«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Αχ βρε Πούτιν, τί πας και θυμάσαι και τα θυμίζεις και σ' εμάς ...

 Εξαιρετικό! Να διαβαστεί από όσους έχουν αδύνατη μνήμη! 


«Μα, τι πάει και θυμάται κι αυτός ο Πούτιν για την Ελλάδα;… και μαζί, τι πάει και θυμίζει και σε μας!)

Έβλεπα πιο προσεκτικά τη συνέντευξη του Вλανтιμiр Поύтiν μετά τη Διάσκεψη Κορυφής του Οργανισμού της Σαγκάης,
στις 4 Ιούλη 2024, με αφορμή ερώτηση περί της προοπτικής ενιαίου νομίσματος Ρωσίας-Λευκορωσίας:
“Θα προχωρήσουμε με προσεκτικά βήματα στην οικονομική ολοκλήρωση με την Λευκορωσία με βάση και τη διεθνή, θετική κι αρνητική εμπειρία.
…Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξέρετε, όταν δημιουργήθηκε το ενιαίο νόμισμα, πολλές χώρες με αδύναμες οικονομίες υπέφεραν, επειδή δεν είναι δυνατόν να ρυθμιστεί τίποτα με βάση τον πληθωρισμό, επειδή τα πάντα είναι συνδεδεμένα με το ευρώ.
Δεν υπάρχει δραχμή, φέρ' ειπείν, και η Ελλάδα δεν μπορούσε να ρυθμίσει τις εσωτερικές οικονομικές της διαδικασίες με τη βοήθεια του εθνικού της νομίσματος…»
👉 Η αλήθεια είναι ότι ο Πούτιν το πρώτο εξάμηνο του 2015 έζησε από πολύ κοντά και πολύ ενεργά την “ελληνική κρίση χρέους” προσπαθώντας πραγματικά και ειλικρινά να βοηθήσει την Ελλάδα “να τα βγάλει πέρα” με την Τρόικα!
Στο τέλος, έπαθε όμως κι αυτός … “Τσίπρα” -όπως κι ο Ελληνικός λαός!
Έμειναν όμως, απ’ αυτή την εποχή κάποιες ιστορίες που θα διηγηθώ παρακάτω
(😉 Α, και για να μην έχουμε … διαψεύσεις, να θυμίσω ότι για ΟΛΑ αυτά υπάρχουν ΚΑΙ μάρτυρες ΚΑΙ ντοκουμέντα κι αλληλογραφία ΚΑΙ ηχογραφημένα πρακτικά!)
👉 Τότε λοιπόν, γύρω στα μέσα Μάρτη του 2015, η “πρώτη φορά αριστερά με ολίγη από Καμμένο”,
• αφού από τις 20 Φλεβάρη είχε νομιμοποιήσει τα Μνημόνια - και συμφωνήσει για παράταση τους- στο περίφημο Eurogroup με την Τρόικα,
• αφού έστειλε διάφορους “απεσταλμένους” ανά τον κόσμο, από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ μέχρι τις χώρες του Κόλπου, για να … πουλήσει “ελληνικά ομόλογα” για ζεστό χρήμα -παρεμπιπτόντως με … τρομακτικού ύψους προμήθειες και μίζες,
• αφού είδαν κι απόειδαν κι ενώ η Τρόικα έσφιγγε τη θηλειά,
👉 αποφάσισε, διστακτικά να … δοκιμάσει “μήπως βγει κάτι κι από τη Μόσχα!”
✔️ Το Κρεμλίνο, που παρακολουθούσε με … ενδιαφέρον, τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ανταποκρίθηκε άμεσα και πολύ πρακτικά:
• η πρώτη αποστολή ορίστηκε για τις 26 Μάρτη με μια πραγματικά ευρύτατη ατζέντα. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ορίστηκε ο τότε Υπουργός Ανάπτυξης κι Εθνικής Οικονομίας, Σταθάκης με πρόσκληση του ομόλογου του Μαντούροφ και προγραμματισμένες συναντήσεις με σχεδόν τους … πάντες στη Μόσχα!
• ο Σταθάκης όμως, τελευταία στιγμή ακυρώνει το ταξίδι του γιατί … φοβήθηκε και … κώλωσε! (Αλήθεια!)
👉 ο κλήρος πέφτει στον τότε Υπουργό Ενέργειας Λαφαζάνη, -που δεν κώλωσε αυτός- και που φτάνει στη Μόσχα στις 29 Μάρτη - με εντολή όμως η ατζέντα να μείνει στα ενεργειακά (για να μη θυμώσει η … Τρόικα!)
Α, και την ίδια μέρα που ο Λαφαζάνης έφτανε στη Μόσχα, ο Τσίπρας, για αντίβαρο, είχε στείλει τον Καμμένο στην Ουάσιγκτον που … πρότεινε τότε να πάρουν την Κάρπαθο (!) οι αμερικάνοι για στρατιωτική βάση!
👉 Ο Λαφαζάνης, γίνεται δεκτός με τιμές και σοβαρές συναντήσεις, πέρα από τους “ενεργειακούς”, με κορυφαίους ανθρώπους του Πούτιν από το Κρεμλίνο, και το κυριώτερο:
✔️ Αντιλαμβάνεται - με ευχάριστη έκπληξη - ότι οι Ρώσοι έχουν και προτείνουν στην Κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου, ένα “σχέδιο βιωσιμότητας” για την Ελλάδα!
“Σχέδιο” που ξεκινάει:
• με την άμεση υλοποίηση τεράστιων έργων υποδομής στην Ελλάδα, με εγγυημένη από τη Ρωσική πλευρά χρηματοδότηση,
• την αναβάθμιση της Ελλάδας, σε ρόλο “Νότιας εισόδου στην ΕΕ” όλων των εμπορικών δρόμων από την Ευρασία:
• Φυσικό αέριο πρός Νότια και Κεντρική Ευρώπη και την Ιταλία (63 δις κυβικά το χρόνο παρέδιδε η Gazprom στην Ελλάδα για διακίνηση!)
• Πετρέλαια και πετρελαιοειδή - ακόμα και για τη Β. Αφρική - μέσω της συμφωνίας Rosneft με τα ΕΛΠΕ,
• Εκσυγχρονισμός των μεταφορών - και κυρίως των Ελληνικών Σιδηροδρόμων- με την Ελλάδα σαν “κέντρο διακίνησης” στους άξονες Βορρά-Νότου κι Ανατολής-Δύσης. Πλήρης ηλεκτροκίνηση κι αυτοματοποίηση, νέες γραμμές ταχείας κυκλοφορίας για τη διασύνδεση με Βουδαπέστη, την Κωνσταντινούπολη με τη “σιδηροδρομική Εγνατία” αλλά και προς τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.
• Μεγάλες βιομηχανικές παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα, από Λιπάσματα κι αμμωνία στην Καβάλα μέχρι πετροχημικά στη Θεσσαλονίκη ή τη Βοιωτία -ακόμα και παραγωγή σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού (μηχανές και βαγόνια) στον Πειραιά ή το Θριάσιο κλπ κλπ κλπ
• Τουρισμός κλπ
👉 Το πιο σημαντικό για την τότε Κυβέρνηση, ήταν ότι το “σχέδιο” πρόβλεπε όχι μόνο την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας αλλά και ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ στο χέρι που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 20-25 δις Ευρώ μέσα στο 2015, σαν:
• προπληρωμή για 15 χρόνια προκαταβολικά των “τελών διέλευσης” για το φυσικό αέριο προς Ευρώπη,
• Άμεσο χαμηλότοκο δανεισμό από κρατικές Ρωσικές Τράπεζες (VEB, RBRD κά) έναντι των έργων υποδομής και
• Δανεισμό της Ελλάδας από την Τράπεζα των BRICS αλλά και την Ευρασιατική Αναπτυξιακή Τράπεζα!
👉 Στην ερώτηση του Λαφαζάνη “και πως ξεκινάμε;” οι Ρώσοι του είπαν απλά “Σκεφτείτε τα κι αν σας ενδιαφέρουν, να έρθει ο Τσίπρας στη Μόσχα να τα συμφωνήσουμε επίσημα με τον Πρόεδρο και να δεσμευτούμε με διμερείς συμφωνίες”
✔️ Αυτά κουβεντιάστηκαν στις 31 Μάρτη 2015.
✔️ Σε λιγώτερο από μια βδομάδα, 6 Απρίλη, Μεγάλη Τετάρτη μάλιστα ο Τσίπρας καταφτάνει στη Μόσχα με πρόσκληση του Πούτιν, μαζί του είναι ένας στρατός υπουργών και συμβούλων κι όλο το σόι…
Κι εδώ ξεκινά η “κωμικοτραγική” ιστορία του επόμενου τρίμηνου
✔️ Ο Τσίπρας λοιπόν, Μεγάλη Βδομάδα του 2015, στη Μόσχα με οοόλη την κουστωδία και το σόι, συμφώνησε και δεσμεύτηκε σε ΟΛΑ!
✔️ Και τα ανακοίνωσε σε κοινή συνέντευξη με τον Ρώσο Πρόεδρο!
✔️Κι έκανε και τον …
συγκινημένο!
👉 Μάλιστα στις “κατ’ ιδίαν” συναντήσεις ζήτησε από τον Πούτιν και 1-2 πράγματα παραπάνω:
• “Κάθε δυνατή βοήθεια στη διαπραγμάτευση με την ΕΕ και το Δ.Ν.Τ” - ο Πούτιν του υποσχέθηκε ότι θα μιλήσει σε Μέρκελ κι Ολάντ προσωπικά,
• “Πιθανή βοήθεια αν για οποιοδήποτε λόγο η Ελλάδα χρεωκοπήσει ή βγει ή την διώξουν από το Ευρώ!” - o Πούτιν δεσμεύτηκε αν και υπέδειξε ότι η Ελλάδα θα είναι πιο χρήσιμη σαν “σύμμαχος”, μέσα κι όχι έξω από την ΕΕ.
🤯 Από το σημείο αυτό και μετά τις ανακοινώσεις και τις χαιρετούρες αρχίζει το “θέατρο του παραλόγου”:
•Από τη Ρωσική πλευρά:
✔️ Να και οι συμφωνίες με την Gazprom με εγγυημένες ποσότητες αερίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα για μεταφορά στην Ευρώπη,
✔️ Να και οι μελέτες και τα σχέδια για τον Νότιο Αγωγό Φ. Αερίου με μηδενική χρηματοδοτική ελληνική συμμετοχή,
✔️ Να και οι γραπτές προτάσεις των Τραπεζών για το δανεισμό της Ελλάδας
✔️ Να και το Μνημόνιο Rosneft - ΕΛΠΕ,
✔️ Να και οι συμφωνίες και τα πηγαινέλα του Σπίρτζη για τα μεγάλα έργα και τον εκσυγχρονισμό των Σιδηροδρόμων
✔️ Να και η πρόταση να μπει η Ελλάδα “μέτοχος” στην Τράπεζα των BRICS για πρόσβαση στη χρηματοδότηση,
✔️ Υπουργοί, σύμβουλοι του Πούτιν, αντιπροσωπείες, πηγαινοέρχονται Ρωσία - Ελλάδα, άλλοι επίσημα / άλλοι ινκόγκνιτο…
✔️Ο Τσίπρας πάει άλλη μια φορά στη Ρωσία, ο Πούτιν έρχεται στην Ελλάδα κι ανακοινώνονται τουλάχιστον 7 τηλεφωνικές επικοινωνίες των δύο μέσα σε τρεις μήνες!
👉 Το πιο ωραίο όμως είναι ότι ο Πούτιν κάνει σχεδόν τον … ατζέντη του Τσίπρα :
-Μιλάει απ’ ευθείας στη Μέρκελ για «αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με νέο ομόλογο, από πηγές έξω από το μηχανισμό της ΕΕ και χωρίς Μνημόνία» - συμβουλεύει τον Τσίπρα «να κάνει με τη Μέρκελ μια βόλτα στο πάρκο οι δυό τους να συμφωνήσουν»,
- Γερμανοί σύμβουλοι/πρώην υπουργοί έρχονται στην Αθήνα και ξενυχτούν στου Μαξίμου για την «αναδιάρθρωση του χρέους»
- Τα ίδια και στον Ολάντ, αν κι ο Πούτιν λέει ότι “η Μέρκελ είναι το κλειδί”
• Από την πλευρά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τώρα:
✔️ ΟΥΤΕ ΕΝΑ πρακτικό βήμα δεν γίνεται για όσα συμφωνήθηκαν.
Και πολλές φορές με δικαιολογίες και προφάσεις για …γέλια:
- τη μια φορά ήταν … λάθος διατυπωμένος ο ιδρυτικός νόμος στη Βουλή για τη νέα κρατική εταιρεία που θα κατασκεύαζε τον αγωγό και θα λάμβανε τη σχετική χρηματοδότηση και τα έσοδα διέλευσης!
- την άλλη “εξαφανίζονταν” για … βδομάδες ο άλφα ή βήτα αρμόδιος για κάποιο θέμα…
- ενώ έρχονταν ενδιαφερόμενοι για επενδύσεις σε βιομηχανίες και υποδομές, ο αντ’ αυτού Παπάς, προσπαθούσε να τους πείσει να … βάλουν λεφτά για να αγοράσει αυτός ή δικοί του το … Mega Channel!
- μέχρι κι ο … απεσταλμένος που έστειλαν για την Τράπεζα των BRICS (ένας Ρουμελιώτης, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ) έχασε το … δρόμο, μπερδεύτηκε δήθεν και δεν πήγε στο ραντεβού!
- Κι άλλα τέτοια, ένα σωρό.
Εντελώς κοροϊδία!
✔️ Παράλληλα το ίδιο διάστημα:
• ο Κοτζιάς ψηφίζει στο ΝΑΤΟ την πρόσκληση σε Β. Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία και Γεωργία να γίνουν μέλη του - Εγκρίνει στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας,
• ο Καμμένος “ξεσαλώνει” και προσφέρει στις ΗΠΑ, όποιο νησί ή έδαφος θέλουν για βάσεις και πυραύλους,
• ο ίδιος ο Τσίπρας υπερψηφίζει στην ΕΕ, χωρίς καμμία αντίρρηση ή αστερίσκο που λένε, τις “κυρώσεις” κατά της Ρωσίας ακόμα κι εναντίον ανθρώπων που συναντάει ο ίδιος προσωπικά!
🤥Στις απορίες της Ρωσικής πλευράς η εξήγηση Τσίπρα είναι εύκολο ψέμμα:
- “Για … ξεκάρφωμα” δικαιολογείται…
👇 Το πιο χοντρό όμως, είναι όσα έγιναν με το … τύπωμα νέου νομίσματος που ζήτησε από τους Ρώσους
✔️ Στις 7 Ιούλη 2015, δυο μέρες μετά το Δημοψήφισμα του 63% “ΟΧI”,
κορυφαίος υπουργός του Τσίπρα, βρίσκεται στη Μόσχα για συνάντηση με κορυφαίο παράγοντα του Κρεμλίνου:
- Η συνάντηση έχει ζητηθεί από τον Τσίπρα σε τηλεφώνημα του στον Πούτιν την προηγουμένη, μια μέρα μετά το Δημοψήφισμα.
- Θέμα της συνάντησης;
- Το τύπωμα “νέου νομίσματος” για την Ελλάδα σε Ρώσικο Νομισματοκοπείο κι ένα επείγον σχέδιο εφοδιασμού και λειτουργίας της ελληνικής κοινωνίας σε περίπτωση εξόδου από το Ευρώ!
✔️ Αφού συμφωνούνται όλες οι τελικές λεπτομέρειες με την έννοια του “υπερεπείγοντος” - είχε προηγηθεί κι άλλη επίσκεψη εμπειρογνώμονα στη Μόσχα - όπως “προδιαγραφές και παράδοση για τις μήτρες εκτύπωσης”, προδιαγραφές χαρτιού, ποσότητες, μεταφορά στην Ελλάδα με ειδικά μεταγωγικά στην Ελευσίνα, φύλαξη αποθεμάτων σε θησαυροφυλάκια στη Ρωσία κλπ κλπ
✔️ κουβεντιάζονται κι άλλα προβλήματα της μεταβατικής περιόδου αλλαγής νομίσματος -όπως ο εφοδιασμός της Ελλάδας σε αέριο και πετρέλαιο από τη Ρωσία χωρίς πληρωμή,
- ο εφοδιασμός της ελληνικής αγοράς με τρόφιμα από την Τουρκία και τη Σερβία,
- φάρμακα από Ρωσία, Ουγγαρία
κλπ κλπ κλπ
κι ενώ έχουν συμφωνηθεί τα πάντα, ο Έλληνας υπουργός περιχαρής ξεκινάει για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.
👉 ΩΣΤΟΣΟ, ένα τηλεφώνημα από το Κρεμλίνο του ζητά να επιστρέψει από το Αεροδρόμιο “για κάτι καινούριο”:
Επιστρέφοντας, ο Έλληνας υπουργός, ακούει τον συνομιλητή του να του λέει:
- “Μάλλον δεν έχουν νόημα όσα συμφωνήσαμε γιατί δεν θα χρειαστείτε νέο νόμισμα!
O πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε πριν λίγο σε τηλέφωνο από τον Ολάντ, ότι ο Τσίπρας έχει δεσμευτεί ήδη και η Ελλάδα θα υπογράψει νέο Μνημόνιο με τους πιστωτές σε λίγες μέρες”!
😳 Κόκκαλο ο Έλληνας που ψέλλισε μόνο
“Τι να σας πω;
Θα ενημερωθώ στην Αθήνα”
✔️ Πραγματικά στις 12 Ιούλη έγινε η κωλοτούμπα, υπογράφτηκε το 3ο (και … μακρύτερο) Μνημόνιο κι έτσι κλαίει -όπως λέει η ίδια- η Περιστέρα, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες!
• Το τηλεφώνημα Πούτιν - Ολάντ το επιβεβαιώνει κι ο πρώην Γάλλος πρόεδρος / από τη δική του σκοπιά βέβαια,
• Πιο “κυνικός” είναι ο Καμμένος, που κι αυτός θέλει να πάρει τα εύσημα συμβολής στην “κωλοτούμπα”:
- Σε συνέντευξη του πέρσι στον ΑΝΤ1, αποκαλύπτει ότι το 3ο Μνημόνιο ήταν αποτέλεσμα συμφωνίας του Τσίπρς με τις ΗΠΑ που θα την μετέτρεπε ουσιαστικά στον κύριο σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μεσόγειο.
Αυτό επετεύχθη στις 25 Ιουνίου του 2015, λέει ο Καμμένος:
“ο ίδιος ως υπουργός Άμυνας τηλεφώνησα στην υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ και τους είπε ότι «εγώ ως υπουργός Άμυνας εξασφαλίζω αμυντική συμφωνία που θα περιλαμβάνει την επέκταση της Σούδας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τη στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο για τα ελικόπτερα του ΝΑΤΟ, τα UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) του ΝΑΤΟ στη Λάρισα και η Ελλάδα θα μετετρέπετο σε κύριο εταίρο των ΗΠΑ στη θέση της Τουρκίας στη Μεσόγειο”
👉 Κρίνοντας από τη στάση του Τσίπρα, προσωπικά ΔΕΝ νομίζω ότι η απόφαση για την “κωλοτούμπα” και η συμφωνία που λέει ο Καμμένος με τους Αμερικάνους έγινε ξαφνικά ή έστω μετά τις εκλογές του 2015!
ΟΛΑ προαποφασισμένα ήταν,
ΚΑΠΟΙΟΙ που ξέρουν, επιμένουν ότι τέτοιες συμφωνίες είχαν γίνει ήδη από το 2012 και πρόβλεπαν ΚΑΙ την ηθική εκτέλεση της Αριστεράς και κάθε κινήματος αντίστασης!
ΟΠΩΣ κορόιδευε τους πάντες, έτσι πήγε να κοροϊδέψει και τη Ρωσία!
ΤΟ ΟΤΙ αυτοί τον πίστεψαν και προσπάθησαν να βοηθήσουν, είναι απλά απόδειξη ότι ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ αυτοδύναμης ανάπτυξης για την Ελλάδα ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ!
Χωρίς Τσίπρες και τέτοιους όμως».

ΘΕΡΣΙΤΗΣ.
 
 
 
 
 
 
 

14 σχόλια:

  1. Διός Κούρος08 Ιουλίου, 2024 22:33

    Τι λες ρε φίλε; ;;;;;!!!!!!
    ΤΙ
    ΛΕΣ
    ΡΕ
    ΦΙΛΕ ;;;;;!!!!!!

    Χειρότερος και από αυτόν με τις ελιές στη μούρη.

    Αλλά ο χειρότερος ΟΛΩΝ ήταν ο Καμμένος. Λύκος με προβιά!!!

    Συγχήστικα νυχτιάτικα.

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς είναι φίλε. και τα θυμάμαι όλα σαν να ήταν χθες. Τον τσίμπλα τον αναφέρουμε σαν έναν ανθέλληνα κνίτη αγράμματο, αλλά ήταν εκείνη την περίοδο η αιχμή όλου του πολιτικού συστήματος του ρυθμιζόμενου από τη δύση. Ούτε κωλοτούμπες έκανε, ούτε προσπάθειες για κάτι καλύτερο. Ούτε καμιά μέρκελ τον τρομοκράτησε επί 17 ώρες σε ένα δωμάτιο και άλλες αρλούμπες. Όλα ήταν θεατρικά και το φώναζα από εκείνη την εποχή. Οι επαφές με Πούτιν ήταν για να ξεγελάσει τις αριστερές συνιστώσες του κόμματος, οι οποίες σκέφτονταν πραγματικά πατριωτικά στο θέμα της οικονομικής σωτηρίας της Ελλάδος.
      Ο Λαφαζάνης ήταν το επικίνδυνο μεγάλο αγκάθι και εμπόδιο σε όλη αυτή τη συνωμοσία. Ακόμα και σήμερα επί 1μισι χρόνο τώρα προσπαθούν να τον κλείσουν φυλακή για την δράση του με οργανώσεις πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς. Το σύστημα κρύβει από τον κόσμο γενικώς την δράση του σε πολλά θέματα. Έτσι δεν ξέρει κανείς ότι το 2022 πήγε με τον Καραΐσκο (άυτός ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νίκη πρόσφατα), μαζί στην Αγία Πετρούπολη και κατέθεσαν στεφάνι στο άγαλμα του Καποδίστρια. Δεν ξέρει κανείς ότι ο Λαφαζάνης δεν έλαβε μέρος στις Ευρωεκλογές γιατί δεν μπόρεσε να μαζέψει τα απαραίτητα χρήματα για να μετέχει, διότι δεν ήθελε να γλείψει κανενός χρηματοδότη το χέρι, ούτε καν Ρώσου. Το σύστημα κρύβει μεθοδικά την εμφάνιση της ιστοσελίδας του στην γκούγκλ, ενώ είναι από τις πιο σούπερ ενημερωμένες σε ειδήσεις. Την ανάρτηση Διόδοτου με τον υπουργό άμυνας της Σλοβακίας, η οποία έκανε πάταγο και αναδημοσιεύτηκε και σε άλλα ιστολόγια, και μόνο στον Διόδοτο ξεπέρασε τις 7.500 επισκέψεις, την βρήκα στην ιστοσελίδα του Λαφαζάνη (Ιskra), μόνο εκεί βρισκόταν και αν δεν την έβλεπα θα έμενε με μόνο καμιά 200αριά άτομα να την έχουν δει.
      Kατάλαβες λοιπόν γιατί οι δεύτερες εκλογές το 2015;
      Αυτά για την ώρα, το θέμα της τεράστιας συνωμοσίας με σχέδιο εσκεμμένης ολοκληρωτικής καταστροφής της Ελλάδος, έχει πολλά κεφάλαια, θα τα ξαναπούμε..

      Διαγραφή
    2. ΥΓ.
      Εξαπατηθήκαμε σχεδόν όλοι από τους τσιπροκαμμένους, μέχρι και λίγο μετά την Λαμπρή του 2015. Οι πουθενάδες αυτοί άρχισαν να προβάλλονται από το 2013, με μανία. Ο μασωνοΣαμαράς μέσα στο σχέδιο των μνημονίων μεν, αρνηθής δε να τελέσει την προδοσία των Πρεσπών, θα απομακρυνόταν γι αυτό το λόγο ούτως ή άλλως.
      Σήμερα πάντως απορώ πώς κυκλοφορούν έτσι ξεψάρωτα και με θράσος κάτι ΓΑΠ, τσίπρας, καμμένος. Έπρεπε όπου εμφανίζονται, ο κόσμος να τούς ρίχνει γερό μπερντάκι χειρο-κρότημα..

      Διαγραφή
    3. Ρε φιλε συγνωμη αλλα θα σε μαλωσω.
      Ποιοι πουθεναδες και απο ποιο 2013;
      Εδω εχουμε μπουχτισει δημοκρατια απ' το ...εδω πολυτεχνειο, εκει μπουρδελο, παραπερα στριπτητζαδικο, εκει δα Τσακαλωφ δεν τα φτυνω καταπινω.

      Τι με λες τωρα;
      Γι αυτο σε λεω!
      Μηπως πρεπει να αλλαξουμε ροτα; με προσοχη ομως!
      Μη μας πεσει κανα ιστιο στην κεφαλα οπως σ΄ εκεινη την δυσμοιρη ιστιοπλοο.

      Διαγραφή
    4. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      Μια χαρά τα λες αγαπητέ ΕΑΦ! Λέγοντας "πουθενάδες" εννοούσα ότι το έτος εκείνο ο τζύριζα ούτε 3% δεν είχε.
      Το ιστίο το έχουμε φάει, αλλά όχι στην κεφάλα, ..από πίσω μάς το χώνουνε κάθε μέρα και πιο πολύ, ...ώσπου πάνω σε αυτό θα τους καρφώσουμε κι εμείς με την πρώτη ευκαιρία.

      Διαγραφή
    5. και θαναι και μυρωδατο λεμε. το ιστιο.

      Διαγραφή
  2. για να μην ξεχναμε ..ε?

    και ενα περιεργο βιντεακι παρουσιασης ...αλλα εχει ενδιαφερον https://rumble.com/v55zcj0-kerry-cassidy-interviewed-by-jean-claude-patrick-byrne-danger-close.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=projectcamelot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για να με νευριασεις μου ειπες να το διαβασω;;;;;;;για τον αγραμματο σφουγγοκωλαριο του αλαβανου;;;;;πηγε στο διαολο η '''μανταμ μερκελ''και μας αφησε το σκυλι της να το ταιζουμε αντι να το πνιξουμε για τις κοροιδιες του που εβαλαν σε περιπετεια ολοκληρο το εθνος...αι στο διαολο πρωι πρωι το φασιστομουτρο...Σουλα [τελικα ολο με συγχιζεις]..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχα
      σόρρυ μπέιμπι!
      (πάνω στη σύγχισή σου ελπίζω να μην ξέχασες να δεις και τα άλλα σχόλια)

      Διαγραφή
  4. οχι..τα διαβασα οπως και το κειμενο....Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Α.......Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή