«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Joy Division - To αιώνιο (1980)

Η πομπή προχωράει, οι φωνές τελείωσαν Δόξα στη δόξα των αγαπημένων μας που έχουν φύγει... Μιλώντας δυνατά καθώς κάθονται γύρω από τα τραπέζια τους Σκορπίζοντας λουλούδια που ξέπλυνε η βροχή Στάθηκαν δίπλα στην πύλη στο κατώφλι του κήπου Τους παρακολουθούσα να περνούν σαν σύννεφα στον ουρανό Προσπαθώ να φωνάξω στη ζέστη της στιγμής Κατέχoμαι από μια οργή που καίει από μέσα Κλαίω σαν παιδί, ωστόσο τα χρόνια με μεγαλώνουν Με τα παιδιά ο χρόνος μου ξοδεύεται τόσο άσκοπα Ένα φορτίο για να κρατήσω, και είναι ο εσώτερος κύκλος τους Αποδέχονται σαν κατάρα μια άτυχη συμφωνία Έπαιζαν δίπλα στην πύλη στους πρόποδες του κήπου Η θέα μου απλώνεται από το φράχτη μέχρι τον τοίχο Καμία λέξη δεν μπορεί να εξηγήσει, καμία πράξη δεν μπορεί να καθορίσει Απλά παρακολουθώ τα δέντρα και τα φύλλα καθώς πέφτουν.

3 σχόλια:

  1. Ο ΥΨΙΣΤΟΣ ΣΤΙΧΟΣ-ΠΟΙΗΣΗ, ΕΝ ΕΤΕΙ 1980 !
    Από έναν 24χρονο, που το ίδιο έτος αυτοκτόνησε. Επιβεβαίωσε στον εαυτό του ότι ο κύκλος του έκλεισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ βρε Κώστα μου, τι μου θύμισες.....Αρχές δεκαετίας 80, Θεσσαλονίκη....Berlin...πανκάδικο ,, που δεν μπορούσε να περάσει φρικιό από εκεί...Joy Division, Siouxsie, Sex Pistols και τα άλλα τα παιδιά.....Τι σου είναι ο γερο-χρόνος....ο ανελέητος Κρόνος...
    Joy Division - Love Will Tear Us Apart [OFFICIAL MUSIC VIDEO]
    https://www.youtube.com/watch?v=zuuObGsB0No

    Siouxsie And The Banshees - Spellbound (Official Music Video)
    https://www.youtube.com/watch?v=TjvvK-Rj0WI


    ΑπάντησηΔιαγραφή