«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Με τον Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε ο Β.Όρμπαν


 

«Η Κίνα βασική δύναμη στη δημιουργία των συνθηκών για ειρήνη σε Ρωσία-Ουκρανία»

Στον κρατικό ξενώνα Ντιάογιουταϊ στο Πεκίνο συναντήθηκαν σήμερα Δευτέρα (8/7) ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν και ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ.

Η επίσκεψη του Ούγγρου ηγέτη έρχεται αφού συνάντησε και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο και επίσης πήγε στο Κρεμλίνο, ένα ταξίδι που προκάλεσε έντονη επίπληξη από τους Ευρωπαίους εταίρους του.

«Η Κίνα είναι μια βασική δύναμη στη δημιουργία των συνθηκών για ειρήνη στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας», είπε ο κ. Όρμπαν στο «X», προσθέτοντας ότι αυτός ήταν ο λόγος που συναντούσε τον Σι μόλις δύο μήνες μετά την επίσκεψη του Κινέζου ηγεμόνα στη Βουδαπέστη.

 


«Εκτιμούμε πολύ την ειρηνευτική σας πρωτοβουλία σχετικά με τη σύγκρουση στη γείτονα της Ουγγαρίας», φέρεται επίσης να είπε ο κ. Ορμπαν στον Σι στη συνάντησή τους, κατά το ουγγρικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

«Είναι πολύ σημαντικό για τους Ούγγρους η Κίνα να ωθεί τον κόσμο προς την ειρήνη», είπε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας. Δεν είχε πάντως επικρίνει τη Μόσχα που ώθησε την Ευρώπη σε πόλεμο. Αντιθέτως, ο κ. Ορμπαν επικρίνει τη δυτική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και είναι ο ηγέτης της Ε.Ε. με τις πιο θερμές σχέσεις με τον Σι και τον Πούτιν.

Το ταξίδι του στην Κίνα έρχεται λίγες μέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την Τετάρτη και την Πέμπτη, που θα αφορά την παροχή περαιτέρω υποστήριξης στην Ουκρανία, ενώ ακολουθεί την επιβεβαίωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιβάλει δασμούς έως και 37,6% στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων που κατασκευάζονται στην Κίνα.

 

Η Ουγγαρία έχει γίνει ένας σημαντικός εμπορικός και επενδυτικός εταίρος για την Κίνα, σε αντίθεση με ορισμένα άλλα κράτη της Ε.Ε. που επιδιώκουν να εξαρτηθούν λιγότερο από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

 

iskra.gr 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

1 σχόλιο:

  1. Η πρώτη ομιλία του Όρμπαν ως προέδρου της ΕΕ

    https://brunobertez.com/2024/07/06/enfin-a-la-tete-de-leurope-le-president-de-lue-parle-en-notre-nom-lotan-doit-rester-un-projet-de-paix-pas-de-guerre-sans-fin/

    ΑπάντησηΔιαγραφή