΜΑΚΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!
      ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑ ΜΟΥ.

      Διαγραφή
  2. http://enaasteri.blogspot.com/2024/07/blog-post_71.html (sixama mareva doings )

    https://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%ce%b6%ce%b1%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%af%ce%b3%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b7-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%b7-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af/ (zaxarova)

    https://www.pentapostagma.gr/epistimi/periballon/7252605_anisyhitiko-fainomeno-emfanistike-se-gnosti-paralia-stin-ellada-ti (allagi stathmis thalasas ??)

    kalimeres

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τελευταίο το έχω παρατηρήσει και ο ίδιος σε μια παραλία του Αιγίου. Τη μια χρονιά 5 μέτρα αμμουδιάς, την επόμενη 1,5

      Καλημέρα μπόυ μας!!!

      Διαγραφή